Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-05-06@20:36:53 GMT

تا اطلاع ثانوی بنزین سوپر نزنید!

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۴۳۹۲۶

کاهش عرضه بنزین سوپر در جایگاه‌های سوخت از اواسط خردادماه احساس شد. پیگیری‌های ایسنا در آن زمان به این نتیجه رسید که علت این موضوع قطع واردات بنزین سوپر به دلیل خودکفایی کشور در تولید این بنزین است.

در این راستا یک منبع آگاه در آن زمان به ایسنا گفت: واردات بنزین سوپر متوقف شده است و بخش اعظم بنزین سوپر در پالایشگاه شازند اراک تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجایی که این پالایشگاه در وضعیت اورهال (تعمیر و نگهداری) قرار داشته و حدود ۱۰ تا ۱۲ روز است که به چرخه تولید بازگشته است حدود ۱۰ روز زمان نیاز دارد تا کمبود ایجاد شده را جبران کند.

همچنین فاطمه کاهی - سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی - در آن زمان درمورد مشکل فوق توضیح داد: درحال حاضر بنزین سوپر در تعداد محدودی از جایگاه‌های تهران عرضه می‌شود. از آنجایی که بنزین سوپر در پالایشگاه شازند اراک تامین می‌شود و این پالایشگاه در وضعیت اورهال قرار داشته، عرضه بنزین سوپر با محدودیت مواجه شده است. نفت‌کش‌ها در حال انتقال بنزین سوپر از پالایشگاه شازند به سراسر کشور هستند و به زودی بنزین سوپر بدون هیچ مشکلی در کشور عرضه خواهد شد.

همچنین حدود دو هفته پیش محمدرضا موسوی خواه - مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی - در پاسخ به سوال ایسنا درمورد کمبود توزیع بنزین سوپر در کشور گفت: بنزینی که درحال حاضر در کشور توزیع می‌شود یورو ۴ است و درکل چهار اکتان با بنزین سوپر تفاوت دارد. به طور متوسط روزانه ٣.٥میلیون لیتر بنزین سوپر در کشور توزیع می‌شود که این میزان ممکن است با توجه به شرایط به ٣.٣ یا ٣.٧برسد اما به طور کلی مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

مشکل بنزین سوپر پابرجا است

با این‌حال این مشکل بعد از گذشت حدود دو ماه همچنان پابرجا است و بسیاری از مخاطبان طی تماس‌های تلفنی از عدم عرضه این نوع بنزین در جایگاه‌های سوخت خبر داده‌اند.

در این راستا زیبا اسماعیلی - سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی - با تاکید بر اینکه بنزین سوپر در شهر تهران بدون مشکل توزیع می شود به ایسنا گفت: از ساعت ۲۴ بامداد روز سه شنبه تا عصر این روز یک میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر بنزین سوپر در شهر تهران توزیع شده است.

وی از مصرف روزانه سه میلیون لیتر بنزین سوپر در سراسر کشور خبر داد و گفت: این مقدار بنزین تنها در پالایشگاه شازند اراک تولید می‌شود.

این درحالی است که آمار و ارقام ماهانه مصرف بنزین خبر از افزایش بی سابقه این فرآورده توسط مصرف کنندگان می دهد و به نظر می رسد اولویت پالایشگاه‌ها از جمله پالایشگاه شازند اراک تامین بنزین یورو ۴ و به همین دلیل ممکن است در برخی از روزها این پالایشگاه به جای تولید بنزین سوپر اقدام به تولید بنزین یورو ۴ کند.

 

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۴۳۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین

بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور ما و راهکار حل این ناترازی گفت: اتفاقی که در سال‌های اخیر در صنعت خودروسازی جهان رخ داده این است که به سمت خودروهای با موتور پاک، بازدهی بالا و مصرف سوخت پایین و آلایندگی کم رفته ایم.

وی در ادامه بیان کرد: مسائل زیست محیطی در تولید خودرو اگر جدی گرفته نشود برای تمام دنیا بحران ایجاد می‌کند. خودروهایی که در کشور ما تولید می‌شود پلتفرم‌های قدیمی دارد و موتورها آلایندگی بالاتری نسبت به خودروهای جدید دارد.

صدرایی توضیح داد: علاوه بر این مشکل دیگر موجود در کشور ما که باعث شده مصرف بنزین بالا برود از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده است. وی ادامه داد: خودروهای فرسوده در کشور ما حجم بالایی دارند. اگر ما خودروی برقی هم به کشور وارد کنیم ولی این خودروهای فرسوده و اتوبوس و مینی بوس های فرسوده را از رده خارج نکنیم تأثیری در کاهش مصرف بنزین و ناترازی ندارد.

این کارشناس خودرو توضیح داد: به همین دلیل ما باید برنامه ریزی داشته باشیم که خودروهای فرسوده و قدیمی و خودروهای تولید کننده آلایندگی را از چرخه مصرف خارج کنیم و به جای آن خودروهای نو با انرژی پاک به چرخه مصرف وارد کنیم.

این کارشناس خودرو بیان کرد: برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هم مشکلات زیادی بر سر راه وجود دارد زیرا عمده کسانی که از خودروهای فرسوده استفاده می‌کنند شرایط مالی لازم را ندارند که از خودروهای جدید و با مصرف کم بنزین استفاده کنند و برای برون رفت از این شرایط باید دولت تصمیمی عاجل بگیرد.

وی با بیان اینکه حل نشدن این موضوع به ضرر دولت است زیرا باید بودجه کلانی را صرف واردات بنزین کند افزود: دولت باید سوبسیدهایی به مردم بدهد تا از خودروهای برقی و هیبریدی استفاده کنند تا سبد سوخت متنوع شود و همچنین خودروسازان داخلی را ملزم به تولید خودروهایی کند که مصرف پایینی دارند.

صدرایی ادامه داد: در کشور باید خودروسازان موتورهای با مصرف کم را تولید کنند. همچنین خودروسازان می‌توانستند موتورهای هیبریدی را روی خودروها نصب کنند تا مصرف بنزین پایین بیاید و همچنین می‌توانستیم از سالانه یک و نیم میلیون خودرویی که وارد کشور می‌شد بخشی از آن را صرف خودروهای هیبریدی کنیم.

این کارشناس خودرو ادامه داد: البته تحریم‌ها و عدم برنامه ریزی در سطح کلان باعث شده که ما وابسته به پلت فرم‌ها خودرویی مربوط به دو تا سه دهه قبل باشیم و مرتباً آنها را تولید کنیم و خودروهای پاک بیشتر جنبه شوآف و نمایشی به خودش بگیرد.

وی ادامه داد: از سال‌های ۹۲ و ۹۳ پروژه‌های خودروهای برقی را داریم ولی تاکنون اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. در شرایط فعلی کشور تولید خودروهای هیبریدی بهتر از برقی است و این خودروها می‌تواند جایگزین خودروهای بنزینی با مصرف بالا شود.

کد خبر 6097938 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • مسیر جنوب به شمال هراز تا اطلاع ثانوی مسدود شد
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • معمای بنزین در ایران
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود