Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحریم 13 شرکت و فرد سوری، لبنانی و چینی توسط آمریکا، توصیه مقام قطری به کشورهای عربی درباره رابطه با ایران، واکنش اردوغان به درخواست آمریکا برای کمک در تحریم ایران و تعلیق عبور نفتکش ها از باب المندب توسط عربستان سعودی از جمله مهم ترین و آخرین تحولات خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعزام ارتش امارات به افغانستان نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، امارات متحده عربی نیروهای ویژه‌اش را برای جنگ با داعش به افغانستان می فرستد.

ژنرال جان نیکلسون در نشست خبری با ژنرال جوزف ووتل، فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در کابل، داعش را خطرناک دانست و تأکید کرد که این گروه در افغانستان جایی ندارد و در همین راستا امارات متحده عربی نیز نیروهای ویژه‌اش را برای جنگ با داعش به افغانستان می فرستد.

ووتل نیز در این نشست خبری درباره حضور داعش و چگونگی ورود اعضای این گروه از عراق و سوریه به افغانستان گفت: آمدن داعش از عراق و سوریه شاید ممکن باشد اما ما شاهد انتقال گسترده داعش و جابجا شدن آنان در افغانستان نبوده‌ایم.

نیکلسون گفت که طالبان در جنوب افغانستان پایگاه دارد و از شمال حمایت می‌شود اما از کشور خاصی نام نبرد. این در حالی است که روسیه پیش از این به حمایت از طالبان متهم شده بود.

تحریم 13 شرکت و فرد سوری، لبنانی و چینی توسط آمریکا

وزارت خزانه‌ داری آمریکا امروز ۵ شرکت و ۸ فرد حقیقی را به بهانه آنچه «ارتباط با برنامه شیمیایی سوریه» ادعا کرد، تحریم نمود.

دفتر کنترل دارایی‌های خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه ای در این باره اعلام کرد که این دفتر امروز ۵ شرکت و ۸ نهاد که در ارتباط با برنامه شیمیایی ارتش سوریه بوده اند را تحریم کرده است.

بر اساس اعلام دفتر کنترل دارایی‌های خزانه‌داری آمریکا، شرکت ها و افراد مذکور تابعیت لبنانی، سوری و چینی دارند.

در ادامه این بیانیه اعلام شده است که این تحریم ها با هماهنگی دولت فرانسه انجام شده است.

توصیه مقام قطری به کشورهای عربی درباره رابطه با ایران

«حمد بن جاسم» به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس که این روزها با خوشحالی حمایت خود از تهدیدات رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران را اعلام کرده‌اند، توصیه کرد که در روابط با ایران دنباله‌رو آمریکا نباشند.

بن‌جاسم در صفحه توییتر خود نوشت: «دیروز به این دل بسته بودیم که غرب و آمریکا هرگز با ایران توافق نخواهند کرد اما با توافق هسته‌ای(برجام) روبرو شدیم و دیدیم که همه کشورهای عضو شورای(همکاری خلیج‌فارس) آن را تأیید کردند.»

وی با اشاره به اینکه برخی کشورهایی که توافق سابق را تأیید کرده بودند امروز نیز خروج از این توافقنامه را تأیید می‌کنند، افزود: «این کشورها درک نمی‌کنند که شاید توافق دیگری در کار باشد و آنها نیز آن را تأیید کنند.»

 

بن جاسم همچنین به کشورهای عربی گوشزد کرد که از دشمنی مطلق با ایران پرهیز کنند و نوشت: «باید اعتراف کنیم که ایران همسایه‌ای است که در برخی سیاست‌ها با آن اختلاف‌نظر داریم اما نباید به حد دشمنی مطلق با ایران برسیم بلکه ما به عنوان شورای همکاری این فرصت را داریم که در سایه این فشارها با ایران وارد مذاکره شویم و به یک وجه مشترک برای همزیستی با این همسایه دست یابیم.»

نخست‌وزیر سابق قطر تأکید کرد که نباید بر یک گزینه پافشاری کرده و از گذشته نه چندان دور عبرت نگیریم.

واکنش اردوغان به درخواست آمریکا برای کمک در تحریم ایران

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه و پیش از سفر به آفریقای جنوبی در فرودگاه بین المللی اسن بوغا در آنکارا به خبرنگاران گفت: روند تحولات سوریه در تل رفعت و منبج هنوز مطلوب ما نیست.

رئیس حزب حاکم عدالت و توسعه ادامه داد: تنها جاهایی که امور به خوبی پیش رفته، عفرین، جرابلس و الباب است.

وی در ادامه درباره نتیجه رایزنی هیأت آمریکائی با مقامات ترکیه درباره تحریم ایران افزود: آمریکا یکی از شرکای راهبردی ما است؛ اما ما شرکای راهبردی دیگری هم داریم که نمی‌ توانیم به خاطر یکی از آن ها روابط خود با دیگری را قطع کنیم.

رجب طیب اردوغان تصریح کرد: هیأت آمریکایی نقطه نظرات و دیدگاه‌ های ما را شنید و امیدواریم گام‌ هایی را نیز با توجه به آنها بردارند.

تعلیق عبور نفتکش ها از باب المندب توسط عربستان سعودی

وزیر نفت عربستان اعلام کرد که عبور نفتکش های خود در تنگه باب المندب را فوری و به صورت موقت به حالت تعلیق درمی آورد.

«خالد الفالح» در اظهاراتی که خبرگزاری دولتی عربستان(واس) منتشر کرد، گفت: این تصمیم بعد از حمله موشکی حوثی ها (انصارالله) به دو فروند نفتکش این کشور صورت گرفت که براثر آن یکی از نفتکش ها به صورت جزیی آسیب دید.

الفالح با بیان اینکه هر یک از این نفتکش ها حامل یک میلیون بشکه نفت بود ، افزود: حمله به این نفتکش موجب نشت نفت و برجای گذاشتن خسارات زیست محیطی نشده است.

وی اعلام کرد که نفتکش آسیب دیده به یکی از بنادر سعودی انتقال می یابد و تا اطلاع ثانوی عبور نفتکش های این کشور از باب المندب ممنوع خواهد شد.

وزیر نفت عربستان ادعا کرد که اقدامات حوثی ها کشتیرانی و تجارت جهانی در باب المندب و دریای سرخ را تهدید می کند.

ادعای حمله به یک نفتکش ازسوی دولت سعودی درحالی است که یگان موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن در اطلاعیه ای اعلام کرد که حمله موشکی آنها به ناو جنگی مدرن 'الدمام' صورت گرفته است.

برخی گزارش ها حاکیست: عربستان سعودی برای کم کردن از پیامدهای نظامی حمله به ناو نظامی این کشور، مدعی هدف قرارگرفتن نفتکش خود در دریای سرخ شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه ایران تحریم برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۵۷۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است

مدیر دفتر خبرگزاری اسپوتنیک در ایران جنگ‌افروزی در کشورهای عربی و غرب آسیا نظیر سوریه، عراق و لیبی را به دلیلِ آشوب‌آفرینی آمریکا در کشورهای حوزه نفوذ روسیه عنوان کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، عماد آبشناس در برنامه راهبرد شرقی رادیو گفت‌وگو با اشاره به روابط دیرین روسیه و اعراب گفت: پس از فروپاشی خلافت عثمانی، مشکلی در کشورهای عربی بروز کرد که ناظر بر هویت سیاسی آن‌ها بود و ازآن‌پس با چنین چالشی روبه‌رو هستیم. برخی از دانشجویان عرب به سمت غرب و قسمی به سمت شرق رفتند و موج تفکرات سوسیالیستی بخش بزرگی از جهان را در بر گرفت که در کشورهای عربی هم تأثیر بسیاری داشت.

دولت‌هایی در این کشورها سر کار آمدند که دیدگاه سوسیالیستی داشتند و از طرفی فضای اسلام‌گرایی هم شکل‌گرفته بود؛ امریکا و غرب هم نسبت به حکام دست‌نشانده خود سرمایه‌گذاری کردند.

وی با بیان این که شوروی از اعراب حمایت می‌کرد و عمدتاً روابط سیاسی و نظامی داشتند که امروز به حوزه اقتصادی کشیده شده است، گفت: انقلاب‌های عربی مورد حمایت سوسیالیست‌ها و شوروی بود و بیشتر گرایش‌های چپ داشتند.

آبشناس این روند را موجب قوی‌شدن ارتباط اعراب با شوروی و سپس با روسیه عنوان کرد و گفت: در برهه‌ای روسیه خود دچار مشکلاتی شد و غربی‌ها در پی تجزیه این کشور بودند و ایجاد 14 کشور از شوروی برای آن‌ها کافی نبود.

مدیر دفتر خبرگزاری اسپوتنیک در ایران با اشاره به این که روسیه ثبات نسبی گرفت و منافع و استراتژی‌های مشترک را پیش گرفت، گفت: آمریکا در برهه‌ای از زمان به نفت کشورهای عربی وابسته بود؛ ولی امروز به صادرکننده نفت تبدیل شده است. اما چین و هند به‌عنوان رقبای آمریکا به نفت منطقه غرب آسیا وابسته هستند و آمریکا می‌خواهند با سیطره بر این منطقه از جهان، در حقیقت بر رقبای خود سیطره یابد.

آبشناس با بیان این که آمریکا سیاست خود را تغییر داده و ازاین‌رو سیاست اعراب در روابط با آمریکا تغییر کرده و به سمت روسیه گرویده است، گفت: کشورهای حوزه خلیج‌فارس به آمریکا وابستگی امنیتی داشتند و امروز در صدد خروج از آن می‌باشند و لذا مجبور هستند موازنه بین‌المللی را با روسیه و چین برقرار کنند.

وی تأکید کرد: لابی‌های آمریکا دنبال گسترش سیطره بر دیگر کشورها و اقتصاد خودشان هستند.

وی سخنان خود را چنین ادامه داد: برخی کشورهای عربی نظیر سوریه، مصر، لیبی و... حوزه نفوذ شوروی بودند و آمریکا پس از فروپاشی شوروی سعی کرد این حوزه نفوذ در کشورهای عربی را از بین ببرد و ازاین‌رو در لیبی و سوریه و عراق جنگ‌هایی به راه انداختند؛ چراکه آمریکا به‌سرعت می‌خواست حوزه‌های عربی را از چنگ روسیه خارج سازد.

در نهایت روس‌ها در سوریه در برابر آمریکایی‌ها ایستادند و با همکاریِ جمهوری اسلامی ایران توان این ایستادگی را پیدا کرد و بسیاری شهید سلیمانی را مسئولِ این مسئله می‌دانند که روسیه را برای ایستادگی در برابر آمریکا تشویق کرد و ازاین‌رو پیش روی غرب به سمت شرق با همکاری ایران و روسیه متوقف شد تا امروز که روس‌ها در حوزه نفوذ آمریکا وارد شده است.

آبشناس کشورهای عربی را به‌صورت سنتی حوزه نفوذ آمریکا و غرب نامید و تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، طی 50 سال آینده شرق آسیا بازار اصلی مصرف نفت جهان خواهد بود و دیگر اروپا بازار نخواهد بود و کاملاً به آمریکا وابسته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • نوشاد عالمیان با عبور از سد چینی به جمع 32 نفر برتر گرندپریکس عربستان راه یافت
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد ؛ ۲ صرافی و ۲ شرکت در لبنان و امارات
  • جنگنده‌های آمریکا از پایگاه امارات به قطر منتقل شدند