Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@09:19:57 GMT

نکته های جهت انتخاب همسر مناسب

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۳۷۳۳۶

نکته های جهت انتخاب همسر مناسب



ازدواج، یکی از مهم‌ترین وقایعی است که در زندگی هر انسانی رخ می‌دهد. با توجه به اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده و تأثیر آن در تداوم و استحکام خانواده، تربیت فرزندان، داشتن زندگی سالمِ همراه با رضایت، خوشبختی و احساس موفقیت، ضرورت دارد دختران و پسران، هنگام ازدواج از خدمات مشاوره‌ای مناسبی بهره‌مند شده و از این طریق با هدف‌ها، وظیفه‌ها و حقوق یکدیگر به‌خوبی آشنا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امروزه دختران و پسران جوان در آستانه‌ی ازدواج با بهره‌گیری از خدمات مشاوره‌ای ازدواج، می‌توانند با گام‌های راسخ‌تر و آرامش و اطمینان بیش‌تری در راه پرپیچ‌و‌خم ازدواج و تشکیل خانواده گام نهند و درنهایت، در این امر مهم، موفق باشند.

متأسفانه در برخی موردها، دختران و پسران، بدون مطالعه و آگاهی کافی با برخورداری از احساس و ذوق، منهای دقت در بعد‌های گوناگون اخلاقی، جسمی و روانی با یکدیگر ازدواج می‌کنند و پس از آن نیز به دلیل عدم آگاهی، به مشکل‌ها دامن می‌زنند.



نکته‌هایی جهت انتخاب همسر

- نسبت به کل ماجرا واقع‌بین باشید. تابع احساس‌ها نگردید و به شکل منطقی، جوانب کار را بسنجید. در تداوم یک ازدواج، دوست‌داشتن و عشق گرچه شرط لازم است، ولی کافی نیست. پس به دیگر مسأله‌های مهم نیز بپردازید و رؤیایی نیندیشید.

- درباره‌ی دلیل تمایل طرف مقابل به ازدواج با شما تحقیق کنید. اگر این تمایل، بنا به مصلحت‌هایی ازقبیل: پول و ثروت، شهرت، خروج از کشور و... است، از آن صرف‌نظر کنید.

- در چهارچوب آن‌چه در دین و فرهنگ مجاز می‌باشد، قبل از تصمیم‌گیری برای ازدواج، شریک احتمالی زندگی خود را بیش‌تر بشناسید. این شناخت یا به واسطه‌ی رفت‌وآمد و پرسش‌های مستقیم حاصل می‌گردد و یا از طریق دیگر آشنایان. توجه داشته باشید دوستان فرد، گاه برخی حقیقت‌ها را پنهان می‌کنند. پس شاید بهتر باشد گاهی وقت‌ها به‌طور غیرمستقیم به پاسخ برسید. در مجموع، شما باید در مورد خلق‌وخو، فکرها، عقیده‌ها، خواسته‌ها، عادت‌ها، دیدگاه‌ها، حساسیت‌ها، نوع برخوردها، توانایی‌های ارتباطی و... طرف مقابل، شناخت پیدا کنید.

- طرز برخورد فرد را در موقعیت‌های بحرانی و در برابر مادیات بشناسید.

- اعتقاد‌ها و باور‌های مذهبی طرف مقابل را جویا شوید. عقیده‌ها و باور‌های همسر احتمالی خود را در مورد آیین و مذهب بپرسید و ببینید که آیا با برداشت شما از دین، سازگار است یا خیر چراکه اگر نقطه‌نظر‌های این فرد برای شما قابل قبول نباشد، احتمال وقوع مشکل‌های شدیدی پیش‌بینی می‌شود. مگر آن‌که در این زمینه، انعطاف‌پذیر باشید و بتوانید خود را در چهارچوب نظر‌های او قرارداده و شیوه‌ی زندگی او را بپذیرید. پس به طرف مقابل اجازه دهید به‌طور واضح، برداشت خود را از مذهب بگوید و انتظار‌های خود را در مورد شما به‌عنوان همسر، بیان نماید.

- برخورد‌های همسر احتمالی خود را در موقعیت‌های مختلف، بررسی کنید. هرچه بیش‌تر در شرایط متفاوت و گوناگون، همسر احتمالی خود را ملاقات کرده و مورد مشاهده قراردهید، نشانه‌های بیش‌تری از طرز برخورد او با مردم و در موقعیت‌های مختلف خواهید یافت.

- خواسته‌ها و انتظار‌های یکدیگر را مورد مطالعه قراردهید. شما باید بدانید همسر آینده‌تان چه انتظار‌هایی از خودش و شما دارد. باید در مورد مسأله‌های مهم زندگی به توافق برسید. برای نمونه باید بدانید:

در چه شهر یا کشوری، زندگی مشترک خود را آغاز خواهید کرد.

زندگی خود را با خانواده‌ی همسر، آغاز خواهید کرد یا به‌طور مستقل.

زمان بچه‌دار شدن‌تان چه مدت پس از ازدواج خواهد بود.

نظر همسر احتمالی شما در مورد شغل و فعالیت‌های خارج از منزل چیست.

نظر همسر احتمالی شما در مورد رابطه‌ها و معاشرت خانوادگی و دوستانه چیست؛ و ...

- درباره‌ی خانواده‌ی فرد مورد نظر تحقیق کنید، آنان را بیش‌تر بشناسید و با فرهنگ و باورهای‌شان آشنا شوید. رابطه‌ی فرد مذکور را با پدر و مادر، خواهران و برادرانش جویا شوید. بررسی کنید که تعهد او در قبال این افراد چگونه است و در آینده چه تعهد‌هایی نسبت به آنان دارد و تأثیر این موضوع بر زندگی شما چگونه خواهد بود. نسبت به احساس خانواده در مورد این ازدواج آگاه باشید.

- با خودِ واقعی‌تان مشورت کنید. به ندای درونی خود، گوش فرادهید. از خود بپرسید: «آیا این فرد، همان فردی‌ست که درواقع به دنبالش بوده‌ام؟ آیا می‌خواهم که این مرد یا زن، پدر و مادر فرزند من باشد؟» اگر پاسخ صریحی ندارید، دوباره بر روی موضوع، تمرکز کرده و سعی کنید پاسخی قاطع برای آن بیابید چراکه ازدواج، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسأله‌های زندگی شماست و آینده‌ی فرزندان‌تان را تحت‌تأثیر قرارمی‌دهد.

- دلیل‌های مناسبی برای ازدواج‌تان پیدا کنید و خود، تصمیم‌گیرنده‌ی نهایی باشید. هرگز تحت فشار برای ازدواج، متقاعد نشوید. تنها خوب بودن احساس‌های اطرافیان در مورد طرف مقابل کافی نیست، قلب و منطق شما نیز باید در این کار رضایت دهد. ضمن احترام به تجربه و عقیده‌ی اطرافیان به‌ویژه پدر و مادر و حفظ آداب و رسوم فرهنگی و مذهبی، تسلیم فشار‌های اطرافیان نشوید.

- نسبت به سلامت جسمانی و روانی طرف مقابل اطمینان حاصل کنید. به‌خاطر بسپارید که سلامت جسمانی و روانی و عدم گرایش به مواد مخدر، یکی از فاکتور‌های مهم در انتخاب همسر است. بنابراین، پیش از تصمیم‌گیری درباره‌ی ازدواج، در مورد نکته‌های بیان‌شده اطمینان حاصل کنید.

- توجه داشته باشید که با شریک احتمالی زندگی خود در مورد‌هایی مانند طبقه‌ی اجتماعی، سن، میزان تحصیلات و توانایی‌های هوشی، تناسب داشته باشید.

- عجله نکنید. با توجه به این که بسیاری از ازدواج‌ها به دلیل دستپاچگی و عجله‌کردن در تصمیم‌گیری، درنهایت به شکست منتهی می‌شود، در تصمیم خود برای قبول یک ازدواج، عجله نداشته باشید. به‌طور حتم، در مورد فردی که می‌خواهید عمری را با او سپری‌کنید، تحقیق کنید، به شناخت برسید و وقت بگذارید. فقط به‌دلیل ناامیدشدن از ازدواج، تن به یک ازدواج نامناسب ندهید و خود را به فهرست قربانیان ازدواج، اضافه نکنید.

- از خداوند، کمک و راهنمایی بگیرید. با ایمان و توکل به خدا، از او بخواهید تا در انتخاب صحیح شریک زندگی، شما را یاری کرده و مسیر مناسبی را پیش روی‌تان قراردهد.

مهندس مرجان نقوی   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: انتخاب همسر اهمیت ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۳۷۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: سال گذشته بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی استان بهره‌مند شدند.

نقش روانشناسان در تمامی مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است. بحران‌ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مختلفی مانند افسردگی، خشونت، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواسی و غیره در جامعه می‌شود که روانشناسان با ارائه مشاوره تخصصی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روانی جامعه گام‌های اساسی و ارزشمند برمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر فریبا بریمانی امروز در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت‌تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقاء سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و غیره به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر  ۱۹۴هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ «صدای مشاور»، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره‌مند شدند.

این مسئول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: بی‌شک، یکی از راهکارهای موثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴ هزار و۹۹ زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵هزار و ۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب‌زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶  هزار و ۳۶۱زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده‌ترین دلایل طلاق عدم مسئولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سؤظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • 0 تا 100 ایستگاه پمپاژ فاضلاب؟ تجهیزات و قیمت | مزایا و نکات مهم در انتخاب
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • آموزش نصب کولر صنعتی آبی
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • همسر سرمربی سپاهان کیست؟ این دختر ایرانی دل و دین ژوزه مورایس را برد!
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن