Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@14:52:58 GMT

جاری شدن خون تازه در رگ‌های قزل‌اوزن

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۰۰۵۹۰

جاری شدن خون تازه در رگ‌های قزل‌اوزن

با جاری شدن آب در رودخانه قزل‌اوزن طارم از سد آیدوغموش میانه، خون تازه در رگ‌های قزل‌اوزن جاری شد.

به گزارش ایسنا، رودخانه قزل‌اوزن یکی از طویل‌ترین و زیباترین رودخانه‌های ایران است که از ارتفاعات کردستان سرچشمه می‌گیرد و از بخش جنوب‌غربی وارد خاک استان زنجان می‌شود که در آخرین مسیر خود قبل از خروج از محدوده استان زنجان، مسیر۷۰ کیلومتری را از داخل شهرستان طارم طی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رودخانه قزل‌اوزن در زمانی که هنوز تراژدی مرگ رودخانه‌ها در کشور به صدا در نیامده بود، یکی از پرآب‌ترین رودخانه‌های استان و پناه شالیزارها و باغ‌های زیتون کشاورزان طارمی بود.

قزل‌اوزن که اکنون نفس‌های آن به واسطه خشکسالی، احداث چند سد مختلف بر روی آن، استفاده غیرمجاز و بی‌رویه کشاورزان از آب این رودخانه و عدم مدیریت اصولی آب در حوضه‌های آب‌ریز به شماره افتاده، شاهرگ حیاتی زندگی مردمانی است که درآمدی جز کشاورزی ندارند و با خشک شدن آن نه تنها اقتصاد آنان، بلکه اقتصاد استان به شدت ضربه خواهد خورد.

برای نجات کشاورزی طارم امسال نیز مانند سال گذشته با تدبیر و همت مسئولان و رهاسازی سد آیدوغموش میانه جریان آب در رگ‌های رودخانه قرل‌اوزن و کشاورزان طارمی پیچید تا کورسوی روشنی در دل تاریک کشاورزان طارم در بحران فعلی آب در کشور باشد.

با رهاسازی این آب 20 میلیون مترمکعب آب از سدهای بالادستی در رودخانه قزل‌اوزن شهرستان طارم رهاسازی شد که این آب تا 25 شهریور جاری خواهد بود.

در همین رابطه، فرماندار شهرستان طارم با تاکید بر اینکه مسئولان همت جدی برای حل این مشکل داشتند، عنوان کرد: کشاورزان نیز با صبر و بردباری خود نقش تاثیرگذاری در حل این مشکل ایفا کردند.

فریدون هاشم‌نژاد عنوان کرد: امیدواریم با پیگیری‌های نمایندگان مردم در مجلس، مسئولان استانی و شهرستانی این سهمیه آب برای شهرستان دائمی شود تا چراغ امیدی بر دل کشاورزان شود.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی از بخش‌های پر مصرف در حوزه آب است، عنوان کرد: کشاورزان شهرستان باید در مصرف آب با مدیریت اصولی دقت کافی داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام قزل اوزن منطقه زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۰۰۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد موسوی صبح پنجشنبه در حاشیه بازدید طرح ساماندهی رودخانه بابلک سوادک. ه با بیان این‌که لایروبی رودخانه‌های مازندران بر اساس اولویت و با شناسایی نقاط حادثه‌خیز در حال انجام است، اظهار کرد: انباشت رسوبات سیلاب سال‌های اخیر در بستر جاری و آبرو رودخانه بابلک در محدوده بالادست روستای امامکلا از توابع دهستان لفور شهرستان سوادکوه شمالی، این محدوده از رودخانه را به یکی از نقاط حادثه‌ساز در زمان طغیان رودخانه و جاری شدن سیلاب تبدیل کرده بود که با لایروبی و ساماندهی به موقع از بروز خسارت ناشی از سیل در هفته جاری جلوگیری شد.

وی افزود: در این نقطه حادثه‌خیز چند بار شاهد طغیان رودخانه و خارج شدن سیلاب از مسیر اصلی بودیم که به جاده دسترسی و تأسیسات مجاور رودخانه خسارت می‌زد و بخشی از روستا نیز دچار آبگرفتگی می‌شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: پیش از بارندگی‌های اخیر اجرای عملیات خروج مصالح رودخانه‌ای مازاد، لایروبی و ساماندهی رودخانه در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفت و با استفاده از ظرفیت تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ (تهاتر مصالح) و بخش خصوصی، بخش‌هایی از مسیر رودخانه ساماندهی و امکان عبور جریان سیلاب ایجاد شد.

به گفته موسوی با انجام این اقدامات جریان سیلاب روزهای ۳ و ۴ اردیبهشت بدون انحراف در بستر رودخانه جاری شد و خسارتی به جاده دسترسی روستایی و اماکن گردشگری حاشیه رودخانه وارد نکرد.

وی تصریح کرد: در صورت همکاری بیشتر منابع طبیعی برای قطع و جمع‌آوری درختان موجود در بستر جریانی رودخانه، عملیات لایروبی با سرعت بیشتری انجام می‌شود و با افزایش عرض آبگذری رودخانه، بستر بابلک سیلاب‌های بزرگ‌تری را هم عبور خواهد داد که در نهایت باعث کاهش خسارات احتمالی در سیلاب‌های آینده خواهد شد.

کد خبر 6088314

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی ادامه بارش‌ها در خراسان جنوبی
  • نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود
  • بارش بی‌سابقه باران در تفت / جاری شدن سیل در رودخانه‌ها+فیلم
  • از بارش برف تا تگرگ در استان کرمان
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • سیل در رودخانه منشاد جاری شد
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • مناطق کوهستانی شهرستان طارم مه آلود است
  • ۱۶ هزار تن سیر در طارم برداشت می‌شود
  • احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی در کرمان