Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@16:34:54 GMT

پیام‌رسان‌های داخلی در محاق

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۲۸۱۲۶

پیام‌رسان‌های داخلی در محاق

تهران- ایرنا- چهار پیام‌رسان ایرانی در بیانیه‌ای مشترک از مرکز ملی فضای مجازی خواسته‌اند تکلیف تداوم یا عدم حضور دو نسخه غیررسمی تلگرام (هاتگرام و طلاگرام) را مشخص کند.

اعتراض مدیران پیام‌رسان‌های داخلی درباره فعالیت غیررسمی تلگرام در ایران ادامه دارد. این فعالان مجازی مدعی هستند فعالیت نسخه‌های غیررسمی تلگرام که فیلترینگ آن را دور می‌زنند، سبب شده تا مخاطبان به این پیام‌رسان‌ها توجهی نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ادعای این شرکت‌ها منطبق بر آماری است که وزیر ارتباطات و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ارائه داده‌اند و «خارج نشدن کاربران از تلگرام و بی‌میلی به نصب پیام‌رسان‌های داخلی» را نشان می‌‌دهد.

** بحران امنیت در پیام‌رسان‌های داخلی
کارشناسان متعددی در ماه‌های گذشته با داغ‌تر شدن تنور فیلترینگ تلگرام و بازار استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی، در مورد امنیت این پیام‌رسان‌ها پژوهش کرده‌ و گزارش‌های خود را در اختیار رسانه‌ها قرار داده‌اند.
کلیدواژه همه این گزارش‌ها رمزگذاری ضعیف در برخی از پیام‌رسان‌های داخلی است که این مسئله سبب شده تا هکرها به شماره فرد، محتوا و حتی در برخی موارد به عکس‌های ارسالی دسترسی پیدا کنند.
هر چند برخی از پیام‌رسان‌ها نیز افزایش امنیت را در دستور کار قرار داده‌اند، اما ادامه این روند بدبینی به این پیام‌رسان‌ها را افزایش می‌دهد.

** پیام‌رسان محبوب کاربران ایرانی
کابران ایرانی در سه دوره زمانی از پیام رسان‌ها استقبال کردند. در دوره اول نرم‌افزارهایی چون واتس‌آپ، وی‌چت و تانگو مورد اقبال کسانی قرار گرفت که گوشی‌های هوشمند داشتند؛ زیرا در آن دوره، این گوشی‌ها در دسترس همگان نبود.
در موج دوم که استفاده از این نرم‌افزارها فراگیرتر از قبل شده بود و گوشی‌های هوشمند با قابلیت اینترنت پرسرعت و پردازش سریع، متنوع‌تر از قبل شده بودند، وایبر مهم‌ترین نرم‌افزار در بین ایرانی‌ها شد.
افزایش اقبال عمومی کاربران به شبکه‌های اجتماعی و ارتباطی، موجب افزایش امکانات این نرم‌افزارها هم شد هر چند پس از مدتی با کند شدن سرعت وایبر و اختلال در کار این نرم‌افزار، دوره این نرم‌افزار به پایان رسید.
دوره سوم را باید انحصار کامل تلگرام بدانیم چرا که با گسترش تکنولوژی گوشی‌های هوشمند و دسترسی فراگیر به اینترنت، تلگرام با ارائه امکانات لازم به کاربران خود، توانست مخاطبان فراوانی به دست آورد.
مهم‌ترین وجه دوره سوم ، کاهش مخاطبان سایر پلت‌فرم‌های دسترسی به اینترنت و انحصار فضای اطلاعاتی در اختیار تلگرام بود. این نرم‌افزار به یک‌باره واجد نقش‌های متفاوتی شامل پیام‌رسان، شبکه اجتماعی، وبلاگ، خبرخوان، نامه‌رسان الکترونیکی و... شد و به همین، دلیل سایر نرم‌افزارها و سامانه‌های اینترنتی بازدیدشان کمتر شد.
با توجه به شرایط کشور و همچنین اختلاف نظر‌های موجود، تلگرام با رای مقام قضایی، فیلتر و از دسترس کاربران خارج شد.
برخلاف سنوات گذشته که محدودیت دسترسی به یک اپ موجب کاهش اقبال به آن و جایگزینی با پیام‌رسان جدید می‌شد، این بار کاربران راه‌های مختلفی را برای دسترسی مجدد به تلگرام امتحان کردند و در کنار فیلترشکن‌ها، هاتگرام و طلاگرام منجی کاربران شدند تا برخلاف فیلترینگ به خواست خود برسند.

** از پیام‌رسان‌ها چه انتظاری داریم؟
مهم‌ترین ویژگی‌های مدنظر مخاطبان ایرانی در این سال‌ها سرعت انتقال پیام، تنوع امکانات در دسترس، راحتی کار با پیام‌رسان و امنیت ارتباطی بوده و علاوه بر این موارد، نیازهای خبری و تا حدی آموزشی و سرگرمی ایرانی‌ها را نیز برآورده کرده است.
کاربر ایرانی زمانی تلگرام را برگزید که این نرم‌افزار بیش از سایر رقبا امنیت و امکانات در اختیار کاربر خود قرار می‌داد و در ادامه، نسخه‌های به‌روز شده امکانات بیشتر و امنیت بالاتر را به کاربر هدیه می‌داد.
هم اکنون برای جایگزینی این نرم‌افزار باید رقیبی پا به میدان بگذارد که در همه زمینه‌ها از تلگرام برتر باشد. این‌که یک پیام‌رسان، پسوند ملی را یدک بکشد و در موارد متعددی با ضعف همراه باشد، تنها موجب آزردگی خاطر کاربر ایرانی می‌شود.
تجربه 4 ماه ابتدای امسال نشان داد که با فشار ،تهدید و تبلیغات گسترده رسانه ها بویژه صداوسیما نمی‌توان کاربران را مجبور به نصب و استفاده از پیام‌رسانی کرد.
پیام‌رسان‌های داخلی برای جذب مخاطبان باید مسیر اعتمادسازی را طی کنند که اولین و مهم‌ترین گام، حفظ استقلال و اعتمادآفرینی است.
بهانه آوردن برای توجیه بی‌توجهی مخاطبان و بیانیه‌نویسی برای حذف رقیب، نه‌تنها اعتماد عمومی به این پیام‌رسان‌ها را افزایش نمی‌دهد، بلکه برای مخاطب احساس وابستگی پیام‌رسان‌ها را ثابت می‌کند.
گام دیگر، افزایش کیفیت خدمات ارائه‌شده از سوی پیام‌رسان‌هاست. براساس اظهارنظر کارشناسان، اختلال‌ مکرر در عملکرد پیام‌رسان‌ها، امکانات محدود و امنیت پایین برخی از آن‌ها، دلایل اصلی اقبال پایین مخاطبان ایرانی است.
پس از گسترش استفاده از پیام‌رسان‌ها، کاربران ایرانی نحوه انتخاب را به‌خوبی آموخته‌اند و اکنون با رویکرد سلبی نمی‌توان انگیزه‌ای برای استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی ایجاد کرد.

گزارش از مهدی نجفی‌خواه
* اداره کل اخبار چندرسانه‌ای* ایرناپلاس**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پيام رسان هاي داخلي تلگرام تلگرام طلايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۸۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقام بازیگر مشهور ترک، سوژه کاربران ایرانی شد

چاغلار ارطغرل، بازیگر ترکیه‌ای که او به خاطر بازی در نقش «کرم» در سریال «عشق تجملاتی» به شهرت رسیده است، به شیوه‌ای عجیب از معلمان و مدرسه ابتدایی خود انتقام گرفت که واکنش متفاوت کاربران ایرانی را به دنبال داشت.

چاغلار ارطغرل ۳۶ ساله با انتشار عکسی در اینستاگرام جنجال گسترده را در شبکه‌های اجتماعی در ترکیه به راه انداخت.

چاغلار در این پست اینستاگرامی گفت که مدرسه ابتدایی خود را که قبلاً در کودکی در آن تحصیل کرده بود، خریده و آن را به تلافی معلمانی که او را در دوران تحصیلش در کودکی مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند، با خاک یکسان کرده است.

چاغلار تصویری از خود در مقابل ویرانه‌ها در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده و اعلام کرد که این ویرانه‌ها مربوط به مدرسه ابتدایی اوست که آن را خریده و تخریب کرده است.

چاغلار گفت که هر وقت مدرسه را می‌دید، به یاد رنج‌های دوران دبستان می‌افتاد که معلمانش او را کتک می‌زدند. پس ساختمان مدرسه را خرید و تخریب کرد و گفت: معلمان همیشه من را می‌زدند.

واکنش کاربران ایرانی به این اقدام جنجالی چاغلار ارطغرل:

* رضا توئیت زد: واقعا دمت گرم عالی بود وقتی برخورد تند و خشن با دانش آموزان میکنین منتظر جوابش هم باشین حتی چند سال بعد!

* نگار، اما در مخالفت با این حرکت بازیگر مشهور ترک گفت: هر چقدر هم که اذیت شده باشه حق نداره مدرسه رو تخریب کنه گناه بچه‌های دیگه چیه؟

* محمد هم در اظهارنظری کوتاه می‌گوید: واقعا چیزی ندارم بگم چاغلار ارطغرل حق داره، اما خب انتقام به این شیوه خیلی جالب نیست.

* مشکات، اما در دفاع از این چهره هنری ترکیه نوشت: خوب کاری کرد تا عبرت بگیرن بچه‌های مردم به باد کتک نگیرن. نسل دهه شصت ایرانی هم باید الگو بگیره!

منبع: برترین‌ها

tags # بازیگر سینما سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران مهمترین عامل اعتماد به سکو‌های داخلی
  • اعتماد به سکوهای داخلی در گرو حفاظت از داده های شخصی کاربران
  • ادعای شورای امنیت داخلی اسرائیل درباره یحیی السنوار
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را تهدید می‌کند
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را بیش‌ از همه تهدید می‌کند
  • قابلیت‌های جدید و جذاب استوری اینستاگرام
  • انتقام بازیگر مشهور ترک، سوژه کاربران ایرانی شد
  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!