Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@22:33:36 GMT

نیروی جوانی اعتماد و سرمایه اجتماعی

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۱۳۷۲۷

نیروی جوانی اعتماد و سرمایه اجتماعی

سرمایه اجتماعی، ‌زاده کنش و واکنش‌های افراد است و محصول آشنا بودن و آشنا شدن آدمیان با یکدیگر. سرمایه اجتماعی بر چشمداشت‌هایی استوار است که از آشنایی جان می‌گیرد و در اکثر مواقع با گذر زمان پایدار شده و گسترده می‌شود. دکتر علی اصغر عباسی اسفجیر آسیب شناس اجتماعی

ایران آنلاین /   این سرمایه دارای ویژگی اعتماد متقابل، تعامل اجتماعی، احساس هویت جمعی و گروهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه اجتماعی که در شبکه‌ای از گروه‌ها و تیم‌ها ایجاد می‌شود، به حسن نیت اشاره دارد که توسط تار و پود روابط اجتماعی تولید می‌شود و می‌تواند باعث تسهیل عمل یا کنش فرد شود و بر حسب شرایط و نوع گروه یا شبکه‌ای که در آن پدید می‌آید، متغیر و متنوع باشد.

جوانان که طبق مصوبه شورای عالی جوانان دوره‌ای است با دامنه سنی 15 تا 29 سال، یکی از چند زیرگروه و زیرجمعیت مهم جامعه هستند که بواسطه سهم مهمی که در تغییرات اجتماعی دارند و نیز نسبت به این تغییرات، از حساسیت بیشتری برخوردار هستند، همواره توجه به نسبه بیشتری را به خود جلب کرده‌اند. این گروه جمعیتی سهم مهمی در تولید و باز تولید سرمایه اجتماعی دارند. براساس نتایج بسیاری از تحقیقات بین سرمایه اجتماعی و امیدواری به آینده در جوانان رابطه مستقیم و معنی‌داری وجود دارد. همچنین بین ابعاد سرمایه اجتماعی (اعتماد اجتماعی، هنجارهای اجتماعی و شبکه اجتماعی) و امید به آینده رابطه مثبت و معنی‌داری دیده شده است. امید جوانان به آینده از اعتماد اجتماعی (به‌عنوان یکی از ابعاد سرمایه اجتماعی) متأثر می‌شود. نتایج یافته‌های فراتحلیل مربوط به سرمایه اجتماعی نشان می‌دهد هر اندازه افراد در ساختار، دارای سرمایه اجتماعی بالاتری باشند (به این معنا که این متغیر به‌عنوان مجموعه‌ای از ذخایر ارزشمند مانند اعتماد متقابل، حمایت‌های اجتماعی، روانی و مالی، وجود شبکه‌های خویشاوندی، حس تعلق و وابستگی و مشارکت در جنبه‌های مختلف زندگی اجتماعی برای افراد وجود داشته باشد) سلامت روانی و اجتماعی آنها در جامعه جدید در وضعیت بهتری قرار خواهد گرفت و در نتیجه احساس امیدواری مثبتی به آینده خواهند داشت. بر این اساس می‌توان گفت وجود سرمایه اجتماعی در میان جوانان بسیاری از ترتیبات رسمی و کنترل‌های قانونی را غیر رسمی و با هزینه کمتر به انجام می‌رساند. همچنین سطح بالاتر سرمایه اجتماعی در میان جوانان موجب اعتمادورزی، مشارکت در تشکیل گروه‌ها و انجمن‌های شهری، موجب پیدایش وضعیت روانی کارا و پویاتر خواهد شد. اعتماد کردن جوانان به یکدیگر در قالب سرمایه اجتماعی، نوعی متضمن خوش بینی و به این مفهوم است که این افراد حتی در غیاب سازوکارهای قانونی نیز با دلایل اخلاقی به تعهدات خود پایبند می‌مانند.  از طرفی هرچه افراد به لحاظ اجتماعی منزوی‌تر باشند، از سلامت روانی پایین‌تری برخوردار خواهند بود؛ در واقع سرمایه اجتماعی با نقشی که در سلامت روانی دارد می‌تواند عوامل استرس‌زا را در زندگی کاهش داده و خطر این عوامل را کم کند. شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد فقدان شبکه‌های حمایت‌کننده و گسست روابط بین فردی و افول اعتماد بین فردی، قادر است از تظاهرات توانمندی‌های فردی در عرصه‌های اجتماعی بازداری کند؛ در واقع، بی‌اعتمادی و گسست اجتماعی، فرصت جرأت‌آوری و خود ابرازی را از انسان می‌گیرد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۱۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس جمعیت و خانواده با بیان اینکه بحران پیری جمعیت در کمین است، گفت: پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید.

فاطمه ذوالفقاری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه اگر وضعیت به همین منوال باشد به زودی پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید، تصریح کرد: بدون شک هیچ بحرانی خطرناک‌تر از بحران پیری جمعیت برای ایران نیست.

وی با اشاره به اینکه با برنامه‌ریزی می‌توان از بحران جمعیت عبور کرد، عنوان کرد: جمعیت هر کشوری از مهمترین سرمایه‌های آن مرز و بوم محسوب می‌شود.

این کارشناس جمعیت و خانواده با تاکید براینکه بدون شک نیروی انسانی در ساختن جامعه جوان، نقش بسزایی خواهد داشت، گفت: از بانوان و رابطین فعالی در روستاها می‌توان بهره برد که در زمینه ترویج فرزندآوری می‌توانند کمک شایانی داشته باشند.

ذوالفقاری اظهار کرد: طی چند سال آینده کشور با یکی از مهمترین چالش‌ها به نام بحران پیری جمعیت مواجه خواهد شد، افزود: بدون شک اگر بحران سالمندی و پیری مدیریت نشود تبدیل به ابر بحران خواهد شد.

این کارشناس جمعیت و خانواده افزود: بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری باید در جهت جهاد تبیین گام برداشته شود تا بتوان این بحران را مدیریت کرد.

وی افزود: جهش خوبی برای خدمت‌رسانی در جهت افزایش جمعیت توسط مدیران برداشته شده که به سمت رشد پیش رویم اما باز هم تلاش بسیاری را می‌طلبد که شیب نزولی به سمت تثبیت و سپس صعودی بُرده شود.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: ایران دستاوردها و پیشرفت‌های خوبی را در زمینه‌های علمی، پزشکی و... به دست آورده که مرهون تلاش جوانان این سرزمین است.

وی تصریح کرد: چالش‌های تک فرزندی باید بررسی و مسائل و مشکلات شناسایی و اولویت‌بندی شود تا از چاله جمعیتی خارج شویم.

این کارشناس جمعیت و خانواده با بیان اینکه هرچند نگرش مردم به فرزندآوری نسبت به گذشته تغییر کرده است اما هنوز وضعیت مطلوب نیست، گفت: فرهنگ‌سازی راه‌حل رهایی از چاله جمعیتی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • واکاوی گرایش‌های ضداسرائیلی «نسل z» در آمریکا
  • تشکیل اولین قرارگاه جوانی جمعیت در شهرستان اردکان
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • واکاوی گرایش‌های ضد اسرائیلی «نسل زِد» در آمریکا
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر