Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@08:01:34 GMT

چین و ژاپن خواستگار پر و پا قرص نفت ایران

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۸۵۱۰۵

چین و ژاپن خواستگار پر و پا قرص نفت ایران

پول‌نیوز - نقشه ترامپ برای حذف نفت ایران در بازارهای جهانی آنطور که پیش بینی می‌کرد به آسانی اجرایی نشد و با مانعی به نام مخالفت مشتریان ایران مواجه شد. در این میان چین و ژاپن که از مشتریان قدیمی نفت ایران هستند، بیش از همه برای ادامه واردات نفت از ایران کمر همت بسته‌اند.

تحریم نفت ایران یکی از مهم ترین فصل های اهداف ترامپ برای خروج از برجام بود؛ به طوریکه بر هر بندی چنگ زد تا بتواند نقشه خود را اجرایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ ابتدا سعی کرد با درخواست از عربستان و همراهانش برای افزایش تولید جای خالی کاهش احتمالی نفت ایران را در اوپک بگیرد و بعد هم مهر تهدید خود را زیر قرارداد صادرات نفت ایران به کشورهای دیگر زد.

البته در آن سوی ماجرا علاوه بر اینکه ایران اعلام کرد راهکارهایی برای ادامه روند صادرات خود دارد مشتریان نفت ایران نیز جلوی تهدید ترامپ کم نیاوردند و برخی آن ها به دنبال گرفتن معافیت از آمریکا افتادند و برخی دیگر هم بی توجه به تهدید ترامپ، به واردات نفت از ایران ادامه دادند.

آمریکا هم منتظر افزایش واردات چین از ایران است

چین به عنوان بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران محکم‌تر از سایر خریداران پای نفت ایران ایستاده است و به نظر می‌رسد توجه چندانی به تصمیم آمریکا ندارد .حتی جنگ تجاری آمریکا ضد چین، انگیزه چینی‌ها را برای بی‌توجهی به تحریم‌های آمریکایی بیشتر می‌کند.

چین بزرگ‌ترین وارد کننده نفت در جهان است و در ماه‌های ژانویه تا مه امسال به‌طور میانگین روزانه ۷۱۸ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده و حدود یک چهارم از صادرات نفت ایران را به خود اختصاص داده است. چین واردات خود را در دوره یاد شده حدود ۹,۳ درصد نسبت به پارسال افزایش داده است و انتظار نمی‌رود به‌زودی خرید خود را از ایران کاهش دهد

.البته به نظر می رسد آمریکا هم انتظار دارد پس از آغاز تحریم‌های ضدایرانی‌اش، چین واردات نفت خود را از ایران افزایش دهد. این کشور مدعی شده موضع چین به طور کلی این بوده که فقط به تحریم‌های سازمان ملل احترام می‌گذارد و تمایلی به پیروی از تحریم‌های دوجانبه نداردو  در منافع اقتصادی محدود چنین نیست که خرید نفت از ایران را متوقف کند.

معافیت از تحریم‌های ضد ایرانی از اولویت‌‎های مهم ژاپن

از سوی دیگر دریافت معافیت از تحریم های ضد ایرانی به یکی از اولویت‌‎های مهم دولت ژاپن تبدیل است  .مقامات این کشور اعلام کرده اند که هرچند از سوی آمریکا درخواستی دریافت کرده اند مبنی بر اینکه "همه واردات نفت از ایران را متوقف کنند"، اما این کشور، ایران را یکی از کشورهای بسیار مهم برای تضمین امنیت انرژی ژاپن می‌داند. توقف همه صادرات نفت ایران سبب از دست رفتن دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز از عرضه نفت جهانی می‌شود که نمی‌تواند هضم شود و سبب رشد شدید قیمت‌ها می‌شود.

واردات نفت ژاپن از ایران در سال مالی ۲۰۱۸ - ۲۰۱۷ میلادی، به بیش از ۱۶۵ هزار بشکه در روز می‌رسید. شرکت های ژاپنی از دولت این کشور درخواست کرده اند با آمریکا درباره تحریم‌های ضد ایرانی مذاکره کنند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صادرات نفت پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۸۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا پنجشنبه اعلام کرد که پنج فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حمایت مالی از حزب‌الله لبنان تحریم کرده است.

به گزارش ایرنا، «اداره کنترل دارایی‌های خارجی» (اوفک) در تارنمای وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: عدنان محمود یوسف، مازن حسن الزین، آندریا سمیر مشنتف، بشیر ابراهیم منصور و فیراس حسن مکلد به دلیل کمک به «حسن مکلد» مالک صرافی CTEX برای «دور زدن تحریم‌ها و تسهیل اقدامات غیرقانونی در حمایت از حزب‌الله» تحریم شده‌اند.

پیشتر حسن کلد و صرافی CTEX در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته بودند.

اوفک افزود: این افراد از جمله ۲ موسس صرافی CTEX و ۲ پسر مکلد ۲ شرکت را در لبنان و امارات اداره می‌کند که آن‌ها نیز بطور همزمان تحریم شده‌اند.

برایان نلسون معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: حزب‌الله همچنان به سرمایه‌گذار‌های تجاری ظاهرا مشروع و تسهیل‌کنندگان کلیدی برای تامین مالی عملیات گروه از جمله حملات بی‌ثبات‌کننده در امتداد مرز‌های شمالی اسرائیل متکی است.

وی افزود: آمریکا به ردیابی منابع درآمدی کلیدی حزب‌الله و محدود کردن قابلیت آن برای بی‌ثبات کردن منطقه ادامه می‌دهد.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ۷ فروردین نیز در تداوم سیاست‌های تحریمی خود اعلام کرد تحریم‌هایی را علیه شبکه تسهیل‌کننده حواله‌های مالی برای حوثی‌ها (انصارالله یمن)، حزب‌الله لبنان و نیروی قدس سپاه پاسداران ایران اعمال کرد. این تحریم‌ها شامل ۶ نهاد، یک فرد و دو نفتکش می‌شود.

دیگر خبرها

  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله تحریم کرد
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد