Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ؛ کارشناس معماری و هنر‌های تجسمی امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان‌قدس رضوی طی جلسه‌ای کارگاهی در محل موزۀ مرکزی آستان‌قدس‌رضوی، گفت :  قدرت دست فرشچیان در سن 89 سالگی حیرت‌انگیر است و این توانایی در این سن به تمرین مستمر و انگیزه و اعتماد قلبی ایشان برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حمید جاجرمی افزود : تأثیر سبک قلم‌گیری از اساتیدی، چون رضا عباسی و حسین بهزاد، آشنایی کامل با نقاشی ایرانی از دورۀ تیموری تا معاصر، آشنایی کامل با اسلوب نقاشی غرب و شرق، و آشنایی کامل با آناتومی انسان، حیوانات و گیاهان، بهره‌گیری از استعاره در آثار، به‌کارگیری احساس تغزلی و شاعرانه در آثار، طراحی بسیار قوی و شناخت و به‌کارگیری هوشمندانۀ رنگ، از دلایل برتری کار این استاد بزرگ نقاشی است.
وی گفت : تابلوی عصر عاشورا از نظر کمپوزیسیون، رنگ و موضوع، بی‌نظیرترین اثر فرشچیان است.

کارشناس معماری و هنر‌های تجسمی امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان‌قدس رضوی افزود : در تابلوی عصر عاشورا قلم‌گیری فوق‌العاده قوی است و به مروز زمان در آثار جدیدتر برخی فنون از جمله نقطه‌پردازی کمرنگ و حذف شده است که از دلایل آن علاوه بر کهولت سن استاد، استفاده از تکنیک‌های جدید مانند رنگ‌های اکریلیک است.

حمید جاجرمی گفت : در آثار جدید، قلم‌زنی دیده نمی‌شود؛ اما رنگ‌ها به صورت زنده خود را نشان می‌دهند.

وی افزود : استاد محمود فرشچیان مجموعه‌ای از آثار هنری خود را در زمان‌های گوناگون، به موزۀ آستان‌قدس‌رضوی اهدا کرده است که این آثار در تالاری اختصاصی در موزۀ آستان‌قدس رضوی واثع در صحن کوثر حرم مطهر رضوی به نمایش درآمده است.

انتهای پیام // ف . ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اشیاء تاریخی اماکن تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۶۴۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشنامه «دارشکنه» از جمله آثار حاضر در هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی است که به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا شاه‌مردی از ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت در سالن لایق شهر شیراز روی صحنه خواهد رفت.

شاه‌مردی درباره موضوع نمایش «دارشکنه» توضیح داد: این نمایش در واقع بازخوانی و قرائتی از برخی اتفاقات است که در دهه ۶۰ توسط منافقان رقم خورد. گروهی از زنان منافق در صدد بمب‌گذاری در مجلس روضه امام رضا (ع) هستند که برای خودشان تحولات روحی و معنوی رقم می‌خورد.

وی معتقد است «دارشکنه» سعی بر این دارد که به مخاطب متذکر شود تجلی صفات خوب و حسنه در آدمی نیاز به تکرار و تمرین و مراقبت دارد که الگوی کامل همه این صفات اهل‌بیت (ع) هستند.

نویسنده و کارگردان «دارشکنه» با بیان اینکه همیشه نمایش و نمایشنامه‌نویسی به عنوان موضوع فنی و تکنیکی برایش مطرح بوده است، یادآور شد: زمانی که دغدغه یا موضوعی برایم اولویت پیدا کرده یا ذهنم را به خود مشغول کند، تمام تلاشم بر پیاده‌سازی آن معطوف می‌شود و تمام اصول و قواعد تکنیکی را برای اجرای آن به کار می‌بندم. عموم این دغدغه‌ها مربوط به حوزه مقاومت و نمایش‌های دینی و آیینی است.

شاه‌مردی با اشاره به سابقه حضورش در دوره‌های قبلی جشنواره رضوی، تاکید کرد: وجود یک جشنواره فنی و تکنیکی مثل تئاتر رضوی باعث شده که موضوعات دینی و سیره رضوی از حوزه مسایل کلیشه‌ای چون زیارت و صرف شفا گرفتن خارج و به موضوعات و ایده‌های مختلف بیش از پیش پرداخته شود. در واقع جشنواره رضوی فرصتی را برای هنرمندان عرصه تئاتر فراهم کرده است تا برای خلق آثار هنری شاخص و منحصر به‌فرد در این حوزه به رقابت بپردازند.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: برای تولید آثار فاخر در حوزه رضوی علاوه بر پرهیز از کلیشه باید سیره و زندگی سراسر درس این امام همام را مورد توجه و مداقه قرار داد.

وی در پایان اظهار کرد: اینکه امسال هر گروه در شهر خود چند شب به اجرای عموم بپردازد اتفاق بسیار مبارک و خوبی است که امیدوارم این روند در حمایت از گروه‌ها مستمر باشد و سبب شود که بیش از پیش از زبان تئاتر به عنوان ابزاری هدفمند برای ترویج سیره رضوی و مباحث فرهنگ دینی بهره گرفته شود.

کد خبر 6093289 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • نگاه استاد مطهری به آینده جمهوری اسلامی به روایت افروغ
  • علی مطهری: در خانواده آیت‌الله مطهری با شکاف بین‌نسلی مواجه نیستیم، اما...
  • انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • «زندگی با فلسفه» مستند پرتره انشاءالله رحمتی استاد فلسفه
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • نایب قهرمان وزنه‌برداری جوانان جهان مدال خود را به موزه رضوی اهدا کرد
  • آماده سازی کتیبه‌های دست نویس ایوان های صحن انقلاب و آزادی ویژه دهه کرامت