Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

یکی از تولیدکنندگان قطعات هواپیما معتقد است که تنوع زیاد تایپ هواپیما در ایران و در راستای آن، تنوع قطعات موردنیاز شرکت‌های هواپیمایی باعث شده برای ساخت قطعات کلیدی در کشور توجیه اقتصادی وجود نداشته باشد.

شهرام نیک‌نژاد  در مصاحبه ای تاکید می‌کند؛ اصولا ورود به بازار ساخت قطعات هواپیما در حوزه قطعات حساس و کلیدی با توجه به اینکه مشتریان زیادی در کشور ندارد به‌صرفه نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در این مصاحبه در پاسخ به این سوال که آیا شرایط موجود در صنعت هوایی برای تولیدکنندگان این حوزه مطلوب است؟ عنوان کرد: ابتدا باید تاکید کنم که بحث تولید قطعات هواپیما در داخل کشور صنعت نوپایی است و اگر بخواهم بی‌طرفانه بگویم از سه دولت گذشته به این موضوع اهمیت داده شد که در راستای آن یکسری شرکت‌های دولتی و خصولتی وارد شدند و حدود پنج، شش سالی هم هست که شاهد ورود شرکت‌های بخش خصوصی به این حوزه هستیم.

نیک‌نژاد ضمن تاکید بر این مسئله که مهم‌ترین چالش در این حوزه بحث منطبق شدن با استانداردهای جهانی است که در ابتدا باید استانداردهای سازمان هواپیمایی کشوری را اخذ و سپس به سمت استانداردهای بین‌المللی پیش برویم، گفت: در این بخش رگولاتوری سازمان هواپیمایی کشوری بسیار موثر است و سازمان در سال‌های اخیر سعی کرده بیش‌تر به آن بها دهد.

این تولید‌کننده قطعات هواپیما در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه رشد این مجوزها در سال‌های اخیر چگونه بوده است؟ توضیح داد: در چند سال اخیر مجوزهایی که از سوی سازمان هواپیمایی کشوری صادرشده رشد خوبی داشته و این نشان می‌دهد سازمان در تلاش است از شرکت‌ها و تولیدکنندگان فعال در این حوزه حمایت کند.

او ابراز کرد: جدا از مشکلات و چالش‌های بسیاری که سر راه تولیدکنندگان داخلی در تمامی صنایع وجود دارد، تحریم‌ها در حوزه صنعت هوایی پیچیدگی‌های خاصی به‌همراه داشته است. برای مثال ناوگان هوایی ایران به‌دلیل تحریم‌ها دارای تنوع تایپی بسیاری شده و برای ایرلاین‌ها امکان اینکه ۱۰ فروند هواپیما از یک برند مشخص بخرند، وجود نداشته و این مسئله باعث شده تنوع قطعات موردنیاز ایرلاین‌ها بسیار زیاد شود و از طرف دیگر برای تولیدکننده توجیه سرمایه‌گذاری وجود ندارد که بخواهد در آن سرمایه‌گذاری کند و قطعه‌ای را بسازد که حتی در بازار ایران هم مشتری زیادی ندارد.

 نیک‌نژاد ادامه داد: طبیعتا موانع تحریمی که در حوزه هوایی وجود دارد امکان این کار را به تولیدکنندگان این حوزه نمی‌دهد. حال اگر شما برای ساخت آن قطعات اراده هم بکنید و از شما حمایت هم بشود امکان اینکه ساخت آن قطعه در کشور توجیه اقتصادی داشته باشد، وجود ندارد. بازار صنعت حمل‌ونقل هوایی کشور به‌دلیل شرایط موجود ازجمله تحریم‌ها فرصت ساخت قطعات بسیار محدودی را به تولیدکننده می‌دهد.

وی یکی از بزرگ‌ترین ضعف‌های در این حوزه را اینگونه توصیف کرد؛ سازنده‌ها قطعات هواپیما با استانداردهای هوایی بیگانه هستند. درحال‌حاضر شرکت‌هایی وجود دارند که برای عالی‌ترین سطح فناوری تولید قطعه می‌کنند اما به دلیل اینکه با استانداردهای روز در صنعت هوایی بین‌المللی آشنا نیستند نتوانسته‌اند گواهینامه و استانداردهای بین‌المللی را بگیرند، بنابراین اگر بهترین سازندگان قطعه در دنیا هم باشند نمی‌توانند به بازار جهانی ورود کنند.

حمل و نقل

اکرم فیض آبادی

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۹۷۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند

کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال ۱۵۳ مقاله به دبیرخانه خبر داد و گفت: از این تعداد ۵۰ مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشکده دین و رسانه افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محور‌های این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محور‌های این همایش است.

اکبری عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالش‌های دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنر‌های رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محور‌های این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری ۱۷ پیش نشست در طول ۶ ماه گذشته و برگزاری ۱۱ نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟(+عکس)
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • انتخابات دور دوم مجلس در زنجان چالش بین فضاسازی و حقیقت
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • آمار نگران‌کننده هواپیما‌های سالم کشور؛ فقط ۷ تا ۸ فروند!
  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!
  • واشنگتن، جنگنده‌ها و پهپادهایش را به قطر منتقل کرد