Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرکل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی قوه قضاییه با بیان اینکه گزارشات مردمی که در سامانه سجام ثبت می‌شود تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری خواهد شد گفت: مردم جرائم زیست محیطی، زمین‌خواری و تصرفات غیرقانونی را در سامانه سجام گزارش کنند تا به آنها رسیدگی جدی شود.

سید علی اصغر رفاهی مدیرکل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به کارکرد سامانه سجام در پیشگیری از وقوع زمین‌خواری و تصرفات عدوانی اشاره کرد و گفت: یکی از جرائمی که امروزه مردم با آن رو به رو هستند بحث تصرف عدوانی است که در زبان عامه معمولا از آن با عناوینی همچون زمین‌خواری، کوه‌خواری، دریاخواری، ساحل خواری و امثالهم یاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: یکی از برنامه‌هایی که امسال در اداره کل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در نظر گرفته شده است که هم در سطح ستاد و هم در سطح استان‌ها به طور کامل انشاءالله عملیاتی و اجرایی شود برنامه استفاده از ظرفیت دیده‌بانان یا ناظران پیشگیری در بستر سامانه سجام است.

این مقام قضایی بیان کرد: سجام مخفف سامانه جامع اطلاعات مردمی است با این کارکرد که مردم می‌توانند به عنوان ناظر به صورت داوطلبانه نظارت غیرمتمرکز مردم بر مردم و نظارت مردم بر مسئولان را داشته باشند. یعنی مردم می‌توانند اقداماتی را که اگر از وقوع آن جلوگیری نشود به زودی یک جرم یا یک آسیب اجتماعی را رخ خواهد داد را مستندسازی کرده و از طریق سامانه سجام برای ما منعکس کنند.

رفاهی تصریح کرد: یکی از کارکرد‌های سامانه سجام این است این است که مردم هر شهر و استانی می‌توانند بیایند در این سامانه به عنوان ناظر پیشگیری ثبت نام کنند و تخلفات را داوطلبانه گزارش کنند.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: برای مثال ممکن است افرادی باشند که جرائمی علیه محیط زیست انجام دهند و باید جلوی آن گرفته شود. به عنوان نمونه برخی شهروندان عنوان می‌کنند که در برخی از نقاط کشور زباله‌ها به رودخانه یا به دریا ریخته می‌شود،  این باعث آلودگی محیط زیست می‌شود و کار نادرستی است، پس اگر شهروندان همان محل یا شهر این معضل را در سامانه سجام به آدرس sajam.adliran.ir طی گزارش دو سه خطی ارسال کنند ما سعی می‌کنیم که این موضوع را به بالاترین مقامات قضایی و اجرایی آن استان و شهرستان اطلاع دهیم که از آن معضل جلوگیری شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این مستشار قضایی بیان کرد: به عنوان مثال مردم یک شهر و یا یک محله می‌دانند که این منطقه مشخص مربوط به اراضی ملی و جزو اموال دولتی است که کسی نباید عدوانا تجاوز و تصرفی کند. اما با این حال فردی می‌آید و اقدام به تصرف آن زمین یا ساحل یا کوه یا ... می‌کند.

رفاهی تصریح کرد: در این خصوص دیده‌بان یا ناظر پیشگیری که در سامانه سجام ثبت نام کرده است موضوع را می‌بیند، سپس عکسی می‌گیرد و آن را مستند می‌کند. بعد این عکس و مستندات را در سامانه برای ما می‌فرستد و به نوعی این تخلف را به اطلاع ما می‌رساند.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار کرد: البته لازم به توضیح است که این گزارش کاملا محرمانه بوده و به هیچ عنوان توسط شخصی غیر از گزارش گیرنده دیده نمی‌شود. به عبارت بهتر اصلا مشخص نخواهد بود که این گزارش از جانب چه کسی فرستاده شده است؛ لذا بحث محرمانه بودن هویت و شخصیت آن دیده‌بان به دقت در این سامانه رعایت شده است.

وی تصریح کرد: حال ما این گزارشی که در سامانه سجام ارسال شده است را در سه سطح مرکز، استان و شهرستان برای بالاترین مقامات اجرایی و قضایی آن سطح ارسال کرده و سعی می‌کنیم بدون تشکیل پرونده از ادامه آن اقدام جلوگیری کنیم. اقدامی که اگر جلویش گرفته نشود منجر به یک جرم مثل زمین‌خواری خواهد شد.

این مقام قضایی در پایان گفت: قطعا با این روش استفاده از ظرفیت مردمی، هم از تشکیل پرونده قضایی جلوگیری می‌شود و هم از وقوع بسیاری از جرائم علیه منابع طبیعی و اراضی دولتی پیشگیری خواهد شد.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پیشگیری مردمی معاونت اجتماعی قوه قضاییه دیده بان پیشگیری جلوگیری از زمین خواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۸۲۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قانونی با ترک فعل دستگاه‌های متولی پیشگیری از تصادفات

معاون دادگستری استان کرمان، گفت: به دنبال مسئول‌سازی و اجرای مصوبات بلا اقدام هستیم و با ترک فعل دستگاه‌های متولی پیشگیری از تصادفات برخورد قانونی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سیدمهدی قویدل صبح امروز در نشست تخصصی پیشگیری از تصادفات استان کرمان که با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، پلیس‌راه جنوب و شمال، پلیس راهور و سایر مسئولین برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته اقدامات خوبی با همکاری همه دستگاه‌ها و پیگیری‌های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم انجام شده است.

وی با بیان اینکه در اوایل سال جاری 35 نقطه حادثه‌خیز و پرتصادف مصوب کشوری در شمال و جنوب استان کرمان شناسایی شده است، گفت: از این تعداد تاکنون 14 نقطه آن رفع شده است که کاهش 40 درصدی نقاط حادثه‌خیز را به دنبال داشته است.

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان، افزود: طبق گزارش ادارات کل راهداری و حمل نقل جاده‌ای شمال و جنوب استان کرمان در حال حاضر 149 دستگاه دوربین کنترل سرعت و 28 دستگاه دوربین نظارتی در جاده‌های استان وجود دارد که در سال جاری 44 دستگاه از این دوربین‌ها بروزرسانی و یا تعمیر شده‌اند.

وی در خصوص موضوع ایجاد پد بالگرد، گفت: در اجرای مصوبات کار گروه پیشگیری از تصادفات جهت انتقال مصدومین به مراکز درمانی پد بالگرد در 3 نقطه احداث و در 26 نقطه دیگر نیز برای باید ایجاد و آماده شود البته 20 نقطه هم باید در جنوب استان شناسایی و اجرایی شود که با توجه به اهمیت آن باید به صورت ویژه پیگیری می‌شود.

قویدل با اشاره به کاهش 16 درصدی میزان پرونده‌های مرتبط با تصادفات طی سال گذشته عنوان کرد: میزان ورودی پرونده‌ها به محاکم قضایی با اتهام ایراد صدمه بدنی غیرعمدی ناشی از تصادف سال 1402 در حوزه‌های قضایی هدف به ترتیب، کرمان، جیرفت، بم، زرند، بردسیر که بیشترین ورودی پرونده‌های تصادفات را داشتند و در مجموع در کل استان 3 درصد در زمینه ورودی پرونده‌های مرتبط با تصادفات کاهش داشتیم.

وی همچنین از تشکیل بانک اطلاعاتی رانندگان پرخطر و ارسال پیامک به آنها خبر داد و ادامه داد: طرح توقیف خودروهای با سرعت بالای 140 کیلومتر در ایام نوروز با همکاری دادستان‌های سراسر استان اجرا شد .

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با تاکید بر اینکه امسال باید مصوبات و موضوعات مطرح شده در این جلسات پیگیری و به مرحله اجرا برسد، افزود: در سال جاری همه دستگاه ها باید با برنامه‌ریزی صحیح و استفاده از همه امکانات و ظرفیت های خود بر اساس وظایف قانونی خود پیگیری و اجرایی و به صورت مستمر هر دو ماه یک مرتبه گزارش آن را به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم ارسال کنند کما اینکه درصورت مشاهده هر گونه کوتاهی و یا ترک فعل با دستگاه‌های متولی برخورد قانونی می‌شود .

معاون قضایی دادگستری استان کرمان در این جلسه بر اجرایی شدن مصوبات تاکید کرد و افزود: به جهت اجرای دقیق مصوبات و همچنین بررسی مشکلات و چالش‌ها به صورت میدانی تیم تخصصی متشکل از کارشناسان دستگاه‌های عضو کارگروه تشکیل، به صورت میدانی وضعیت نقاط حادثه‌خیز و دوربین‌ها و سامانه‌های ثبت تخلفات و سایر موضوعات کلیدی بررسی و گزارش آن در جلسات کارگروه مطرح و اجرایی شود.

وی ادامه داد: با توجه به گزارش پلیس راه مبنی بر اینکه 61 درصد از فوتی‌ها ناشی از واژگونی خودروها در جاده‌های استان است، ادارات کل راهداری شمال و جنوب و پلیس راه شمال و جنوب استان کرمان باید کلیه مسیرهایی که نیاز به ایجاد شانه خاکی استاندارد دارند را شناسایی و نسبت به رفع این نقاط و ایجاد شانه خاکی استاندارد اقدام کنند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • برخورد قانونی با ترک فعل دستگاه‌های متولی پیشگیری از تصادفات
  • درخواست‌های تلفنی مردم در سفر رئیس جمهور به سمنان پیگیری می‌شود
  • برخورد قضایی با متخلفان انتخاباتی در لرستان
  • معرفی ۳۶۷ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی آذربایجان غربی
  • افزایش ظرفیت‌های جدید سامانه ارتباطات مردمی ۱۳۷ شیراز
  • مسوولان قضایی ملارد با برپایی میز خدمت پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • انتقاد منتخب مردم قم در مجلس از نوع شهرسازی در کلانشهرها
  • واریز ۹۴۱ میلیارد تومان سود به حساب سهامداران