Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-01@17:21:48 GMT

چرا گوش‌تان زنگ می‌زند

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۵۳۳۵۶

خرداد: همه چیز مثل همیشه است و شما مشغول انجام دادن کارهایتان هستید تا این‌که یک مرتبه صدای ناخوشایندی را در گوش‌تان می‌شنوید، صدایی شبیه یک زنگ که تا چند دقیقه به طول می‌انجامد و یک مرتبه قطع می‌شود.
به گزارش خرداد به نقل از چاردیواری، با قطع شدن آن صدا، آرامش پیدا می‌کنید و به کارتان ادامه می‌دهید و این موضوع، چندان مساله مهمی به نظرتان نمی‌آید اما بعد از گذشت چند ساعت دوباره همان صدا تکرار می‌شود و دست از سرتان برنمی‌دارد و تصمیم می‌گیرید برای بررسی به پزشک مراجعهکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افراد زیادی درگیر صداهای ناخوشایندی هستند که در گوش ایجاد می‌شوند و نگرانی زیادی در این رابطه دارند؛ دکتر سامان خرمی‌نژاد، متخصص گوش و حلق و بینی، به این موضوع می‌پردازد.
فقط خودت می‌شنوی!
وزوز گوش، در واقع درک صدا بدون محرک خارجی است یعنی بدون این‌که اصوات محیطی وجود داشته باشند، فرد صداهایی را می‌شنود. دلایل زیادی در ایجاد این مشکل نقش دارند ولی به‌طور کلی، افرادی که در معرض صدای بسیار بلند مانند موج انفجار قرار می‌گیرند، بیش از بقیه مستعد ابتلا به این مساله هستند. میزان ابتلا به این مشکل در جوامع مختلف متفاوت است ولی به طور کلی، می‌تواند 3 تا 30 درصد جمعیت را با‌خود درگیر کند. این مشکل با توجه به علت به وجود آورنده آن، در هر‌سنی می‌تواند ایجاد شود ولی در سنین میانسالی احتمال ابتلا، بیشتر است.
ضربان دار یا بدون ضربان؟
وزوز گوش، به دو دسته ضربان‌دار و غیرضربان‌دار دسته‌بندی می‌شود که نوع غیرضربان‌دار آن شایع‌تر است. وزوز گوش ضربان‌دار، یک ریتم منظم و پشت‌سر‌هم دارد در حالی‌که در وزوز گوش غیر‌ضربان‌دار، صداها به صورت ممتد هستند و بعد از ایجاد، قطع شده و دوباره شنیده می‌شوند. افزایش فشار داخل جمجمه با علت نامشخص، شایع‌ترین نوع وزوز گوش ضربان‌دار محسوب می‌شود. یکی از علل ناشایع وزوز گوش ضربان‌دار، مشکلات سیستم عروقی است علاوه بر این، انقباض عضلات کنار و داخل گوش نیز می‌تواند دلیلی بر ایجاد این نوع وزوز گوش باشد. تومور عروقی داخل گوش میانی نیز می‌تواند این نوع وزوز گوش را ایجاد کند. شایع‌ترین نوع وزوز گوش، غیر‌ضربانی است که علل مختلفی در ایجاد آن نقش دارد. وزوز گوش غیر ضربانی می‌تواند با کاهش شنوایی یا بدون کاهش شنوایی، ایجاد شود. پیرگوشی و ضعف عصب گوش به‌مرور زمان، مهم‌ترین علت وزوز گوش غیرضربانی است که باعث کاهش شنوایی می‌شود. قرارگیری در معرض صدای بلند و استفاده از برخی داروها هم می‌توانند وزوز گوش غیر‌ضربانی را در پی داشته باشند. تومورهای عصب شنوایی و بیماری‌های گوش داخلی مانند مینیر می‌توانند منجر به وزوز گوش غیرضربانی شوند.
بی‌تفاوت نباشید
وزوز گوش می‌تواند به صورت موقتی ایجاد شود و از بین برود، اما گاهی به صورت مستمر وجود دارد و بعد از دو‌تا‌سه‌هفته هم از بین نمی‌رود. افراد نباید نسبت به وزوز گوش بی‌تفاوت باشند و برای بررسی علت وزوزگوش، حتما باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند. اگر چه وزوز گوش در بسیاری از موارد خطرناک نیست ولی کیفیت زندگی افراد را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و مراجعه هر‌چه سریع‌تر صورت بگیرد، بهتر است. پزشک متخصص گوش و حلق و بینی، با گرفتن یک شرح حال دقیق از بیمار و با بهره‌گیری از روش‌های تشخیصی مختلف، علت به وجود آورنده وزوز گوش را تشخیص می‌دهد و متناسب با آن، درمان یا تدابیری را برای بیمار در نظر می‌گیرد.
رابطه جرم با وزوز!
شاید خیلی از افراد تصور کنند که جرم گوش، می‌تواند باعث ابتلا به وزوز گوش شود در حالی‌که جرم گوش، از عوامل اصلی ابتلا به وزوز گوش به حساب نمی‌آید مگر در شرایطی که جرم گوش، بنا بر هر دلیلی به پرده گوش چسبیده باشد. استفاده از گوش‌پاک کن علاوه بر آسیب‌ها و مشکلاتی که برای گوش به همراه دارد می‌تواند باعث چسبیدن جرم به پرده گوش شود، پس استفاده از گوش‌پاک‌کن به افراد توصیه نمی‌شود.
جراحی لازم است؟
همان‌طور که گفته شد، درمان وزوز گوش کاملا به عامل به وجودآورنده آن بستگی دارد و درمان با توجه به وضعیت فرد می‌تواند روش‌های غیر جراحی یا جراحی باشد و گاهی هم برای فرد درمان از طریق دارو در نظر گرفته می‌شود.
دارو و جراحی کمکی نمی‌کند
وزوز گوش، مشکلی است که بسیاری از افراد دچارش می‌شوند و برای پیشگیری از آن کار چندانی نمی‌توان کرد بویژه در شرایطی که افزایش سن مطرح باشد، اما باید توجه داشت که قرارگیری در معرض صداهای بلند به شکل مستمر (کار در کارگاه‌های صنعتی بدون استفاده از وسایل محافظتی) و استفاده از هدفن با صدای بسیار بلند و در طولانی مدت، می‌توانند آسیب به عصب گوش وارد‌کرده و تا حدودی وزوز گوش را به همراه داشته باشند. وزوز گوش در بسیاری از موارد نه با جراحی قابل درمان است و نه با دارو، در چنین شرایطی برای بهبود وضعیت بیمار، باید راهکارهای دیگری را مدنظر قرار داد. وزوز گوش‌هایی که براثر صدمات محیطی ایجاد می‌شوند و عصب گوش را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند، با جراحی یا دارو قابل درمان نیستند. همچنین آن دسته از وزوز گوش‌هایی که به‌دلیل افزایش سن ایجاد می‌شوند، قابل درمان با جراحی و دارو نیستند. وزوز گوش می‌تواند باعث تشدید استرس، اضطراب و افسردگی فرد شود برای مثال، اگر فردی به اضطراب مبتلا باشد، شدت وزوز گوش می‌تواند تشدید شود. درمان و کنترل وزوز گوش، به صورت گروهی است و یک تیم پزشکی متشکل از متخصصان گوش، شنوایی‌سنجی، مغز و اعصاب، روانپزشک و روان‌شناس، در کنار هم باید به درمان وزوز گوش بپردازند همچنین متخصص درد یا خواب نیز باید در کنار سایر متخصصان یاد شده باشد. در شرایطی که درمان برای فرد وجود ندارد، وزوز گوش کنترل می‌شود و بیمار باید بداند که وزوزگوش، پس از بررسی و تشخیص توسط پزشک، هیچ خطری را برای بیمار به دنبال ندارد.
یکی از کارهای مهمی که برای وزوز گوش غیرقابل‌درمان می‌توان انجام داد، استفاده از تحریکات صوتی است به این معنی که یک‌سری صدا با ویژگی‌های خاص در اختیار بیمار قرار می‌گیرد که باید آنها را گوش کند. این صداها برای این در اختیار بیمار قرار می‌گیرند که به نوعی صدای وزوز گوش شنیده نشود.
فردی که به مشکل وزوز گوش درمان‌ناپذیر دچار است، با مشورت پزشک متخصص گوش، باید از دستگاهی که داخل گوش گذاشته می‌شود کمک بگیرد. این دستگاه به‌گونه‌ای طراحی شده که فرد با شنیدن صداهایی با فرکانس خاص، دیگر صدای وزوز گوش خود را نمی‌شنود. چنانچه فرد همزمان با وزوز گوش به کاهش شنوایی هم مبتلا باشد، نوع ادغام شده این دستگاه با سمعک، برایش در نظر گرفته می‌شود.
برچسب ها: گوش ، علت زنگ زدن گوش ، سلامت ، وزوز گوشت

منبع: خرداد

کلیدواژه: گوش سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۵۳۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زالو درمان می‌کند؟

به گزارش خبرآنلاین، تقریبا همه با «زالو درمانی» آشنا هستیم و بسیار در این مورد شنیده‌ایم یا خود نیز این روش درمانی را امتحان کرده‌ایم. اصولا آیا زالو درمانی، درمان است؟ آیا مورد تایید علم روز پزشکی است؟ عوارض دارد یا خیر؟

ایسنا در گزارشی نوشت: بشر قرن بیست و یکم بیش از هر زمان دیگری در تاریخ به دنبال ارتقاء سطح کیفیت زیست فردی و اجتماعی‌ست. سطح رفاه ارتقاء یافته و همین امر علی‌رغم تمامی مواهبش دارای مشکلاتی جدی نیز هست. امروزه دخالت بیمار در نوع انتخاب روش درمان و مصرف دارو به معضلی تبدیل شده که خسارات جبران‌ناپذیری به همراه دارد. از عمل‌های زیبایی گرفته تا درمان‌های متنوع و مختلف سنتی و طب گیاهی آنقدر در این روزها شایع شده که لزوم شناخت و آگاهی از شرایط درمانی یا برعکس، آسیب‌رسان بسیاری از این روش‌ها بیش از پیش نمود یافته است. از اینرو در شماره‌هایی سریالی به اطلاع‌رسانی در خصوص پرکاربردترین روش‌های درمانی از این دست خواهیم پرداخت.

تقریبا همه با «زالو درمانی» آشنا هستیم و بسیار در این مورد شنیده‌ایم یا خود نیز این روش درمانی را امتحان کرده‌ایم. اصولا آیا زالو درمانی، درمان است؟ آیا مورد تایید علم روز پزشکی است؟ عوارض دارد یا خیر؟

این روزها خبرهایی مبنی بر انتقال بیماری‌هایی نظیر هپاتیت و ایدز از طریق زالو درمانی شایع شده است. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا در این خصوص با دکتر مریم مقیمی متخصص طب سنتی گفت‌وگو کنیم که در ادامه می‌خوانید:

در آغاز گفت‌وگو درباره مبنای علمی زالودرمانی و این که در علم پزشکی چه قدر مورد تایید است، بفرمایید؟

اکثر کشورهای دنیا از زالودرمانی استفاده می‌کنند. اگر کسی بخواهد مطمئن شود، کلمه leech therapy را سایت‌های معتبر پزشکی مثل google scholar و pubmed جستجو کند، می‌بیند که چه قدر مقالات در طب رایج در زمینه زالو درمانی در بسیاری از کشورهای دنیا نوشته شده است.

تاثیرات زالو درمانی در مکانیسم بدن چگونه است؟

زالو مواد زائد در خون را می‌مکد. همچنین در بزاق‌ زالو موادی وجود دارد که تا مدتی در بدن می‌ماند و مانع از لخته شدن خون می‌شود. در کشورهای دیگر بیشتر در پیوندهای پوستی و جراحی‌ها از زالودرمانی استفاده می‌شود تا مانع لخته شدن خون شود و عمل پیوند به درستی صورت بگیرد. در طب سنتی ایرانی علاوه بر موارد بالا، در موارد دیگری هم از زالودرمانی استفاده می‌شود. یکی از این موارد خارج کردن مواد زائد از یک موضع است. برای مثال کسی که جوش صورت دارد بعد از پاکسازی کلی بدن و استفاده از داروهای خوراکی ممکن است در موضع‌هایی از صورت هنوز جوش باقی مانده باشد، روی آن مواضع زالو می‌گذاریم، تا زالو آن موضع را از مواد زائد پاک کند. البته مریض باید شرایط لازم مانند نداشتن کم‌خونی و توانایی انجام آن را داشته باشد.

در بسیاری از موارد مریض با علامت سردرد به ما مراجعه می‌کند در اینجا درمان ما فقط زالو درمانی نیست. یعنی اول پاکسازی کلی بدن انجام می‌دهیم تا مواد زائد به طور کامل از بدن پاک شود. سپس برای فردی که سردرد دارد پشت گوش‌اش زالو می‌گذاریم تا زالو مواد زائدی که در پاکسازی کلی از بدن خارج نشده است از موضع سر خارج کند. زالو معمولا تا شعاع ۲۰ سانتی خود را پاکسازی می‌کند. بنابراین برای پاکسازی موضع‌ای از زالو استفاده می‌کنیم. خیلی‌ها فکر می‌کنند بسیاری از بیماری‌ها فقط با زالو درمانی، درمان می‌شود. اما این گونه نیست قبل از زالو درمانی یک پاکسازی قوی به طور معمول لازم است بعد زالو را روی آن موضع قرار می‌دهیم تا اگر ماده‌ای باقی مانده باشد آن موضع پاکسازی شود.

درباره بیماری‌های دیگری که می‌توان از زالو درمانی برای آن‌ها استفاده کرد توضیح دهید؟

برای انواع مختلف بیماری‌های پوستی، سردردها، مشکلات چشمی، دیابت یا کسانی که مشکل عروقی دارند معمولا بعد از پاکسازی کلی، از زالو درمانی استفاده می‌کنیم. برای مثال فردی که در اثر دیابت چشم‌اش دچار مشکل شده بعد از پاکسازی کلی و کنترل دیابت، زالودرمانی هم می‌توانیم در ناحیه چشم‌اش انجام دهیم.

زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است.

کسانی که در قسمت‌های مختلف بدن‌شان مشکل عروقی دارند. برای مثال کسانی که زخم پای دیابتی دارند. برای این افراد در ابتدا قند را کنترل می‌کنیم، پاکسازی کامل را انجام می‌دهیم زخم را اگر بافت مرده داشته باشد حتما بافت مرده باید خارج شود. یک زخم تمیز را علاو بر این که درمان‌های موضعی انجام می‌دهیم برای خون رسانی بهتر زالو درمانی هم انجام می‌دهیم. چرا که یکی از مشکلاتی که در دیابت داریم عدم خون رسانی خوب است.

همان‌طور که قبلا هم گفتم زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است. خیلی وقت‌ها در گرفتگی‌های عروق قلبی و بیمارهای قلبی مریض اول باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کند تا موارد اورژانسی رد شود. اگر دکتر قلب داروهاش را داد بیمار داروهای پزشک قلب‌اش را مصرف می‌کند. افرادی که گرفتگی عروق دارند می‌توانیم در کنار طب رایج، زالو درمانی هم روی قفسه سینه برای آن‌ها انجام دهیم تا کمک کند خون رسانی عروق بیشتر شود و مشکل گرفتگی عروق حل شود.

چه کسانی نمی‌توانند از زالو درمانی استفاده کنند؟

بستگی به شرایط بیمار دارد. برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد. ما قوَت را با توجه به شرایط مزاج و نبض مریض می‌سنجیم کسی که نیرو و توانایی خوبی داشته باشد و کم‌خونی نداشته باشد معمولا می‌تواند از زالو درمانی استفاده کند.

اهمیت سن افراد در زالودرمانی چیست؟

سن افراد مهم است. برای مثال برای نوزادان معمولا زالو درمانی انجام نمی‌دهیم یا در افرادی که خیلی پیر هستند و در اثر کهولت سن بسیار کم توان باشند ممکن است نتوانیم از زالو درمانی استفاده کنیم. بنابراین در این افراد، معمولا از راه‌های درمانی دیگر استفاده می‌کنیم بنابراین اگر لازم باشد و فرد توانایی انجام آن را داشته باشد زالو درمانی را انجام می‌دهیم .در بچه‌های ۲سال به بالا اگر ضرورت داشته باشد انجام می‌دهیم.

برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد.

افراد مسنی که مشکلات واریس دارند زالو درمانی مفید است؟

زالو درمانی یکی از راههای درمان‌ واریس است. منتها در قدم اول پاکسازی کلی انجام می‌دهیم. بعد مریض ۱۰ یا ۲۰ روز داروهاش را که استفاده کرد زالو درمانی را شروع می‌کنیم. در سنین بالا بستگی به قوت مریض و تشخیص پزشک دارد. اگر مریض کم خونی دارد یا قوت لازم را ندارد. معمولا برای این افراد زالو درمانی انجام نمی‌دهیم سعی می‌کنیم ازدرمان‌های دیگری استفاده کنیم.

شایعاتی وجود دارد که بیماری‌های ایدز و هپاتیت از طریق زالودرمانی انتقال می‌یابد؟

زالو درمانی اگر در مراکز پزشکی معتبر انجام شود، هر زالو برای یک نفر استفاده می‌شود. بعد از این‌که زالو خون را مکید و کارش تمام شد جلوی چشم بیمار از بین می رود. این گونه نیست که زالو نگهداری شود و برای کس دیگری استفاده شود. در صورتی باعث انتقال بیماری‌های خونی می‌شود که یک زالو برای چند نفر استفاده شود. این موضوع ممکن است در مراکزی که معتبر نیستند و افرادی که تحصیلات لازم را ندارند یا اطلاعات نداشته باشند یا صرف مسائل مالی بیایند یک زالو را برای چند نفر استفاده کنند، باعث انتقال بیماری شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901301

دیگر خبرها

  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۱۳۰ هزار کارگر در استان کرمان مستمری بگیر تامین اجتماعی هستند
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • (تصاویر) درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • درمان کسانی که زود عصبانی می‌شوند
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟
  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟