Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@19:01:46 GMT

تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۱۳۹۳۱

تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن

...

با توجه به اینکه بخش عمده ای از کشاورزی لرستان سنتی است استفاده از سیستم مکانیزاسیون نیاز مهم در این استان بشمار می آید چراکه امروزه در دنیای پیشرفته الگوی سنتی در کشاورزی قابل قبول نیست.
علت اصلی پیشرفت دنیا در زمینه کشاورزی، مجهز شدن به سیستم های نوین در این زمینه است و تنها علت عقب ماندن کشاورزی در کشور، استفاده نکردن از سیستم مکانیزاسیون در بهره وری از محصولات می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مکانیزاسیون یکی از مولفه های تاثیرگذار در تولید محصولات از نظر کمی و کیفی بوده و یکی از مشکلات عمده کشاورزان استان است.
تهیه ماشین آلات مناسب برای برداشت محصولات، سوخت و پلاک گذاری این ماشین آلات نیز از موارد موثر در بهبود تولید است و می تواند زمینه ساز تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن باشد.
با اجرای طرح یکپارچه سازی اراضی می توان میزان راندمان تولید در بخش کشاورزی را تاحد زیادی افزایش داد.
با توجه به وجود سیستم های سنتی کاشت، داشت و برداشت محصولات در استان و از بین رفتن درصدی از تولیدات، لزوم آموزش کشاورزان برای بهره برداری درست از منابع آب و منابع طبیعی ضروری است و مسئولان مربوط باید اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیریت آب یکی از مهمترین وظیفه دولت و چالشی جدی در بخش کشاورزی است و در این خصوص باید مراقب مصرف زیاد آن در کشاورزی باشیم و با اصلاح الگوی کشت تا حد زیادی در مصرف آب صرفه جویی کنیم.
اما با توجه به کاهش سفره های آب زیر زمینی با کشت محصولات آبدوست باید کشت این محصولات محدود شود.
به گفته کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی طی چند سال گذشته تعدادی افراد سودجو تحت عنوان کشاورزان غیر بومی از استان های همجوار به لرستان آمده و با اجاره اراضی کشاورزی ومنابع آبی، اقدام به کشت محصولات آبدوست به ویژه هندوانه، سیب زمینی و چغندر قند می کنند.
این وضعیت باعث اضافه برداشت و تخلیه آب سفره های زیرزمینی شده و تبعات منفی آن نظیر کاهش شدید سطح آب، بیلان منفی دشت ها و در نتیجه پدیده فرونشست و خسارات جبران ناپذیر به منابع آب و خاک استان در سال های آینده دیده می شوند.
کشاورزان باید ضمن رعایت حق آبه ها از اجاره دادن زمین و آب به این گونه افراد غیربومی و سودجو برای کشت محصولات آبدوست خودداری کنند.
با تدوین طرح الگوی کشت در استان بمنظور استفاده بهینه از منابع آبی می توان پیش بینی کرد که چه مقدار آب در استان وجود دارد و با این مقدار آب چه میزان محصول می توان کاشت.
باید به این مساله توجه داشت که کشاورزی سنتی موجب هدررفت بسیار بالای آب و وارد آمدن خسارت به اقتصاد و اشتغال استان می شود.
با توجه به کم آبی و منابع محدود آب در لرستان، یکی از راه های افزایش راندمان تولیدات کشاورزی و کاهش مصرف آب، تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن در استان است.
مقابله با بحران آب یک ضرورت است که باید استفاده مناسب از منابع آبی در این زمینه در نظر گرفته شود.
اراضی کشاورزی لرستان 783 هزارهکتار است که 185هزار هکتار آن آبی و 598 هزار هکتار دیگر یعنی 77 درصد به صورت دیم کشت می شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۱۳۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب گفت: برای نخستین بار گلخانه‌ای به سطح ۳۸۰ متر مربع با ۱۰۳ درخت موز در شهرستان داراب ایجاد شد.
وی افزود: تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم موز از این گلخانه برداشت شده است.
فتحی گفت: تغییر الگوی کشت و اجرای کشت گلخانه‌ای یکی از مهم‌ترین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دولت در بخش کشاورزی است که شرایط را برای حرکت به سمت کشاورزی پیشرفته و علمی فراهم می‌کند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب بیان کرد: کشاورزی در محیط گلخانه، علاوه بر آن که اثربخشی مستقیم بر مبارزه با آفات و امراض گیاهی دارد، در مدیریت مصرف آب هم نقش به‌سزایی داشته و برای شهرستانی چون داراب که با کمبود منابع آبی همراه است، بهترین روش برای استفاه مناسب از منابع آبی موجود خواهد بود.

دیگر خبرها

  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب
  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • رونمایی از محصولات دانش بنیان کشاورزی در مشهد
  • نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان