Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، رامین قلی‌زاده وزیر حمل‌ونقل،‌ارتباطات و فناوری‌های پیشرفته جمهوری آذربایجان در ساختمان وزارت راه و شهرسازی با عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران به منظور بررسی و تبادل‌نظر در خصوص رفع مشکلات و موانع حمل‌ونقلی میان دو کشور با همکاری مشترک، فاینانس راه‌آهن رشت-آستار، مشکلات تردد کامیون‌ها و ترانزیت جاده‌ای بحث و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس آخوندی در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به وزیر حمل‌ونقل،‌ ارتباطات و فناوری‌های پیشرفته جمهوری آذربایجان، به اتصال آستارا ایران به آستارا آذربایجان از طریق راه‌آهن و نیز در دستور کار بودن تکمیل راه‌آهن رشت-آستارا اشاره نمود.

وی افزود: ساخت راه‌آهن قزوین-رشت رو به اتمام است و به‌زودی مراسم افتتاح این خط ریلی برگزار می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با توجه به تامین مالی ۵۰۰ میلیون دلاری طرف آذری در ساخت راه‌آهن رشت-آستارا  و از طرفی پیگیری رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و ابراز حمایت الهام علی‌اف رئیس‌جمهوری آذربایجان از این پروژه، اشاره نموده است انتظار ایران تسریع امور مربوط به فاینانس راه‌آهن رشت-آستارا میباشد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه خواستار تسریع در معرفی بانک عامل از سوی طرف آذری شد.

آخوندی همچنین پروژه ریلی پارس‌آباد مغان را به همتای آذری معرفی کرد و گفت: این پروژه مهمی با کارکردی شبیه به آستارا-آستارا بین دو کشور است و می‌تواند کمک شایانی به هر دو کشور کند.

وی ضمن ابراز علاقه‌مندی خود برای کاهش مشکلات و رفع موانع ترانزیت کالا بین دو کشور به حداقل ممکن، به برگزاری سه نشست کارشناسی جهت بررسی متن پیش‌نویس موافقت‌نامه‌ کریدور خلیج‌فارس-دریای سیاه اشاره و از طرف آذری درخواست نمود نطرات خود را در خصوص متن موافقتنامه به منظور نهایی سازی و امضای آن توسط وزرای ذی ربط اعلام نماید.

آمادگی ایران برای کاهش تعرفه‌ها و هزینه‌های متقابل

وزیر راه و شهرسازی ایران آمادگی خود برای کاهش تعرفه‌ها و هزینه‌های متقابل در جهت توسعه ترانزیت بین دو کشور را اعلام کرد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به ارسال دعوت‌نامه به وزارت حمل‌ونقل، ارتباطات و فناوری‌های پیشرفته آذربایجان به‌منظور شرکت در اجلاس وزرای کریدور شمال-جنوب یادآور شد: ایران علاقه‌مند به فعال‌سازی کریدور شمال-جنوب با کمک جمهوری آذربایجان است و به‌منظور فعال‌سازی این کریدور، بیش‌ازپیش با دو کشور هند و روسیه مذاکراتی صورت گرفته است.

وی همچنین منافع کشور آذربایجان در فعال شدن دو کریدور شمال-جنوب و خلیج فارس-دریای سیاه را دخیل دانست.

آمادگی ایران برای بررسی بسته تسهیلات متقابل حمل‌ونقل جاده‌ای

آخوندی در خصوص پیگیری مسائل مربوط به تردد کامیون‌های ترانزیتی آذربایجان به نخجوان از خاک ایران بیان داشت: تمامی موارد در صورت اعلام به وزارت راه و شهرسازی ایران به‌سرعت رسیدگی خواهد شد و در سایر موارد حاضر به بررسی بسته تسهیلات متقابل تردد ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای بین دو کشور هستیم. به‌طوری‌که طرف آذری می‌تواند گروه کارشناسی خود برای بررسی موارد به ایران اعزام کند.

وزیر راه ‌و شهرسازی یادآور شد: بر اساس گزارش‌های دریافت شده، کامیون‌های ایرانی در گمرک باکو ازنظر تناژ و ارتفاع در محدودیت‌ هستند و مدت زیادی در گمرک باکو معطل می‌مانند که برای مالک کامیون پرداخت هزینه‌های اضافی را در بر دارد.

وی ضمن ابراز علاقه‌مندی به منظور برطرف کردن سختگیری‌های دو جانبه و مرور جزئیات با کمک و مشارکت طرفین گفت: فهرستی از مسائل و مشکلات در زمینه حمل‌ونقل تهیه و برای طرف آذری ارسال خواهد شد. همچنین این آمادگی از جانب ایران برای اعزام تیم کارشناسی جهت بررسی مشکلات یا استقبال از تیم کارشناسی اعزامی طرف آذری در ایران وجود دارد.

آخوندی تأکید کرد: باید گمرک هر دو کشور نیز به منظور بررسی و رفع موانع فی‌مابین مشارکت کنند زیرا بخشی از موارد مربوط به امور گمرکی است.

تهیه گزارشی از آخرین وضعیت روابط حمل‌ونقلی بین ایران و آذربایجان برای ارائه به رئیس جمهوری

وزیر راه و شهرسازی ایران پیشنهاد همتای آذری مبنی بر اینکه « مسائل و مشکلات طرفین از طریق دستگاه‌های مربوطه به طور موازی و موارد بالادستی نیز از سوی مقامات عالی دو کشور مورد بررسی و پیگیری قرار گیرند» را پذیرفت و بیان کرد: گزارشی از آخرین وضعیت روابط حمل‌ونقلی بین دو کشور تهیه و به سمع و نظر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران خواهد رسید.

وزیر حمل‌ونقل، ارتباطات و فناوری‌های پیشرفته جمهوری آذربایجان نیز در این جلسه به اهمیت همکاری مربوط به کریدور شمال-جنوب و نیز تسریع در امضای تفاهم‌نامه‌ بین بانک‌های عامل دو کشور اشاره نمود..

وی افزود: اسناد مربوط به فاینانس راه‌آهن رشت-آستارا هم‌اکنون در وزارت امور مالی آذربایجان در جریان است و امیدواریم در آینده نزدیک نتایج خوبی در خصوص فاینانس این پروژه حاصل شود.

رامین قلی‌زاده با توجه به اهمیت بالای ترافیک بار عبوری و رفع مشکلات گمرکی میان دو کشور بر تحکیم روابط دو جانبه تأکید و نسبت به پیگیری و رفع موارد قانونی اعلام آمادگی کرد و گفت: وزارت حمل‌ونقل آذربایجان نیز فهرست مشکلات و موانع مربوط به این بخش را تهیه و برای وزارت راه و شهرسازی ایران ارسال خواهد کرد.

هدف‌گذاری آذربایجان برای افزایش تردد خودرو‌های شخصی بین دو کشور به ۱۸ هزار خودرو

در ادامه این جلسه وزیر حمل‌ونقل آذربایجان از تردد ۱۴ هزار خودرو شخصی بین دو کشور ایران و آذربایجان و هدف‌گذاری برای افزایش به میزان ۱۸ هزار خودرو خبر داد.

گفتنی است وزیر راه و شهرسازی ایران در این جلسه را اصغر فخریه کاشان مشاور وزیر در امور بین‌الملل، سعید محمدزاده معاون وزیر و مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، نورالله بیرانوند معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل‌ونقل شرکت راه‌آهن، عباس نظری مدیرکل امور بین الملل شرکت راه‌آهن، رضا نفیسی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و تیمور بشیرگنبدی مدیرکل دفتر توسعه امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی همراهی می‌کردند.

گفتنی است، وزیر حمل‌ونقل، ارتباطات و فناوری‌های پیشرفته آذربایجان به منظور بازدید از نمایشگاه بین‌المللی الکامپ به تهران آمده بود که در جریان این سفر با وزیر راه و شهرسازی ایران نیز دیدار کرد.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: راه آهن عباس آخوندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۰۸۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر اسرائیل از پایگاه‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس به ایران‌ حمله کند آن پایگاه‌ها را خواهیم زد

فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اقدام دادگاه آرژانتین در محکومیت مجدد ایران در خصوص انفجار آمیا گفت: اقدام دادگاه آرژانتین علیه ایران آن هم پس از سال‌ها که اقداماتشان را انجام داده‌اند و احکامشان را صادر کرده‌اند بی‌ارتباط با لابی سخت رژیم صهیونیستی نیست.

وی ادامه داد: این اقدام با معادلات و اتفاقاتی که در دنیا بعد از حمله خونین صهیونیست‌ها به غزه انجام شد، بی‌ارتباط نیست و فشار اسرائیلی‌ها باعث شده تا آرژانتین دست به چنین اقدامی بزند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس بیان کرد: از دید ایران این مسئله ارتباطی به معادلات منطقه‌ای ندارد، چون این مسائل را لابی‌های صهیونیستی انجام می‌دهند و متحدان اسرائیل می‌خواهند فضا برای این رژیم باز باشد تا هر جنایتی را که می‌خواهد در منطقه انجام دهد.   

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: پس از حمله ایران به اسرائیل موج انزجار در جهان اسلام از اردنی‌ها بیشتر شد. اردن مثل خیلی از کشور‌های عربی به این موضوع پی خواهد برد که با طناب پوسیده آمریکا و اسرائیل نمی‌تواند کاری به پیش ببرد و قطعا آن روز خواهد رسید.

مالکی افزود: از دید ما هر کشوری در حوزه خلیج فارس بخواهد پایگاه‌هایش را در اختیار اسرائیل قرار دهد یقین داشته باشد که شریک این رژیم است و این تعریفی است که ما در استراتژی خود داریم.

وی تاکید کرد: اگر کشور‌های حوزه خلیج فارس پایگاه‌هایشان را در اختیار صهیونیست‌ها قرار دهند ایران به آن پاسخ می‌دهد یعنی از هر پایگاهی که بخواهند علیه ایران حمله‌ای صورت بدهند همان پایگاه را خواهیم زد و آن کشور ضرر خواهد کرد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس درباره تهدید کابیته امنیتی رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران گفت: معمولا با توجه به شرایط درون اسرائیل که دولت نتانیاهو در لبه پرتگاه و سقوط قرار دارد تهدید کردن ایران جنبه مصرف داخلی برای صهیونیست‌ها دارد، چون فشار‌هایی که به اسرائیل بعد از عملیات وعده صادق آمده است مبین این است که اسرائیل نباید دست به حمله بزند و خیلی از کشور‌ها پشت اسرائیل را خالی کردند و آن طوری که صهیونیست‌ها فکر می‌کردند، نیست.

مالکی اظهار کرد: آمریکا به‌طور غیرمستقیم پیام داد که ما به‌دنبال این نیستیم که منطقه به آشوب کشیده شود لذا تهدیدات رژیم صهیونیستی برای این است که دوباره یک فتنه به وجود بیاورد که ایران پاسخش را داده و پاسخ ما در آینده هم کاملا محرز است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • پیگیری تامین منابع مالی طرح کمربندی قم در دیدار با رئیس بانک ملی ایران
  • انتقال آب از خلیج فارس پیگیری می‌شود
  • برگزاری جلسه قرارگاه تامین منابع مالی و مدیریت هزینه‌ها در سال ۱۴۰۳
  • توسعه درآمدها و خنثی سازی تحریم های فروش نفت و گاز با پیگیری دیپلماسی فعال انرژی محقق شد
  • اسکورت کشتی‌های ایران تا دریای سرخ
  • با مسیر ریلی تبریز آذربایجان، مرکز هاب لجستیکی منطقه بیشتر آشنا شویم
  • بیشینه بارش‌ها در ۵ استان کشور/ خلیج فارس و دریای عمان مواج است
  • اگر اسرائیل از پایگاه‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس به ایران‌ حمله کند آن پایگاه‌ها را خواهیم زد
  • اتوبوس‌های برقی حمل‌ونقل شهری را متحول می‌کند
  • وزیر کشور:  برقی سازی اتوبوس ها تحولی مهم در حمل ونقل شهری کشور است