Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@08:36:41 GMT

انتقاد دیرهنگام به سرکوب قیمت‌ها

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۵۸۲۲۴

انتقاد دیرهنگام به سرکوب قیمت‌ها

اقتصاد > اقتصاد‌ ایران - خبر: وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه بودجه ۹۷ و برنامه ششم توسعه تناسبی با یکدیگر ندارند، گفت:

سرکوب قیمت‌ها با توجه به رشد نرخ ارز، تولیدکنندگان و کشاورزان کشور را با مشکل روبه‌رو کرده است. به گفته محمود حجتی، محصولات تولیدی بخش کشاورزی کالای اساسی محسوب می‌شوند و تولید کشور باید مورد حمایت قرار گیرد، اما با توجه به رشد نرخ ارز سرکوب قیمت‌ها را داریم که موجب بروز مشکلات و فشارهایی بر کشاورزان و تولید‌کنندگان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقد: انتقاد وزیر جهادکشاورزی به سیاست سرکوب قیمت‌ها هرچند دیرهنگام بوده، اما بازهم جای دفاع دارد و نشان می‌دهد برنامه‌ریزی اقتصادی در حوزه کشاورزی دستوربردار نیست. نمی‌شود از یک‌سو سیاست تنظیم بازار برای کنترل قیمت‌ها را هدف قرار دارد و از سوی دیگر انتظار رشد تولید محصولات کشاورزی را انتظار کشید.

منطق برنامه‌ریزی ایجاب می‌کند سیاست‌های کنترل بازار محصولات کشاورزی به‌گونه‌ای اجرا شود که به زیان تولیدکنندگان نیانجامد؛ در غیر این صورت انگیزه سرمایه‌گذاری در بخش کم‌بازده کشاورزی تضعیف خواهد شد. محمود حجتی به‌عنوان یکی از وزرای کهنه‌کار کابینه، نیک می‌داند خطر کاهش سرمایه‌گذاری، افت تولید محصولات کشاورزی و از دست رفتن اشتغال این بخش استراتژیک تا چه اندازه دردسرساز خواهد بود و حتی می‌تواند امنیت غذایی کشور را به خطر بیندازد.

آن هم در روزهایی که افزایش نرخ ارز و بی‌ثباتی ارزی، حتی فعالیت کشاورزان و فعالان این عرصه را تحت‌تأثیر قرار داد. ضرورت دارد تا دولت تدبیری جدی بیندیشد و به‌جای سرکوب قیمت‌ها به فکر یافتن راهی برای برون رفت از چالش‌های آینده باشد.

در همین زمینه: آیا مردم باور می‌کنند ماشین مخرب چاپ اسکناس اعتماد و اعتبار جهانگیری: ایران در برابر تحریم‌های آمریکا دست بسته نخواهد بود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۵۸۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.


وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان