Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدایار خاشع درباره ورود آستان قدس به پروژه‌های عمرانی از جمله پروژه راه آهن گرگان – بجنورد- مشهد اظهار داشت: در حال حاضر در حوزه راهسازی بیش از ۳۰۰ شرکت بخش خصوصی با رتبه یک، در کشور وجود دارد که ۹۰ درصد آن‌ها بیکار هستند یا کار و پروژه مناسب ندارند و پایین‌تر از ظرفیت خود کار می‌کنند.

وی ادامه داد: معتقدم در این شرایط واگذاری پروژه‌ها به دستگاه‌های دولتی و شبه دولتی و نظامی درست نیست چرا آن‌ها امکانات مناسب‌تر و بیشتری نسبت به شرکت‌های بخش خصوصی دارند و می‌توانند مسائل و مشکلات برای اجرای پروژه‌ها را راحت‌تر حل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دبیر انجمن شرکت‌های سرمایه گذار در آزادراه‌ها تاکید کرد: این نهاد‌ها در عرصه رقابت با بخش خصوصی به راحتی می‌توانند برنده مناقصات شوند چراکه امید دارند اگر با مشکل قیمت یا اصلاح نرخ مواجه شدند می‌توانند آن را حل کنند و این باعث می‌شود در رقابت‌ها ریسک بیشتری را بپذیرند.

خاشع با تاکید بر اینکه بخش خصوصی نمی‌تواند برای اصلاح نرخ‌ها و تمدید مدت پیمان، ریسک بالایی را بپذیرد، اظهار داشت: امکان اصلاح قرارداد برای شرکت‌های بخش خصوصی وجود ندارد، اما نهاد‌های شبه دولتی این مشکلات را ندارند و در نتیجه جرات اینکه قیمت پایین تری را در مناقصات پیشنهاد بدهند و برنده شوند را دارند.

وی با بیان اینکه تنها آستان قدس و خاتم الانبیاء نیستند که وارد مناقصات پروژه‌های عمرانی شده اند، گفت: آستان قدس هم شرکت‌های پیمانکاری دارد و پروژه‌های مشارکتی در آزادراه‌ها را انجام می‌دهد و شرکت هایش هم در پروژه‌های راه آهن کاندیدا هستند.

دبیر انجمن شرکت‌های سرمایه گذار در آزادراه‌ها با تاکید بر اینکه شرکت‌های بخش خصوصی از لحاظ فنی امکان رقابت با شرکت‌های پیمانکاری وابسته به نهاد‌ها را دارد، گفت: واقعیت این است که بخش خصوصی در برخی از مناقصات در مقایسه با نهاد‌های نظامی توان مالی ندارد از سوی دیگر شرکت‌های پیمانکاری آن نهاد‌ها به امکانات دولتی وصل هستند.

خاشع با بیان اینکه امروز تنها بحث ورود آستان مطرح نیست و با ورود شرکت‌های ارگان‌های نظامی به حوزه پیمانکاری پروژه‌های عمرانی مواجه هستیم، ادامه داد: امروز شاهد ورود شرکت‌های پیمانکاری ارتش، وزارت دفاع و نیروی انتظامی هستیم و جالب توجه این است که در برخی از پروژه‌ها از نیرو‌های وظیفه استفاده می‌کنند.

دبیر انجمن شرکت‌های سرمایه گذار در آزادراه‌ها با تاکید بر اینکه ما هیچ مخالفتی با ورود شرکت‌های پیمانکاری وابسته به نهاد‌ها نداریم، گفت: اتفاقا حجم زیادی از پروژه‌های آزادراهی وجود دارد که نیاز به مشارکت راه سازان دارند، اما مشکل ما این است که شرایط برای واگذاری پروژه‌ها یکسان نیست.

وی افزود: در پروژه‌های مختلف تغییر شرایط قرارداد مانند تمدید مدت پیمان، اصلاح نرخ برای شرکت‌های وابسته به نهاد‌های دولتی و شبه دولتی یا نظامی راحت‌تر انجام می‌شود. دولتی‌ها هم بر این باور هستند که اگر نرخ قرارداد یا مدت پیمان شرکت‌های وابسته به برخی از نهاد‌ها را اصلاح کنیم در مظان اتهام قرار نمی‌گیریم که امتیازی گرفته ایم تا این مشکلات را حل کنیم بنابراین این موضوعات قدرت ریسک بیشتری به شرکت‌های پیمانکاری وابسته به نهاد‌ها می‌دهد تا در مناقصات شرکت کنند.

وی با اشاره به کاهش سرمایه گذاری در دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه راهسازی اظهار داشت: این دولت هم در زمینه قوانین سرمایه گذاری و مشوق‌های سرمایه گذاری می‌توانست کار‌های زیادی انجام دهد، اما نسبت به انجام آن‌ها اقدام نکرد.

خاشع با بیان اینکه قطعی آب و برق نشان دهنده کاهش سرمایه گذاری‌ها در این حوزه‌ها است و مشخص است که در این بخش ضعیف عمل کرده ایم، اما کاهش سرمایه گذاری در راهسازی‌ها با افزایش تعداد تلفات ناشی از سوانح جاده‌ای خود را نشان می‌دهد، گفت: با افزایش جمعیت نیاز به افزایش سرمایه گذاری وجود دارد. مردم تاوان کاهش سرمایه گذاری در راهسازی را با جانشان می‌دهند.

وی تاکید کرد: در ۱۰ الی ۱۲ سال گذشته با افزایش ساخت آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها از ۶ هزار ۹۰۰ کیلومتر به ۱۹ هزار کیلومتر، ترافیک کاهش یافت به همین دلیل است که در چند سال گذشته شاهد کاهش تلفات جاده‌ای از ۲۷ هزار نفر به ۱۶ هزار نفر بودیم، اما با کاهش سرمایه گذاری در حوزه راهسازی در سال‌های اخیر دوباره میزان تلفات جاده‌ای افزایش یافته است.

خاشع با بیان اینکه از سال ۹۲ سرمایه گذاری در راهسازی کاهش یافت، ادامه داد: از شروع دولت یازدهم سرمایه گذاری در پروژه‌های راهسازی به دلیل کاهش بودجه، نزولی بود و این کاهش سرمایه گذاری اثرات خود را در افزایش تلفات جاده‌ای نشان داد و شاهد آن بودیم که از سال ۹۵ تا ۹۶ میزان تلفات جاده‌ای تا ۳ درصد افزایش پیدا کرد.

دبیر انجمن شرکت‌های سرمایه گذار در آزادراه‌ها با اشاره به هدایت نقدینگی به سمت سرمایه گذاری در پروژه‌های عمرانی گفت: سرمایه گذاری در پروژه‌های عمرانی با بازار‌های قانونی قابل رقابت نیست چه برسد به اینکه با بازار‌های غیر رسمی که سود‌های خیلی بالایی دارد، رقابت کند.

وی گفت: اگر سرمایه خود را در بانک سپرده گذاری کنیم می‌توانیم بدون مالیات سودی را کسب کنیم که هیچ ریسکی متوجه آن نمی‌شود. حال اگر همین پول را در زیرساخت‌ها و پروژه‌های عمرانی سرمایه گذاری کنیم مالیات متعددی به آن تعلق می‌گیرد و در نهایت با تمام ریسک‌هایی که وجود دارد همان سود بانکی نصیبمان می‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آستان قدس ارتش نهادهای نظامی راهسازی وزارت دفاع نیروی انتظامی سپاه پاسداران سرباز وظیفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۲۴۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین مدت خدمت سربازان اعلام شد

به گزارش تابناک، تسنیم نوشت: مراسم پایان دوره ۲۳۴ آموزشگاه رزم مقدماتی شهید ثابت‌خواه گیلانغرب متبرک به نام شهید روح‌الله نیازی با حضور سردار دریادار دوم پاسدار سلیمان جرجم؛ رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیرو‌های مسلح با نظم و اقتدار برگزار شد.

این مراسم با استقبال رسمی و اجرای تشریفات و ادای احترام به مقام والای شهدای دفاع از حریم ولایت در ورودی میدان صبحگاه آغاز و سپس با ارائه گزارش تفصیلی پادگان توسط فرمانده مرکز آموزش، ادای سوگند توسط سربازان، اعطاء سردوشی نماینده فراگیران و اجرای حرکات میدانی انجام یافت.

سردار سلیمان جرجم در این مراسم با تبریک هفته عقیدتی سیاسی و تبریک به فراگیران و ورود سردوشی‌بگیران به صحنه خدمتگزاری به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گفت: امنیت لازمه هر سرزمین، هر ملت و هر موجودیتی است و مسلما مهمترین رکن امنیت، سرمایه انسانی کارآمد خواهد بود. دوران خدمت سربازی مقدمه‌ای است برای گام دوم انقلاب اسلامی که پیشران اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

وی همچنین خبر داد: با عنایت و تصویب فرمانده معظم کل قوا مدت خدمت وظیفه عمومی در نیرو‌های مسلح، باتوجه به منطقه عملیاتی و وضعیت بومی یا غیربومی بودن سربازان با سه ماه کاهش از ۱۷ تا ۲۴ ماه به ۱۴ تا ۲۱ ماه کاهش تقلیل یافته است که با لحاظ کسری خدمت‌های تاهل و فرزندآوری، ایثارگری، بسیج و مهارت‌آموزی، میانگین مدت خدمت در حال حاضر حدود ۱۴ ماه است.

 

رئیس اداره سرمایه‌های انسانی سرباز ستادکل نیرو‌های مسلح گفت: باتوجه به منطقه عملیاتی و وضعیت بومی یا غیربومی بودن سربازان و با لحاظ کسری خدمت‌های تاهل و فرزندآوری و ... میانگین مدت خدمت در حال حاضر حدود ۱۴ ماه است. رئیس اداره سرمایه‌های انسانی سرباز ستادکل نیرو‌های مسلح افزود: بنابراین میانگین خدمت ۱۴ ماهه پیش‌بینی شده در ماده ۱۰۲ برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران از آبان ماه سال ۱۴۰۲ عملیاتی شده است.

معافیت ۳۵ ساله‌ها هنوز قانون و ابلاغ نشده است
سردار جرجم بیان کرد: همچنین با عنایت معظم‌له خدمت سربازی برای مشمولان غایب و غیرغایبی که بالای ۴۰ سال سن داشته و دارای سه فرزند باشند بخشیده شده و این افراد از انجام خدمت سربازی معاف هستند.

وی ادامه داد: موضوع معافیت با ۳۵ سال سن و دو فرزند هنوز قانون نشده است چرا که این موضوع در مجلس تصویب شده، اما شورای نگهبان آن را تایید نکرده و مجدد به مجلس برگشت داده است؛ پس در وهله اول فعلا این موضوع "قانون" نیست و تا این شرایط برای معافیت تبدیل به قانون نشود و ابلاغ نشود، ستاد کل اعلام نظری نمی‌کند.

رئیس اداره سرمایه‌های انسانی سرباز ستادکل نیرو‌های مسلح در پایان گفت: برابر با قانون تمامی فرزندان ذکور باید دوره آموزش‌های نظامی را طی نمایند مگر اینکه معافیت‌های پزشکی داشته باشند؛ طی این دوره آموزشی الزامی است و ارتباطی با میزان تامین منابع انسانی نیرو‌های مسلح ندارد.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های ارتقای کیفی پتروپالایشگاه تهران
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • سربازان وظیفه، تنها تماشاگران امشب فوتبال ایران
  • میانگین مدت خدمت سربازان اعلام شد
  • سربازان زن صهیونیست به دلیل امتناع از حضور در جنگ در معرض بدرفتاری قرار دارند
  • آخرین وضعیت پروژه‌ های ‌راهسازی‌ اهواز تا چذابه
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟