Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@01:07:07 GMT

جام زهر بی‌بی‌سی

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۵۰۲۱۳

جام زهر بی‌بی‌سی

به عقیده رفیق شفیق، همه اینها حلقه‌هایی از یک حرکت نسبتا هماهنگ برای روایت متفاوتی از تاریخ- بخصوص بخش معاصرش -است که به کار جمهوری اسلامی نیاید و دامن او را لکه‌دار بنماید. تاریخ، علم ریاضی یا فلسفه نیست که قواعد مسلم داشته باشد و نوع روایت بر پذیرش یا عدم پذیرش آن تاثیر داشته باشد.

کسی که تاریخ را روایت می‌کند باید جای سفتی ایستاده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاجرم همیشه، موضع بخشی از نادیده در روایت تاریخی است.

این‌گونه است که روایت واقعیت از زبان رسانه‌ای مانند بی‌بی‌سی یا من‌‌و‌تو یا دیگر رسانه‌های فارسی‌زبانی که انگیزه چندانی برای همراهی با حرکت عمومی مردم ایران ندارند، حتی اگر با تحریف و وقایع نادرست تاریخی هم همراه نباشد - که معمولا این گونه نیست - لاجرم به دلیل ایستادن در جایی که نسبت اپوزیسیون با جمهوری اسلامی پیدا می‌کنند انطباق چندانی نخواهد داشت با روایتی که ریشه در فرهنگ و جغرافیای ایران دارد.

حال از این منظرگاه است که باید مستندهایی مانند جشن‌های 2500 ساله پهلوی که در من و تو به نمایش درآمد یا دیگر مستندهایی مانند رضاخان یا همین مستند اخیر بی‌بی‌سی فارسی درباره پذیرش قطعنامه را تحلیل کرد.

با این نگاه، چنین تولیداتی دیگر کارهایی پراکنده با جذابیت ژورنالیستی تاریخی نیستند که صرفا نوکی به گذشته می‌زنند.

اینها در حکم کوپه‌های قطاری خواهند بود که مسافران خود را از ریل و مسیر متفاوتی به تماشای تاریخ می‌برند و واقعیت‌های تاریخی در خدمت یک دستگاه تحلیلی خاص خواهند بود که در یک نگاه کلان، آب آن به آسیاب امثال بریتانیایی‌هایی می‌ریزد که در یکی دو قرن اخیر، ید طولایی در بدنامی در این سرزمین دارند.

دقیقا از همین منظر هم می‌توان به اهمیت تولیدات فرهنگی و رسانه‌ای تاریخی مانند فیلم‌های سینمایی (سیانور، ماجرای نیمروز و امکان مینا) که در این سال‌ها تا حدی مطمح نظر فرهنگی‌سازها و فرهنگی‌نویس‌های داخلی قرار گرفته پی برد.

چنین آثاری فارغ از کیفیت‌شان در حکم همان کوپه‌هایی هستند که مسافران خود را در خلاف جهت قطارهای بیگانه به روایت تاریخ می‌برد.

با فرض این‌که روایت بیگانه با تحریف همراه نباشد، شاید واقعیت‌های تاریخی برای هر دو روایت در حکم مواد اولیه یکسان باشد، اما نظام تحلیل متفاوت، استفاده از مواد تاریخی یکسان را به نتایج متفاوتی ختم خواهد کرد.

محمدصادق علیزاده

دبیر فرهنگ و هنر

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مستند بی بی سی جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۵۰۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رسانه اسرائیلی از عقب‌نشینی جزئی تل‌آویو برای توافق با حماس

در حالی که فشار مقامات غربی به مقاومت فلسطین برای پذیرش آتش بس ادامه دارد، یک رسانه اسرائیلی جزئیات جدیدی از درخواست این رژیم برای آزادی اسرای خود منتشر کرد.

 شبکه «کان نیوز» اسرائیل خبر داد که این رژیم تعداد «گروگان‌هایی را که خواستار آزادی در مرحله اول توافق گروگان‌ها با حماس است، به ۳۳ کاهش داده است».

این خبر در شرایطی منتشر شد که پیش از این، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در خبری اختصاصی گزارش داده بود تل‌آویو در مرحله اول توافق آتش‌بس با حماس، خواستار آزادی ۴۰ اسیر اسرائیلی است.


بنا بر گزارش کان نیوز، یک مقام رژیم صهیونیستی که نخواست نامش فاش شود گفت که به دلیل این اعتقاد که برخی از این اسرا شاید زنده نباشند، تل آویو تعداد درخواستی خود را به ۳۳ نفر کاهش داده است.

طی روز‌های اخیر، رسانه‌های غربی از پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس خبر دادند و وزیران خارجه آمریکا و انگلیس هم سخنانی در این باره گفته‌اند، اما حماس این خبر‌ها را تایید نکرده است.

وزیر خارجه آمریکا آنتونی بلینکن در جریان سفر روز گذشته به ریاض، از حماس خواست که تازه‌ترین پیشنهاد آتش بس را بپذیرد و آن را «فوق العاده سخاوتمندانه» خواند.


وزیر خارجه انگلیس دیوید کامرون پیشتر گفت که قرار است در ازای آزادی اسرای اسرائیلی، آتش بس ۴۰ روزه برقرار شود. وی مدعی شد که «خروج رهبران حماس از غزه، می‌تواند راه را برای یک راه حل سیاسی» برای جنگ غزه هموار کند.

روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، امروز مدعی شد که تحولات جدید شامل کاهش تعداد اسرای درخواستی اسرائیل برای آزادی، «امید‌ها را برای نهایی کردن توافق یک هفته‌ای آتش بس در ماه نوامبر زنده کرده است».

به ادعای این رسانه، قرار است در این توافق، حماس ۱۰۵ اسیر اسرائیلی را در برابر ۲۴۰ زندانی فلسطینی آزاد کند.

منبع: فارس

 

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • روایت تسنیم از نشست خبری امام‌جمعه خرم‌آباد+فیلم
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه عربی
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه انگلیسی
  • روایت رسانه اسرائیلی از عقب‌نشینی جزئی تل‌آویو برای توافق با حماس
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • تصاویر نقشه‌های تاریخ با نام خلیج فارس
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • بالاتر از فرگوسن، مورینیو و کلوپ؛ رکورد تاریخی گواردیولا در لیگ برتر انگلیس!
  • سه تاریخی که خواب را از امباپه گرفته‌اند