Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@13:46:21 GMT

شیری که فقر را می شکند/ ۱۰۰۰ روز مهم چه زمانی است؟

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۲۸۳۲۳

شیری که فقر را می شکند/ ۱۰۰۰ روز مهم چه زمانی است؟

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، سرمایه گذاری در تغذیه با شیر مادر را یکی از پربازده ترین سرمایه گذاری ها اعلام کرد. ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۷ اجتماعی خانواده و جوانان پزشکی نظرات

به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، دکتر سیدحامد برکاتی به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر اظهار داشت: طبق برآوردها اثر اقتصادی سالانه تغذیه با شیر مادر 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 میلیارد دلار در اقتصاد جهانی بوده که این رقم معادل نیم درصد تولید ناخالص جهانی است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، افزود: شیر مادر می تواند چرخه فقر را بشکند، زیرا طبیعتا یک انسان باهوش در بزرگسالی ریسک کمتری برای فقیر شدن خواهد داشت.   

برکاتی اظهار داشت: همه ساله برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر در هفته جهانی این برنامه از 10 تا 16 مرداد در همه کشورهای جهان از جمله ایران گرامی داشته می شود. این برنامه در ایران از سال 1372 برگزار شده و امسال نیز این گرامیداشت با شعار جهانی «تغذیه با شیر مادر، زیربنای زندگی سالم» برگزار می شود.  

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، افزود: اهداف هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر شامل آگاه سازی مردم در ارتباط با مزایای تغذیه با شیر مادر و امنیت غذایی، کاهش فقر و سلامت با یک تغذیه خوب، تثبیت تغذیه با شیر مادر به عنوان زیربنای زندگی سالم، مشارکت افراد و سازمان ها برای تاثیر بیشتر برنامه ها، ترویج سبک زندگی سالم با توجه به زندگی ماشینی امروزه و تبلیغ شیر مادر در برابر میل به مصرف شیر مصنوعی است.

وی ادامه داد: بهترین و مناسب ترین تغذیه برای یک نوزاد تا دو سالگی تغذیه با شیر مادر است که در 6 ماه اول این تغذیه منحصر در شیر مادر می شود و پس از آن تا یک سالگی غذا به عنوان کمک در تغذیه و شیر غذای اصلی است و از یک تا دو سالگی غذا به عنوان تغذیه اصلی و شیر به عنوان تغذیه کمکی خواهد بود. 

دکتر برکاتی با اشاره به اهمیت ایجاد امنیت غذایی در طبقات نامتمکن اجتماعی، اظهار داشت: در دنیا وضعیت تغذیه با شیر مادر خوب نیست و فقط 40 درصد شیرخواران از شیر مادر تغذیه می کنند. در حالی که نوزاد در 6 ماه اول نوزاد باید شیر مادر بخورد مگر اینکه استثنائاً در 3 تا 5 درصد نوزادان با تجویز پزشک چنین کاری صورت نگیرد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، گفت: در جهان فقط 45 درصد مادران تا 24 ماهگی به بچه شیر می دهند. در صورتی که تغذیه با شیر مادر اگر درست انجام شود از سالانه 823 هزار مرگ کودک و 20 هزار مادر در دنیا پیشگیری می کند.

وی ادامه داد: عدم تغذیه با شیر مادر با درجه هوش کمتر در کودکان ارتباط دارد. شیر مادر از انواع سوء تغذیه، لاغری، کم وزنی، کوتاه قدی و اضافه وزن و چاقی پیشگیری می کند.

برکاتی بیان داشت: تنها یک درصد مادران در دنیا سوء تغذیه دارند و مابقی مادران حتی با عدم تغذیه کامل می توانند حداقل های شیر کودک را تامین کنند. زیرا کیفیت شیر مادر به هیچ عنوان تحت تاثیر تغذیه مادر قرار نمی گیرد، بنابراین مادرانی که تغذیه کامل ندارند هم می توانند شیر کامل به نوزاد بدهند.

وی اثرات بلندمدت سلامتی ناشی از تغذیه کودکان با شیر مادر را برشمرد و گفت: پیشگیری از بیماریهای قلبی و فشار خون، پیشگیری از ابتلا به سرطان های سینه، تخمدان و دهانه رحم در مادران و پیشگیری از بیماری های عفونی، عفونی تنفسی، عفونت گوش میانی و اسهال در کودکان از جمله اثرات بلندمدت سلامتی ناشی از تغذیه کودکان با شیر مادر به شمار می رود.

برکاتی هزار روز اول زندگی از لقاح تا 9 ماه بارداری مادر و دو سال پس از تولد را دوران طلایی و کلیدی سلامت کودک دانست و اظهار داشت: این دوران بسیار برای آینده هر انسانی حیاتی است. حداکثر رشد مغزی، عمده یادگیری پایه ای کودک، شخصیت کودک، ارتباط عاطفی کودک و مادر در این دوره اتفاق می افتد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، بیان داشت: تغذیه با شیر مادر خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی را 10 درصد کاهش می دهد. مرگ در سال اول زندگی کودکانی که شیر مادر می خورند نیز، 21 درصد کاهش می یابد.

برکاتی در پایان تاکید کرد: هر سال تبلیغ میشود که فلان شیر مصنوعی ارتقای کیفیت پیدا کرده و به شیر مادر نزدیک تر شده است که این خود نشان دهنده این است که تبلیغات قبلی نادرست بوده است. بنابراین باید گفت که هیچ شیر مصنوعی نمی تواند جایگزین مناسبی برای شیر مادر باشد.

انتهای پیام/

R1014143/P1361/S2,18,24/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۲۸۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌های هواشناسی کشاورزی

هواشناسی کشاورزی، برای کشاورزان یزدی توصیه‌هایی کاربردی داشت.

مهمترین توصیه‌های کاربردی هواشناسی کشاورزی بدین شرح است:
۱. در زمان مساعد بودن شرایط جوی یعنی عدم باد و بارندگی به محلول پاشی درختان پسته برای جلوگیری از عارضه لکه پوست استخوانی پسته با استفاده از ترکیبات کلسیم دار و نیز اسید امینه و یا جلبک دریایی اقدام شود.

۲. با توجه به بارش‌های اخیر احتمال بیماری الترناریا در درختان پسته وجود دارد لذا بامشورت کارشناسان نسبت به سمپاشی با قارچکش مناسب اقدام گردد.

۳. پوشش‌های گلخانه با مواد مناسب جهت کاهش نور پوشش داده شود و مصرف کلسیم در دستور تغذیه گلخانه قرار گیرد.

۴. در مزارع گندمی که در مرحله شیری خمیری یا پرشدن دانه هستند محلول پاشی با کود‌های اسید آمینه و جلبک جهت کاهش اثرات تنش‌های محیطی

۵. واحد‌های گاو شیری جهت کاهش استرس گرمایی در ساعات با دمای بیش از ۳۰ درجه به استفاده از دستگاه‌های خنک کننده در سالن شیر دوشی و استفاده از مه پاش در واحد اقدام گردد.

۶. رها سازی بچه ماهیان گرمابی با وزن بالای ۲۵ گرم و خرید از مراکز معتبر در استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در هفته جاری و در اوایل صبح

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • اوج سلامت مغز چه زمانی است؟
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • نجات جان مادر باردار در نهبندان