Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رضا باهنر صاحبنظر اقتصادی و سیاسی جریان اصولگرا می گوید: در دولت اول آقای روحانی تصمیم بر این شد که تورم افسارگسیخته سال‌های قبل را کاهش دهند و در نهایت نیز توانستند تورم را به شکل نامتعارف کاهش داده و در واقع تورم را سرکوب کردند.

 دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست ماهیانه این تشکل که عصر امروز (شنبه، 6 مرداد) برگزار شد، در سخنانی ضمن تبریک ایام ولادت امام رضا (ع)، گفت: امروز اولین جلسه ماهیانه "جام" پس از برگزاری کنگره را تشکیل دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

باهنر: برخی وزرا قصد ترک کابینه را دارند؛ روحانی اجازه نمی‌دهد

وی افزود: محدودیت‌های مکانی و مالی باعث شد که اعضای مجمع را کاهش داده و از 10 نفر یک نفر به نشست ماهیانه دعوت شود.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه در هفته گذشته جلسه شورای مرکزی را داشتیم و بنده با لطف دوستان باز هم دبیرکل جام انتخاب شدم، گفت: جامعه اسلامی مهندسین قصد دارد در سال‌های آینده حضور جامع‌تری در مسائل کشور داشته باشد و چه حضوری و چه از طریق نامه‌های سرگشاده نظراتش را به سمع و نظر مسئولان و تصمیم‌سازان کشور برساند.

باهنر اضافه کرد: هدف ما این است که در آینده نزدیک حوزه‌های تشکیلاتی خود را به‌عنوان کمیته‌های فنی ارائه کنیم تا وضعیت کشور  در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه مسائل اقتصادی را رصد کرده و پیشنهادات خود را ارائه دهند.

وی با اشاره به مشکلاتی که کشور با آن دسته و پنجه نرم می‌کند، گفت: ما دوباره به سمت تحریم‌های ناجوانمروانه می‌رویم که بر روی اقتصاد و شاخص‌های کلان اقتصادی تأثیرگذار خواهد بود، اما مطلبی که ما هم در دولت سابق و هم در این دولت گفتیم این است که، مشکل اصلی ما به ندانم‌کاری‌هایی برمی‌گردد که در داخل وجود دارد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب هیچ مشکلی وجود ندارد که غیر قابل حل باشد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به جلسه رؤسای قوا برای حل مشکلات اقتصادی، گفت: در گذشته شاهد این بودیم که مسئولان به شکل متحد و همگرا با هم نبودند و گاهی دعوای رؤسای قوا بالا می‌گرفت و صرف جلسه‌ای مشترک جلوی تربیون می‌آمدند و اعلام می‌کردند که مشکلات و اختلافات حل شده ولی در عین حال این اختلافات عملا پا برجا مانده بود.

باهنر با انتقاد از صداوسیما، گفت: انتظار از صداوسیما این است که به دنبال القاء سواستفاده مالی و ناکارآمدی نظام و دولت نباشد؛ مشکلات ما امروز زیاد و سوء‌استفاده‌ها هم زیاد است، اما حسی که در بین مردم از شرایط حاکم وجود دارد، چندین برابر واقعیت است، در حالی که در کشورهای دیگر سعی می‌کنند احساسات مردم را نسبت به واقعیات تحریک کنند، در کشور ما رسانه‌ها سعی می‌کنند که نشان‌ دهند که ده برابر مشکلات واقعی در کشور، مشکل وجود دارد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: در دی‌ماه سال گذشته شاهد بودیم که تحریک کردن مردم توسط رسانه مملکت را ناکارآمد جلوه دادند و مسئولین با متهم کردن یکدیگر در فضای رسانه‌ای بر دغدغه مردم می‌افزودند، خدا را شاکریم که رهبر انقلاب این بار شخصا وارد شدند و دستور تشکیل جلسات مشترک سران قوا برای همفکری را صادر فرمودند تا گرد هم آیند و بتوانند با همکاری هم مشکلات کشور، به‌ویژه مشکلات اقتصادی را حل و فصل کنند.

باهنر با اشاره به دوره دوم ریاست‌جمهوری مرحوم آیت‌الله هاشمی‌‌رفسنجانی و تحریم‌های اقتصادی آن دوران که باعث تورم 49 .5 درصدی شد، گفت: در دوره دوم دو دولت بعدی نیز همانند دوره دوم ریاست‌جمهوری مرحوم هاشمی تکانه‌های اقتصادی ایجاد شد، در دوره دوم دولت آقای روحانی نیز شاهد این تکانه‌های اقتصادی هستیم که نشان می‌دهد کشور دچار مشکلات زیرساختی در بخش اقتصادی است.

وی ادامه داد: در دولت اول آقای روحانی تصمیم بر این شد که تورم افسارگسیخته سال‌های قبل را کاهش دهند و در نهایت نیز توانستند تورم را به شکل نامتعارف کاهش داده و در واقع تورم را سرکوب کردند که این اقدام موجب شد صدماتی به اقتصاد کشور وارد شود.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: در این سال‌ها شاهد بروز مشکلات در صندوق‌هایی بودیم که مردم را به گرفتن سودهای بالا عادت داده بودند و پس از مدتی یکی پس از دیگری دچار مشکل شدند و اقتصاد کشور را نیز متعاقبا دچار مشکلات زیادی کردند، مردمی که عادت کرده بودند پول خود را در بانک‌ها گذاشته و سود آن را بدون دردسر بگیرند، با مدیریت عده‌ای نابلد با خروج پول مردم از بانک‌ها در یک سال گذشته بیش از صد هزار نفر بین 10 میلیون تا یک میلیارد تومان نقدینگی را از بانک‌ها خارج کردند.

وی افزود: وقتی مردم  نقدینگی عظیمی را در اختیار داشته باشند و هیچ راهی هم برای سرمایه گذاری جلوی راه آنها گذاشته نشود مردم  ناچار به خرید سکه و ارز می‌شوند.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به اقداماتی که ترامپ برای ضربه زدن به اقتصاد کشور داشته است، گفت: آقای ترامپ در عین حال که به او دیوانه می‌گویند، اما کاملا هوشیار بوده و می‌داند که چه کار می‌کند. ترکیدن دلار یا سکه برای من غیر مترقبه نبود و با روندی که می‌دیدم، انتظار این افسارگسیختگی در قیمت‌ها را داشتم و این افزایش قیمت‌ها نیز تنها تقصیر دولت آقای روحانی نیست و دولت‌های سابق نیز مقصر هستند.

باهنر با بیان اینکه یکی از راه‌های نجات اقتصاد کشور، قدرتمند‌کردن بازار سرمایه است، اظهار داشت: قبل از این که قیمت دلار دچار افزایش فزاینده شود، ارزش بورس ما 100 میلیارد دلار بود، اما پس از ترکیدن قیمت دلار، ارزش بازار بورس به 80 میلیارد رسید، در حالی که اگر سرمایه مردم را به سمت بازار سرمایه سوق دهیم، می‌توان ارزش این بازار را به 300 میلیارد دلار نیز رساند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۹۴۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان چنان که مشخص است، مشارکت اقتصادی البته به صورت اخص اصطلاحی علمی و متوجه‌ی نرخ مشارکت اقتصادی است که از نسبت جمعیت فعال(شاغل یا بیکار) به جمعیت در سن کار بدست می‌آید اما آن چه در پیام نوروزی مقام معظم رهبری تشریح شده از جنس دیگری است و معطوف به مشارکت اقتصادی در معنای اعم آن یعنی «مردمی کردن اقتصاد» است که پیشتر، مولفه‌های آن در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ابلاغ شده است. 
از این جهت است که این پرسش معنا پیدا می‌کنند: چرا جهش تولید با مشارکت مردم؟
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه جهش در تولید بدون حضور مردم در اقتصاد و عرصه تولید امکان‌پذیر نیست خاطر نشان کردند: باید موانع حضور مردم در بخش تولید برطرف شود و ظرفیت‌های بزرگ مردمی فعال شوند. بنابراین به نظر می‌رسد اولین گام برای تحقق شعار سال و تحول در تولید هم‌چنان که اشاره شد، «احیای اعتماد عمومی» است که در سال‌های گذشته ضعف‌های آن آشکار شده است؛ از ناهمراهی اکثریت مردم با خواست دولت پیشین جهت انصراف از دریافت یارانه تا بروز رفتارهای سوداگرانه در هنگامه‌های ریزش ارزش ریال که بارها منجر به بر هم خوردن تعادل در عرصه اقتصادی کشور شده است.
نکته دیگر، ضرورت بهبود فضای کسب و کار است. حلقه‌ی مهم تولید در رفع مسائل و مشکلات کشور- چنان‌که در سال‌های اخیر نیز مورد تاکید پی در پی رهبر انقلاب قرار گرفته است- کاملا مبتنی بر واقعیت‌ها و مباحث علمی و نظری است، اما برای این‌که در حوزه تولید جهش رخ بدهد و کار پیش برود شاید مهم‌ترین مساله ما بهبود فضای کسب و کار باشد که با مشارکت مردم رخ می‌دهد. از این جهت، شاید می‌توانیم مانند دهه‌های قبل تولید را با اقدامات دولت پیش ببریم اما در دهه ۸۰ هم به دلیل چرخش سیاستی که رخ داد و سیاست‌های کلی اصل ۴۴ که در سال ۸۵ ابلاغ شد و هم به دلیل درگیر شدن ایران در تحریم‌ها، واقعیت‌های جدیدی را بوجود آورد و ما را با این مواجه کرد که اگر می‌خواهیم کشور پیش برود، با مشارکت مردم اتفاق می‌افتد و این واقعیتی بود که کشور در دهه ۹۰ با همه وجود به آن رسید.
در همین زمینه، نکته‌ای وجود دارد و آن این‌که دشواری تأمین مالی است، تأمین مالی خودش یک مشکل بزرگ است، زیرا تأمین مالی از بانک‌ها بسیار سخت است و سیاست‌های بانک مرکزی و سیاست‌های پولی نیز بسیار نوسانی و بی ثبات هستند، علاوه بر این بازار سرمایه در کشور ما هنوز نقش مهمی در تأمین مالی کسب و کارها ندارد، به همین دلیل بانک محور هستیم و این به یک گلوگاه تبدیل شده است.
مساله سوم این خواهد بود که، اگر می‌خواهیم با مشارکت مردم تولید را رشد دهیم، فرمول آن این است که مردم احساس امنیت کنند و انتفاع ببرند، زیرا هرکس که می‌آید برای سود بردن می‌آید که منطق اقتصادی آن هم درست است، البته برخی از کارها نیز غیرانتفاعی هستند و با اهداف الهی و معنوی انجام می‌شود؛ برای مثال برخی بیمارستان و مدرسه می‌سازند، اما آن هم اسیر مشکلات دولت است. پس با هر نیتی چه انتفاعی و چه غیرانتفاعی، باید فضای ورود بخش خصوصی و مردم به برداشتن بار دولت و کشور فراهم شود.
و نکته مهم و آخر این است که همه‌ی دستگاه های ذیربط در اجرای درست، به موقع و کوبنده‌ی قوانین حمایت از تولید ملی، کار جهادی و بیش از پیش انجام دهند. از این منظر، حوزه‌ی مهمی همچون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اهمیت صدچندان پیدا می‌کند. در اهمیت حوزه‌ی مذکور همین بس که آیت‌الله رییسی رییس‌جمهور محترم در گردهمایی مدیران و کارگزاران دولت مردمی روز دوشنبه ۶ فروردین 1403 تاکید جدی داشتند که: در کنار تولید و جهش تولید باید با قاچاق کالا مبارزه شود، قاچاق خنجری است که از پشت بر پیکره تولید ضربه می‌زند. سازوکارهای موجود باید با جدیت دنبال شود. قاچاق سازمان‌یافته یا موردی برای مسائل ارزی و ریالی و تولید و اشتغال در کشور ضرر دارد.
بهرحال، نکاتی که در زمینه جهش تولید از طریق مشارکت مردمی مورد تاکید رهبر انقلاب قرار گرفته بارها از سوی پژوهشگران به عنوان پیش‌شرط‌های تحول و توسعه اقتصادی گوشزد شده و هم‌چنان‌که اشاره شد تامین سرمایه اجتماعی مورد نیاز و جلب اعتماد عمومی از اهم این اقتضائات به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • تورم های سهمگین در راه است؟
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳؛ تورم‌های بزرگتر در راه است؟
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳/ تورم‌های سهمگین در راه است؟
  • ۵ وزیر دولت در صفِ اول «اصلاح کابینه» از نگاه محمودزاده /رئیسی با این وزرای ضعیف و ناکارآمد نمی تواند کاری از پیش ببرد
  • چرا آثار رشد اقتصادی در زندگی مردم ملموس نیست؟
  • وضعیت بهتری در خصوص رشد اقتصادی و کاهش بیکاری نسبت به گذشته داریم
  • فارین پالیسی: واشنگتن مقصر تشدید اوضاع در خاورمیانه است نه تهران 
  • خلجی: تیم اقتصادی دولت تغییر نمی‌کند/ هدف‌گذاری برای کاهش تورم
  • نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد