Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه «با کاروان حج» رادیو گفت و گو به مناسبت فرارسیدن ایام حج، با موضوع اهمیت و جایگاه حج و با حضور سید علی قاضی عسکر نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی به روی آنتن رفت.

نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت در این برنامه گفت: آنچه که در توافق نامه میان ایران و عربستان امضاء شده تضمین امنیت، عزت و حفظ کرامت زائران ایرانی از سوی وزیر حج عربستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این توافق نامه، ایرانیان در انجام مراسم و برنامه ها در محل اسکان خود آزاد هستند و می توانند برنامه های خود را بر اساس آنچه که طراحی شده دنبال کنند.

سرپرست حجاج ایرانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشور ایران در عربستان کنسولگری و سفارت ندارد اما از طریق مجموعه دست اندر کاران حج و بعثه رهبری کارها دنبال خواهد شد.

حجت الاسلام قاضی عسکر گفت: در این چند روز که زائران مشرف شدند استقبال خوبی از آنها در فرودگاه عربستان شد، سخت گیری ها نسبت به گذشته کمتر شده و لذا امیدواریم با تعامل مثبت طرفین امسال حج خوبی داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه حج عنوان کرد: سفر حج ویژگی های خاصی دارد که در هیچ جای دیگر دنیا قابل دسترسی نیست. انسان در این سفر مورد بخشش خداوند قرار خواهد گرفت و به خیر دنیا و آخرت دست می یابد و دعای او مستجاب خواهد شد، بنابراین آمادگی علمی و جسمی و روحی لازمه این سفر معنوی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه برنامه یادآور شد: ما با برخی از مراکز خرید و فروش که به شکل اینترنتی در کشور شناخته شده اند هماهنگ کرده ایم که برای خرید سوغات تا ۵۰ درصد به حجاج تخفیف دهند. تاکید ما به فروشگاه ها، عرضه کالاهای ایرانی و کالاهایی است که حجاج به عنوان سوغات نیاز دارند.

حجت الاسلام قاضی عسکر مطرح کرد: علاوه بر این، ما با زائران و روحانیون در جلسات آموزشی صحبت های لازم را در این رابطه داشتیم اما مهم این است که حساسیت مردم به حدی باشد که خودشان انتخاب کنند و با انتخاب کالای ایرانی در ثواب اشتغال زایی در داخل کشور و بالا بردن سطح تولید سهیم باشند.

سرپرست حجاج ایرانی در پایان مطلب گفت: قرار بر این بود که ۲۰۰ دلار به حجاج داده شود.  ما از دولت درخواست کردیم اما این اتفاق نیفتاد. دلاری که به حجاج اختصاص پیدا می کند حق آنها است و باید مساعدت بیشتری از سوی دولت صورت بگیرد.

وی اظهار داشت: حجاج حدود ۴۰ روز در خارج از کشور هستند و باید مقدار معینی از دلار در اختیار آنها قرار بگیرد. بنابراین منطقی بود که بیش از این مقدار دلار به حجاج پرداخت شود.

کد خبر 4357044 سارا فرجی

منبع: مهر

کلیدواژه: اعزام حجاج سازمان حج و زیارت معرفی کتاب فلسفه تازه های نشر فعالیت های قرآنی نشست علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دهه کرامت امام رضا ع سازمان اوقاف و امور خیریه قرآن دین اسلام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۴۸۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا

سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران ، همزمان با دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا اظهار داشت : قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور ، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است و ایران می تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی ، تکنولوژی و مکانیزاسیون  در تولید محصولات کشاورزی ، سرمایه گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن ، سد ، راه سازی و پروژه های عمرانی ، اورهال کردن پالایشگاه ها ، استخراج گاز ، بازار مصرف مناسب مواد غذایی ، و محصولات صنعتی ، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی  همراه با توانمندی کشورمان در  صادرات خدمات فنی و مهندسی  در این قاره فرصت ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توامان کشورمان و کشورهای آفریقایی حضور پیدا کند .

وی افزود در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق ، غرب ، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره ،  مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم  بودند .

وی افزود:  با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته  ، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر ، مصر ، لیبی، تونس، جیبوتی  و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم .

لطیفی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا گفت: در سال ۱۴۰۲ ، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار ، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار ، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار ، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم به این قاره  بودند .

وی افزود : ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی ،  شامل کود اوره ، قیر ، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن  ۳۷ درصد صادرات کشورمان را  محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است ، مواد غذایی ، مصالح ساختمانی ، انواع فرش و کف پوش ، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی ، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی ، قطعات خودرو ، لاستیک ، مواد معدنی ، لوازم الکتریکی، لوستر ، مبلمان  و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند‌.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از قاره سیاه گفت: ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که  آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار ، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار ، غنا ۱۲ میلیون دلار ، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار ، کنیا ۹.۵ میلیون دلار ، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار ، هفت کشور نخست فروش  کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

وی افزود : ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی  مانند چای، ذرت، قهوه، توتون ، حبوبات ، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز ، سنگ و خاک روی ، کنسانتره گروم ، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس ، انواع تسمه ، ماشین آلات ، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند .

لطیفی در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا گفت: عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی ، نبود یا کمبود  حمل نقل ارزان ، مستمر و فراگیر و موانع جابجایی مستقیم ارز و  پول ، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • تمدید تخفیف ۵۰ درصدی عوارض آزادراه تبریز- سهند برای ساکنان شهر جدید سهند 
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • عرضه ویژه کتاب‌های انتشارات علمی و فرهنگی
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • ۹۰ هزار ایرانی در مراسم حج امسال شرکت خواهند کرد