Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@05:38:18 GMT

ارتباط ماهی و سلامت جسم و مغز

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۶۱۸۱۵

ارتباط ماهی و سلامت جسم و مغز

ماهی به عنوان یک غذای دریایی بسیار برای سلامت جسم و مغز لازم و ضروری است.

ایران آنلاین / ماهی از جمله سالم ترین مواد غذایی است که سرشار از مواد مغذی مهم نظیر پروتئین و ویتامین D است. همچنین این غذای دریایی بهترین منبع اسیدهای چرب امگا۳ است. در ادامه به برخی از فواید خوردن ماهی اشاره می شود.

کاهش ابتلا به بیماری قلبی

طبق نتایج مطالعات اخیر، مصرف ماهی با کاهش ریسک بیماری کُشنده بیماری قلبی عروق کرونر مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است که از قلب محافظت کرده، موجب کاهش التهاب شده و از ابتلا به بیماری های مزمن پیشگیری می کند.

منبع غنی ویتامین D

ویتامین D برای جذب کلسیم برای سلامت و رشد استخوان مفید است. طبق اعلام موسسات ملی سلامت، ماهی سرشار از ویتامین D است. از اینرو یکی از بهترین منابع رژیمی برای این ماده مغذی ضروی تلقی می شود.

بهبود قوه بینایی

ماهی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا۳ است. مغز و چشم های ما به شدت نیازمند اسیدهای چرب امگا۳ برای حفظ سلامت و عملکردشان هستند. به گفته محققان، اسیدهای چرب امگا۳ برای بهبود قوه بینایی وسلامت چشم مفید هستند.

مقابله با افسردگی

ماهی برای سلامت روان هم مفید است. طبق گزارش محققان، روغن ماهی می تواند در کنار مصرف داروی ضدافسردگی به بهبود علائم افسردگی کمک کند.

از بین بردن آکنه ها

ماهی می تواند به تسکن علائم آکنه در پوست کمک کند. به گفته محققان، روغن ماهی برای پاکسازی پوست افراد مبتلا به آکنه خفیف تا شدید سودمند است.

افزایش متابولیسم

اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی دارای تاثیر مثبت بر متابولیسم هستند. به گفته محققان، چربی سالم موجب افزایش سرعت متابولیسم و همچنین اکسایش چربی در زنان مسن می شود.

کاهش علائم پیش از یائسگی

به گفته محققان مصرف ماهی می تواند به کاهش علائم پیش از یائسگی در زنان کمک کند. زمانیکه زنان میزان مصرف اسیدهای چرب امگا۳ خود را که در ماهی به وفور یافت می شود، افزایش دهند می توانند بر تداخل علائم پیش یائسگی در زندگی روزمره شان فائق ایند./ مهر

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۶۱۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ روش برای تسکین علائم آلرژی فصلی

الهه جعفرزاده: حساسیت به وضعیتی گفته می‌شود که سیستم ایمنی نسبت به یک ماده حساسیت‌زا یا «آلرژن» بیش از اندازه واکنش نشان دهد. در این شرایط بدن فرد دچار حساسیت فصلی به طور مداوم آنتی‌بادی‌هایی را تولید می‌کند که وارد سلول‌ها شده و باعث آزاد شدن هیستامین و سایر مواد شیمیایی می‌شوند. هیستامین موجب گشاد شدن رگ‌ها می‌شود و با ایجاد تورم در ناحیه بینی و چشم از وارد شدن آلرژی به بدن جلوگیری می‌کند. افراد بسیاری هستند که در فصل بهار با حساسیت‌های فصلی مواجه می‌شوند و ناچارند مشکلات ناشی از آن را تحمل کنند. به گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده امریکا، آلرژی فصلی می‌تواند در برخی موارد باعث تحریک یا تشدید آسم شود یا منجر به مشکلات سلامتی مانند عفونت‌های سینوسی و گوش شود.

اگر شما هم سابقه ابتلا به آلرژی‌های بهاری را دارید، برای تسکین حساسیت خود این ۵ روش را امتحان کنید:

۱. برای ساعات طولانی بیرون از منزل نمانید

بهار، فصل گرده‌افشانی گیاهان است و این ذرات دائماً در هوا آزاد هستند. هنگامی که در محیط باز هستید، با هر تنفس، بینی و ریه‌های خود را از این گرده‌ها پر می‌کنید؛ که همین مسئله می‌تواند باعث بروز یک واکنش آلرژیک شود. سعی کنید اگر کار ضروری ندارید، بیشتر در منزل بمانید یا حداقل ساعات بیرون ماندن از خانه را محدود کنید. ماندن در خانه روشی مؤثر برای پیشگیری از ایجاد حساسیت‌های بهاری است؛ به خصوص در روزهای بادخیز و در ساعات اولیه صبح که میزان گرده‌های موجود در هوا در بالاترین سطح خود است.

بیرون از منزل از عینک استفاده کنید تا صدمات ناشی از این گرده‌ها را به حداقل برسانید. هم‌چنین استفاده از ماسک نیز به‌عنوان یک فیلتر مانع از ورود ذرات به دستگاه تنفسی شما می‌شود.

پزشکان توصیه می‌کنند در بدو ورود به خانه، همیشه دوش بگیرید، موهایتان را کامل بشویید و لباس‌هایتان را عوض کنید تا ذرات و غبار نشسته بر تن خود را از بین ببرید.

۲. داروهای ضدحساسیت مصرف کنید

آنتی‌هیستامین‌ها داروهایی هستند که می‌توانند علائم حساسیت فصلی را کاهش دهند. «لوراتادین»، «سیتیریزین» و «فکسوفنادین» نمونه‌هایی از داروهایی هستند که می‌توانید بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید و با مصرف آن عطسه، خارش، آبریزش بینی و چشم را رفع کنید. هم‌چنین مصرف «سودافدرین» نیز گرفتگی بینی را کاهش می‌دهد.

در صورتی که مصرف دارو نتواند علائم آلرژی را تسکین دهد، پزشک ممکن است واکسن ضد آلرژی تجویز کند. این واکسن‌ها حاوی مقدار کمی گرده هستند و به بدن در ایجاد مقاومت در برابر آلرژن‌ها کمک می‌کنند.

۳. پیشگیری کنید

اگر سابقه طولانی در خصوص ابتلا به حساسیت‌های بهاری دارید، توصیه می‌شود حداقل یک هفته قبل از شروع فصل، پیش از اینکه چشم‌هایتان آبریزش پیدا کند و بی‌وقفه عطسه کنید، مصرف دارو را شروع کنید. به این ترتیب، اثر دارو در زمان عود حساسیت، در سیستم ایمنی بدن شما خواهد بود و به کاهش علائم کمک خواهد کرد.

۴. درمان‌های سنتی را دست‌کم نگیرید

درمان‌های طبیعی و سنتی به‌عنوان روش‌های ساده و در دسترس می‌توانند علائم آلرژیک را به حداقل برسانند. به طور مثال، نمک در طب سنتی به عنوان یک گندزدای قوی شناخته می‌شود. در صورت ابتلا به حساسیت فصلی، توصیه می‌شود روزانه دو مرتبه آب‌نمک رقیق قرقره کنید؛ تا گرد و غبار و ذرات حساسیت‌زا از دهان خارج شوند.

هم‌چنین برخی از داروهای گیاهی نیز به جلوگیری یا کاهش علائم آلرژی کمک می‌کنند. مثلاً استفاده از روغن بنفشه نیز حساسیت فصلی را تسکین می‌دهد. برای زدودن ذرات واردشده به بدن، می‌توانید روزانه دو قطره روغن بنفشه را داخل بینی بریزید یا روغن بنفشه را روی شقیقه‌ها بمالید و چند دقیقه ماساژ دهید. این کار در درمان عسطه‌های بی‌وقفه مفید است.

۵. این عادات سالم را اتخاذ کنید

در فصل بهار ترجیحاً پنجره‌ها را ببندید تا از ورود گرده‌ها به محیط داخل جلوگیری شود.

به جای پنکه که هوا را از بیرون به داخل می‌کشد، از کولر برای خنک کردن محیط استفاده کنید.

برای پیشگیری از گسترش و انتقال ذرات حساسیت‌زا، کفش‌های خود را پشت درب منزل در بیاورید تا آلرژن‌ها در محیط خانه انتشار پیدا نکنند.

لباس‌ها یا ملحفه‌ها را در هوای آزاد خشک نکنید، زیرا امکان جذب غبار و گرده گیاهان در الیاف آنها وجود دارد.

هم‌چنین برای کاهش علائم و عوارض حساسیت‌های فصلی توصیه می‌شود سیگار نکشید، زیرا استعمال دخانیات می‌تواند علائم آلرژی را تشدید کند.

بیشتر بخوانید:

شایع‌ترین بیماری‌های فصل بهار/ مراقب این ۸ بیماری باشید ورزش کردن؛ هوای آزاد یا باشگاه؟ خستگی بهاری چیست؟ ۱۰ توصیه مهم برای حل این همه کسالت!

منابع: webmd ، usnews

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894484

دیگر خبرها

  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • کاهش آلرژی فصلی با این ۵ روش
  • ۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
  • برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود؟
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود
  • جایگزینی گوشت گاو با ماهی می‌تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند
  • ۵ روش برای تسکین علائم آلرژی فصلی
  • جلوگیری از مرگ زودهنگام با جایگزینی گوشت گاو با ماهی
  • جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند