Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@05:42:10 GMT

علایم کمبود ید در بدن

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۹۵۰۵۴

علایم کمبود ید در بدن

 

به گفته دکتر الیزابت پیرس Elizabeth Pearce، استادیار پزشکی دانشکده بوستون، با افزودن ید به نمک خوراکی از سال ۱۹۴۰ موفق به حذف پایدار کمبود ید در سراسر جهان شده ایم.

به طور معمول زنان باردار و شیرده در معرض کمبود ید هستند، زیرا جنین برای رشد غده تیروئید به ید نیاز دارد.
از آنجا که ید معمولا در مواد غذایی غیر لبنی مانند نمک، غذا‌های دریایی، نان و تخم مرغ یافت می‌شود، گیاهخواران و افرادی که نان و لبنیات مصرف نمی‌کنند معمولا دچار کمبود ید می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تشخیص کمبود ید بسیار دشوار است، ولی به هر حال باید با علایم هشدار دهنده آن آشنایی لازم را داشته باشید.



علایم کمبود ید کدامند؟
معمولا علایم کمبود ید در مراحل کمبود شدید بروز می‌کنند که بسیار نادر است.

برای مطمئن شدن از کمبود ید می‌توانید از پزشکتان بخواهید آزمایش ادرار برایتان بنویسد.

ولی نکته اینجاست که تغییرات سطح ید روزانه و حتی ساعت به ساعت زیاد است بنابراین برای تشخیص کمبود ید در یک فرد حداقل باید ۱۲ بار آزمایش گرفته شود.

با این حال چند علامت هشدار دهنده ظاهری برای کمبود یددر بدن وجود دارد.

گواتر یا غده تیروئید بزرگ شده
بر اساس گزارش موسسه ملی بهداشت National Institutes of Health یا به اختصار NIH اگر مصرف ید شما کمتر از ۱۰۰ میکروگرم در روز باشد، بدن شما شروع به پمپ کردن بیشتر هورمون TSH میکند که منجربه بزرگ شدن غده تیروئید می‌شود که شایع‌ترین علامت نشان دهنده کمبود ید است.

گواتر به شکل توده‌ای برجسته در جلوی گردن شما دیده می‌شود البته گاهی اوقات بزرگ شدن آن با چشم قابل مشاهده نیست و با سونوگرافی یا سی تی اسکن تشخیص داده می‌شود.

بزرگ شدن غده تیروئید باعث ایجاد احساس خفگی و مشکلات بلع و تنفس می‌شود.



کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئید Hypothyroidism
منابع ید

اگر میزان مصرف ید شما در روز کمتر از ۱۰ تا ۲۰ میکروگرم باشد دچار کم کاری تیروئید خواهید شد یعنی تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی‌کند.

علایم کم کاری تیرئید عبارتند از: خستگی، افزایش وزن، ریزش مو، خشکی مو، خشکی پوست، یبوست، عدم تحمل سرما، پف صورت، خفگی، ضعف و درد عضلانی، افسردگی، از دست داده حافظه و غیره.

مبتلایان به کم کاری تیروئید معمولا ۲ یا ۳ علامت از علایم بالا را بروز می‌دهند البته باید توجه داشته باشید که این عوارض با بیماری‌های دیگر مشترک است بنابراین برای معاینه باید به پزشک مراجعه نمایید.



عوارض بارداری با مشکلات رشد کودک
کمبود ید با ناباروری، سقط جین، زایمان زودرس و ناهنجاری‌های مادرزادی مرتبط است.

نوزادان و کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری و شیردهی دچار کمبود ید بوده اند ممکن است به ضعف آی کیو، عقب ماندگی ذهنی، رشد آهسته یا مشکلات گفتاری و شنوایی دچار شوند.

کمبود ید خفیف تا متوسط با افزایش بیش فعالی در کودکان در ارتباط است.



چگونه ید کافی به بدن برسانیم
گزارشی که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد نشان داد که غلظت ید در ادرار بزرگسالان ۱۴۴ میکروگرم در لیتر است و برای مادران باردار ۱۲۹ میکروگرم در لیتر یعنی مادران باردار بیشتر در معرض کمبود ید قرار می‌گیرند.

مردان و زنان بزرگسال باید روزانه ۱۵۰ میگروگرم ید دریافت کنند، زنان باردار ۲۲۰ میکروگرم و زنان شیردده ۲۹۰ میکروگرم.

از آن جا که آزمایش قابل اعتمادی برای کمبود ید وجود ندارد بنابراین بهترین کار پیشگیری از کمبود ید است.

سعی کنید همیشه از نمک یددار سر سفره خود استفاده کنید.

سایر منابع غذایی ید عبارتند از:

نمک یددار (۱ قاشق غذاخوری نمک ۱۵۰ میکروگرم ید دارد)

ماهی‌های آب شور و ساردین

کرفس

خرچنگ

صدف

شیر

تخم مرغ

سبزیجات

مکمل‌های حاوی ید   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کمبود ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۹۵۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟

هورمون رشد در طول شبانه روز به شکل ضربانی ترشح می‌شود و برخی محرک‌های فیزیولوژیک می‌توانند، ترشح هورمون رشد را تحریک کنند. دو تا از قوی‌ترین این محرک‌ها، ورزش و خواب هستند و هورمون رشد نقش‌های متفاوتی در طول زندگی دارد؛ از تاثیر روی رشد، بازیافت عضله، استخوان و کلاژن گرفته تا تنظیم جنبه‌های انتخابی عملکرد متابولیک شامل افزایش متابولیسم چربی و حفظ ترکیب بدنی سالم‌تر در آینده و ورزش‌های قدرتی و هوازی می‌توانند موجب افزایش قابل توجه ترشح هورمون رشد شوند و با افزایش شدت ورزش، ترشح بیشتر می‌شود.

اگر حجم ورزش بیش از توان فرد باشد، ابتدا دچار خستگی تمرینی می‌شود. متغیر‌های تکرار، زمان و شدت، حجم ورزش را تعیین می‌کنند و در صورتی که حجم زیاد در طول زمان ادامه یابد، فرد وارد مرحله بیش‌تمرینی و تغییرات هورمونی ناشی از آن و تاخیر رشد شود.

از سوی دیگر در برخی ورزش‌ها به ویژه ورزش‌های دارای دسته‌بندی وزنی یا ورزش‌های استقامتی یا ورزش‌هایی که زیبایی حرکات و نظر داوران و شکل بدنی ممکن است در امتیازدهی موثر باشند، تمایل ورزشکاران به کاهش وزن و کاهش درصد چربی بدن بیش‌تر است. بدین ترتیب، ورزشکاران ممکن است دچار کمبود نسبی انرژی شوند. این وضعیت در ابتدا در بانوان ورزشکار با عنوان سه گانه بانوان ورزشکار (اختلالات خورد و خوراک- آمنوره- پوکی استخوان) معرفی و در مشاهدات و مطالعات بعدی مشخص شد که تاثیرات کمبود انرژی، خیلی فراتر از این مثلث بوده و تغییرات هورمونی و عوارض آن در پسران هم قابل رویت است. بنابراین، نام آن به سندروم کمبود نسبی انرژی تغییر یافت و بدیهی است در ورزشکارانی که دچار این مشکل می‌شوند، رشد و بلوغ دچار اختلال می‌شود.

بر اساس این مطلب که از سوی لاله حاکمی، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: افرادی که بیش از اندازه ورزش می‌کنند و به اندازه ورزش مواد غذایی دریافت نمی‌کنند، غیر از بحث کمبود انرژی نسبی، دچار کمبود مواد مغذی می‌شوند و بدیهی است کمبود ریزمغذی‌ها و درشت مغذی‌ها می‌توانند در رشد اختلال ایجاد کنند.

در ورزشکاران در حال رشد که صفحات رشد باز و فعال هستند، وارد آمدن ضربات مکرر یا ضربه ناگهانی شدید ممکن است به این صفحات آسیب رسانده و متعاقب آن رشد طولی استخوان دچار مشکل شود. برخی فعالیت‌ها مثل پریدن از ارتفاع بالا روی سطوح سخت می‌تواند به صفحات رشد آسیب برساند و سطوح جاذب ضربه مثل تشک‌های فرود، ضربه وارد شده را به اندام بر نمی‌گردانند، اما فرود روی سطوح غیرجاذب موجب بازگشت نیرو به مفاصل و آسیب صفحات رشد می‌شود.

در بلوغ جسمی، عمدتا تمرکز بر هورمون‌های جنسی و برای شروع عادت ماهیانه نیاز به سطح مشخصی از درصد چربی بدن است. چربی‌های بدن، حاوی آروماتاز هورمون‌های جنسی بوده و تبدیل استروئید‌های مردانه را تسریع می‌کنند. ورزش، موجب کنترل وزن و درصد چربی بدن شده و از بلوغ زودرس جلوگیری می‌کند. با توجه به اینکه صفحات رشد به دنبال بلوغ بسته می‌شوند، ممکن است در بلوغ زودرس ابتدا یک رشد جهشی نسبت به همسالان دیده شود، اما در نهایت، قد این افراد کوتاه‌تر خواهد ماند. این مشکلی است که در مصرف استروئید‌های آنابولیک در سنین نوجوانی نیز اتفاق می‌افتد. همان طور که می‌دانید، استروئید‌های آنابولیک از دسته S ۱ در لیست ممنوعه دوپینگ قرار دارند و علاوه بر تاثیرات گوناگون مخرب دیگر، این دارو‌ها موجب بلوغ زودرس و بسته شدن زودرس صفحات رشد در نوجوانان و کوتاه ماندن قد در بزرگسالی می‌شوند.

بدیهی است که برای بلوغ اجتماعی و روانی، ارتباطاتی که در ورزش تشکیل می‌شود از یک سو و احساس عزت و اعتماد به نفسی که فعالیت‌های ورزشی به ارمغان می‌آورد از سوی دیگر، بالندگی و بلوغ را تسهیل می‌کند و مراقبت سازمانی و خانوادگی، آموزش مهارت «نه گفتن» و هدایت ورزشکاران نوجوان به محیطی عاری از دارو و دوپینگ از اصول پیشگیری از صدمات اجتماعی در دوران بلوغ است و محیط‌های ورزشی از این مهم مستثنا نیست.

منبع: ایسنا

tags # اخبار پزشکی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • کمبود پنالتی‌زن داریم
  • کمبود ۲۵۰ میلیاردی برای احداث ساختمان استانداری لرستان
  • کمبود سرانه فضای آموزشی چهارمحال و بختیاری
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته