Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسم حج فرصتی برای گسترش ارتباطات میان مسلمانان و الگویی از یک اجتماع گفتمان محور است، لذا فارغ از آنکه همه مکاتب، ملل و دستگاه های تبلیغاتی سعی می کنند تا جامعه اسلامی را از درون و از اعتقادات اصیل تهی کنند، مسلمانان باید به صفوف خود استحکام ببخشند.

مصطفی عباسی مقدم، مشاور پژوهشی معاونت قرآن و عترت(ع) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان با بیان اینکه یکی از مباحث مهم در ارتباط با حج ابراهیمی آن است که اندیشه های دینی، ارزش ها و معیارهای اعتقادی، اخلاقی و جهانی در  آن متبلور باشد، گفت: در آیات متعدد قرآن در ارتباط با کیفیت برگزاری و نیز اهداف حج مطالبی بیان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

 

 

وی ادامه داد: یکی از مباحث مهم آن است که وقتی تلاقی امت ها و جوامع مختلف در حج اتفاق می افتد، همه افراد با رنگ ها، نژادها و ملیت های مختلف، ویژگی های سیاسی و اعتقادی و اخلاقی کنار هم جمع و با هم وارد تعامل می شوند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان تصریح کرد: طبیعی است که اگر قرار بود تعاملی میان مسلمانان برقرار نباشد اصل حجِ همزمان آن هم در یک مکان از سوی خداوند تشریع نمی شد، حج به طور کلی محل اجتماع مردم در مکان مشخصی به نام مکه و در مورد حج تمتع زمان مشخص است و این بدان معناست که مسلمانان ماموریتی دارند که بر اساس منافع اجتماع اسلامی در ایام حج تعریف شده است و باید این ماموریت را در این ایام دنبال کنند.

 

توجه به نیازمندان غیرمسلمان در سایه مناسک حج

 

عباسی مقدم با بیان اینکه یکی از راه های تحقق این ماموریت، عبادت جمعی و راه دوم آن تعاملاتی است که در سایه این حج اتفاق می افتد، ابراز کرد: ملیت های مختلف در ایام حج با یکدیگر ملاقات و تعامل می کنند. بر اساس معیارهای اسلامی باید با یکدیگر مهربان بوده و نسبت به سرنوشت یکدیگر حساس باشند، همچنین، بر اساس برخی آیات قرآن زمانی که قربانی می کنند باید به مسلمانان نیازمند و مستمند و حتی به نیازمندان غیرمسلمان و سرنوشت آنها توجه کنند.

 

 

 

 

مشاور پژوهشی معاونت قرآن و عترت(ع) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مناسک حج باید در امنیت کامل برگزار شود، افزود: مکه سرزمین امن خداست و افرادی که به این سرزمین می روند باید در امان باشند و هچ اهانت و خشونتی علیه شان نشود، بر این اساس، گفت وگوها و تعاملات باید صمیمانه و برای رسیدن به توافق و همبستگی بیشتر میان مسلمانان شکل بگیرد.

 

افزایش کیفیت و ارتقای تفکر؛ دستاورد حج ابراهیمی

 

وی تاکید کرد: این وحدت باید بر اساس محورهایی مثل قرآن، وجود مقدس پیامبر(ص) و محبت اهل بیت(ع) باشد، در نتیجه این تعامل از طرفی گفت وگو و ارتباطاتی است که بین اقشار و اصناف مختلف به وجود آمده و می تواند جلوه جدیدی به جامعه اسلامی بدهد و از طرف دیگر این تبادل گفتمان و اندیشه ها می تواند منجر به افزایش کیفیت و ارتقای تفکر شود که از دستاوردهای حج ابراهیمی به حساب می آید.

 

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان گفت: مسلمانان از سوی دیگر باید در سایه وحدت گفتمانی در مقابل دشمنان صف واحدی تشکیل دهند و نسبت به کفر و شرک اعلام موضع داشته باشند، قطعا رسیدن به این اهداف مستلزم آن است که هر اقدامی در این راستا رنگ و بوی اسلامی پیدا کند.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به پیشرفت ارتباطات و تکنولوژی در دنیای کنونی، بیان کرد: موسم حج فرصتی برای گسترش ارتباطات میان مسلمانان و الگویی از یک اجتماع گفتمان محور است، لذا فارغ از آنکه همه مکاتب و ملل و دستگاه های تبلیغاتی سعی می کنند تا جامعه اسلامی را از درون و از اعتقادات اصیل تهی کنند، مسلمانان باید به صفوف خود استحکام بخشیده و از این هجمه های فرهنگی، سیاسی که سعی در تضعیف مسلمین دارند، دور شوند.

 

امت واحده در سایه تبادلات فکری و تعامل شکل می گیرد

 

 

 

 

عباسی مقدم اضافه کرد: احیاناً اگر شبهات و بدبینی هایی در بین مسلمین وجود داشته باشد، حجاج می توانند از فرصت حج استفاده کرده و در سایه گفت وگوی منطقی و مهربانانه اختلافات را زدوده و به هم نزدیک شوند. به هر صورت استحکام لازمه جوامع اسلامی است، امت واحده در سایه تبادلات فکری و تعامل شکل می گیرد، قرآن کریم می فرماید: «إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ».

 

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان اظهار کرد: زمانی که گفت وگو انجام شود و تبادل افکار صورت پذیرد افکار عمومی شکل می گیرد، با شکل گرفتن افکار عمومی دولتمردان و سیاست مداران هم تشویق شده و گاهی مجبور می شوند که در سیاست های خودشان تجدیدنظر کنند و در اثر فشار افکار عمومی، برخی سیاست های واگرایانه خود را تبدیل به سیاست های وحدت گرایانه که موجب تقویت صفوف مسلمانان می شوند، کنند.

 

عباسی مقدم تصریح کرد: ابرقدرت های دنیا قدرت مسلمین را نمی خواهند و به همین دلیل است که از طریق دست نشانده خود یعنی عرستان به حجاج فشار آورده و حتی دیکته می کنند که نگذارید مراسم برائت از مشرکین انجام شود، حتی جلوی گفت وگو ها را می گیرند در حالی که حتی از منظر مکاتب غربی گفت وگو امری است مطلوب که باید آزادی تام داشته باشد و از منظر قرآنی و اسلامی نیز مسلمانان وقتی یکدیگر را می بینند باید با سلام و احترام با یکدیگر سخن بگویند.

 

مشاور پژوهشی معاونت قرآن و عترت(ع) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مطابق آیه «الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُولَئِكَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ»، گفت وگو از منظر اسلام مطلوب است، خاطرنشان کرد: این مهم به ویژه در مورد گفت وگو میان مسلمانانی که حج را به عنوان سفر معنوی خود انتخاب کرده اند، صدق می کند، بنابر این، امروز باید از طریق روش های نو و مبتنی بر مودت، باب گفت وگو را با سایر مسلمانان در کشورهای دیگر باز و سعی کنیم که این ارتباطات ادامه داشته باشد به ویژه امروز که فناوری های نوین به قدری توسعه یافته اند که افراد با کمترین امکانات و تکنولوژی می توانند با یکدیگر در تعامل باشند.

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت مجلس امام رضا ع ترامپ ایران آمریکا روزنامه های ورزشی نماز جمعه امام رضا مهدویت امت واحده حج ابراهیمی گفتمان دینی معارف دینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۸۱۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه محسن رضایی به جبهه انقلاب: اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار بگذارید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن رضایی، دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در حاشیه جلسه کمیسیون تخصصی این شورا با بیان اینکه انقلاب اسلامی بر پایه ارزش‌هایی همچون برادری، ایثار، فداکاری و وحدت بنا شده است، اظهار کرد: این ارزش‌ها بودند که مردم ایران را در برابر ظلم و ستم رژیم پهلوی متحد و آنان را به سوی پیروزی رهنمون کردند.

آنگونه که ایسنا روایت کرده، وی ادامه داد: دو گوهر گرانبهای برادری و وحدت در قلب انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس می‌درخشیدند و این دو ارزش، ریشه در فطرت پاک انسان و تعالیم بلند اسلام دارند و رمز موفقیت و پیروزی ما در سخت‌ترین دوران تاریخ کشورمان بوده‌اند. روح برادری، قوای رزمندگان ما را چند برابر و آنان را به معجزه‌هایی در میدان نبرد تبدیل می‌کرد.

عضو مجمع تشکیل مصلحت نظام، تاکید کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر، شاهد کم‌رنگ‌شدن این ارزش‌ها در جامعه بوده‌ایم. این موضوع، نه تنها به ضرر انسجام و همبستگی ملی است، بلکه مانعی در برابر پیشرفت و توسعه کشور به شمار می‌رود.

رضایی افزود: دشمنان قسم‌خورده این ملت، همواره در تلاش برای ایجاد تفرقه و نفاق برای منحرف کردن مسیر پیشرفت ایران هستند و ما باید با هوشیاری و بصیرت، در برابر این توطئه‌ها ایستادگی کنیم و با تکیه بر ارزش‌های مشترک خود، جبهه‌ای واحد و قدرتمند تشکیل دهیم.

وی با بیان اینکه جبهه انقلاب باید با کنار گذاشتن اختلافات جزئی و سلایق شخصی، حول محور منافع ملی و آرمان‌های انقلاب اسلامی حرکت کند، گفت: فقط با وحدت و همدلی می‌توانیم به آرمان‌های خود که ساختن ایران قوی، مقتدر و آباد است، دست پیدا کنیم. همه فعالان سیاسی، دلسوزان انقلاب و جبهه انقلاب اسلامی با درک شرایط حساس کنونی، تمام تلاش خود را برای حفظ و تقویت وحدت و برادری در جبهه انقلاب به کار گیرند تا با گام‌های استوار در مسیر پیشرفت و توسعه کشور حرکت کنیم.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901263

دیگر خبرها

  • درخواست محسن رضایی از جبهه انقلاب | در سال‌های اخیر، شاهد کم‌رنگ شدن برخی ارزش‌ها بوده‌ایم
  • محسن رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزیی را کنار بگذارد
  • وحدت و برادری نیاز مهم امروز کشور است
  • توصیه محسن رضایی به جبهه انقلاب: اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار بگذارید
  • جبهه انقلاب اختلافات جزیی را کنار بگذارد
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • پیشرفت در کنترل نرخ بیکاری کشور/ تولید افزایش یافت
  • حج تجلی وحدت و اقتدار امت اسلامی است
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • وحدت در جامعه اسلامی مهم‌ترین رکن پیشرفت است