Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: خوشخبتانه پس از جلسات مستمر و برنامه ریزی‌های مداوم، اساسنامه ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور توسط شورای معینِ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌رضا ارزانی مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در خصوص برنامه‌های کانون برای شناساندن هرچه بهتر و بیشتر ارزش والای مساجد در جامعه گفت: خوشخبتانه پس از جلسات مستمر و برنامه ریزی‌های مداوم، اساسنامه ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور توسط شورای معینِ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در همین راستا ادامه داد: این اساسنامه بنا دارد تا با احیای نقش واقعیِ فرهنگی، آموزشی و تبلیغی مساجد؛ تربیت و رشد نیرو‌های متعهد انقلابی و کارآمد در حوزه فرهنگ و هنر، توسعه فرهنگ اصیل اسلامی در شهر‌ها و روستا‌های کشور و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان را سرلوحه اهداف و برنامه‌های خود قرار داده و فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور را در این مسیر ساماندهی کند.

دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور درباره کارکرد‌های مختلف  اساسنامه ستاد هماهنگی مساجد افزود: برنامه‌ریزی، نظارت، انسجام و هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد؛ کمک به راه‌اندازی و تجهیز کتابخانه‌های مساجد، به روزرسانی بانک اطلاعات کانون‌ها، کمک به تولید و عرضه محصولات فرهنگی و دینی و کمک به راه‌اندازی و توسعه پایگاه‌های فرهنگی عمومی و دیجیتال در حوزه فعالیت مساجد  از جمله برنامه های ذکر شده در این اساسنامه است.

وی در همین رابطه ادامه داد: همچنین ما با اساسنامه هماهنگی کانون های مساجد قصد داریم استعداد‌های برتر و نخبگان مساجد را شناسایی، جذب و حمایت کنیم. تلاش در جهت تجهیز کتابخانه‌های مساجد؛ حمایت و هدایت فعالیت‌های دینی کانون‌ها و فراهم آوردن زمینه رشد بینشی و عقیدتیِ عوامل اجرایی و اعضاء از طریق برگزاری دوره‌ها و مسابقات فرهنگی، هنری و قرآنی از دیگر محورهای اصلی این اساسنامه است.

ارزانی درباره ماهیت کلی اساسنامه هماهنگی کانون مساجد اذعان کرد: پر واضح است که این اساسنامه در حیطه اختیارات کانون‌های فرهنگی مساجد است و ارتباطی به اختیارات مساجد و یا ائمه محترم جماعات مساجد ندارد. تأکید می‌کنم "کانون‌های فرهنگی هنری مساجد" به عنوان جزئی از کل (مسجد) فعالیت می‌کنند؛ حتی بر موضوع غیر دولتی بودن آن نیز تأکید شده است.

وی افزود: از طرف دیگر طبق اساسنامه، علاوه بر وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و وزیر ورزش و جوانان؛ نماینده شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، رییس سازمان بسیج مستضعین و نماینده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور و شهردار تهران، از اعضای شورای سیاست‎گذاری این ستاد می‌باشند و رییس ستاد نیز از بین روحانیون با تجربه انتخاب می‌شود.

دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور  در مورد دولتی نشدن مساجد تاکید کرد: اساساً یک مجموعه غیر دولتی مانند این ستاد، نمی‌تواند و قصد ندارد که مساجد را تحت پوشش دولت درآورد و رعایت این نکته از جمله نگرانی‌ها و حساسیت‌های تهیه‌کنندگان اساسنامه بوده و الحمدلله در این اساسنامه جز تقویت نقش روحانیت معزّز و امام جماعت مسجد به منظور بالابردن سطح کارکرد فرهنگی هنری مساجد، رویکرد دیگری نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: علاوه‌بر دیدگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مبنی بر دولتی نشدن مساجد؛ وزیر آموزش پرورش نیز صراحتاً به این نکته اذعان داشته‌اند که در نظام اسلامی، همه امکانات کشور باید در خدمت مساجد باشد و اداره عالی مساجد از شئون ولیّ محترم فقیه است که مورد تأیید همه اعضای شورای سیاست‌گذاری ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز می‌باشد. با این توصیف همه اعضاء بر این نکته واقف بودند که مبادا مطلب یا موضوعی به تصویب رسد که زمینه‌ساز کاهش نقش مردمی مساجد و تأثیر روحانیت معزّز شود.

ارزانی اساسنامه را نقشه راه کانون ستاد مساجد اعلام کرد و افزود: این اساسنامه قرار است نقشه راه ستاد و همه اعضای کانون‌های فرهنگی هنری در کشور شده، بستر و مسیر را بیش از گذشته برای ایجاد تمدن نوین اسلامی فراهم نماید. جلوگیری از دولتی‌شدن مساجد و ممانعت از کاهش نقش روحانیت، از جمله مواردی بوده که نه‌ تنها در تدوین اساسنامه، بلکه در تدوین برنامه تحول راهبردی ستاد به صورت خاص مد نظر قرار گرفته است.

وی راجع به برنامه تحول راهبردی ستاد کمی تاکید کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، با منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در سال ۱۳۷۱ با مصوبه ۳۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شده و اکنون افق ۱۴۱۴ را در پیش رو داریم که با دعوت از اندیشمندان و نخبگان حوزه و دانشگاه، پیش‌نویس اولین برنامه بلندمدت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تنظیم و تدوین شده است و جهت بررسی و اعلام نظر به دفاتر مراجع محترم عظام تقلید ارسال شده و اکنون منتظر اعلام نظرات بزرگواران یاد شده هستیم و انشاءالله تا پایان تابستان برنامه مذکور نهایی و ابلاغ خواهد شد.

وی با اشاره به انتقاداتی که اخیراً در مورد تصویب اساسنامه مطرح می‌شود اذعان کرد: انتقاد اساساً خوب است و از هر انتقاد دلسوزانه و خردمندانه در این رابطه استقبال می‌کنیم؛ البته برخی از بزرگواران هم مطالب نادرستی را مطرح می‌کنند که پیشنهاد می‌شود با مطالعه کامل و دقیق اساسنامه، با مفاد آن آشنا شده و انتقادات خود را در چارچوب آن مطرح نمایند. البته در هیچ کاری نمی‌توان رضایت همگان را جلب کرد و کاری که بخواهد رضایت همه افکار و آراء را در پی داشته باشد ممکن است از مسیر اصلی خود خارج شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌رضا ارزانی خاطرنشان کرد: من تأکید چندباره درخصوص گفت و گو و بررسی حضوری درباره موضوع اساسنامه این ستاد با منتقدین محترم را دارم و نسبت به مضامین اساسنامه مطمئن هستم که مطلبی که باعث برداشت ناصحیح شود وجود ندارد و این اساسنامه مورد تأیید نخبگان و فرهیختگان شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و مورد تصویب اکثریت اعضاء قرار گرفته و اعضای کانون‌های فرهنگی هنری نیز از بهترین اقشار و جزء نخبگان محلات هستند و سالهاست در مسیر ارتقای فرهنگ و هنر جامعه و مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان فعال می‌باشند. آنان یک لحظه هم از کسب مشورت و راهنمایی امام جماعت مسجد محل فعالیت خود غافل نمی‌شوند؛ چرا که امام جماعت مسجد اصلی‌ترین رکن کانون‌های فرهنگی مساجد است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مقام معظم رهبری کانون های فرهنگی هنری مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۵۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان گفت: در این کارگاه آموزشی ۱۴۰ نفر از مربیان فعال کانون‌های تربیت محور مساجد گیلان آموزش‌های لازم را برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و دینی در مساجد را از اساتید فرا گرفتند.
حجت الاسلام رضا حاجتی افزود: تفاوت کارفرهنگی با کارتربیتی، فرآیند جذب و حفظ نوجوان، رفتار شناسی، اختلال دوران نوجوانی، آشنایی با مسائل نوجوان، بازی، بازوی تربیت و برنامه سازی و قالب‌های تربیتی از موضوعات این کارگاه آموزشی یک روزه است. 
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان با بیان اینکه امروز دشمنان فرهنگ و دین را هدف قرار داده اند تصریح کرد: همه ما باید با بهره گیری از ظرفیت‌های مساجد با این ترفند‌ها و توطئه‌ها مقابله کنیم. 
وی با تاکید براینکه در مقابله با جنگ نرم جوانان و نوجوانان بایدآموزش‌های لازم را فرا گیرند افزود: از ظرفیت‌های مساجد در راستای تربیت درست نسل جدید باید بیش از پیش بهره گرفته شود.
وی با بیان اینکه مضمار به معنی میدان و عرصه است گفت: امروز همه ما باید در میدان جنگ نرم حضور داشته باشیم و با برپایی فعالیت‌های فرهنگی گسترده جوانان را بیش از پیش در برابر تهاجمات فرهنگی واکسینه کنیم.
وی افزود: طراحی بازی، تدوین قالب‌های تربیتی و برنامه سازی تربیتی از دیگر برنامه‌های است که در این کارگاه‌های آموزشی دنبال می‌شود.
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان به رویداد فرهنگی و هنری هزار مشعل اشاره و تصریح کرد: در میدان جنگ تمدنی نیازمندیم که مشعل‌های فراوان در همه مناطق داشته باشیم، و کارگاه آموزشی و تربیتی یک روزه مضمار در راستای این رویداد در استان اجرا شده است.
رحیم شوقی شهردار رشت هم در این کارگاه آموزشی گفت: امروز دشمنان در فضای مجازی فعالیت‌های گسترده‌ای علیه دین اسلام و نظام دارند و ما باید طرح‌های گسترده تری در مقابله با این ترفنده‌های دشمنان تدوین و اجرایی کنیم. 
وی با تاکید براینکه از ظرفیت‌های مساجد بهره گرفته شود افزود: کانون‌های مساجد امروز خط مقدم مقابله با این توطئه های دشمنان در فضای مجازی هستند. 
محمد حسین کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر اینکه برنامه‌های جوان پسند در مساجد برگزار شود، گفت: با برنامه‌ها و طرح‌های مسجد محور و تربیتی زمینه‌ی حضور مردم و جوانان را در مساجد افزایش دهیم.

دیگر خبرها

  • البرز رتبه نخست ثبت اعضا در طرح رویداد سامانه بچه های مسجد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • استان البرز رتبه نخست ثبت اعضاء را در طرح رویداد سامانه بچه‌های مسجد کسب کرد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت
  • فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان