Web Analytics Made Easy - Statcounter

مبادلات تجاری ایران با ۸ کشوری که در امضای پیمان پولی دوجانبه با کشورمان در اولویت هستند، معادل ۶۰ درصد کل ارزش مبادلات تجاری ایران است، یعتی با امضای این قرارداد ۶۰درصد مشکل تحریم انتقالات ارزی ما حل می شود. ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۱ اقتصادی اقتصاد ایران اقتصاد جهان نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تهدید تشدید تحریم‌ها علیه کشورمان از سوی آمریکا یکبار دیگر مباحث مربوط به راهکارهای بی اثر کردن این تهدیدات را داغ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از پیمان‌های پولی دوجانبه با کشورهایی که بیشترین مبادلات تجاری را با آنها داریم یکی از راهکارهایی است که اکثر اقتصاددان روی آن اتفاق نظر دارند. این قبیل پیمان‌ها به صورت دو یا چند جانبه می‌تواند بین ایران و 8 کشوری که فعلا در اولویت هستند منعقد شود و اقدام موثری برای بی نیاز شدن کشور به مبادله با دلار می‌شود.

با وجود مزیت‌های انکارناپذیر پیمان‌های پولی دوجانبه برای کشور، اما تاکنون بانک مرکزی به این راهکار روی خوش نشان نداده است، البته این امیدواری وجود دارد با ترمیم کابینه و تغییر و تحولات تیم اقتصادی دولت رویه بانک مرکزی نسبت به این ماجرا تغییر کند.

به هر حال بررسی آمار گمرک نشان می‌دهد در سال 96،  8 کشور چین، هند، کره جنوبی، ترکیه، امارات، تایوان، پاکستان و روسیه که در انعقاد پیمان پولی دوجانبه با ایران در اولویت هستند، مجموعا 34 میلیارد دلار به ایران صادرات انجام داده‌اند. بر این اساس چین 13.2 میلیارد دلار، هند 2.2، کره جنوبی 3.7، ترکیه3.2، امارات متحده عربی 10 میلیارد دلار، تایوان 534 میلیون دلار، پاکستان 400 میلیون دلار و روسیه نیز 743 میلیون به کشورمان صادرات داشته‌اند.

در مقابل سال گذشته ایران حدود 9 میلیارد دلار صادرات به چین، 2.7 میلیارد دلار به هند، ‌4.3 میلیارد دلار به کره جنوبی، 4 میلیارد دلار به ترکیه، 6.8 میلیارد دلار به امارات، 537 میلیون دلار به تایوان، 930 میلیون دلار به پاکستان و 293 میلیون دلار به روسیه و در مجموع 28.6 میلیارد دلار صادرات داشته است.

مجموع مبادلات تجاری (واردات و صادرات) کشورمان با 8 کشور مذکور 62.6 میلیارد دلار طی سال 96 بوده است.

از سوی دیگر حجم کل مبادلات کشور در 12 ماه سال گذشته حدود 101.1 میلیارد دلار با 103 کشور بوده است. در واقع مبادلات ایران و 8 کشور ذکر شده حدود 60 درصد کل مبادلات تجاری را شامل می‌شود. این رقم قابل توجه فرصت بسیار مناسبی است تا با استفاده از راهکار پیمان‌های دو یا چند جانبه بین ایران و کشورهای مذکور تهدیدات آمریکا در خصوص تحریم‌ها را به حداقل رساند.

بیشتر بخوانید؛

«هزار راه نرفته»|کدام کشورها برای پیمان پولی دوجانبه با ایران اولویت دارند؟

«هزار راه نرفته»|"پیمان پولی دوجانبه" به زبان ساده

انتهای پیام/

R1012188/P1010113/S7,77,85/CT1 واژه های کاربردی مرتبط وزارت اقتصاد بانک مرکزی اقتصاد مقاومتی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت اقتصاد بانک مرکزی اقتصاد مقاومتی وزارت اقتصاد بانک مرکزی اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین

به گزارش قدس آنلاین، هان ژنگ معاون رئیس جمهور چین با دیانا موندینو وزیر امور خارجه و تجارت بین المللی آرژانتین در پکن دیدار کرد.

هان در این دیدار که دیروز صورت گرفت، با بیان اینکه امسال دهمین سالگرد آغاز مشارکت راهبردی جامع بین دو کشور است، خاطرنشان کرد: توسعه روابط دوجانبه در خدمت منافع بلندمدت دو کشور و برآورده کننده انتظارات دو ملت است.

وی گفت: چین آماده ادامه همکاری با آرژانتین در چارچوب درک و حمایت از یکدیگر است، دو کشور شرکای همکار در توسعه و خواهان افزایش مستمر اعتماد متقابل سیاسی و تلاش برای همکاری عملی پایدار و بلندمدت و ارائه منافع برای دو ملت هستند.

موندینو نیز گفت: آرژانتین قاطعانه به سیاست چین واحد پایبند بوده و امیدوار است به طور مداوم همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با چین را تحکیم کرده و گسترش دهد.

وی افزود: این وزارتخانه از شرکت های چینی بیشتری برای سرمایه‌گذاری و توسعه در آرژانتین استقبال می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • کاهش نرخ ارز قطعا ادامه دارد
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟