Web Analytics Made Easy - Statcounter

رای گیری برای انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و شوراهای شهرداری زیمبابوه که پس از 37 سال بدون حضور «رابرت موگابه» برگزار می شود، امروز دوشنبه ساعت هفت صبح به وقت محلی با حضور ناظرانی از جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و تا ساعت 19 به وقت محلی ادامه دارد.

ایران آنلاین / 23 نفر برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور نامزد شده اند، اما رقابت اصلی میان «نلسون شامیسا » 40 ساله با «امرسون منانگاگوا» 75 ساله رئیس جمهوری کنونی این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شامیسا امیدوار است با پیروزی در این انتخابات، جوانترین رئیس جمهوری در تاریخ کشورش باشد.

«رابرت موگابه» رئیس جمهوری پیشین زیمبابوه دیروز یکشنبه گفت به مخالفان دولت رای می دهد. این موضوع نشانگر این است که وی به متحدان پیشینش که او را از قدرت برکنار کردند، پشت کرده است.
از سوی دیگر منانگاگوا در صفحه فیس بوک خود در خصوص این انتخابات نوشت: یا باید شامیسا که همان موگابه است، رای داد یا به زیمبابوه جدید تحت رهبری من.
منانگاگوا معروف به تمساح رئیس جمهوری موقت زیمبابوه ، وعده داده است که انتخابات «آزاد و شفاف» خواهد بود. او همچنین از رونق اقتصادی و مبارزه با فساد مالی به عنوان دو اولویت اصلی خود یاد کرده است.
خبرگزاری رویترز در این خصوص نوشت، بر اساس نظرسنجی های البته نه چندان معتبر، منانگاگوا رای بیشتری از رقیب خود دارد اما این اختلاف آرای اندک است.
رسانه های زیمبابوه پیش از این اعلام کرده بودند حدود پنج میلیون نفر واجد شرایط برای رای دادن هستند.
هفته گذشته بنا بر دعوت رسمی مقام های زیمبابوه، هیاتی از جمهوری اسلامی ایران برای نظارت بر برگزاری این انتخابات و همچنین شمارش آرا که به احتمال زیاد تا اواخر هفته جاری ادامه یابد، وارد هراره شد و این هیات از امروز کار خود را آغاز کرده است.
موگابه 94 ساله که سال گذشته به حکومت 37 ساله اش پایان داده شد و ناچار به استعفا شد، دولت منانگاگوا را غیر قانونی دانسته و گفت، این دولت با زور اسلحه بر مردم حکومت می کند.
«امرسون منانگاگوا» سوم آذر گذشته به عنوان رئیس جمهوری جدید زیمبابوه و جانشین «رابرت موگابه » رئیس جمهوری پیشین این کشور، سوگند یاد کرد.
رابرت موگابه رئیس جمهوری 93 ساله این کشور آفریقایی که 37 سال بر این کشور حکومت کرد، سال گذشته درحالی که پارلمان حزبی این کشور به اتفاق آرای حزب حاکم زانو پی اف و همه احزاب مخالف، طرح استیضاح او را بررسی می کردند، استعفای خود را تقدیم رئیس پارلمان کرد.
جمهوری زیمبابوه کشوری است در جنوب آفریقا. پایتخت آن هراره است. این کشور 12 میلیون و 521هزار نفر جمعیت دارد و زبان‌های انگلیسی، شونا و سیندبله زبان‌های رسمی آن هستند.
زیمبابوه در قرن نوزدهم میلادی مستعمره انگلیس شد. از سال 1965 کم‌کم تلاش‌ها برای استقلال در این کشور آغاز و سرانجام در سال 1970رسما جمهوری زیمبابوه اعلام موجودیت کرد.  / ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۱۶۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اول خرداد آغاز به‌ کار می‌کند

رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز سه‌شنبه اول خرداد در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سیدمحمدرضا مدرسی‌یزدی عضو فقهای شورای نگهبان و رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بر اساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، پس از صادر شدن اعتبارنامه دو سوم منتخبان این انتخابات، از منتخبان برای شرکت در مراسم افتتاحیه این مجلس دعوت می‌کند.

وی افزود: مراسم افتتاحیه در روز سه‌شنبه اول خرداد ۱۴۰۳ در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات با بیان اینکه «دوره نمایندگی اعضای مجلس خبرگان رهبری ۸ سال و تعداد نمایندگان این مجلس ۸۸ نفر است»، اظهار کرد: قانون اساسی، تدوین قوانین مربوط به این مجلس را بر عهده اعضای خبرگان رهبری گذاشته و شورای نگهبان نیز مسئول نظارت بر انتخابات این مجلس است.

آیت‌الله مدرسی‌یزدی همچنین اعلام کرد: در مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی قرائت خواهد شد؛  سپس هیات رئیسه سنی تشکیل می‌شود که شامل رئیس، نایب رئیس و ۲ منشی است و پس از آن هیات رئیسه دائم با انتخاب اعضا شکل می‌گیرد. هیات رئیسه دائم نیز شامل ۷ نفر است که عبارتند از رئیس، ۲ نایب رئیس، ۲ منشی و ۲ کارپرداز.

به گزارش ایسنا، انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس‌جمهور: بازدید از اکسپوی تهران فرصتی بسیار ارزشمند برای آشنایی آفریقا با ظرفیت‌های ایران است
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • زمان آغاز به کار مجلس ششم خبرگان رهبری اعلام شد
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اول خرداد آغاز به‌ کار می‌کند
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا