Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@16:21:21 GMT

بازارسیاه مجوز فروشی صادرات دام زنده

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۰۸۰۸۴

  دلیل آزادسازی صادرات دام سبک به طور مشروط، حفظ بازار صادراتی دام زنده در کشورهای هدف به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس از یک سو و ضرورت تنظیم بازار گوشت گوسفندی و کنترل قیمت آن در کشور از سوی دیگر عنوان گردید اما، مدت زمان کوتاهی از این تصمیم نگذشته بود که معایب آن نمایان شد.

یکی از مهمترین معایب این بود که تجاری که واردکننده گوشت بودند صادر کننده دام زنده نبودند و تجاری که دام زنده صادر می‌کردند هیچگاه واردات گوشت انجام نداده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی تجربگی هر دو گروه برای ورود به عرصه جدیدی از تجارت همراه با بروکرسی های اداری برای دریافت مجوز "صادرات مشروط " به مرور موجب ایجاد بازار سیاه مجوز فروشی صادرات دام زنده شد.

به این ترتیب که؛ واردکنندگان گوشت قرمز به دلیل برخوداری از توان مالی بالاتر و نفود بیشتر موفق به دریافت مجوز شدند و چون حاضر نبودند وقت خود را برای صادرات پر زحمت و هزینه دام زنده صرف کنند، مجوزها را به تجار صادرکننده دام زنده فروختند.

تجاری صادرکننده دام زنده که عمدتا پرورش دهندگان ساکن شهرهای مرزی غرب و جنوب کشور هستند چاره ای جز این نداشتند که راهی پایتخت شوند و دقیقا بیخ گوش سازمان دامپزشکی مجوزهای که حق آن ها بود با قیمت های گزاف بخرند.

مجوز صادرات برای هر دام زنده 150 هزار تومان

"م شلیچی" یکی از این تجار است که همراه با دامپروری به امر صادرات دام زنده نیز مشغول است.

او در این باره می‌گوید: تصمیم به "صادرات مشروط" در حالی گرفته شد که دامپروران غرب و جنوب کشور در شرایط نامساعد اقتصادی و مشکلات جدی تامین خوراک قرار داشتند و ادامه روند معمول صادرات کمک بزرگی به آن می‌کرد.

م شلیچی ادامه داد: این تصمیم مانند شوکی بود که به صادرات دام زنده وارد شد و سردرگمی زیادی برای تجار ایجاد کرد.

به گفته او؛ در نهایت تجار صادرکننده دام زنده به دلیل برخوردار نبودن از شرایط اقتصادی مناسب و نفوذ کمتر مجبور به خرید مجوز از دیگر شدند تا امکان فعالیت برای آن فراهم شود.

م شلیچی با بیان اینکه بازار سیاه خرید و فروش  مجوز بیخ گوش سازمان دامپزشکی انجام می‌شود، گفت: من نیز مانند دیگر تجار صادرکننده دام زنده برای خرید این مجوز راهی پایتخت شدم و در اطراف سازمان دامپزشکی آن را خریداری کردم.

او هزینه خرید مجوز برای  صادرات هر راس از دام را 150 هزار تومان عنوان کرد.

م شلیچی تاکید کرد: هر لنج دام زنده که صادر می‌شود حداقل نیمی از آن هزینه خرید مجوز شده است.

او هشدار داد در صورت ادامه این شرایط صادرات دام زنده از کشور که عمدتا از مناطق محروم غرب و جنوب کشور است به طور کامل متوقف خواهد شد.

بر اساس این گزارش، بازار سیاه مجوز فروشی تنها مشکل صادرات دام زنده نیست و این بخش با مشکلات عدیده دیگر مانند تصمیمات ارزی دولت، بستن مالیات صادرات دام از سال 95 و در روزهای اخیر ممنوعیت صادرات دام از کشور رو به رو است که شرایط را برای تجار و تولیدکنندگان سخت تر می‌کند.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: حاشیه خلیج فارس تنظیم بازار گوشت واردات تجارت گوشت قرمز پایتخت مشکلات خوراک شرایط اقتصادی مالیات صادرات دام زنده صادرات دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۰۸۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند

ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در حال حاضر آمادگی کامل برای واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق به کشور وجود دارد و تجار و بازرگانان قطعاً از این موضوع استقبال می‌کنند و زمینه رشد تجارت خارجی در استان فراهم خواهد شد.

پیمان اسکندری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو مرز رسمی سیرانبند بانه و باشماق مریوان در سال‌های اخیر در حوزه تجارت خارجی فعالیت خوبی داشته‌اند و سالانه ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از طریق این مرزها به خارج از کشور صادر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: تجار و بازرگانان استان و سایر استان‌ها همواره درخواست ورود میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق داشته‌اند.

اسکندری با بیان اینکه بندر لاذقیه سوریه و بندر بصره در کشور عراق به این دو مرز نزدیک است و موجب کاهش قیمت تمام شده این محصولات در کشور می‌شود، بیان کرد: درخواست‌های این تجار و بازرگانان را طی یکی دو سال اخیر با حضور استاندار و همکاری سازمان حفظ نباتات کشور پیگیری کردیم و در نهایت خوشبختانه موفق به کسب این مجوز برای مرز باشماق شدیم.

وی اضافه کرد: مجوز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان از ۱۲ اردیبهشت ماه جاری صادر شده است که این مهم موجب گسترش مبادلات مرزی خارجی خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: یک سری مشکلات زیرساختی مانند آزمایشگاه قرنطینه، ساختمان و نیروی متخصص وجود داشت که با همکاری سازمان حفظ نباتات کشور این مشکلات و موانع حل شد.

وی افزود: در حال حاضر آمادگی کامل برای واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق به کشور وجود دارد و تجار و بازرگانان قطعاً از این موضوع استقبال می‌کنند و زمینه رشد تجارت خارجی در استان فراهم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • بلیط فروشی بازی پرسپولیس و نساجی آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • بلیط فروشی بازی تراکتور و فولاد آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط fooladfc.ir
  • بلیط فروشی بازی سپاهان و استقلال خوزستان آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط fooladsepahansport
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند
  • فیلم| نظرات جالب تجار خارجی در مورد ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • بلیط فروشی بازی استقلال و ذوب آهن آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir