Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
با حضور وزیر بهداشت، از سه داروی جدید با خاصیت آنتی‌هیستامین و کاهش‌دهنده قند خون، رونمایی شد.

به گزارش همشهري آنلاين، داروی نئوتادین با نام ژنریک دس لوراتادین از دسته داروهای آنتی‌هیستامین است که به عنوان جدیدترین آنتی‌هیستامین نسل دوم با تائید FDA توسط شرکت داروسازی عبیدی، تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو که سه حلقه ای و متابولیت فعال لوراتادین است، به علت عدم عبور از سد خونی - مغزی دارای کمترین اثر خواب آلودگی در مقایسه با سایر آنتی‌هیستامین‌های نسل دوم جدید است و به دو صورت قرص (5 میلی گرم) و شربت (2.5 میلی گرم در هر 5 میلی لیتر) تولید شده است.

تاثیر بالینی این دارو در کمتر از یک ساعت از مصرف دارو آغاز می‌شود و حدودا 3 ساعت بعد از مصرف، به حداکثر می‌رسد و اثر آن تا 24 ساعت بعد باقی است. نیمه عمر این دارو 27 ساعت است و دفع کبدی - کلیوی دارد و در صورت مصرف همزمان با هرگونه مواد غذایی و آشامیدنی، تاثیر دارو کم یا زیاد نمی‌شود. همچنین موارد مصرف داروی نئوتادین برای رینیت آلرژیک و کهیر مزمن است و قابلیت مصرف در کودکان بیشتر از 6 ماه با طعم میوه را دارد.

گلوریپا، داروی کاهش‌دهنده قند خون

داروی گلوریپا با نام ژنریک امپاگلیفلوزین از دسته داروهای خوراکی کاهش‌دهنده قند خون و از کلاس دارویی جدید SGLT2 inhibitors دارای تائیدیه از FDA، برای اولین بار در ایران توسط داروسازی عبیدی تولید می‌شود. گلوریپا اولین داروی خوراکی کنترل قند خون است که می‌تواند میزان مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را به طور چشمگیری کاهش دهد. این دارو موجب جلوگیری از پیشرفت بیماری‌های کلیوی ناشی از دیابت و کاهش فشار خون نیز می‌شود.

گلوریپا فقط یک بار در روز و به صورت خوراکی مصرف می‌شود که برای بیماران، سهولت درمان را به همراه دارد. این دارو در دو دوز 10 و 25 میلی گرم تولید و در داروخانه‌های کشور توزیع شده است.

سینوریپا، داروی خوراکی کاهش‌دهنده قند خون

داروی سینوریپا با نام ژنریک امپاگلیفوزین + متفورمین از دسته داروهای خوراکی کاهش‌دهنده قند خون و محصولی قدرتمند با ترکیب دو داروی کنترل قند خون در یک قرص است.

از مزیت‌های این داروی جدید می‌توان به کاهش تعداد قرص‌های بیماران، سهولت مصرف و کمک به نتایج درمانی بهتر و موثر اشاره کرد.

این دارو نیز، در چهار دوز 5 میلی گرم در هر 500 میلی لیتر، 5 میلی گرم در هر 1000 میلی لیتر، 12.5 میلی گرم در هر 500 میلی لیتر و همچنین 12.5 میلی گرم در هر 1000 میلی لیتر تولید و در داروخانه‌های سراسر کشور توزیع شده است.

در همین زمینه: مرکز جامع تکامل کودکان در تهران افتتاح شد ۸۰ کلینیک سیار دندانپزشکی در مناطق محروم کشور فعال است اولین کارخانه تولید انبوه فرآورده‌های سلولی منطقه به بهره برداری رسید نخستین بیمارستان دندانپزشکی کشور افتتاح شد بزرگ‌ترین کارخانه تولید کیسه خون خاورمیانه در ایران افتتاح شد بهره‌برداری از ۱۸ پروژه بهداشتی، درمانی در سفر وزیر بهداشت به سبزوار افتتاح ۷۶۴ پروژه بهداشتی و درمانی و آموزشی در کشور با حضور وزیر بهداشت

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۳۶۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟

برخی از مرگ و میرها در جهان به داروی پرگابالین مرتبط دانسته شده‌اند. بسیاری از مصرف‌کنندگان این دارو، آن را در بازار سیاه و اغلب از وب‌سایت‌های غیرقانونی خریداری می‌کنند.

پرگابالین چیست و چه کاربردی دارد؟

پرگابالین برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی (نوروپاتیک) و اضطراب استفاده می‌شود.

این دارو به صورت قرص، کپسول یا به شکل مایع عرضه می‌شود و بسته به برند کارخانه تولیدکننده ممکن است با نام لیریکا یا نام‌های دیگر (Alzain, Axalid, Signature) نامیده شود.

عوارض پرگابالین چیست؟

برخی پرگابالین را والیوم یا «باد» (Bud) جدید (مانند آبجوی بادوایزر) می‌نامند، زیرا می‌تواند مانند آرام‌بخش‌ها و الکل، احساس آرامش در مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

مصرف بیش از حد آن - به ویژه هنگامی که با سایر داروهای خیابانی (غیرقانونی) که اثر آرام‌بخشی نیز دارند ترکیب شود - می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و مشکلات تنفسی شود.

به بیمارانی که برایشان پرگابالین تجویز می‌شود، توصیه می‌شود از مصرف الکل خودداری کنند.


مصرف پرگابالین با مواد افیونی (اُپیوئید)، مانند هروئین، می‌تواند به ویژه خطرناک باشد


مصرف هم‌زمان مواد افیونی و پرگابالین، تنفس را کند می‌کند. پادزهر اضطراری نالوکسان که برای خنثی کردن اثرات مواد اُپیوئیدی به کار می‌رود، هیچ تاثیری برای مقابله با اثرات پرگابالین ندارد.

آیا می‌توانید به پرگابالین معتاد شوید؟

اثر آرامش‌بخش پرگابالین – که گاهی اوقات آن را «نشئه ملایم» توصیف می‌کنند – می‌تواند باعث شود بعضی از مصرف‌کنندگان آن، ماهیت اعتیادآور آن به مرور زمان را دست کم بگیرند.

وابستگی به پرگابالین به ویژه برای کسانی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد دارند خطرناک است.

چگونه می‌توانید آن را کنار بگذارید، و آیا عدم استفاده از آن سخت است؟

برای برخی افراد توقف مصرف پرگابالین سخت است.

عوارض قطع مصرف این دارو می‌تواند شامل تغییرات خلق‌وخو مانند عصبانیت و تحریک‌پذیری، اضطراب و وحشت و همچنین علائم فیزیکی مانند عرق کردن، حالت تهوع و لرز باشد.

کسی که می‌خواهد این دارو را ترک کند باید ابتدا با پزشک مشورت کنند.

نباید به طور ناگهانی مصرف پرگابالین را متوقف کنید مگر اینکه پزشک‌تان توصیه کند. میزان دارو معمولاً طی یک هفته یا بیشتر کاهش می‌یابد.

آیا پرگابالین بدون نسخه غیرقانونی است؟

در چندین کشور، از جمله بریتانیا، پرگابالین دارویی است که فقط با تجویز پزشک عرضه می‌شود، و نگهداری از آن بدون دلیلِ پزشکیِ معتبر، یک جرم کیفری است.

با این حال، این دارو بدون احتیاج به تجویز پزشک در داروخانه‌های چندین کشور در خاورمیانه از جمله ایران و همچنین در بسیاری از ایالت‌های هند به فروش می‌رسد.

چند مورد مرگ و میر با پرگابالین مرتبط بوده‌اند؟

پرگابالین در سال ۱۹۹۳ در ایالات متحده و بریتانیا معرفی و عرضه شد.

مطالعه‌ای که توسط مجله پزشکی نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است تخمین می‌زند که میزان دوزهای پرگابالین و داروی مشابه گاباپنتین که روزانه در سراسر جهان مصرف می‌شود بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ بیش از چهار برابر شده است.

بیش از هشت میلیون مورد پرگابالین در انگلستان در سال ۲۰۲۲ تجویز شد. در آن سال، ۴۴۱ مورد مرگ مربوط به این دارو در انگلستان و ولز گزارش شد.

در سال ۲۰۲۳، گزارش سالانه اوردوز استرالیا، ۸۸۷ مرگ مرتبط با پرگابالین گاباپنتین را بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ شناسایی کرد که ۹۳ درصد آن مربوط به پرگابالین بود.

اسناد بریتانیا در این زمینه حاکی از آن است که بیشترین مرگ و میر بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ مربوط به پرگابالین زمانی رخ داده است که این دارو در کنار داروی دیگری مانند متادون یا مورفین مصرف شده است.

در بسیاری از موارد، این داروها توسط پزشک تجویز نشده بودند.

کدام کشورهای دیگر شاهد افزایش سوء مصرف پرگابالین بوده‌اند؟

استفاده از پرگابالین و گاباپنتین در صربستان بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ هر سال ۶۰ درصد افزایش یافت.

بر اساس داده‌های مرکز ملی کنترل مسمومیت، ۳۷۴ نفر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ مسمومیت حاد ناشی از مصرف این داروها را داشتند. از این تعداد، ۹۶ درصد پرگابالین مصرف کرده بودند.

گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که در عربستان سعودی و اردن نیز به طور فزاینده‌ای مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد که عمدتاً توسط مردان جوان است.

در سال ۲۰۱۷، مرکز ملی توانبخشی امارات متحده عربی اعلام کرد پرگابالین و گاباپنتین رایج‌ترین داروهایی هستند که افراد زیر ۳۰ سال سوء مصرف می‌کنند.

مقادیر زیادی پرگابالین غیرقانونی در امارات و کویت کشف و ضبط شده است.

در ماه مارس، ۲.۷۵ میلیون قرص از یک باند قاچاق در امارات متحده عربی کشف و ضبط شد.

در سال ۲۰۲۳، مقامات کویت ۱۵ میلیون کپسول پرگابالین و نیم تن دیگر از دارو را به شکل پودر کشف و ضبط کردند.

منبع: بی بی سی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد