Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@11:05:01 GMT

توافق کرد‌ها با دمشق شکست توهم تجزیه طلبی است

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۲۲۵۰۲

توافق کرد‌ها با دمشق شکست توهم تجزیه طلبی است

«ماهر موقع» تاکید کرد که نیرو‌های دموکراتیک سوریه با دست برداشتن از خیالات تجزیه طلبانه آمریکا، در واقع کنار وطن خود ایستادند، اما شک و هراس از بازی آمریکایی‌ها در این زمینه وجود دارد.

خبرگزاری مهر: طی روز‌های گذشته منابع آگاه سوری اعلام کردند که مسئولان ارشد نیرو‌های دموکرات سوریه (قسد) تحت حمایت آمریکا به دمشق سفر کرده اند و در جریان مذاکرات صورت گرفته با مسئولان سوری به صورت اولیه با تحویل دادن کنترل شهر الرقه و مناطق مسکونی گسترده در شهر الحسکه به این مسئولان موافقت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در همین رابطه خبرنگار مهر با «ماهر موقع» عضو پارلمان سوریه گفتگو کرده است که شرح آن از نظر می‌گذرد.

*اهمیت توافق میان دولت دمشق و نیرو‌های دموکراتیک سوریه برای مبارزه علیه تروریسم چیست؟

در این خصوص باید بگویم این توافق میان طرفین در زمینه مبارزه علیه تروریسم از آن جهت حائز اهمیت است که تلاش‌ها و اقدامات ضد گروه‌ها و جریان‌های تروریستی تجمیع و یکی می‌شود.

زیرا این گروه‌های تروریستی خطری برای تمام اقشار و طبقات ملت سوریه بدون توجه به گرایش‌های دینی و مذهبی و اجتماعی آن‌ها محسوب می‌شود. این گروه‌های تروریستی ضمن کافر دانستن همگی، ریختن خون آن‌ها را نیز مباح می‌دانند.

*به نظر شما آمریکایی‌ها که علیه متحدان خود در جنوب سوریه اقدام کردند، چه واکنشی به این توافق نشان خواهند داد؟ آیا کُرد‌ها از خیانت‌های واشنگتن عبرت گرفته اند؟

بدون شک روابط میان نیرو‌های دموکراتیک سوریه (قسد) و نظامیان اشغالگر آمریکا، محل توجه دولت سوریه خواهد بود و شک و هراس از بازی آمریکایی‌ها در این زمینه وجود دارد. زیرا آمریکایی‌ها از تروریسم به عنوان ابزاری برای دخالت در امور منطقه بهره بردند و نمی‌توان پذیرفت که واشنگتن در این عرصه ایفای نقش کند.

ما نقش آمریکا در حمایت از گروه‌های تروریستی و اهداف کاملا تجزیه طلبانه آن را به خوبی می‌دانیم. این موضوع و مسأله برای ما واضح و روشن است و نیرو‌های دموکراتیک سوریه باید ایمان بیاورند که آمریکایی‌ها خیرخواه آن‌ها نیستند.

اینجا اهمیت اقدام طرف کُردی مشخص می‌شود که از خیالات تجزیه طلبانه مورد حمایت آمریکا دست برداشته است. زیرا این اوهام به نفع کُرد‌ها نیست و با دست برداشتن از خیالات آمریکا، در واقع کنار وطن خود و وحدت و سلامت سوریه ایستادند.

معتقدم که آمریکایی‌ها از این اقدام قسد راضی نیستند و دولت این کشور با هماهنگی مجدد نیرو‌های دموکراتیک سوریه با دمشق موافق نیست و آن را نمی‌پذیرد. علت این اقدام قسد در توافق با دولت سوریه تحولات اخیر، پیروزی‌های ارتش سوریه به ویژه در جنوب کشور، ناتوانی قدرت‌های حامی گروه‌های تروریستی برای کمک به تروریست‌ها و شکست رژیم صهیونیستی در حمایت از ابزار‌های تروریستی خود است.

*طبق توافق میان طرفین، کنترل مناطق تحت سلطه کُرد‌ها در آینده در دست کدام طرف خواهد بود؟

تاکنون توافق نهایی و پایانی کسب نشده بلکه کمیته‌هایی برای بررسی جزئیات آن تشکیل شده است. عنوان این توافق، بازگشت تمام نهاد‌های خدماتی و امنیتی و اداری دولت به تمام مناطق و در اختیار گرفتن سلاح فقط توسط دولت به همراه گسترش مفهوم تمرکززدایی برای مقامات محلی است.

*باتوجه به توافق میان طرفین، آیا امکان برخورد نظامی با ترکیه در مناطقی از سوریه که تحت اشغال ترکیه است، وجود دارد؟

دولت سوریه در بازپس گیری کامل اراضی کشور و عدم اجازه به وجود نظامیان خارجی از هر کشوری در سرزمین خود مصمم است. هر نظامی حاضر در سوریه بدون موافقت دولت سوریه، اشغالگر محسوب می‌شود که باید با آن جنگید؛ چه این نظامیان اهل ترکیه باشند و چه اهل آمریکا یا فرانسه یا انگلیس.

*کرد‌ها خواستار سوریه دموکراتیک شده اند. تفسیر آن‌ها از مفهوم دموکراتیک چیست؟ آیا به دنبال سهم خواهی هستند؟

دموکراسی مطلوب آنها، خودمختاری است و ما در سوریه نظام مدیریت محلی داریم که منطبق بر نظام دموکراسی است و در آن شورا‌های محلی انتخاب می‌شوند. این شورا‌ها طبق این نظام که فرصت مشارکت دموکراتیک در زندگی عمومی را برای آن‌ها فراهم و موجب گسترش نقششان در مناطق خودشان می‌شود، ماموریت‌های خود را ادامه می‌دهند.

دولت سوریه با گسترش نقش این شورا‌ها برای افزایش تمرکززدایی مشکلی ندارد، اما ما سهم خواهی را نمی‌پذیریم. زیرا تمام سوری‌ها دارای حقوق و وظایفی مساوی هستند و ما از وحدت ملی طبق مفهوم شهروندی و بدون توجه به دین و مذهب و فرقه و عشیره برخوردار هستیم. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003ZSN

منبع: فردا

کلیدواژه: کردها روسیه شورشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۲۲۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با ۲۱ میلیون نفر بی سواد دمکراسی حاکم می شود؟

سواد دموکراسی می آورد. باورتان می شود؟ این گزاره ساده و عجیب حاصل ده سال پژوهش ژوزف هنریچ انسان شناس بلندآوازه دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور است. قصه روشن است. بی سوادی سیستمی ناکارآمدی و نادانی سیستمی می‌زاید و این سیستم ها هم برای حفظ قدرت چاره ای جز خودکامگی و استبداد و زورگویی ندارند. همچنین این سیستم ها به دلیل ناکارِآمدی و نادانی، نظام آموزشی را هم ناکارآمد می کنند و موجب گسترش بی سوادی همگانی می شوند. برآیند این وضعیت تقویت و بازتولید خودکامگی و استبداد است.

مشکل اصلی کجاست؟ این هم روشن است. ساختار شناختی و مغزی انسان بی سواد فاقد ذهن تحلیلی و انتقادی است و نمی تواند پیچیدگی ها را تجزیه و تحلیل نماید. اجازه دهید به نتایج پژوهش هنریچ نگاهی کنیم.

-هنریچ و همکارش ابتدا در ۲۰۱۰ نتایج تحقیق شان درباره راز توسعه دموکراسی در جوامع غربی را در مجله نیچر منتشر کردند. آنها گفتند مردمان غربی با دیگران تفاوت دارند و گونه ای انسان متمایز از دیگر مردمان خردمند هستند که توانسته اند سامان دموکراتیک در کشورهای شان تاسیس کنند. نام این گونه را انسان کژدیس نهادند. انتشار این مقاله سر و صدا کرد و هنریچ پژوهش هایش را ادامه داد و در ۲۰۲۰ کتاب" انسان کژگونه؛ دمکراسی، برآیند پانزده قرن کژدیسی جوامع غربی" (۱۴۰۱) را منتشر کرد.

-پرسش هنریچ معمای جهان امروز است: جوامع غربی دموکراتیک چگونه از دولت های پیشامدرن به دولت های مدرن دموکراتیک رسیدند اما سایر کشورها نرسیدند؟ این معمای بزرگ را بسیاری از محققان و متفکران بزرگ کاویده اند، اما پاسخ هنریچ کاملا متفاوت از بقیه است.

-هنریچ نشان می دهد جوامع دموکراتیک از سال ۵۰۰ میلادی تحولات شان را آغاز کردند و نه از رنسانس در پانصد سال پیش. همچنین هنریچ نشان می دهد دولت ها و سامان سیاسی دموکراتیک حاصل دو تحول ساختاری است: ۱) ظهور سواد همگانی؛ ۲) تحول نهاد خویشاوندی. بحث تحول نهاد خویشاوندی را که از هزار و پانصد سال پیش آغاز شد فعلا کنار می گذارم و جدا بیان می کنم. اما بحث سواد و دموکراسی مختصر می گویم. البته کتاب او ۸۷۸ صفحه است و فقط نتیجه اش را می گویم.

- اروپا از قرن شانزدهم سوادآموزی همگانی را آغاز کرد و تا ۱۹۵۰ تمام جمعیت باسواد شدند. به قول هنریچ "در قرن شانزدهم مهارت خواندن و نوشتن همچون آتش به پنبه زار اروپا افتاد" . هنریچ در دیباچه اش می نویسد سوادآموزی همگانی مغز انسان کژگون را تغییر داد و باعث شد " مداربندی های عصبی آن از نو سیم پیچی شد" و " لب پیشانی به ویژه در ناحیه بروکا که نقش مهمی در تکلم دارد تغییر کرد" و در نتیجه این تغییر " پردازش گفتار و تفکر درباره اذهان دیگران" هم متحول شد.

”خواندن" حتی بیش از نوشتن نقش مهمی در این تحول داشت. خوانایی و نویسایی قلمرو واژگانی ما را گسترش می دهد، تفکر مفهومی و انتزاعی را ایجاد می کند، باعث ذخیره و انباشت تجربه ها و دانش ها می شود، شیوه تفکر تحلیلی و انتقادی را جایگزین شیوه تفکر کلی می سازد، درک همدلانه را تقویت می کند، موجب تقویت تفکر مستقل می گردد، و شکل تازه ای از تعاملات اجتماعی را می آفریند.

هنریچ اینها را نشان می دهد و بیان می کند که اینها لازمه دموکراسی اند. میزان پیشرفت دموکراسی تابعی از میزان خوانایی و نویسایی مردم هر جامعه است. در کتابم "الفبای زندگی"(۱۴۰۳) همین قصه را درباره بحران دموکراسی در ایران شرح داده ام. می دانم باسواد کردن ۲۱ میلیون نفر جمعیت بی سواد کنونی کار ساده ای نیست. سخت تر از آن میلیون ها نفری هستند که دیپلم و حتی مدرک دانشگاهی دارند اما خوانا و نویسا نیستند.

در "الفبای زندگی" نشان داده ام محتاج مدرسه ایم اما مدرسه ای با کیفیت که بتواند انسان توانمند خوانا و نویسا تربیت کند. این راه تحقق دموکراسی در ایران است. اگرچه این راهی نیست و نباشد که یک شبه طی شود.
بیشتر بخوانید:
چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
حال خراب سیاست های فرهنگی / قانون چیست، صدا و سیما و دولت چه می گویند، مردم چه می کنند؟/ بدون تفکیک نهادی سیاست فرهنگی نخواهیم داشت
زوال نگرانی مشترک متفکران امروز از فوکویاما و پیکتی تا عجم‌اغلو/ فناوری الزاما موجودی معصوم نیست
انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی تولید فکر نیازمند آزاداندیشی از قیدهای تحمیلی است

۲۱۶۲۱۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903405

دیگر خبرها

  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • توقف ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل به دلیل اختلاف بر سر حمله به رفح
  • شکایت تیک‌تاک از دولت آمریکا
  • گرامیداشت اربعین شهادت شهدای کنسولگری ایران در دمشق برگزار شد
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد
  • منبع صهیونیستی: نتانیاهو مذاکرات را به شکست کشاند
  • با ۲۱ میلیون نفر بی سواد دمکراسی حاکم می شود؟
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین با لابی رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد