Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

 دکتر پروین ناظمی استرس و فشارهای عصبی بر نوجوانان را از عوامل گرایش به اعتیاد دانست و گفت: برای ریشه‌یابی اعتیاد در نوجوانان و جوانان باید فشارهایی روحی - روانی که از دوران کودکی بر آنان وارد شده است، بررسی شوند.


وی افزود: در اکثر مواقع تاثیرات تربیتی خانواده بر فرزندان، اثرات مخربی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوجوانی که از کودکی با فشارها و استرس‌هایی از سوی خانواده مواجه بوده است، در این مرحله از زندگی، شخصیتی شکننده و بدون اعتماد به نفس پیدا می‌کند.


این روانشناس و درمانگر اعتیاد ادامه داد: نوجوانی که همیشه در فشار بوده و خانواده بایدها و نبایدها و رفتارهای نامناسبی با وی داشته‌اند، اکنون دارای شخصیتی بدون اعتماد به نفس است و با این شخصیت پا به مدرسه و محیطی می‌گذارد که پر از استرس است.


ناظمی افزود: متاسفانه ما در مدارسمان بحث سلامت روان نداریم و شاهد آن هستیم که مباحث مشاوره‌ای هم راجع به مشاوره تحصیلی است که فقط بر روی مدل درس خواندن بچه‌ها و آوردن رتبه بهتر در کنکور و برنامه‌های جانبی تحصیلی تمرکز می‌کنند.


وی ادامه داد: همه این مسائل و فشارها باعث می‌شود نوجوان برای ایجاد ارامش و  بیخیالی از فشارها به سمت مصرف مواد مخدر برود.


این روانشناس گفت: معمولا نوجوانان شکارهای خوبی برای فروشندگان موادمخدر هستند، مواد روانگردان نیز از جمله مخدرهایی است که نوجوانان به علت راحتی مصرف و در دسترس بودن، بیشتر ترغیب به استفاده از آن می‌شوند.


ناظمی بیان کرد: نوجوانی دورانی است که بچه‌ها گاهی بی حال، عصبی و گوشه‌گیر هستند و گاهی خوب و سرحال. معمولا خانواده‌ها نیز توجه چندانی به خلق فرزندانشان ندارند و علت این تغییرات خلقی را سن و سال نوجوان تلقی می‌کنند، این عدم شناخت از فرزند و عدم آگاهی‌هاست که سبب بروز مشکلات می‌شود.


وی افزود: در حقیقت نوجوان هنوز در مرحله‌ای نیست که بتواند درست تصمیم‌گیری کند و استدلال قوی ندارد. بچه‌هایی که خیلی درگیر استرس و فشار مدرسه و عدم درک صحیح توسط والدین و مدرسه هستند ممکن است توسط گروه دوستان با یک پیشنهاد اغواکننده روبه رو شوند و برای عوض کردن روحیه به پیشنهاد مصرف مواد پاسخ مثبت بدهند.


به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ این مشاور با تاکید بر تاثیر سلامت روان بر آینده نوجوانان گفت: ای کاش به جای اینکه این همه بر روی آموزش بچه‌ها تمرکز داشته باشیم روی سلامت روان آنان تاکید کنیم؛ بیشتر افرادی که گرفتار اعتیاد شده‌اند، از دوران نوجوانی درگیر این مشکلات شده‌اند و متاسفانه مرحله مهمی از زندگی‌شان را از دست داده‌اند.


ناظمی اظهار کرد: فشارها و استرس‌هایی که در دوره نوجوانی به فرد وارد شده و اعتماد به نفس او را کاهش داده است و همچنین مقایسه‌های نابه جای والدین باعث شده تا فرد خود را ناتوان ببیند و در اولین پیشنهاد دوستانش به سمت اعتیاد برود. پس استرس یکی از عوامل مهمی است که نوجوان در حال تحصیل را به سمت اعتیاد سوق می‌دهد.


وی در انتها بیان کرد: خانواده‌ها، مدارس و سازمان‌هایی که نقش تربیتی بچه ها را دارند باید به این نکته توجه کنند که سلامت روان بچه‌ها از همه چیز مهم‌تر است، بچه‌ها باید احساس شادی کنند و این احساس شادی نباید از طریق مصرف قرص و روانگردان‌های مختلف به وجود بیاید.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: اعتیاد روانشناس مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۸۶۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند

 

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون اجتماعی و مشارکت‌های شهرداری مشهد گفت: پارسال بیش از چهار هزار و ۷۰۰ متکدی در سطح شهر شناسایی و به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند که ۷۵ درصد این افراد مرد، ۱۹ درصد زن و ۶ درصد هم کودکان کمتر از ۱۸ سال بودند.

مهدی ابراهیمی افزود: آزمایش اعتیاد بیش از هزار و ۸۹۰ متکدی، مثبت بوده است که با هماهنگی مقام قضایی و همکاری بهزیستی به کمپ‌های درمان اعتیاد رایگان و دولتی تحویل شده‌اند.

وی افزود: ساماندهی متکدیان اطراف حرم مطهر رضوی نیز با همکاری مسوولان مربوطه صورت گرفت و در این راستا، بیش از ۷۹۰ نفر به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند.

ابراهیمی افزود: سالمندان و زنان، بیش از سایر گروه‌های سنی در معابر و چهارراه‌ها حضور دارند و دلیل آن هم، کمک بیشتر مردم به این گروه‌های سنی است.

وی ادامه داد: تکدی‌گری به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می‌شود از این رو طبق قانون، شناسایی و جمع‌آوری متکدیان در معابر شهری، با همکاری نیروی انتظامی در دستور کار است.

دیگر خبرها

  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • آنچلوتی: کمی استرس دارم!
  • واکاوی گرایش‌های ضداسرائیلی «نسل z» در آمریکا
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • چند روش ساده برای تقویت مو
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • پخش فیلم «رابطه» با بازی خسرو شکیبایی
  • مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی