Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@16:36:42 GMT

شناسایی بیش از 5 هزار خانوار عشایری در مازندران

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۴۴۱۵۴

شناسایی بیش از 5 هزار خانوار عشایری در مازندران

رئیس اداره امور عشایری استان مازندران از شناسایی بیش از 5 هزار خانوار عشایری در مازندران خبر داد.

به گزارش ایلنا از ساری،سید صمد کاظمی در نخستین جلسه شورای عشایر که صبح امروز در استانداری مازندران برگزار شد، به روند تحولات جمعیتی عشایر کشور اشاره کرد و اظهار داشت: قبل از انقلاب، در سال ۱۲۴۵ جمعیت عشایر کشور یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از کل جمعیت چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر معادل ۳۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درصد جمعیت کل کشور بود که در سال ۱۳۵۳، به ۸۸۰ هزار نفر معادل ۲.۷ درصد کل جمعیت ۳۲ میلیون نفری آن سال رسید.

وی روند تحولاتی جمعیت عشایر کشور بعد از انقلاب را بدین ترتیب اعلام کرد: در سال ۱۳۶۶، جمعیت کل کشور ۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بود که یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر معادل ۲.۳ درصد کل جمعیت، عشایر بودند و این روند در سال ۱۳۸۷ به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر معادل ۱.۸ درصد از کل جمعیت ۷۳ میلیون نفری رسید.

رئیس اداره امور عشایری استان مازندران با اعلام اینکه طبق آمار در سال 1387، مازندران ۷۰۰ خانوار عشایر داشت، گفت: در حال حاضر ۵ هزار و ۵۲۰ خانوار در استان شناسایی شده‌اند.

 وی افزود: شهرهای آمل با یک‌هزار و ۲۹۷ خانوار، سوادکوه با یک‌هزار و ۲۶۵ خانوار و بابل با یک‌هزار و ۷۲ خانوار، بیشترین جمعیت عشایری را در استان دارند.‌

کاظمی با بیان اینکه بر اساس مرکز آمار ایران عشایر کشور ۲۸ درصد دام سبک و چهار درصد دام سنگین کشور را در اختیار دارد، تصریح کرد: سالانه ۱۹۰ هزار تن معادل ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تأمین می‌کند.

وی افزود: ۷۰ درصد دام سبک و ۶۰ درصد دام سنگین در مازندران تحت اختیار عشایر است.

رئیس اداره امور عشایری استان مازندران با بیان اینکه ۳۵ درصد صنایع دستی کشور را عشایر تولید می‌کنند، ادامه داد: سالانه ۹.۵ میلیون رأس دام به بازار مصرف عرضه می‌کند ۷۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی و دیم کشور در اختیار عشایر است.

کاظمی افزود: تاکنون از محل صندوق توسعه ملی، هشت میلیارد تومان برای ۲۲۷ نفر جذب شده است.

وی به تشکل‌های عشایری مازندران اشاره کرد و که شامل چهار تعاونی کشاورزی عشایری صنعت دامپروری سرسبز بابل، تونا دام هزارپی آمل، یاوران جنگل سوادکوه و دام دوشه تنکای شهرستان تنکابن است و گفت: دو هزار و ۹۵ خانوار عشایر استان عضو این چهار تشکل هستند.

کاظمی توزیع نهاده‌های دامی، کارگزاری بیمه عشایری، توزیع سوخت‌های فسیلی، توزیع پنل‌های خورشیدی و شرکت در نمایشگاه‌های توانمندی جامعه عشایری را از فعالیت‌های تشکل‌های عشایری برشمرد.

وی درخواست کرد که ۳۰ درصد عوارض وصولی بند الف ماده ۳۸ مالیات بر ارزش افزوده به روستاها و مناطق عشایری اختصاص یابد.

 کاظمی همچنین با اشاره به مطالعه شناسایی عشایر شرکت بوم‌گستران در سال ۱۳۹۶ که پنج‌هزار و ۹۲۰ خانوار است، گفت: انجام سرشماری عشایر در سال ۱۳۹۸، آمار مذکور، ملاک تخصیص اعتبار و ... برای عشایر استان باشد.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت جامعه صندوق توسعه ملی صنعت مالیات بر ارزش افزوده مرکز آمار ایران نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۴۴۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد

در پی بارندگی‌های اخیر و بارش شدید باران، رعد و برق، تگرگ، وزش باد شدید در فصل کوچ عشایر استان فارس از شهرستان‌های قشلاقی به ییلاقی، اکیپ‌های سیار ستادی و شهرستانی مدیریت بحران اداره کل امور عشایر فارس با حضور در مناطق عشایری استان، خسارت‌ها، آسیب‌ها و مشکلات ناشی از بارندگی‌های روزهای اخیر را رصد کردند.

در این بازدید اقلامی همچون پلاستیک، لوازم خوراکی و پتو در میان عشایر خسارت دیده توزیع شد و با توجه به اعلام هشدارهای بارندگی از تاریخ ۱۵ الی ۱۷ اردیبهشت ماه جاری به تمام خانوارهای عشایر کوچرو و ساکن تاکید شد که از اتراق و نصب چادر در ارتفاعات و کنار رودخانه‌ها خودداری کنند.

 عشایر فارس از چهار ایل قشقایی،خمسه،لر ممسنی و بویراحمد و طوایف مستقل تشکیل شده است.

با توجه به آخرین سرشماری ثبت شده مجموع عشایر این استان از ۲۶ هزار و ۸۷۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر تشکیل شده است.

۱۲.۵ درصد جمعیت عشایری کشور در استان فارس زندگی می‌کنند و این استان به عنوان قطب عشایری کشور محسوب می‌شود.

پیشتر هواشناسی فارس چهاردهم اردیبهشت ماه در اطلاعیه سطح نارنجی نسبت به ۲ سامانه جدید بارش باران، گاهی رگبار، رعد وبرق، وزش باد شدید و احتمال تگرگ از اواخر شامگاه جمعه چهاردهم اردیبشهت ماه در مناطق نیمه غربی، نیمه جنوبی، نیمه شمالی و مناطق مرکزی تا اواخر وقت شنبه پانزدهم همین ماه هشدار داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • تلف شدن ۵۰ راس گوسفند عشایر در اثر رعد و برق
  • شناسایی ۳ هزار و ۸۴۲ تارنمای مشکوک در کشور
  • رعد و برق ۵۰ راس گوسفند عشایر حومه شیراز را تلف کرد
  • آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت
  • امدادرسانی به ۸۰ خانوار عشایری شهرستان کوهرنگ
  • امدادرسانی به ۸۰ خانوار عشایری در کوهرنگ
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران