Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی قوه قضاییه گفت: هم اکنون ضابط برخی از پرونده های مرتبط با تخلفات ارز در ثبت سفارش ها، نیروی انتظامی و برخی وزارت اطلاعات و برخی سازمان اطلاعات سپاه است و تلاش داریم موازی کاری صورت نگیرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، ­محسنی اژه ای در نشست خبری اش که در پلیس آگاهی برگزار شد ، افزود : البته بیشترین زحمت های بر دوش نیروی انتظامی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به پرونده ارزی وحید مظلومین در سال های 91 تا 92 اشاره کرد و گفت: وی با گروهی 15 نفره به اتهام اخلال در نظام پولی و ارزی در آن سال تحت تعقیب قرار گرفت و دادسرا هم اتهامات این فرد را محرز دانست و بر اساس کیفرخواست، درخواست اشد مجازات برای اخلالگران صورت گرفت و پرونده به دادگاه رفت اما هم زمان بانک مرکزی و حراست ان با اطلاع وزارت اطلاعات نامه رسمی دادند که این فرد عامل آنها بوده است و او را صد درصد تأیید کردند.
محسنی اژه ای افزود: در این شرایط دادگاه چه کند؟ آیا او مجرم است؟ اینکه آن موقع باید به سراغ بانک مرکزی می رفتیم یا نه بحث دیگری است و ما اکنون دنبال آن موضوع هستیم.
وی گفت: فردی نیز چند وقت پیش در شناسایی های میدانی نیروی انتظامی دستگیر شد و این فرد مبالغ زیادی ارز به فروش می رساند و پس از دستگیری او چند روز بازداشت نبود که وزارت اطلاعات و بانک مرکزی گفتند که مرتبط با خودشان بوده است و بانک مرکزی هم گفت این فرد با نظر ما فعالیت می کرده است و بر همین اساس با توجه به تأیید کتبی و شفاهی وزارت اطلاعات و بانک مرکزی، این فرد با قرار وثیقه آزاد شد اما در هفته های اخیر به این نتیجه رسیدیم که او تخلفات بسیاری داشته است و بر همین اساس وی مجدد دستگیر شد.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: سؤال ما از بانک مرکزی و وزارت اطلاعات این است که همکاری این فرد با شما چگونه بوده است؟
وی گفت: یکی از کارهای این فرد این بود که ارزی که قرار است برای کنترل بازار بفروشد نباید بیش از قیمت بازار باشد تا عرضه و تقاضا به هم نخورد اما این فرد ارز ها را بسیار بیشتر از قیمت بازار می فروخت و این نقض غرض است؛ آیا بانک مرکزی خبر داشت که این فرد گران تر می فروخته است؟ اگر خبر داشت که نقض غرض است و کنترل بازار نیست و افزایش قیمت است و اگر هم خبر نداشت با چه مکانیسمی او را کنترل و نظارت می کرد؟
محسنی اژه ای افزود: ما با همه توان در قوه قضاییه و با کمک ضابطان خود تلاش می کنیم حقوق مردم استیفا شود و همه تلاش ما این است تا جایی که قانون اجازه می دهد با شفافیت صحبت کنیم و ممکن است برخی اطلاع رسانی ها در همین خصوص در روزهای آینده از طریق دادستانی تهران هم انجام شود.
وی گفت : ما اکنون بازپرس ویژه تعیین کرده ایم و شب و روز فعالیت می کند.
محسنی اژه ای در ادامه به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا قوه قضاییه در مسائل مربوط به ارز مسافرتی هم ورود می کند؟ افزود: قوه قضاییه در زمینه بازار، سیاستگذار نیست اما ما در جلساتی که در شورای امنیت و با حضور سران سه قوه تشکیل می شود ، اطلاعات و نظر خود را می دهیم و در پایان هر پرونده ای هم آسیب شناسی خود را اعلام می کنیم اما دستگاه قضایی در کنترل بازار و سیاستگذاری نقشی ندارد.
محسنی اژه ای در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در تخلفات اقتصادی چند ماه اخیر آقازاده ها هم دستگیر شده اند؟ گفت: ما اکنون در حال بررسی شرکت ها هستیم و تاکنون به آقازاده ای نرسیده ایم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در خصوص این تخلفات مسئولان ارشد بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت احضار شده اند؟ افزود: ما فعلاً? از این مسئولان سؤال کردیم و توضیحاتی خواسته ایم و تصمیم گیری های ما بستگی به جواب آنان دارد و باید بدانیم کسی که بر خلاف سیاست ها کاری کرده ایا با اطلاع بانک مرکزی بوده است؟
محسنی اژه ای در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در میان دستگیرشدگان ، سردسته ها یا لیدرها هم بوده اند ؟ گفت : در هر حال اینها که دستگیر شده اند با گروهی کار می کردند و زیرشاخه هایی داشتند مثلاً کسانی با اینها کار می کردند که فقط مسئول باز کردن حساب بودند و برخی نیز دلارها و سکه ها را تحویل اینها می دادند و برخی هم به نام شان حساب باز می شد و گردش مالی 800 میلیارد تومانی رخ داده بود.
وی افزود: برخی ها هم که به نام شان حساب باز می شد دسته چک را به نام این افراد قرار می دادند و در زمان افتتاح شماره حساب، شماره تلفن سرشبکه داده می شد و فرد صاحب حساب نمی دانست که چقدر پول در حسابش جابجا می شود.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: محسنی اژه ای سخنگو قوه قضائیه تخلفات ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۳۰۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد