Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@21:11:46 GMT

بندر چابهار برای اقتصاد هند اهمیت زیادی دارد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۳۱۵۰۴

بندر چابهار برای اقتصاد هند اهمیت زیادی دارد

دهلی نو-ایرنا- یک مقام رسمی وزارت اقتصاد هند با تاکید بر اهمیت ادامه همکاری تهران و دهلی نو در زمینه تجارت و ارتباطات تاکید کرد: مشارکت در طرح توسعه بندر چابهار دارای اهمیت زیادی برای اقتصاد هند است.

پراناب کومار داس که دبیر ویژه دولت هند و مقام ارشد اداره درآمدها در وزارت اقتصاد هند است این سخن را روز سه شنبه در گفتگوی اختصاصی با ایرنا در حاشیه دوازدهمین نشست بین المللی مناطق ویژه اقتصادی که به میزبانی اتحادیه اتاق های بازرگانی هند موسوم به 'آسوچم' برگزار شد ایراد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تاکید کرد که هند دارای منافع گسترده ای در توسعه بندر چابهار می باشد به همین دلیل از سال های گذشته متعهد به مشارکت در این طرح شده است.
این مقام هندی افزود: برای توسعه بندر چابهار شرکت های ایرانی و هندی می توانند با یکدیگر همکاری کنند بنابراین در وهله اول باید منافع مشترک در این بندر مشخص و از آنها استفاده شود.
وی گفت هند کاملا از توسعه بندر چابهار حمایت می کند.
این مقام هندی در خصوص احیای تحریم های آمریکا علیه ایران و فشار واشنگتن بر دهلی نو برای قطع همکاری اقتصادی با ایران گفت: دولت هند از همان آغاز در خصوص تحریم های آمریکا و تحریم های سازمان ملل موضع خود را مشخص کرده است.
وی گفت تحریم های آمریکا به معنای تحریمی که از سوی سازمان ملل وضع شود نیست بنابراین سیاست های دولت هند در این خصوص کاملا مشخص است.
«سوشما سواراج» وزیر امورخارجه هند پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا برای خروج از برجام تاکید کرد که دهلی نو از تحریم‌های یکجانبه هیچ کشوری علیه ایران تبعیت نمی‌کند.
وی گفت کشورش تنها تابع تحریم‌های سازمان ملل متحد است.
دهلی نو هم‌اکنون روابط اقتصادی و تجاری گسترده‌ای با ایران دارد که از جمله آن ها می توان به طرح توسعه بندر چابهار اشاره کرد.
رسانه‌های بین‌المللی در ماه‌های گذشته از گام‌های دولت هند برای تسهیل سرمایه‌گذاری در ایران خبر داده بودند.
هم اکنون برخی بانک های هندی از جمله «یو سی او» هم در حال کار روی مکانیسمی بر مبنای یورو برای معاملات با ایران هستند.
'نیتین گادکاری' وزیر حمل و نقل، بزرگراه ها وکشتیرانی هند پروژه چابهار را مهمترین طرح اقتصادی در دست اجرای این کشور با ایران توصیف کرده است.
وی بهمن ماه سال گذشته در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: از نظر لجستیکی پروژه چابهار بسیار مهم است و می تواند برای ایران و هند یک طرح برد-برد در نظر گرفته شود. هند از این پروژه حمایت می کند و آن را تکمیل خواهد کرد.
وی افزود: من معتقدم که پروژه بندر چابهار هم برای سرمایه گذاری و هم برای تجارت برای فعالان اقتصادی هر دو کشور بسیار مفید است.
گادکاری تاکید کرد که دولت هند به گسترش روابط با ایران بسیار علاقه مند است و تلاش می کند سرمایه گذاران هند را برای ورود به ایران به ویژه برای سرمایه گذاری در بندر چابهار تشویق کند.
وی اخیرا نیز ابراز امیدواری کرد که دهلی نو بتواند به رغم همه فشارهای آمریکا، بندر چابهار را تا ابتدای سال آینده میلادی عملیاتی کند.
موافقت‌نامه راهبردی تاسیس این بندر بین‌المللی در خرداد ماه 1395 و پس از اجرای برجام به امضای سران ایران، هند و افغانستان رسید. چابهار به عنوان منطقه راهبردی و با موقعیت عالی جغرافیایی از ظرفیت های سرمایه گذاری، تجاری، اقتصادی، ترانزیتی، گردشگری و صنعتی بالایی برخوردار است.
این بندر پس از بهره برداری، قابلیت هرگونه عملیات بندری در حوزه های ترمینال کانتینری را برخوردار خواهد بود و علاوه بر ظرفیت سالانه تخلیه و بارگیری هشت ونیم میلیون تن با آماده شدن پسکرانه آن تا 15 میلیون تن ظرفیت ایجاد خواهد شد.
بندر چابهار با برخورداری از مزایا و ظرفیت های بالقوه در مسیر توسعه ترانزیتی قرار دارد و این بندر اقیانوسی به عنوان پل دسترسی به کشورهای آسیای میانه و مستقل مشترک المنافع مورد توجه ترانزیتی و ترانشیپی کشورهای منطقه قرار دارد.
توافقنامه چابهار یکی از نمودهای عینی فصل جدید روابط ایران و هند بر محور توسعه است.
این بندر می تواند زمینه دسترسی هند به افغانستان و آسیای میانه بدون نیاز به عبور از پاکستان را برای هند فراهم کند.
آساق**267**1424**1337

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد هند بندر چابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۳۱۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان

سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان گفت: ما می‌خواهیم راه چابهار به‌بهره برداری برسد، در این خصوص با استاندار سیستان و بلوچستان و دیگر مسئولین صحبت‌هایی داشتیم.

به گزارش ایسنا، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان که روز گذشته در راس یک هیئت تجاری و اقتصادی به سیستان‌ و بلوچستان سفر کرده، با اشاره به اهداف این سفر اظهار داشت: در سفرهای قبلی که داشتیم به طور تفصیلی در مورد چابهار صحبت کردیم و یکسری توافقات هم داشتیم. ما می‌خواهیم موضوع چابهار صد در صد راه بیفتد. کارهای عملی‌ آن شروع شده است. ما یک هدف تعیین کردیم که ۱۰ میلیارد دلار باید تجارت میان افغانستان و جمهوری اسلامی ایران باشد. یک سلسله نیازمندی و شرایط برای دو کشور دارد. اگر روال سابق باشد، دو میلیارد دلاری که تجارت بوده، بالاتر نمی‌رود. ولی اگر یک سلسله تشویق‌ها و شرایط بهتر در مرزها ایجاد شود، صادرات ما اضافه خواهد شد و تجارت بیشتری خواهیم داشت.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان همچنین گفت: در خصوص ترانزیت و صادرات از افغانستان و کشورهای مختلف، ما می‌توانیم بهترین راهی که از مدت‌ها قبل در مورد آن بحث می‌شود و کارهای عملی‌اش تا امروز انجام نشده را اجرایی کنیم. ما می‌خواهیم راه چابهار به‌بهره برداری برسد، در این خصوص با استاندار سیستان و بلوچستان و دیگر مسئولین صحبت‌هایی داشتیم. ما امید داریم در آینده نزدیک به کمک دوستان این راه درست شود و در این برنامه‌ها هم آقای کاظمی قمی همراه، هم‌نظر و همگام هستند و همیشه ما را در اینگونه موضوعات تشویق می‌کنند و اقدامات را اجرا می‌کنند. من یقین دارم در آینده‌های نزدیک موضوعات به مرحله عمل برسد.

وی در گفت و گو با ایراف در پاسخ به این سوال که در سفر سال گذشته که به چین داشتید در خصوص کمربند-جاده، آیا از کریدور و راه‌های ایران در این نشست صحبت شد؟، گفت: آن مسیر کمی با راه چابهار تفاوت دارد که به نام کریدور واخان است که از افغانستان رد می‌شود. در این موضوع رییس کمیسیون اقتصادی ما با مقامات ایران صحبت داشتند. ایران و افغانستان توافق کردند که ما روی راه واخان کار می‌کنیم. در آینده نزدیک کنفرانسی خواهیم داشت و از طرف چین هم دعوت می‌کنیم. کارهای عملی برگزاری نشست شروع شده است. چون به نفع ایران و افغانستان است و همچنین نزدیک‌ترین راه برای چین است که به خلیج فارس برسد و آنها هم استفاده کنند.

هدف از سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان به استان سیستان و بلوچستان در ایران، تسهیل تجارت و ترانزیت میان ایران و افغانستان گفته شده است. هیئت طالبان برای شرکت در نشست امکان‌سنجی و تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی و گفت‌وگو درباره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی میان دو کشور با محوریت سیستان به ایران سفر کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • (تصاویر) بندر شهید بهشتی چابهار
  • امیر نظام گروسی یک شخصیت بزرگ ملی است
  • برگزاری نمایشگاه‌ها عامل مهم رونق اقتصاد است
  • هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • رایزنی سفیر ایران با معاون نخست وزیر عمان در امور دفاعی
  • تا پرتاب ماهوار از پایگاه فضایی چابهار وقت زیادی باقی نمانده
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار