Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، یک پایگاه خبری- تحلیلی انگلیسی درباره سفر اخیر رئیس‌جمهور چین به ابوظبی یادداشتی با این عنوان منتشر کرد: «چرا امارات متحده عربی در حال تعمیق روابط و پیوندهایش با چین است؟»

«میدل ایست آی» در ابتدای یادداشت تاکید می‌کند که سفر «شی جینپینگ» به امارات که اولین سفر رئیس‌جمهور چین به این کشور طی 30 سال اخیر بوده، تلاشی از سوی پکن برای تقویت حضور خود در منطقه غرب آسیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه سفر رئیس‌جمهور چین و دیدارهای او با مقام‌های اماراتی، دو کشور 13 توافق در بخش‌های مختلف از قبیل همکاری در حوزه انرژی امضا کردند.

میدل ایست آی می‌نویسد: «ناظران سیاسی با احتیاط در حال رصد اهداف بلندمدت استراتژیک پکن در منطقه هستند. چین با پیش بردن روایت خود از بی طرفی و عدم مداخله در امور داخلی دیگران، در حال سود جستن از رقابت‌های منطقه‌ای به نفع اهداف و جاه‌طلبی‌های خود است؛ رقابت‌هایی که دارد خلیج (فارس) را به هم می‌ریزد».

این رسانه ادامه داد: «کشورهای خلیج (فارس)، در سال‌های اخیر چین را وارد کننده عمده نفت جهان و یک بازیگر بیش از پیش مهم ارزیابی کرده‌اند. ورای تجارت در حوزه انرژی، آنچه که توجهات این کشورها را به خود جلب کرده، "ابتکار کمربند و جاده" است؛ طرحی که با مرکزیت چین، هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی از مسیرهای تجاری زمینی، هوایی و دریایی است».

بنا به گزارش این رسانه، کشورهای خلیج فارس در طرح «کمربند و جاده» چین جایگاهی کلیدی در اتصال اروپا، آفریقا و آسیا ایفا می‌کنند؛ طرحی که به دنبال احیای «جاده ابریشم» است.

میدل ایست آی می‌نویسد: «امارات متحده عربی به طرزی خاص در حال نشان دادن خود به عنوان شریکی کلیدی در جاه‌طلبی‌ها و بلندپروازی‌های منطقه‌ای چین است. همین حالا هم، چین یکی از شرکای اصلی تجاری امارات است و امارات همچنین می‌تواند مزیت‌های زیادی به طرح جاده و کمربند ارائه دهد. دوبی به یک مرکز تجاری منطقه‌ای عمده تبدیل شده و بندر جبل علی، دوبی بزرگترین بندر کانتینری منطقه است.»

این رسانه در ادامه به برخی موارد اختلافی امارات و چین پرداخت و تصریح کرد: «در چندین مقطع، دو کشور به دنبال منافعی بوده‌اند که آنها را در رقابت در برابر هم قرار داده است. چین در جیبوتی توانست مجوز ایجاد پایگاه نظامی به دست آورد و این کار به ضرر امارات تمام شد. در مقابل، جیبوتی برای همکاری با چین، قرارداد قبلی خود با "دی‌پی ورلد" برای مدیریت بندر «دوراله» را پایان داد.»

دی‌پی ورلد، یک شرکت ترابری دریایی اماراتی است، که در زمینه ارائه خدمات کشتیرانی، اپراتوری بنادر و خدمات لجستیکی فعالیت دارد.

میدل ایست آی درباره دیگر موارد اختلافی بین چین و امارات نوشت: «از سوی دیگر سرمایه‌گذاری‌های چین در بنادر عمان یا قطر هم، رقابتی مستقیم با بندر جبل علی محسوب می‌شود».

در ادامه یادداشت آمده است: «در حالی که چین خود را در مسائل داخلی دیگر کشورها بی‌طرف جلوه می‌دهد، سیاست خارجی تهاجمی فزاینده امارات از قبیل محاصره قطر و تشدید لفاظی ضد ایرانی این کشور، سبب افزایش نگرانی‌ها در چین شده است. چین از شرکای خلیج (فارس) خواسته که بحران قطر را حل کنند. پکن درباره تاثیرات منفی این بحران بر آزادی تجارت منطقه‌ای نگرانی دارد».

میدل ایست آی ادامه داد: «چین برای اجتناب از وابستگی به یک کشور خاص، با احتیاط در حال تنوع بخشی در مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های خود در منطقه بوده است و این موضوع شامل رقبای ابوظبی هم می‌شود. چین گاها به منظور پیش بردن اهداف خاص خودش، با هوشمندی در قبال رقابت‌های منطقه‌ای ایفای نقش کرده است».

به نظر این رسانه انگلیسی، «چین روابط دوجانبه نزدیک خود با قطر را حفظ کرده، دو کشوری که در سال 2014 یک توافق مشارکت استراتژیک امضا کردند. میزان تجارت بین دو کشور در یک سال گذشته به طرز قابل ملاحظه‌ای زیاد شده  و چین در سال 2018 با گذر از آمریکا، بزرگترین صادرکننده به قطر شد. چین همچنین مبالغ زیادی در زیرساخت بندر "حمد" سرمایه‌گذاری کرد و از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی است که قطر موشک‌های بالستیک برد کوتاه اس وای 400 چین را خریداری کرد».

میدل ایست آی در ادامه به نقش مهمی که چین می‌تواند درباره تحرکات ضد ایرانی دولت آمریکا ایفا کند، می‌پردازد و می‌نویسد: «با توجه به اینکه آمریکا در حال تهدید به بازگرداندن تمام تحریم‌های صادرات نفت ایران در ماه نوامبر است، شاید چین بتواند نقشی مهم درباره ایران ایفا کند. جمهوری اسلامی موقعیتی استراتژیک در طرح جاده و کمربند دارد و پکن و تهران بعد از توافق هسته‌ای 2015 (برجام) روی یک طرح برای افزایش 10 برابری تجارت دوجانبه در دهه پیش رو موافقت کردند. البته خروج آمریکا از توافق هسته‌ای پیش‌بینی آینده روابط چین و ایران را سخت‌تر می‌کند».

در ادامه این یادداشت آمده است: «جنگ تجاری علنی بین آمریکا و چین و خروج سرمایه‌گذاری‌های بالقوه و محتمل اروپا و آمریکا از ایران می‌تواند چین را به افزایش واردات نفت و تقویت روابط تجاری‌اش با ایران برانگیزد».

میدل ایست آی در پایان می‌نویسد: «برای امارات توسعه مشارکت با پکن شاید روشی برای اطمینان از ایفای نقش این کشور در طرح جاده و کمربند و حفظ اهرم فشار و نفوذ در قبال ایران باشد. امارات متحده عربی درباره اهداف و جاه‌طلبی‌های بلندمدت چین در منطقه و اینکه این اهداف چه معنایی می‌تواند برای منافع استراتژیک امارات داشته باشد، تصویر محدودی  دارد، اما نیازش به جذب سرمایه‌گذاری‌ها در برهه‌ای که بهای نفت در حال کاهش است، گزینه‌های محدودی برای امارات باقی می‌گذارد».

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۵۶۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تبادلات تجاری ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد

رئیس جمهور گفت: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ظهر امروز دوشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوندهای تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران-اسلام‌آباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیت‌های متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.

رئیسی: روابط ایران و پاکستان را در همه سطوح ارتقا می‌دهیموی با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تامین‌کننده همه این اهداف دانست و اظهار داشت: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم 10 میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.

رئیس‌جمهور با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به خصوص در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تامین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر به خصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.

رئیسی با بیان اینکه روابط دو کشور در همه ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل ارتقا و تقویت است، تصریح کرد: تحکیم و تعمیق روابط دو ملت دوست ایران و پاکستان ممکن است مخالفانی داشته باشد، اما عزم و اراده موجود نزد سران دو کشور برای گسترش روابط، بر این مخالفت‌ها غلبه کرده و این سفر می‌تواند نقطه عطفی در ایجاد تحول در روابط فیمابین باشد.

وی همچنین بر اهمیت تبادل هیئت‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان به عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه می‌تواند در حل مشکلات منطقه موثر باشد، در مقابل حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه خود باعث ایجاد مشکلات پیچیده‌تر خواهد شد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف و تعرض به کشورهای اسلامی، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و به خصوص غزه را از جمله تبعات نبود چنین انسجامی میان کشورهای اسلامی دانست و گفت: همکاری‌های ایران و پاکستان در این زمینه می‌تواند بستر مناسبی برای همراه شدن بیشتر کشورهای اسلامی در مسیر وحدت و انسجام امت اسلامی باشد.

«شهباز شریف» نیز در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف و تصریح کرد: پیشرفت هر کدام از دو کشور ایران و پاکستان باعث پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به مرزهای طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و همچنین ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچه‌های مرزی تاکید کرد.

نخست وزیر پاکستان ضمن ابلاغ سلام‌‌های گرم دولت و ملت پاکستان به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت ایران، از درایت و تدابیر رئیسی برای تقویت روابط و تعاملات منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خصوص در ارتباط با کشور مطبوعش قدردانی کرد.

وی با تاکید بر هدف‌گذاری صورت گرفته برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به 10 میلیارد دلار در سال افزود: گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی می‌تواند به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور بیانجامد.

وی همچنین با اشاره به حمایت پاکستان از همکاری‌های زیرساختی لجستیک چندجانبه افزود: تحقق این همکاری‌ها می‌تواند تبادلات تجاری فیمابین را به سطحی جدید ارتقا دهد.

نخست‌وزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنانش ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را قابل تحسین توصیف و تصریح کرد: اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی موثرترین اقدام در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم است.

شهباز شریف همچنین با اشاره به گفتگوهای مطرح شده درباره حقوق و امنیت مردم منطقه کشمیر، تقویت همکاری‌های دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه‌های مختلف را خواستار شد.

در این دیدار همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تاکید و علاوه بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدات خود در زمینه انرژی تسریع کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفیر طالبان در پکن: مناسبات افغانستان با چین بسیار مهم است
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی در تجهیزات مخابراتی
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی
  • ناراحتی‌ها از تقویت مناسبات ایران و پاکستان اهمیتی ندارد
  • تیم هفته امارات با ستاره ایرانی (عکس)
  • تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است
  • حجم تبادلات تجاری ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • بازی «شاهزاده ایرانی» نقد و تحلیل می‌شود
  • سفر رئیس جمهور ایران به اسلام آباد فرصت مهمی برای تقویت روابط دوجانبه