Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > شهردار - همشهری‌آنلاین:
شهردار تهران در اولین نشست خبری خود با تشریح اولویت‌های مدیریتی‌اش، در مورد برنامه‌های خود برای اداره تهران توضیح‌هایی را ارائه کرد.

محمدعلی افشانی، شهردار تهران شنبه ششم مرداد در اولین نشست خبری خود که در برج میلاد برگزار شد ، اظهار کرد: اگر رابطه منطقی و دوستانه بین اصحاب رسانه و مسئولان برقرار شود، مسئولان می‌توانند از خواسته‌ها و نیازهای مردم به خوبی باخبر شوند؛ چرا که خبرنگاران نماینده افکار عمومی جامعه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین نشست خبری افشانی در برج میلاد

شهردار تهران در نشست خبری خود در پاسخ به خبرنگاران درباره اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در شهرداری تهران گفت: اجرای این قانون را از دیروز شروع کرده‌ام و لیست تمام بازنشستگان را گرفته‌ام.

به گزارش ایسنا، محمد علی افشانی با بیان اینکه من به شدت پیگیر تصویب این قانون بودم چرا که قانون خوبی است و باعث چرخش نخبگان می‌شود، تصریح کرد: من از فردا اجرای این قانون را شروع می‌کنم تا شهرداری پیشتاز اجرای این قانون باشد.

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر لزوم افزایش نشاط و شادی میان شهروندان تهران تاکید کرد و افزود: مردم نیازمند افزایش شادی و نشاط هستند و باید به گونه‌ای عمل کنیم که شهروندان احساس کنند که می‌توانند با هزینه اندک شاد زندگی کنند.

وی افزود: ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی قطعا از برنامه‌های آتی ما خواهد بود. مسئله علمی شهر و مدیریت شهر نیز از برنامه‌های آینده شهرداری تهران خواهد بود. امروز بخش قابل ملاحظه‌ای از شهر با کوچکترین تکانی فرو خواهد ریخت؛ لذا یکی از برنامه‌های ما مدیریت بحران و ساماندهی آن است. باید برای حوادث آمادگی داشته باشیم و مقاوم سازی و نوسازی بافت‌های فرسوده را در دستور کار خود قرار دهیم.به طوریکه شناسنامه فنی برای ساختمان‌های با اهمیت در مرحله اول و پس از آن برای همه ساختمان‌ها تهیه شود تا اطلاع کاملی از آنها داشته باشیم و هنگام بحران بتوانیم از آنها استفاده کنیم.

دستور یک ماهه افشانی برای بررسی وضعیت شهرداری در مقابل بحران سیل و جاری شدن آب‌های سطحی

افشانی تاکید کرد:‌ باید در هنگام بروز حوادث از امکانات هوایی استفاده کنیم. با توجه به تغییر شرایط اقلیمی احتمال بارندگی‌های سیل آسا وجود دارد که ظرف سال‌های گذشته نیز چنین بارندگی‌هایی را مشاهده کرده‌ایم. بر همین اساس به تمام معاونین مربوطه خود دستور داده‌ام که ظرف مدت یک ماه وضعیت شهرداری در مقابل بحران سیل و جاری شدن آب‌های سطحی مورد بررسی قرار دهند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع آلودگی هوای شهر تهران و لزوم توسعه حمل و نقل عمومی در این شهر اشاره کرد و افزود: آلودگی هوا یکی از مشکلاتی است که گریبان گیر همه شهروندان تهرانی است؛ لذا باید قدم‌هایی اساسی در جهت کاهش آلودگی هوا برداریم. توسعه خطوط مترو به ویژه خطوط 6 و 7 در دستور کار ما قرار گرفته و امیدواریم تا سال آینده تقریبا در همین محدوده زمانی فعلی بتوانیم بیش از 50 کیلومتر از خطوط مترو را به بهره برداری برسانیم و بیش از 70 واگن به واگن‌های موجود اضافه کنیم.

افشانی ادامه داد: ساخت 630 واگن مراحل مناقصه آن انجام شده که 11 شرکت اروپایی در آن شرکت داشتند و نهایتا سه شرکت اسناد خود را تحویل دادند. برنده مناقصه شرکت واگن سازی تهران بود که با مشارکت طرف چینی به زودی مرحله امضای نهایی این قرارداد را انجام خواهد داد.

شهردار تهران تصریح کرد: در این قرارداد جدید علی رغم اینکه سه سال پس از قرارداد قبلی بوده اما حدود 280 میلیون دلار صرفه جویی نسبت به قرارداد قبلی داشته‌ایم. در حقیقت با قیمت پایین‌تری این قرارداد به امضاء رسیده است. در قرارداد قبلی تنها 25 درصد داخلی سازی وجود داشت اما در قرارداد جدید این رقم به 55 درصد افزایش پیدا کرده به شکلی که پس از این قرارداد می‌توانیم به طور کامل واگن‌ها را در کشور بسازیم.

بر روی حفظ باغات حساسیت ویژه‌ای دارم

وی تاکید کرد:‌ بر روی حفظ باغات حساسیت ویژه‌ای دارم لذا در شورای معاونان اعلام کردم در دوره مدیریت من حتی یک باغ تغییر کاربری داده نخواهد شد. علاوه بر این مصوبه برج باغ‌ها نیز به طور کامل اجرا خواهد شد. دو جلسه با روسای بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در مورد باغات شهر داشتند که مقرر شد باغاتی که در اختیار آنهاست، یا در اختیار ما گذاشته شود و یا تحت اختیار خودشان از آنها نگهداری شود. همچنین تعدادی از این باغ‌ها برای استفاده عمومی به صورت پارک مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

شهردار تهران بار دیگر بر نوسازی ناوگان عمومی در حوزه حمل و نقل اشاره کرد و افزود: نوسازی ناوگان اتوبوسرانی توسط دولت آغاز شده که 18 هزار اتوبوس در کل کشور نوسازی خواهند شد که از این میان 3000 اتوبوس شهر تهران نوسازی خواهد شد.

وی ادامه داد: برقی کردن موتورسیکلت‌ها مورد توافق نهایی قرار گرفته که امیدواریم پس از تحقق آن در مرحله بعد برقی کردن تاکسی‌ها را محقق کنیم.

به گزارش ایسنا، شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش شاخص‌های فساد و ... در شهرداری تهران طی چند ماه اخیر، گفت: در عین احترام نظر شما را قبول ندارم. چرا که کدام نظرسنجی در این چند روزه انجام شده و ثابت می‌کند که رشوه و ... در شهرداری زیاد شده است.

در شهرداری ابرسیستمی برای کاهش فساد حاکم شود

وی ادامه داد: باید برای هر صحبتی مبنای علمی داشته باشیم و در این دوره مهمترین اولویت من مبارزه با فساد است چرا که معتقدم اگر در جامعه‌ای فساد وجود داشته باشد، روی توسعه را نمی‌بینند.

از هیچ تخلفی چشم پوشی نمی‌کنیم


افشانی با بیان اینکه معتقدم باید در شهرداری ابرسیستمی برای کاهش فساد حاکم شود، گفت: نمی‌شود در عرض چند ماه در دستگاه عریض و طویلی همچون شهرداری تهران فساد را کاهش داد؛ اما این دوره، دوره مبارزه با فساد است و قطعا از هیچ تخلفی چشم پوشی نمی‌کنیم.

هیچ مخالفتی درباره تحقیق و تفحص از شهرداری تهران نداشته و ندارم

شهردار تهران با بیان اینکه معتقدیم باید آزادی عمل برای نقد همه افراد فراهم شود، ادامه داد: یک نظرسنجی انجام شده و دقیقا عکس صحبت‌های شما را ثابت کرده هر چند که من معتقدم باید هر سه ماه یکبار نظرسنجی انجام شود و شاخص‌ها را رصد کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی اعلام کرده‌اند که شما مخالف تحقیق و تفحص از شهرداری هستید و از این موضوع واهمه دارید، گفت: من هیچ مخالفتی در این خصوص نداشته و ندارم بلکه بسیار هم استقبال می‌کنم که حتی هر سه ماه یکبار و با جدیت این اتفاق بیفتد و من این موضوع را پیگیری می‌کنم؛ چرا که مبنای من حاکمیت قانون است ولی بهتر است کسانی که این صحبت‌ها را می‌کنند حداقل با من تماس گرفته و بعد صحبت کنند.
افشانی در مورد انتصابات در شهرداری تهران نیز با بیان اینکه هیچ فشاری بر من در خصوص انتصاب یا جابه‌جایی افراد جواب نمی‌دهد، گفت: من برای انتصابم سه شاخص تجربه مرتبط، دانش و توان اجرای برنامه‌ها را در نظر گرفتم و تمام انتصاباتم بر این اساس خواهد بود و حتی به معاونت منابع انسانی دستور داده‌ام رزومه تمام انتصابات فعلی و قبلی را در سایت بارگذاری کند تا مردم خودشان ببینند که سابقه مدیران فعلی و قبلی چگونه بوده است.

وقتی وارد این میدان شدم می‌دانستم هزینه‌های سنگینی باید پرداخت

وی در پاسخ به سوالی در خصوص ملاحظات سیاسی و مقاومت بدنه شهرداری در خصوص مبارزه با فساد، گفت: خودم می‌دانم که وقتی وارد این میدان شدم هزینه‌های سنگینی باید پرداخت اما حاضر هستم.

برای رسیدن به درآمد هر کاری نمی‌کنیم

شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره درآمدهای پایدار گفت: وضعیت درآمدی در این دوره ممکن است کم باشد اما برای رسیدن به درآمد هر کاری نمی‌کنیم و برای تامین درآمدهای پایدار برنامه داریم. مثلا در اطراف دریاچه چیتگر برنامه ویژه‌ای داریم که یک مجموعه تفریحی و ... ساخته شود که درآمد زیاد دائمی برای شهر به وجود می‌آورد؛ البته این طرح در مرحله تاییدیه است اما از این طرح‌ها می‌توانیم در تهران زیاد داشته باشیم. همچنین پیگیر تصویب لایحه مدیریت شهری که سهم شهرداری‌ها از محل ارزش افزوده را افزایش می‌دهد هستیم تا مجبور به شهر فروشی نشویم.

وی درباره جزئیات تفاهم‌نامه قرارگاه خاتم الانبیاء گفت: در مورد جلسه‌ام با قرارگاه خاتم الانبیاء تفاهم‌نامه‌ای امضاء نشد بلکه میزان بدهی شهرداری زیاد است و بیش از 50 هزار میلیارد تومان بدهی دارد که حدود 23 هزار میلیارد تومان آن بدهی بانکی است که متاسفانه سود معوقات نیز هر ماه به آن اضافه می‌شود.
وی افزود: بدهی شهرداری به مالکان و پیمانکاران حدود 30 هزار میلیارد تومان است و بعضی پیمانکاران طرف قرارداد یا کاهش نیرو دادند و یا کار را متوقف کردند و حالا در این جلسه فرصت شش ماهه‌ای به شهرداری تهران داده شد تا بتواند خود را به منابع جدید تجهیز کند و از همان روز بعد از جلسه نیز قرارگاه خاتم الانبیاء کار را شروع کرد.

در همین زمینه: آمادگی شهردار تهران برای اجرای قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مشاور پارلمانی شهردار؛ افشانی بازنشسته نیست افزایش ضریب زیست‌پذیری شهری افشانی: اختیارات را به مردم و نهادهای اجتماعی واگذار کنیم تکمیل خط ۷ مترو تا خرداد ۹۸ پیگیری افشانی برای وصول بدهی شرکت یاس به شهرداری قول ساخت بوستان اختصاصی بیماران ام‌اس در پایتخت حتی یک مورد فساد را تحمل نمی‌کنم ۴ اولویت افشانی برای تهران

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۸۴۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج علیه شهردار تهران

به گزراش «تابناک» به نقل از روزنامه هم میهن، افشای محتوای قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران توسط یک فعال رسانه‌ای موجب شد تا جلسه روز گذشته شورای شهر تهران با حواشی همراه شود؛ به‌طوری‌که علاوه بر دودستگی میان اعضا به‌عنوان حامی و منتقد شهردار، تعدادی از اعضای شورای شهر به نشانه اعتراض صحن شورای شهر را در زمان سخنرانی علیرضا زاکانی ترک کردند. این حداکثر توان اعضای منتقد به عملکرد زاکانی در شورای یکدست اصولگرایی است که اگرچه منفعتی برای مردم و شهر ندارد اما گویا تنها واکنش آنها در جایگاه نمایندگی مردم تهران است. با این حال اگرچه شورای شهر به دلیل سیاسی‌کاری قادر به انجام وظایف ذاتی خود نباشد اما باید امیدوار باشیم که با ورود سازمان بازرسی کل کشور در پرونده قرارداد اتوبوس‌های برقی، حقی از مردم تهران ضایع نشود و شاهد فساد و تخلف دو میلیارد یورویی نباشیم.

شورای شهر ششم از همان روزهای نخست که ناچار شد علیرضا زاکانی را به‌عنوان شهردار تهران انتخاب کند، به‌خوبی می‌دانست که در آینده با این انتخاب چالش‌های زیادی با شخص شهردار تهران خواهد داشت اما زاکانی باید به‌عنوان شهردار تهران انتخاب می‌شد؛ درست همانند سال 84 که محمدباقر قالیباف باید شهردار تهران می‌شد.

به هر حال  از زمان حضور زاکانی در بهشت، تعدادی از اعضای شورای ششم، به صراحت با هر نیتی راه‌شان را از او جدا کردند و به عنوان منتقدان شهردار تلاش کردند تا هرازچندگاهی در برابر اقدامات او ایستادگی کنند اما این اقدامات هرگز خروجی‌ای برای شهر تهران نداشت و از قضا در آینده نه‌چندان دور مشخص خواهد شد که این مدیریت کنونی چه میزان چوب حراج به سرمایه‌های شهر تهران زده‌اند تا هزینه‌‌های جاری شهر را تامین کنند.

تحفه چینی زاکانی به شهر تهران

سال گذشته علیرضا زاکانی دو بار به همراه برخی از اعضای شورای شهر و مدیرانش به چین سفر کرد. طولانی بودن این سفر مورد انتقاد شورای شهر تهران واقع شد. بنابراین او در جلسه‌ای به تشریح عملکرد خود از این سفر پرداخت. او در 15 بهمن‌ماه درباره دستاورد این سفر گفت: «قراردادهای منعقدشده از این سفر قرارداد به ارزش یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو در بخش حمل و نقل، ۵۷۹ میلیون یورو در حوزه زباله‌سوز و ۴۰۰ میلیون یورو نیز در بخش هوشمندسازی است. همچنین بسته خودرویی سفر اخیر شامل ۲هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی، ۱۰ هزار ون برقی، ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی برقی شامل ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی شاسی‌بلند برای مسیر فرودگاه و بخش‌های مشابه است.»

بعد از انعقاد این قراردادها در اسفندماه سال 1402 مجوز قرارداد به ارزش دو میلیارد یورویی توسط شورای شهر صادر شد که در نوع خود به دلیل ارزش ریالی آن بی‌نظیر بود. حال بعد از گذشت دو ماه از صدور این مجوز، یک فعال رسانه‌ای جزئیات قرارداد خرید اتوبوس‌های برقی شهرداری تهران از یک شرکت مهندسی ساختمانی را افشا کرده است.

قراردادی که از قضا هنوز در اختیار اعضای شورای شهر تهران قرار نگرفته است و حتی در جلسه روز گذشته که شهردار تهران حضور داشت نیز اطلاعاتی درباره محتوای آن بیان نشد. انتقادات اعضای شورای شهر تهران نسبت به این موضوع موجب شد تا صحن شورای شهر تهران در روزی که روز شوراها بود، متشنج شود؛ به‌طوری‌که برخی از اعضای شورای شهر تهران نه در جایگاه نماینده مردم بلکه به‌عنوان نماینده شهرداری تهران به سوالات و انتقادات مطرح‌شده درباره قرارداد غیرشفاف به همکاران خود پاسخ دهند؛ رویه‌ای غیرمرسوم با دیدگاه کاملاً سیاسی که جایگاه شوراهای شهر تنزل می‌بخشد.

در این میان برخی از اعضای شورای شهر تهران به نشانه اعتراض زمانی که علیرضا زاکانی، شهردار تهران شروع به سخنرانی کرد، صحن شورا را ترک کردند. این اقدام در راستای از حدنصاب انداختن جلسه شورای شهر تهران ارزیابی می‌شود اما تعداد نمایندگان معترض به اندازه‌ای نبود که جلسه از حد نصاب قانونی بیفتد.

سوده نجفی، جعفر شربیانی، ناصر امانی، مهدی اقراریان، سیدجعفر تشکری‌هاشمی، مهدی عباسی و علی‌اصغر قائمی از اعضایی بودند که همزمان با قرار گرفتن زاکانی در پشت تریبون، صحن شورا را ترک کردند. علیرضا زاکانی شهردار تهران در این جلسه به جای معاون خود به پشت تریبون شورای شهر رفت و ضمن رد اتهامات وارد شده به قرارداد برای واردات اتوبوس برقی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور، دستگاه‌های امنیتی و بانک مرکزی صفر تا صد موضوع را می‌دانند، گفت: «قرارداد ما در چین کاملاً مشخص است و کسی که احتمالاً کلاه بر سرش رفته باید در دادگاه پاسخ دهد. مواردی که مطرح‌شده ۱۰۰ درصد غلط بوده است. چهار ماه زمان تحویل تعهد چینی‌هاست که پس از دریافت پیش‌پرداخت انجام خواهد شد. عده‌ای می‌خواهند کار در شهر انجام نشود اما انجام شد.»

بازی زاکانی در زمین حمل و نقل تهران

مشکلات حمل و نقل عمومی شهر تهران و خرید اتوبوس توسط شهرداری تهران مدت مدیدی است که به موضوع مهم و اختلاف‌برانگیز شورای شهر تهران با شهرداری تهران تبدیل شده است. شهردار تهران در این باره چندین تذکر داشته اما هرگز پاسخ صریحی در این باره نداشته است. اما یکی از حاشیه‌های مهم زاکانی در حوزه تامین حمل و نقل عمومی، عدم همکاری او با خودروسازان داخلی است. به همین دلیل او با بهانه اینکه خرید از خارج مقرون‌به‌صرفه است، قراردادی غیرشفاف با چینی‌ها بدون برگزاری مناقصه و طی شدن روند قانونی طی کرده است.

پشت‌پرده این قرارداد دو میلیارد یورویی با توجه به اخبار منتشرشده از آن توسط یک فعال رسانه‌ای این بیم را ایجاد می‌کند که خروجی آن می‌تواند منجر به فساد بزرگ در شهرداری تهران باشد. هرچند براساس ادعای شهردار تهران اگرچه اعضای شورای شهر تهران در جریان امور نبودند اما بخش‌های دیگر از آن مطلع بودند. شواهد مؤید آن است که زاکانی این قرارداد غیرشفاف را با حمایت جریان خاصی از او منعقد کرده است؛ جریانی که او را شهردار کرد و موفق شد قانون را برای انتخاب او با استثنا همراه سازد.

عده‌ای اصرار به سیاسی نشان دادن اعتراض ما دارند

مهدی عباسی، عضو ششمین دوره شورای شهر به خبرنگار «هم‌میهن» گفت: «ما موظف هستیم آنچه به نظرمان ایراد دارد را با صدای بلند اعلام کنیم. تا زمانی که اطلاعات کامل در اختیارمان قرار نگیرد، نمی‌توانیم بگوییم مسئله‌ای خوب یا بد است و به‌طور مشخص راجع به سلامت یا عدم سلامت آن صحبت کنیم. همه می‌دانیم که تهران واگن مترو و اتوبوس احتیاج دارد. ظرفیت داخلی تولید هم اشباع است و توان تامین این نیاز را ندارد. آیا این وضعیت به ما اجازه می‌دهد که هر طور خواستیم عمل کنیم؟ قطعاً پاسخ منفی است. ما باید در کمال دقت و با بررسی‌های کامل، منافع بیت‌المال و مردم را در نظر بگیریم و محصولی را خریداری کنیم که ماندگار، دارای پشتیبانی مناسب و منطبق با دانش فنی کشور و از لحاظ قیمتی نیز رقابتی باشد.»

او ادامه داد: «ما قرارداد را در اختیار نداریم. حتی نمی‌توانیم بگوییم آنچه در حال حاضر از سوی یک فعال رسانه‌ای منتشر شده، درست یا نادرست است. آقای زاکانی دو سفر به چین رفتند اما نمی‌دانم این قرارداد در کدام سفر بسته شده است. مسئله این است که طرف مقابل، اصرار به سیاسی نشان دادن این بحث‌ها دارد. ما شورای شهر تهران هستیم. وظیفه داریم تردد درون‌شهری مردم را تسهیل کنیم. دعوای سیاسی با کسی نداریم چون به نگاه فنی خود اعتقاد داریم. باید با همین بررسی‌های فنی بگوییم این مسئله خوب است یا بد. وقتی ما به این لایحه اعتراض کردیم، یعنی سوالات بی‌پاسخی وجود دارد. عضو شورای شهر باید مطمئن شود که دارایی مردم در جای مناسب خود هزینه می‌شود.»

خرید اتوبوس امنیتی نیست که انتشار اطلاعات آن میسر نباشد

محمد علیخانی، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای پنجم شهر تهران در واکنش به قرارداد منعقدشده توسط شهرداری تهران، با بیان اینکه گویا حساسیت‌ها و نظارت‌ها بر عملکرد مدیران و مسئولان به صورت خودی و غیرخودی تقسیم‌ می‌شود، به هم‌میهن گفت: «اصولاً اگر شهرداری بخواهد قراردادی با رقم بالا منعقد کند باید مجوز آن توسط نهادهای بالادستی صادر شود این موضوع روز گذشته توسط یکی از اعضای شورای ششم نیز بیان شد که باید قرارداد با این رقم بالا توسط هیئت دولت منعقد می‌شد.»

او ادامه داد: «شورای اقتصاد در سال 1395 خرید دو هزار واگن را تصویب کرد و اعتبارات آن را در اختیار وزارت کشور (سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها) قرار داد. حتی شهرداری وقت در روند برگزاری مناقصه هیچ نقش و دخالتی نداشت و سایر دستگاه‌ها و نهادها مسئولیت برگزاری آن را برعهده داشت. اما گویا این حساسیت‌ها تنها برای تفکر و جریان سیاسی خاصی وجود دارد و برای جریان موافق که با ساختار اصلی همراه است، این حساسیت‌ها حاکم نیست و نظارت نیز بی‌معنا است. در این قرارداد حتی ناظر بر عملکرد شهرداری تهران یعنی شورای شهر نیز اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند و این نشان‌دهنده این است که با جریان خودی خیلی سخاوتمندانه برخورد می‌شود و چارچوب‌ها و ممنوعه‌ها بی‌معناست.»

این کارشناس در حوزه حمل و نقل با بیان اینکه در این قرارداد یک روال غیرمعمول رخ داده است که به منافع شهر و مردم آسیب می‌رسد، در پاسخ به اینکه به نظر شما با توجه به حواشی کنونی و ابهامات قرارداد مذکور آیا در نهایت اتوبوس برقی وارد کشور خواهد شد یا نه؟ اعلام کرد: «اینکه این قرارداد در نهایت منجر به واردات اتوبوس‌های برقی به شهر تهران شود یا نه، یک مسئله مهم است اما مهمتر این است که این واردات به چه شکلی انجام شود، برای شهر و مردم مناسب‌تر است. از محتوای این قرارداد اطلاعات درستی منتشر نشده است به‌طوری‌که حتی دستگاه ناظر بر آن نیز از جزئیات آن بی‌اطلاع است بنابراین با توجه به غیرشفاف بودن آن و توجیهات تحریمی‌ باید نگران باشیم. خرید اتوبوس خرید امنیتی نیست که انتشار اطلاعات آن میسر نباشد.»

علیخانی معتقد است باید خرید اتوبوس در فرایند مناقصه عمومی اعلام می‌‌شد شاید شرکت‌های دیگر با قیمت مناسب‌تر می‌توانستند نیاز موجود را برآورده کنند. اما وقتی خرید اتوبوس انحصاری و محدود می‌شود باید به روند آن مشکوک بود. خرید به مبلغ ۲ میلیارد یورویی پنهان‌شدنی نیست و طبیعی است که نسبت به اجرای آن بدبین بود که آیا در نهایت شاهد واردات اتوبوس هستیم یا نه؟

دیگر خبرها

  • توضیح زاکانی درباره امکان همکاری شهرداری تهران با «طرح نور»
  • توضیح زاکانی درباره امکان همکاری شهرداری تهران با «طرح نور »
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم بابک زنجانی چرا نقض شد؟
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم جدید بابک زنجانی چیست؟
  • خروج علیه شهردار تهران
  • اولین تاکسی برقی وارد اراک می‌شود
  • نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم دینی رضوان
  • جنجال عجیب در نشست شورای شهر تهران
  • گزارش تصویری از اولین نشست خبری پائز سرمربی تیم ملی والیبال