Web Analytics Made Easy - Statcounter

مذاکره کنندگان ارشد ایران و روسیه در روند آستانه عصر امروز (دوشنبه) در سوچی درباره آخرین تحولات سوریه و مذاکرات جاری درباره شکل‌گیری کمیته قانون اساسی به گفتگو پرداختند.

خبرگزاری فارس: حسین جابری‌انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی و مذاکره کننده ارشد ایران در روند آستانه امروز (دوشنبه) در راستای رایزنی‌ها در دهمین کنفرانس بین‌المللی صلح سوریه با «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه پوتین در امور سوریه و رئیس هیات مذاکره کننده روسیه در اجلاس سوچی دیدار و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار که «الکساندر ورشنین» معاون وزیر خارجه روسیه و هیأت‌های دو کشور نیز حضور داشتند، جابری انصاری و لاورنتیف، پیرامون آخرین تحولات سوریه، و مذاکرات جاری درباره شکل گیری کمیته قانون اساسی، بازگشت آوارگان سوری و کمیته تبادل بازداشتی‌ها، ربوده شدگان و مفقودان بحران سوریه گفتگو و تبادل‌نظر کردند.

 

 

حسین جابری‌انصاری دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی و مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات بین المللی صلح سوریه، صبح امروز (دوشنبه) ٨ مرداد ۱۹۳۷ جهت شرکت در دهمین دور کنفرانس بین‌المللی صلح سوریه، در راس هیأتی وارد شهر ساحلی سوچی در روسیه شد.

جابری انصاری همچنین قرار است با سدات اونال مذاکره کننده ارشد ترکیه در روند آستانه و استفان دی‌میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه گفتگو‌های دو و چندجانبه داشته باشد.

محور اصلی این دور از گفتگو‌های روند آستانه، تسهیل شروع به کار کمیته قانون اساسی سوریه (مصوب کنگره گفت‌وگوی ملی سوریه در سوچی)، بررسی راه‌های تسهیل بازگشت آوارگان سوری به خانه و کاشانه خود و برگزاری نشست جدید کمیته تبادل بازداشت شدگان و مفقودان بحران سوریه است.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای در خصوص این نشست اعلام کرد: «شرکت‌کنندگان به تبادل دیدگاه درباره روند تسهیل گفتگو‌های سوری-سوری بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ و قطعنامه شورای امنیت و تصمیم‌های ''کنگره گفت‌وگوی ملی سوریه در سوچی" خواهند پرداخت.»

در این بیانیه آمده است: «شرکت‌کنندگان به رایزنی‌ها درباره برداشتن گام‌های بیشتر برای آغاز به کار هر چه سریعتر کمیته قانون اساسی ادامه خواهند داد.»

«استفان دی‌میستورا»، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه و هیأت اردن در نقش ناظر حاضر خواهند بود. از «فیلیپو گراندی»، کمیسیونر ویژه امور پناهندگان سازمان ملل هم برای شرکت در این نشست دعوت شده است.

نهمین نشست روند آستانه ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه سالجاری (۱۳۹۷) در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد.

مذاکره کنندگان ارشد ایران، روسیه و ترکیه سه کشور ضامن روند آستانه (ضامنان رعایت رژیم آتش‌بس در جمهوری عربی سوریه) در پایان نهمین نشست خود در آستانه بیانیه مشترکی را در ۹ بند صادر و مجددا بر پایبندی خود بر حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تأکید کردند.

طرفین در این بیانیه بر عزم خود مبنی بر ادامه مبارزه با تروریسم در سوریه به منظور نابودی نهایی داعش، جبهة النصره و دیگر افراد، گروه‌ها، تشکل‌ها و موجودیت‌های وابسته به القاعده یا داعش که از سوی شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شده‌اند تأکید کردند.

سه کشور ضامن روند آستانه همچنین تصمیم گرفتند که نشست عالی بین‌المللی بعدی درباره سوریه را در سوچی ژوئیه ۲۰۱۸ در شهر سوچی برگزار کنند.

نمایندگان عالی سه کشور ضامن روند آستانه در این بیانیه با رهنمود گرفتن از مفاد قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل، بر عزم خود مبنی بر ادامه تلاش‌های مشترک با هدف پیشبرد فرآیند حل و فصل سیاسی، از طریق تسهیل اجرای توصیه‌های کنگره گفتگوی ملی سوریه در سوچی تأکید کردند؛ در همین راستا، ضامنان توافق کردند که رایزنی‌های مشترک نمایندگان بلندپایه خود را با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه و با طرف‌های سوری به منظور ایجاد شرایطی برای تسهیل آغاز هر چه زودتر کار کمیته قانون اساسی در ژنو برگزار و این قبیل نشست‌ها را به طور منظم پیگیری کنند.

در همین راستا ۲۸ و ۲۹ خرداد ماه سالجاری (۱۳۹۷) مذاکرات فشرده دو و چندجانبه‌ای با حضور نمایندگان عالی ایران، روسیه و ترکیه و استفان دی‌میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه برگزار و قرار شددور جدید این گفتگو‌ها و رایزنی‌ها براساس توافق نمایندگان سه کشور ضامن روند آستانه و دی‌میستورا چند هفته دیگر در ژنو برگزار شود.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران گفت که نشست چهارجانبه با حضور مذاکره کنندگان ایران، روسیه و ترکیه و دی‌میستورا قرار است ماه آینده در ژنو برگزار شود.

به گزارش فارس، جابری‌انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه ایران بیست و چهارم تیر ماه ۱۳۹۷ به دمشق سفر و با بشار اسد رئیس جمهور و ولید المعلم معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه سوریه دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار‌ها در خصوص آخرین تحولات روند سیاسی و مسائل مربوط به کمیته قانون اساسی سوریه، نشست آتی سه کشور ضامن و نماینده ویژه دبیرکل در امور سوریه در ژنو، و همچنین اجلاس دهم آستانه در شهر سوچی گفتگو و تبادل نظر شد.

جابری انصاری همچنین در دیدار با برخی دیگر از مقامات عالیرتبه سوریه در خصوص آخرین تحولات میدانی و سیاسی سوریه و پرونده‌های مربوط به کمیته تبادل بازداشت شدگان گفتگو و تبادل نظر کرد.

به گزارش فارس، هشتمین نشست روند آستانه ۳۰ آذر ماه و یکم دی ماه ۱۳۹۶ در آستانه قزاقستان برگزار شد. هفتمین دور این نشست آبان ۱۳۹۶ در این شهر برگزار شده بود. شهریور ۹۶ شهر آستانه میزبان ششمین دور نشست مذاکرات صلح سوریه بود.

پنجمین دوره کنفرانس بین‌المللی آستانه با مشارکت هیأت‌های سه کشور ضامن روند آستانه (جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه) و هیأت‌های طرف‌های ناظر عضو آستانه و دولت و معارضه سوریه، تیر ماه ۱۳۹۶ در آستانه برگزار شد.

چهارمین نشست این گفتگو‌ها اردیبهشت ۱۳۹۶ در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003ZV0

منبع: فردا

کلیدواژه: لاورنتیف جابری انصاری بحران سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۲۶۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد

یک رسانه عبری زبان گزارشی از مذاکرات مبادله اسرا و آتش بس که در قاهره در حال جریان بود منتشر و اعلام کرد، این مذاکرات در آستانه شکست قرار گرفته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه یسرائیل هیوم به نقل از خبرگزاری‌های بین المللی خبر داد، خلیل الحیه معاون سنوار که به قاهره سفر کرده بود بعد از دو روز مذاکره برای پاره‌ای مشاورات مصر را ترک و عازم قطر شده است.

به نوشته این رسانه عبری زبان، یک منبع مطلع از روند مذاکرات به رویترز خبر داد، مذاکرات در آستانه فروپاشی قرار گرفته بود اما ویلیام برنز مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیا، برای گفتگو با محمد آل ثانی نخست وزیر قطر به دوحه سفر کرد.

حماس پیش از این در بیانه‌ای اعلام کرده بود که دور فعلی از مذاکرات در قاهره به پایان رسیده و هیئت حماس برای مشاوره با رهبران جنبش به قاهره باز می‌گردد.

به نوشته یسرایئل هیوم، هیئت حماس پاسخ جنبش را به اطلاع میانجی‌های مصری و قطری رسانده و مذاکرات عمیق و جدی در این زمینه انجام داد، جنبش حماس اعلام کرد که به شکل مثبت و مسئولیت پذیری با این مسئله تعامل دارد و برای دستیابی به سازوکاری که می‌تواند منجر به توافق شود، تلاش کرده است تا از این طریق پاسخگوی خواسته‌های ملت فلسطین در پایان دادن کامل این تجاوز، تحقق عقب نشینی کامل از نوار غزه، بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه، افزایش کمک‌ها بشر دوستانه، بازسازی منطقه و انجام روند مبادله اسرا شود.

منابع آگاه به شبکه الحدث عربستان هم خبر دادند: حماس به توقف جنگ و بازگشت اهالی غزه به مناطق شمالی نوار غزه پیش از تکمیل روند مبادله اسرا است، اما اسرائیل حاضر به امضای توافقی که منجر به پایان جنگ می‌شود، نشد.

منابع آگاه مصری هم به روزنامه العربی الجدید خبر دادند: ایالات متحده قرار است پاسخ حماس را با طرف اسرائیلی مورد بررسی قرار داده و منتظر پاسخ اسرائیل است که گفته می‌شود فردا دوشنبه خواهد رسید.

حمدان: حمله زمینی به رفح موجب توقف مذاکرات خواهد شدواکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکراتحماس: تسلیم هیچ فشار آمریکایی در مذاکرات نمی‌شویمتل‌آویو 2 هفته برای پیشبرد مذاکرات وقت اختصاص داد

این منابع تاکید کردند، پاسخ حماس به پیشنهاد توافق به اطلاع طرف اسرائیلی رسیده و جایگزین‌ها و سناریوهایی برای عبور از نقطه مورد اختلاف مربوط به توقف جنگ مطرح شده است، از اینرو روند مذاکرات همچنان ا دامه داشته و میانجی‌ها برای دستیابی به توافق تلاش می‌کنند.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • آخرین تحولات اوکراین| هشدار ژنرال ناتو درباره امکان توقف حمایت نظامی غرب از کی‌یف
  • تحولات اوکراین| کمک نظامی آمریکا قادر به توقف روسیه نیست
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مصر در گامبیا
  • اهتمام ویژه «الازهر» مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب تهران و قاهره
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی