Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: ارز در پاسخ به پمپاژ عدم قطعيت آمريکايي ها تک نرخي شد که اين تصميم مورد قبول همه اقتصاددانان کشور و حاصل کار و تلاشي مستمر است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «محمد شريعتمداري» روز سه شنبه با حضور در برنامه تلويزيوني صبحگاهي «حالا خورشيد» اظهار داشت: در سياست و اقتصاد، همواره بحت «قطعيت ها» يا «عدم قطعيت ها» مي تواند بسيار تعيين کننده و سرنوشت ساز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«در سال 92 و با روي کار آمدن آقاي روحاني بر مسند رياست جمهوري، هنوز تصميم خاصي در خصوص سياست خارجي يا اقتصاد کشور اتخاذ نشده بود، اما قيمت دلار به يکباره افت کرد و ثباتي را در شرايط اقتصادي کشور شاهد بوديم؛ دليل اين موضوع، پمپاژ قطعيت در اقتصاد و افکار عمومي بود، به طوري که انتظارات عقلايي آحاد جامعه را به سمت مثبت سوق داد؛ بر اين اساس زائيده يک تصميم يا سياست معين نبود».
وي گفت: با خروج آمريکا از برجام، پمپاژ عدم قطعيت از بيرون کشور آغاز شد و سخناني که رئيس جمهوري آمريکا از آغاز دوران انتخابات اين کشور در خصوص برجام به زبان آورد و در داخل نيز از سوي عده اي مورد پذيرش قرار گرفت، منجر به توسعه عدم قطعيت در کشور شد.
وزير صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: آن روزها عرضه و تقاضاي ارز کم يا زياد نشده بود و حتي بانک مرکزي با تزريق روزانه 50 تا 60 ميليون دلار ارز در بازار مداخله مي کرد، اما همراهي ها با اين عدم قطعيت در داخل سبب شد تا نرخ دلار از کنترل خارج شود.
وي يادآور شد: وقتي دولت نرخ 4200 توماني را براي ارز تک نرخي اعلام کرد، همه اقتصاددانان اين موضوع را تاييد کردند و اعلام اين نرخ براي جلوگيري از پمپاژ عدم قطعيت در اقتصاد و جامعه بود.
شريعتمداري تاکيد کرد: اين تصميم و اعلام ارز 4200 توماني براي همه کالاها بدون محدوديت، «کمر قيمت ارز را در ابتدا شکست» و روند افزايش نرخ ارز متوقف شد؛ تصميمي که خلق الساعه نبود، بلکه حاصل کار و تلاشي مستمر بود.
وي اضافه کرد: دولت تلاش کرد تا با «نهادسازي»، در مقابل تصميم آمريکا به خروج از برجام ايستادگي کرده و انعطاف نشان دهد و تصميم به محدود کردن دامنه تامين ارز رسمي به حداقل ممکن، در همين راستا بود.
اين عضو کابينه دولت تاکيد کرد: وقتي ديديم ضرباهنگ دشمن براي ضربه زدن به نظام در حال حاد شدن است، ساکت ننشستيم و ايستادگي کرديم.
** ارز مورد نياز داروهاي بيماران خاص پيش بيني شده است
وي در پاسخ به اين پرسش که چرا ارز رسمي به جاي خريد کالاهاي اساسي و داروهاي وارداتي مورد نياز صرف واردات کالاهايي نظير موز شدگفت: تا تاريخ دهم تيرماه 4.8 ميليارد دلار ارز رسمي براي واردات تخصيص يافته که سهم کالاهاي اساسي 2.8 ميليارد دلار است؛ همچنين 2 ميليارد دلار صرف واردات مواد اوليه ضروري کارخانه ها و واحدهاي توليدي شد.
شريعتمداري خاطرنشان کرد: موز نيز يکي از نيازمندي هاي وارداتي کشور است که عامه اقشار مردم از آن استفاده مي کنند و رقمي حدود 3.6 ميليون دلار ارز به آن اختصاص يافت.
وي گفت: عده اي از مردم نيز نيازمند داروهاي خاص هستند که «همه آنان روي چشم و سر ما جاي دارند»، اما اين مقايسه ها احساسات مردم را بر مي انگيزد؛ ما بايد تلاش کنيم همه نيازمندي هاي متنوع مردم را تامين کنيم ضمن آنکه ارز مورد نياز همه بيماري هاي خاص نيز در بسته ارزي بانک مرکزي پيش بيني شده است.
وزير صنعت، معدن و تجارت تاکيد کرد: ما مسئولان، منتخب مردم هستيم و از آنها مي خواهيم در شرايط سخت امروز، محدوديت ها را تحمل کنند.
ادامه دارد ...
اقتصام*3065*2025
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۴۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است. - اخبار استانها -

مهدی رمضانی  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج در پاسخ به این سؤال که موضوع نوسازی و بازسازی کتابخانه‌ها در چه شرایطی است (در مصاحبه‌ای گفته بودید که با پول یک کیلومتر اتوبان‌سازی می‌توان کلی تحول در کتابخانه‌ها ایجاد کرد) الان چه مرحله‌ای است؟ اظهار داشت: آن قیاسم به مزاح بود! اما میزان اعتباری که در حوزه صنعتی، تجاری، زیرساخت، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی هزینه می‌شود، اعداد قابل توجهی است کما اینکه در آن حوزه‌ها هم اقتضائات هم به همان میزان است.

وی گفت: اگر حوزه فرهنگ از لحاظ بودجه‌ای تقویت شود، اثرگذاری و پیشرفت مسائلش بیشتر از تصور خواهد بود. بناها و ابنیه‌های فرهنگی زیادی در این دولت به همت دولتمردان تکمیل شد اما بازطراحی و بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی نیز ضروری است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به اینکه در دور سفر دوم سفرهای استانی رئیس‌جمهور اختصاص اعتبار به بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی استان‌ها از جمله کردستان لحاظ شده است، تصریح کرد: بازسازی و بازطراحی کتابخانه‌ها متناسب با نیاز و اقتضائات روز یکی از برنامه‌های اولویت‌دار این نهاد بوده و هم‌اکنون چندین پروژه مختلف در این حوزه در دست اقدام است.

وی بر ضرورت توجه به حوزه فرهنگ و کتابخانه‌ها تأکید کرد و افزود: کالبد و ساختمان ابزار بهره‌برداری است، هدف نیست، محتوا و برنامه کتابخانه‌ مهم است و این مراکز با حضور اعضا و کتابدار تجلی پیدا می‌کند، هر کدام که نقص داشته باشد، فرایند به صورت کامل شکل نمی‌گیرد.

اختصاص 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغی برای نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص یافته است، اذعان داشت: در استان‌های مختلف از محل سفر استانی رئیس‌جمهور، اعتباراتی اختصاص یافته اما اکنون عدد مشخصی ندارم.

وی با بیان اینکه بودجه این نهاد محدود است، اظهار کرد: در بخش تملک 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص دادیم البته نسبت به گستره این حوزه در کشور بسیار قابل توجه نیست اما مصوبات سفرهای استانی محسوس و تغییر خود را نشان خواهد داد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم که ایران با استانداردهای کتابخانه‌های عمومی بین‌المللی چقدر فاصله دارد بخصوص در مقایسه با کتابخانه‌های کشورهای همسایه یا در منطقه؟ خاطرنشان کرد: وضعیت ایران در این حوزه بسیار خوب است و بارها این را تکرار کرده‌ام، به اذعان فعالان بین‌الملل و مهمانان خارجی حوزه کتابخوانی و آمار و ارقام از حیث شبکه‌ای کتابخانه‌ای وضعیت مناسبی داریم اما باید بازطراحی و اصلاح فرایندها و بهینه‌سازی داشته باشیم و توسعه هدفمند باشد.

وی عنوان کرد: جزو محدود دستگاه‌های فرهنگی کشور هستیم که به سمت آمایش سرزمینی پیش رفته‌ایم و معتقدیم هر گونه توسعه‌ای باید حول محور این مهم باشد. توسعه باید هدفمند باشد تا منجر به بهره‌برداری شود.

عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که سرانه مطالعه در کشور چقدر است؟ اظهار کرد: عدد دقیقی از سرانه مطالعه نداریم! اما معتقدیم که گزاره‌ها بیانگر آن بوده که مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است.

وی ابراز داشت: فراهم کردن دسترسی مردم به کتاب جزو تأکیدات دولت و شخص رئیس‌جمهور بوده که جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار گرفته و باید فضاهای کلونی و محل تجمع کودکان و نوجوانان به سمت کتاب سوق داده شود. پیمایشی راجب عادت خواندن ایرانیان انجام داده‌ایم و تلاشمان این است که نتایج آن به نمایشگاه کتاب امسال برسد.

پیگیری مطالبه روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان

رمضانی در پاسخ به سؤال پایانی خبرنگار تسنیم که با توجه به اینکه علاوه بر شهرهای استان، بسیاری از روستاهای کردستان فاقد کتابخانه هستند، فضا وجود دارد اما تجهیزات و کتاب نیست، چه برنامه‌ای برای جبران این ضعف دارید؟ گفت: بر اساس آمایش سرزمینی در روستاهای بالای 2500 نفر جمعیت سکنه امکان ایجاد کتابخانه وجود دارد و روستاهای با جمعیت کمتر را باید از طریق کتابخانه‌های سیار پوشش داد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را به صورت ویدئویی ببینید:

.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد
  • قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • امروز کسی قدرت پاسخ به ایران را ندارد
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین تهدید به تعلیق را نپذیرفتند
  • بهره برداری از سدهای کمندان و تاج امیر در سال جاری
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم