Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، درباره آغاز اعتراضات چندین سناریو توسط رسانه ها و تحلیل گران عنوان شده است.

 برخی عنوان می کنند که بعد از شکست داعش در عراق، چون مقامات و احزاب سیاسی حرکتی در راستای اصلاح ساختار فساد و ناکارآمد انجام ندادند زمینه فوران خشم و اعتراض مردم بوجود آمده است. به خصوص این که با افزایش قیمت و تولید نفت در عراق دیگر بهانه و توجیهی برای عدم اصلاحات وجود نداشت اما بیکاری و قطعی آب و برق در فصل گرما به طور گسترده ای موجبات ناراحتی مردم را فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین نتایج انتخابات عراق نیز که به پیروزی جدی هیچ کدام از احزاب و جریانات سیاسی منجر نشد زمینه رقابت های مضاعف را فراهم آورد و با گذشت بیش از دو ماه از اعلام نتایج، هنوز تکلیف تعیین دولت مشخص نیست و چشم اندازی نیز فعلاً جهت ائتلاف جریان های سیاسی وجود ندارد. از سوی دیگر اعلام اینکه در انتخابات تقلب های گسترده صورت گرفته مردم را بیش از پیش به سیستم سیاسی و مقامات بی اعتماد و از آنها رویگردان کرده است. بنابراین مردم عراق اعتراضات را به عنوان ابزاری جهت بیان نارضایتی و کسب حق خود قلمداد می کنند.

البته برخی نیز بیان کرده اند این احتمال وجود دارد جریان مقتدی صدر پشت این اعتراضات وجود داشته باشد؛ بخصوص این که در روزها و هفته اول ناآرامی ها دفاتر سیاسی گروه های سیاسی توسط معترضان به آتش کشیده شد اما نسبت به مقرهای جریان صدر هیچ گونه تعرضی صورت نگرفت. همچنین اخباری مبنی بر ائتلاف جریان فتح، قانون و النصر منتشر شده بود که در صورت تحقق چنین ترکیبی، ائتلاف سائرون با وجود پیروزی در انتخابات از روند تشکیل دولت در عراق کنار گذاشته می شد. اما با وجود بیان این دلایل، بسیار سخت است جریان مقتدی صدر را پشت صحنه این ناآرامی ها دانست؛ چرا که اعتراضات جنوب عراق موجب خواهد شد هر ائتلافی نیز که بر سرکار بیاید با تقاضاهای و فشارهای بیشتری مواجه شود و به ضرر تمام گروه ها و جریانات سیاسی شیعه عراق می باشد. بخصوص اینکه آمریکایی ها اخیراً تلاش کرده بودند زمینه کاهش نفود و قدرت سیاسی شیعیان را در ساختار سیاسی بوجود آورند و  نخست وزیر را نیز از سنی های انتخاب کنند.

عده ای نیز برای آشوب ها و اعتراضات عراق دلائل منطقه ای ذکر کرده اند. در این سطح، دلیل اعتراضات به موضوع اختلافات موجود در منطقه و رقابت میان محور مقاومت از یک سو و آمریکا و متحدانش از سوی دیگر باز می گردد. در واقع آمریکایی ها پس از پیروزی محور مقاومت در سوریه و ناکامی در انتخابات عراق علی رغم هزینه های بسیار زیادی که انجام داده بودند در پی انحلال الحشد الشعبی افتاده اند. این در حالی است که بیشتر نیروهای حشد الشعبی از جنوب عراق می باشند و جالب اینجاست که در مناطق جنوبی نیز بعد از اشغال عراق، سربازان انگلیسی حضور داشته اند. از این منظر کشورهای غربی نقش ویژه ای در تحریک مردم ایفا کرده و بنابراین اثر سازمان های اطلاعاتی- امنیتی انگلیس، آمریکا و عربستان در این اعتراضات مشهود است.

برخی نیز بر این اعتقادند که کشورهای غربی بدنبال این هستند تا با ایجاد کانون های بحران در اطراف ایران و دمیدن در آتش اختلافات زمینه کاهش و از بین بردن ارتباطات و مبادلات اقتصادی و تجاری تهران با همسایگانش را فراهم آورند و این گونه عراق از لحاظ اقتصادی به سمت کشورهای عربی مانند عربستان، کویت و ... سوق داده شود. بخصوص اینکه در سخنان اخیر رهبر انقلاب و رئیس جمهور ایران نیز بر گسترش همکاری با همسایگان و ایجاد تشکل های منطقه ای تاکید شده بود. بر این اساس انتظار می رود این گونه فشارها به عراق بعد از بازگشت تحریم های ایران به صورت ویژه ای تشدید شود.

اما دلیل اعتراضات مردم چه به عوامل داخلی و چه به عوامل منطقه ای نسبت داده شود چند موضوع واضح و مشخص است. اول اینکه هیچ شکی وجود ندارد آستانه تحمل مردم عراق بدلیل جنگ های پی در پی، سیاستمداران ناکارآمد، فساد و بیکاری کاهش یافته است. همچنین در روزهای بعد از آغاز ناآرامی ها در عراق، تحرکاتی از داعش در برخی استان ها مانند الانبار مشاهده شده که می تواند ترس از بازگشت گروه های تروریستی و تکفیری و سوء استفاده آنها از شرایط را تشدید نماید. بخصوص اینکه داعش حربه حمله به زیرساخت ها و تاسیسات را درپیش گرفته تا نگذارند آتش ناآرامی ها و اعتراضات کاهش یابد. در این بین اختلافات داخلی گروه های شیعی و دخالت کشورهای غربی و عربستان نیز چشم انداز تشکیل دولت در عراق را بسیار کاهش داده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۷۰۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است

کیومرث یزدان پناه کارشناس بین‌الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در ارتباط با اعتراضات دانشجویی در آمریکا اظهار کرد: حداقل انتظاری که می‌شود از افکار آزادی خواه جهان و اندیشه محور جهانی به ویژه از دانشگاه‌های مستقل و دانشگاه‌هایی که هیچ‌گونه وابستگی سیاسی به سیستم‌های غربی ندارند داشته باشیم همین باشد که در مواقع لازم و به موقع از ظلمی که بر مظلومی در هر نقطه از جهان می‌شود دفاع کنند.

وی ادامه داد: این خیزشی که به عنوان خیزش سازگار با افکار ضد بشری صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی در آمریکا شاهدش هستیم مصداق بارزی در جنبش آزادی خواهی دانشجویی در جهان است؛  آن هم در جایی که اسرائیل را فرزند کوچک خود در نقطه‌ای دیگر از جهان می‌دانند. آن هم در جایی که خود باعث و بانی بسیاری از جنایات بشری در اقصی نقاط جهان است و سیستم بی رحمی دارد و پلیسش به خشونت و بی رحمی مشهور است و معمولا چنین حرکات و گردهمایی‌ها را از جنس مردمی و همدردی با مظلومان سرزمین‌های اشغالی  را بر نمی‌تابد.

این کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد: به نظر من این اتفاق می‌تواند نقطه و سرآغازی برای رستاخیز جهانی در افکار عمومی جهان برای جنایات رژیم صهیونیستی و امیال آن‌ها باشد. به هر حال آن چیزی که در دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن هستیم. هر مقدار دامنه این اعتراضات گسترده‌تر و وسیع‌تر شود و هر چه قدر شرایط را برای مبارزه واقعی با ستمکاران صهیونیست فراهم کند حتما می‌تواند آثار بسیار درخشانی را  برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین داشته باشد و برای  تثبیت موقعیت آن‌ها، به رسمیت شناختن حقوق مشروع و از همه مهم‌تر به رسمیت شناختن کشور فلسطین اهمیت داشته باشد.

وی افزود: موضوع مهم آن است که به نظر می‌رسد آمریکا بزرگترین بازدارنده تشکیل کشور فلسطین و بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی است.

وی ادامه داد: این افکار عمومی آمریکایی‌ها آن هم در دانشگاه و میان نخبگان و اساتید با چنین خیزشی رو به رو می‌شود باید آن را ارج نهاد و به نظر من وظیفه تمام رسانه‌های آزادی خواه جهان و آن‌هایی که مدعی هستند تریبون شان در اختیار مظلومان جهان است موظف هستند آن را پوشش دهند و زنده نگهدارند تا دامنه آن از مرز‌های آمریکا و دیگر مناطق جهان فراتر برود و بستر‌ها را برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در وهله اول و در وهله د وم زمینه را برای تشکیل کشور مستقل فلسطین در همه زمینه‌ها فراهم کند.

یزدان پناه گفت:کشور‌های مستبد اروپایی و کشور مستبد آمریکا به اینگونه اعتراضات معمولا بی اعتنا هستند . اما قدر مسلم این اعتراضات بی تاثیر نیست و هر چه قدر دامنه این اعتراض‌ها وسیع‌تر شود و اعتراضات بنیادی‌تر شود و مقاومت‌های مدنی علیه دولت آمریکا و صهیونیست‌ها شکل گیرد حتما می‌توان دولت‌های این کشور‌ها مانند فرانسه و انگلیس و آلمان را تحت فشار بگذارد تا در سیاست‌های خود در حمایت از اسرائیل و  جنایات آن‌ها در سرزمی‌های اشغالی تغییر نظر دهند.

وی در انتها گفت: ادامه این تظاهرات خیزش دانشجویان علیه صهیونیست در آمریکا و اروپا که احتمال دارد دامنه اش به کشور‌های دیکر هم کشیده شود می‌تواند دولت‌های این کشور‌ها را وادار کند  که  حمایت هایشان را  از صهیونیست‌ها به حداقل برسانند وصهیونیست‌ها را تحت فشار بگذارد که در واقع دست از این استمرار نسل کشی و جنایات گسترده در سرزمین‌های اشغالی دست بردارند و به طور کل ادامه این تظاهرات حتما در تغییر سیاست‌های دولت‌های غربی تاثیر گذار است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • ادامه اعتراضات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • ادامه اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
  • عضو ارشد حماس: آمریکا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا تصمیمی سیاسی بگیرد که منجر به توافق آتش بس شود/ رژیم صهیونیستی به دلایل سیاسی داخلی هنوز نتوانسته تصمیم لازم برای رسیدن به توافق را اتخاذ کند
  • لغو سخنرانی سفیرآمریکا در دانشگاه ورمونت همزمان با اعتراضات دانشجویی
  • آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی