Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن سینماداران اعلام کرد در صورتی که کانون پخش کنندگان فیلمی به پردیس سینما ملت ارائه ندهد، آن‌ها نیز فیلم‌ها را اکران نخواهند کرد و رویکرد «یا همه یا هیچ» را در قبال اکران در پیش گرفتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از تابناک، افزایش تنش میان صنوفی سینمایی که متاثر از یک دعوای شخصی در هفته‌های پیشین است، به افزایش خطر تعطیلی برخی سالن‌های سینما و یا آسیب رسیدن به ساختار اکران منجر شده است؛ دعوایی که اگرچه ریشه در گذشته دور دارد و اتفاق تازه‌ای نیست اما با توجه به حاد شدن ماجرا در این موضوع، انتظار می‌رود رئیس سازمان سینمایی راساً در آن ورود کند و نسبت به رفع آن و حفظ نظم در سینمای ایران گامی عملی بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دعوای محمدحسین فرحبخش تهیه کننده و کارگردان سینما با علی احمدی مدیرعامل موسسه تصویر شهر (متولی سینماهای شهرداری تهران) و تهیه کننده خندوانه، بر سر عدم اکران فیلم «دشمن زن» در سالن‌های سینمای شهرداری، ابعادی فراتر از یک دعوای شخصی یافته و منجر به شعله‌ور شدنِ آتشِ زیر خاکسترِ یک دعوای صنفی شده است؛ دعوایی که ریشه آن به سال 1391 بازمی‌گردد اما همان زمان نیز به شدت حال حاضر نبود و تهدید به تحریم سالن‌های سینما در این حد جدی نشده بود.

 

اکران دو فیلم در ابتدای سال 1391 با سیل عظیمی از حواشی برای جواد شمقدری و همکارانش همراه شد؛ حاشیه هایی که با توجه به مضامین آثار اکران شده، حداقل برای «زندگی خصوصی» قابل پیش بینی بود اما درباره «گشت ارشاد» انتظار نمی رفت چنین واکنشی صورت پذیرد. فرجام این واکنش ها منجر به توقف نمایش این دو فیلم ابتداً در شهرستان ها و سپس در سینماهای حوزه هنری و شهرداری تهران و در ادامه در سایر سینماهای اکران کننده این دو فیلم بود. حتی ورود گشت ارشاد به شبکه خانگی نیز چندان دوام نیاورد و سریعاً از سطح مراکز پخش جمع آوری شد، هرچند درباره پخش خانگی اش، سکانس های افزوده شده به لوح فشرده، علت جمع آوری اعلام شد.

 

در ادامه حوزه هنری و شهرداری برای آنکه درگیر حواشی سایر فیلم‌ها نشوند، از ارائه سالن به شماری از فیلم‌ها پرهیز کردند و این ماجرا در سال‌های 93 تا 97 نیز برای برخی فیلم‌ها رخ داد که آخرین آنها «دشمن زن» بود. در آن مقطع سال 1391، برای سینما آزادی حواله صادر نشد و بدین ترتیب این پردیس سینمایی که سهم قابل توجهی در فروش‌ فیلم‌های سینمایی دارد، به شدت تحت فشار قرار گرفت. در نهایت پس از یک دوره زمانی قابل توجه برای سینما آزادی حواله صادر شد و ماجرا ختم به گشت اما حالا دوباره این دعوا بالا گرفته است.

 

 

در همین ارتباط عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما و عضو کانون پخش کنندگان سینما گفت: «با توجه به آنکه موسسه تصویر شهر «سید و عام می‌کند» و فیلم‌ها را براساس سلیقه و میل شخصی اکران می‌کند، کانون پخش کنندگان سینما از دفاتر پخش خواسته است تا اطلاع ثانوی دفاتر سینمایی با این موسسه همکاری نکرده و هیچ گونه قراردادی منعقد نکنند. این تصمیم فقط برای پردیس ملت بوده و شامل بقیه سینماهای شهرداری نمی‌شود. ناراحتی ما فقط برای جریان فیلم «دشمن زن» که من یکی از تهیه کنندگان آن بودم نیست، موسسه تصویرشهر تاکنون این بلا را سر بسیاری از فیلم‌ها در آورده است.»

 

از سوی دیگر انجمن سینماداران به مقابله به مثل با کانون پخش کنندگان پرداخت و اعلام کرد در صورتی که کانون پخش کنندگان فیلمی به پردیس سینما ملت ارائه ندهد، آن‌ها نیز فیلم‌ها را اکران نخواهند کرد و رویکرد «یا همه یا هیچ» را در قبال اکران در پیش گرفتند. با این موضع گیری، چالش‌ها جدی‌تر شده و پای شورای عالی اکران به میان می‌آید که احتمالاً با ریش‌سفیدی ماجرا ختم به خیر شود و دور از انتظار نیست که در این مقطع این اتفاق نیز رخ دهد اما آیا این پایان ماجرا است و چندی بعد این دعوا مجدداً از سر گرفته نمی‌شود؟

 

به نظر می‌رسد در این مقطع باید رئیس سازمان سینمایی شخصاً ورود کند و نسبت به پایان بخشیدن به این دعوا برای همیشه با طراحی راهکاری منطقی اقدام ورزد. طبیعتاً پروانه نمایش سازمان سینمایی به عنوان متولی رسمی این حوزه در کشور باید نافذ باشد و باید صاحبین همه سالن‌های سینما از آن تمکین کنند اما در عین حال آیا مالک سالن سینما حق ندارد درباره اکران یا عدم اکران یک فیلم سینمایی تصمیم‌گیری کند؟ این ابهامی است که باید برای همیشه رفع شود و مجدداً در سال‌های آینده شاهد از سرگیری این دعوا نباشیم.

 

    پایان پیام/52

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت مجلس امام رضا ع زلزله کرمانشاه امام رضا روزنامه های ورزشی پرسپولیس استقلال ایران شورای شهر تهران پردیس سینما ملت سالن سینما سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۳۹۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳

معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، متن این فراخوان به این شرح است:

معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، با هدف ارتقای سینمای ایران از طریق مساله‌یابی دقیق و شناخت چالش‌های اصلی آن، محورهای پژوهشی سازمان سینمایی را ( که با نظرخواهی از سینماگران، پژوهشکده‌ها پژوهشگران، استادان دانشگاه، بخش‌های مختلف سازمان سینمایی، اصناف و انجمن‌های سینمایی گردآوری شده است) با رویکرد میان‌رشته‌ای و کاربردی، پس از پالایش توسط شورای پژوهشی معاونت، به شرح زیر اعلام می‌نماید:

*محورهای پژوهشی:

1- سینمای ایران، گفتمان و آرمان‌های انقلاب اسلامی

2- سینمای دفاع مقدس و مقاومت

3- جهش تولید در سینمای ایران و چالش های پیش رو

4- کارکرد های سینما در روایت پیشرفت ایران اسلامی و امید افزایی

5- طراحی الگوی بهره‌گیری از ظرفیت زیست بوم علم و فناوری در توسعه زیرساخت‌های سینما درایران

6- ظرفیت‌های سینما در کار آفرینی و اشتغال

7- ظرفیت‌های روایی سینمای ایران درخارج از تهران ( مستند ، انیمیشن و داستانی )

8-سینما، فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی ( ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای آینده سینمای ایران )

9- موانع و راهکارهای تقویت فیلمنامه در سینمای ایران

10- ظرفیت‌های ادبیات فارسی، فرهنگ عامه و موسیقی محلی در تولید آثار انیمیشن، مستند و داستانی

11- خلاء‌ها و چالش‌های حقوقی سینمای ایران ( حقوق مخاطب ، مالکیت معنوی ، نظام قراردادها و ... )

سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، از کلیه مراکز علمی و پژوهشی، اساتید و پژوهشگران برای همکاری دعوت به عمل می‌آورد .

* علاوه بر حمایت از طرح‌های پژوهشی در محورهای ده‌گانه یاد شده، چنانچه پایان نامه‌هایی به موضوعات مذکور بپردازند و یا به صورت خلاقانه به یکی از نیازهای کاربردی سینمای ایران پاسخ دهند، درمقطع کارشناسی ارشد تا سقف 100 میلیون ریال و درمقطع دکتری تا سقف 150 میلیون ریال، مورد حمایت قرارخواهند گرفت .

پژوهشگران محترم قبل از ارائه طرح‌نامه پژوهشی ( پروپوزال )، ارائه فرم درخواست طرح اولیه پژوهشی (RFP ) و قطعی کردن عنوان پژوهش، ضروری است برای دریافت فرم مربوطه به آدرس سایت اینترنتی زیر مراجعه نمایید.

apf.farhang.gov.ir/fa/deputy/appliedresearch

• مهلت ارسال آثار ، 30 /3 / 1403

درخواست‌ها و طرح‌نامه‌های پژوهشی می‌بایستی به ایمیل‌های معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی cinemares@chmail.ir ارسال شوند. بدیهی است این طرح‌ها ، نزد سازمان امانت خواهند بود .

• شماره تماس : 38512234 - 09125366685

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشت فیلم کوتاه خراسان شمالی به مرحله تولید رسید
  • هزینه ۱۰۰ میلیاردی سینما برای تبلیغ در شبکه GEM
  • در سینما و تئاتر چه خبر است؟
  • اکران مستند «قوی‌دل» آغاز شد/ فیلم‌هایی که ترویج مطالبه‌گری هستند
  • «آسمان غرب» ارتش را زنده می‌کند/ راه اندازی یک پویش سراسری
  • اکران فیلم کوتاه؛ رفع تکلیف یا ضرورت؟!
  • سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد
  • انتشار فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳
  • رقابت برای رام کردن اژدهای سینما
  • اکران آنلاین غیرمنصفانه و ناعادلانه است/ چرا «کاپیتان» قربانی شد؟