Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:52:09 GMT

ایران را در برابر تحریم آمریکا تنها نخواهیم گذاشت

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۲۶۲۷۱

ایران را در برابر تحریم آمریکا تنها نخواهیم گذاشت

آنکاراـ ایرناـ ایلنور چویک مشاور ارشد اردوغان با انتشار یادداشتی در روزنامه ینی بیرلیک نوشت: ایران را در برابر فشار تحریم های آمریکا تنها نخواهیم گذاشت چرا که به هر حال این کشور، دوست و همسایه ماست.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، چویک با انتشار یادداشتی تحت عنوان 'میان ایران و آمریکا ماندیم' در روزنامه ینی بیرلیک به موضوع تحریم نفتی ایران از سوی آمریکا پرداخت و نوشت: آمریکایی ها هیاتی را به ترکیه اعزام و در این راستا شرکت های ترکیه را تهدید کردند که در صورت تداوم روابط تجاری با ایران، متحمل جریمه های سنگین خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: ترکیه همواره کنار ایران در برابر فشارهای بین المللی ایستاد به طوری که روابط تجاری خود را با ایران در دوران تحریم قبل از برجام با رعایت اصول بین المللی ادامه داد.
چویک همچنین نوشت: این رفتار ترکیه خوشامد آمریکایی ها نبود و به همین دلیل آنها با محاکمه رضا ضراب و معاون بین الملل هالک بانک ترکیه به بهانه دور زدن تحریم ها، فشار روانی سنگینی را بر ترکیه وارد کردند.
مشاور رییس جمهوری ترکیه تاکید کرد: آمریکایی ها خواستار قطع واردات انرژی از ایران هستند و عربستان سعودی را به ما برای تامین نفت مورد نیاز خود پیشنهاد می کنند در صورتی که رویکرد ریاض در ماههای گذشته نسبت به آنکارا مناسب نبوده است.
وی تصریح کرد: از یک سو آمریکایی ها متحد ترکیه در ناتو هستند و بی تردید فشارها و جریمه های آنها تاثیرات منفی بر اقتصاد ترکیه خواهد گذاشت و از سوی دیگر ایران کشور همسایه ماست که در این شرایط سخت، ترکیه در میان دو راهی پیچیده ای مانده است.
مشاور ارشد اردوغان تاکید کرد: به هر حال آنکارا نمی تواند همسایه خود را در برابر تهدید و فشار واشنگتن تنها رها کند و باید تعادلی میان تامین خواسته های آمریکا و نیز همراهی با ایران ایجاد کند.
هفته گذشته، هیاتی سیاسی به سرپرستی مارشال بیلینگسلی معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور کمک های مالی به تروریسم وارد آنکارا شده و مذاکرات فشرده ای را با متولیان بخش خصوصی اقتصاد ترکیه از جمله اتحادیه اتاق های بازرگانی و بورس های این کشور و نیز با مقامات بانکی و سیاست خارجی ترکیه درباره تحریم علیه ایران انجام داد.
به گزارش رسانه های ترکیه، اعضای هیات آمریکایی در این سفر با مقامات و مسئولان ترکیه دیدار و مذاکره کرده و از طرف ترک خواستند که در تحریم آمریکا علیه ایران در کنار آمریکا بایستند و به ایران در امر دور زدن تحریم ها کمک نکنند.
این دیدار به درخواست طرف آمریکایی و برای اطلاع رسانی به بخش خصوصی و دولتی ترکیه در مورد اعمال تحریم ها و سیاست اقتصادی آمریکا علیه ایران و با هدف ادعایی جلوگیری از راه های کمک مالی به تروریسم انجام شد.
هدف این هیات که پیش از سفر به آنکارا در دهلی نو نیز با مقامات هندی دیدار و مذاکره کرده بودند، متقاعد کردن دولت ترکیه برای همراهی در تحریم های آمریکا علیه ایران بود.
با این حال مقامات ترکیه از زمان خروج آمریکا از برجام اعلام کرده اند که با سیاست های واشنگتن در تحریم ایران همراهی نکرده و مطابق منافع ملی خود اقدام خواهند کرد.
وزارت امور خارجه ترکیه هفته گذشته در پی سفر هیات آمریکایی به آنکارا به سرپرستی مارشال بیلینگسلی معاون وزیر خزانه داری آمریکا برای مذاکره درباره تحریم های ایران با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: تحریم آمریکا علیه ایران را از نزدیک دنبال می کنیم.
وزارت امور خارجه ترکیه در این بیانیه اعلام کرد که ایران هم از نظر اقتصادی و تجاری و هم از نظر تامین نیازهای انرژی ترکیه، کشوری مهم در همسایگی ترکیه به شمار می رود.
در این بیانیه همچنین عنوان شد که تماس و مذاکره با طرف های آمریکایی برای جلوگیری از ضرر به ترکیه در پی اجرای تحریم های واشنگتن علیه ایران ادامه دارد.
وزارت امور خارجه ترکیه در این بیانیه خروج آمریکا از برجام و تصمیم به اعمال تحریم علیه ایران را برای ترکیه بسیار مهم عنوان کرد.
خبرگزاری آناتولی ترکیه به نقل از منابع دیپلماتیک درباره مذاکره هیات های ترک و آمریکایی در خصوص برقراری دوباره تحریم علیه ایران در پی خروج آمریکا از برجام اعلام کرد: ترکیه فعالیت لازم را برای آسیب ندیدن از اعمال تحریم علیه ایران را آغاز کرده است و در این راستا تماس با طرف های آمریکایی ادامه دارد.
رفعت حصارجیکلی اوغلو رئیس اتحادیه اتاق های بازرگانی و بورس های ترکیه نیز هفته گذشته در دیدار با هیات آمریکایی گفت که تحریم آمریکا علیه ایران به ضرر کشورش خواهد بود.
وی بیان کرد: آنکارا نگران تاثیرات منفی احتمالی تحریم های واشنگتن علیه تهران بر اقتصاد ترکیه است.
وی با اشاره به آسان تر شدن تجارت با ایران بعد از اجرای برجام از سال 2015، بحث بر سر بازگشت دوباره تحریم آمریکا علیه ایران، مدت کوتاهی پس از اجرای برجام را موضوعی ناراحت کننده دانست و تاکید کرد: ایران یکی از مهمترین شرکای تجاری منطقه و همچنین یکی از تامین کنندگان اصلی انرژی ترکیه است.
وی با بیان این که ترکیه در گذشته نیز بیشترین آسیب را از تحریم علیه عراق و ایران متحمل شده است، افزود: خواهان تکرار دوباره چنین اتفاقی نیستیم و به همین دلیل نیز معتقدیم که باید ضررهای احتمالی ترکیه در این زمینه برطرف شود.
همچنین منابع نزدیک به شرکت نفتی توپراش ترکیه که عمده ترین خریدار نفت ایران است، اعلام کردند که این شرکت پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال تحریم های واشنگتن علیه تهران، به خرید نفت ایران ادامه می دهد.
این شرکت نفتی که بزرگترین شرکت پالایشگاهی کشور ترکیه است، در چهار ماه اول سال جاری میلادی به طور متوسط روزانه 187 هزار و 196 بشکه نفت از ایران خریداری کرده است.
یک منبع نزدیک به این شرکت به رویترز گفته است که با وجود روند کاهشی خرید نفت از ایران، توپراش قصد ندارد خرید نفت از ایران را حتی پس از اعمال تحریم های واشنگتن علیه تهران قطع کند.
شرکت توپراش در طول طرح تحریم آمریکا علیه ایران در سال 2011 نیز ماهانه سه تا چهار محموله نفتی از ایران خرید می کرد و شواهد نشان می دهد که این بار هم به جای قطع خرید، به روند پیشین ادامه خواهد داد.
خاورم/1905

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۶۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی

اتفاق مهمی در آمریکا در حال وقوع است. دانشجویانِ برترین دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی جهان در آمریکا علیه اسرائیل قیام کردند. بالغ بر ۷۹ دانشگاه در آمریکا در این اعترضات شرکت کردند. 

دولت آمریکا نیز سیاست مشت آهنین را انتخاب کرده است. الجزیره روز ۱۰ اردیبهشت گزارش داد که بیش از ۱۶۰۰ دانشجو در سراسر آمریکا دستگیر شد‌ه است. اما این مشت آهنین در دانشگاه UCLA به گونه دیگری رقم خورد.

اعتراضات علیه اسرائیل در دانشگاه «کالیفرنیا در لس آنجلس» (UCLA) با یورش یک گروه لباس شخصی از طرفداران اسرائیل مواجه شد.

مهاجمان، پرچم اسرائیل را حمل می‌کردند و به سلاح سرد و اقلامی نظیر اسپری فلفل، چوب و سنگ مسلح بودند. نیرو‌های پلیس نیز نظارت می‌کردند. اما نکته ماجرا اینجاست؛ بخشی از مهاجمین، «فارسی زبان» و از «ایرانیان مقیم کالیفرنیا» بودند.

«سیاوش اردلان» کارمند شبکه BBC فارسی در ایکس خود نوشت: «فرق اعتراضات دانشجوئی دیشب در کالیفرنیا با دو هفته اخیر در امریکا این بود که اینبار به جای پلیس، این دانشجویان طرفدار اسرائیل بودند که به تحصن دانشجویان حامی فلسطینیان هجوم بردند و با اون‌ها درگیر شدند. در این ویدئو صدای فحش‌های فارسی از جمع گروه حامیان اسرائیل شنیده میشه.»

«تریتا پارسی» بنیانگذار نایاک و نزدیک به حزب حاکم در آمریکا در صفحه ایکس خود پیرامون وقایع دانشگاه کالیفرنیا نوشت: اینجا تعدادی از حامیان اسرائیلی هستند که به تظاهرکنندگان ضد جنگ در UCLA به صورت خشونت‌بار حمله کردند. می‌توانید بشنوید که برخی از آنها به فارسی فحاشی می‌کنند. آنها ممکن است از اعضای جامعه بسیار جنگ طلب یهودیان ایرانی‌تبار لس آنجلس باشند.»

روان شناسی فارسی زبانان معارض جمهوری اسلامی در خارج چندان آسان نیست. چرا مهاجران ایرانی باید به تجمع دانشجویان آمریکا حمله کنند؟ سوال را به نحو دیگری می‌توان طرح کرد: اساساً ربط اعتراض دانشجویان آمریکایی به ضد انقلاب چه بود که به عنوان مهاجر و مهاجر زاده در آمریکا به آمریکایی‌ها حمله‌ور شدند؟ 

این رفتار به همین نقطه ختم نمی‌شود. معارضین جمهوری اسلامی در خارج از ایران، درون خود نیز چند تکه هستند و هر طیف علیه دیگری اقدام می‌کند. 

شبکه سلطنت طلب منوتو با شبکه صهیونیستی اینترنشنال درگیر است. هر دو شبکه علیه BBC فارسی موضع‌گیری می‌کنند. 

ائتلاف شش نفره موسوم به مهسا که خود را سرکردگان انقلاب ادعایی ۱۴۰۱ معرفی می‌کردند نیز ۴۳ روز بیشتر دوام نیاورد و فروپاشید. ر. پهلوی، ح. اسماعیلیون، م. علینژاد، ن. بنیادی، ش. عبادی و ع. مهتدی (تجزیه طلب) اسامی این شش نفر بودند. 

اکنون سمپات‌های افراد مذکور به هتاکانه‌ترین شکل ممکن در حال اقدام علیه دیگری است. به نظر می‌رسد که رفتار ضد انقلاب را نباید در چارچوب منطق تحلیل کرد. طایفه‌ای که منطقی برای ارائه ندارد جز فحاشی و چماق!

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • حمایت مجلس یمن از تشدید مبارزات علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه