Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@15:38:15 GMT

دغدغه‌های یک هنرمند پیشکسوت موسیقی

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۲۷۹۵۰

دغدغه‌های یک هنرمند پیشکسوت موسیقی

هنرمند پیشکسوت موسیقی خراسان با ۶۲ سال سن برای عضویت در موسسه هنرمندان پیشکسوت اقدام کرده‌ است اما با توجه به یک قانون جدید از او مدرک درجه یک هنری یا همان مدرک دکترا را خواسته‌اند.

غلامحسین غفاری در گفت‌وگو با ایسنا، بیان می‌کند: من خواننده هستم اما هنگامی که اولین بار برای گرفتن درجه هنری اقدام کردم به من مدرک درجه چهار هنری نوازندگی دوتار را دادند و زمانی هم که برای عضویت در موسسه هنرمندان پیشکسوت اقدام کردم، اعلام کردند طبق بخشنامه و قانون جدید، کسانی که مدرک درجه یک هنری یا همان دکترای هنری را دارند می‌توانند عضو این موسسه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه من هیچوقت ادعایی در نوازندگی دو تار نداشتم، اظهار می‌کند: مدتی پیش به مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت مراجعه کردم که از من پرسید درجه هنری داری؟ من هم پاسخ دادم بله دارم اما متاسفانه به جای آنکه به من درجه هنری در خوانندگی بدهند به اشتباه درجه هنری در نوازندگی دوتار داده‌اند.

این هنرمند پیشکسوت ادامه می‌دهد: رییس موسسه، آقای عظیمی من را راهنمایی کرد که باید برای گرفتن مدرک درجه یک هنری یا همان دکترا اقدام کنم تا بعد از دریافت آن به عضویت این موسسه دربیایم و حقوق مستمری هنرمندان بالای ۶۰ سال شامل حال من هم شود. آن روز مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت اعلام کرد افرادی که می‌خواهند تحت تکریم پیشکسوتی قرار بگیرند، باید این مدرک را داشته باشند.

غفاری بیان می‌کند: بعد از این اتفاق، برای مدرک درجه یک هنری اقدام کردم و چند ماه پیش اعلام کردند که درجه دو هنری خوانندگی را به من داده‌اند اما باید در این زمینه تجدید نظر شود و مدت‌هاست که پرونده‌ام در این بخش منتظر نتیجه است. اما این چه تکریمی است که اول باید مدرک دکترا بگیری تا بتوانی از یکسری مزایا استفاده کنی؟!

این هنرمند با اشاره به اینکه همه معتقدند که من شایستگی دریافت درجه یک هنری را دارم، اظهار می‌کند: حتی استاد محمدرضا درویشی هم که برای مراسم تشییع استاد شریف‌زاده به تربت جام سفر کرده بود و متوجه شد به من درجه چهار هنری داده‌اند، جلوی هنرمندان و رییس ارشاد تربت جام اعلام کرد که به اشتباه این درجه هنری را به تو داده‌اند و بهتر است این موضوع را پیگیری کنی؛ البته من آن زمان برای دریافت دومین مدرک درجه هنری اقدام نکرده بودم.

او با بیان اینکه زمانی ملک و دامداری داشتم و همه‌ اموالم را برای این هنر طلاق دادم، اعلام می‌کند: قبلا مغازه داشتم و کار هنری را دنبال می‌کردم و در نهایت به یک دکه تن دادم که جای خوب شهر نصب نشده است. سال‌ها پیگیری کردم، نامه‌ای به دفتر رئیس جمهوری نوشتم تا از طریق شهرداری دکه‌ام را به جای بهتری در تربت جام منتقل کنند. کارهای قانونی‌ این کار انجام شده تا دکه‌ سی دی فروشی‌ام به جای بهتری منتقل شود.

این هنرمند پیشکسوت موسیقی اقوام می‌گوید: سی‌دی‌های موسیقی محلی و اقوام را می‌فروشم. اما تصمیم دارم زمانی که دکه جدیدم افتتاح شد، در کنار سی دی، لوازم تحریر و مواد غذایی هم عرضه کنم. زیرا این روزها در جیب هر کسی یک گوشی و یک فلش هست که کلی موسیقی و آهنگ دارند که برای کار من به یک بلا تبدیل شده است. هر فردی در جیبش به اندازه دکه غفاری موسیقی دارد و کار ما کساد شده است.

غفاری بیان می‌کند: در حال حاضر با منبع درآمدی که از این دکه دارم و مبلغ ۱۵۰ هزار تومانی که به عنوان مستمری به من پرداخت می‌شود، روزگار می‌گذرانم. موسسه هنرمندان پیشکسوت هم مبلغی به هنرمندان ۶۰ سال به بالا پرداخت می‌کند به شرط آنکه مدرک درجه یک هنری را داشته باشم.

در پی اظهارات این هنرمند پیشکسوت موسیقی، خبرنگار ایسنا با عباس عظیمی ـ  مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت ـ تماس گرفت که وی درباره عضویت هنرمندان بالای ۶۰ سال با مدرک درجه یک هنری چنین توضیح می‌دهد: با توجه به شرایطی که در اساسنامه این موسسه آورده شده است، هنرمندانی که می‌خواهند به عضویت این موسسه دربیایند، باید این مدرک را داشته باشند. این موضوع از سال ۱۳۹۳ اجرا می‌شود و ۹۵ درصد اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت این مدرک را دارند. تشخیص اینکه کدام هنرمند مدرک درجه یک هنری داشته باشد، بر عهده شورای ارزشیابی هنرمندان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام مدرک درجه یک هنری موسیقی اقوام ایرانی موسیقی تربت جام موسيقي نواحي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۲۷۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون

«دیدار در سنگلج» به تهیه کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی، تولید جدید شبکه مستند، پرتره استاد سعید امیرسلیمانی از چهره‌های پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون است و به مرور به زندگی شخصی و حرفه‌ای این هنرمند می‌پردازد.

توکلی با اشاره به روند تولید این فیلم مستند گفت: تصویربرداری این مستند از اوایل پاییز سال ۱۴۰۲ شروع شد. ابتدا برای پیش تولید اثر با آقای امیرسلیمانی به گفتگویی دوستانه نشستیم تا از خاطرات و صحبت هایشان نکاتی را برای ساخت و چگونگی تولید دریافت کنیم. در این گفتگو، همراه با استاد آلبوم ها، عکس‌ها و نشریات قدیمی که مربوط به سال‌های فعالیت شان در عرصه بازیگری و اجرای تئاتر در سنگلج را مرور کردیم. ایشان به زیبایی تمام از آنها تعریف می‌کردند که گویی هنوز خودشان و خاطراتشان را در «سنگلج» زنده نگه داشته بودند، برای همین بود که همان لحظه ایده شروع تصویربرداری از این مکان به ذهن مان رسید.

توکلی همچنین در این باره گفت: در این فیلم خانم علی پور، همسرآقای امیرسلیمانی برای کمک به بالاتر بردن کیفیت این فیلم با در دست داشتن نشریات و عکس‌های قدیمی که در طول فعالیت هنری استاد جمع آوری کرده بودند کمک زیادی به ما کردند که بار تصویری کار ارتقاء پیدا کند. همچنین کمند و سپند امیرسلیمانی فرزندان استاد همکاری و همراهی خوبی با من در تولید این اثر داشتند.

وی افزود: استاد ایرج راد از پیشکسوتان مطرح عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون ایران با وجود مشکلاتی که داشتند، در تولید این مستند همکاری و کمک شایانی کردند.

از دیگر عوامل تولید می‌توان به مدیر تولید: امیرمهدی صادقی، تصویربردار: ابوالفضل اعلایی و صدابردار: مهرداد مقدسی اشاره کرد.

رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» از تولیدات جدید شبکه مستند روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، ساعت ۱۸ در فرهنگسرای ارسباران واقع در تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان جلفا برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب
  • رونمایی از پوستر رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون