Web Analytics Made Easy - Statcounter

پورفتح اله از راه اندازی یک مرکز انتقال خون ویژه بانوان در یکی از کلانشهرها خبر داد.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نهم مرداد روز ملی اهدای خون است، خون و فرآورده های خونی نیاز حیاتی بیماران برای ادامه زندگی است و کمبود آن می تواند جان بیماران را به خطر بیندازد، از این رو اهدای خون همیشه نقش مهم و حیاتی در اهدای زندگی به همنوعان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به بهانه روز ملی اهدای خون گفتگویی با رئیس سازمان انتقال خون کشور انجام دادیم که مشروح آن را می توانید در ادامه بخوانید.

علی اکبر پور فتح‌الله‌ رئیس سازمان انتقال خون کشور‌ در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: امروزه اهدا کنندگان‌ خون 55 درصد از خون و فرآورده‌های خونی کشور را تأمین می‌کنند که من امیدوارم هر سال تعداد این افراد در کشور افزایش پیدا کند.

وجود بیش از 2 میلیون اهدا کننده خون در کشور

وی بیان کرد: یکی از وظایف مراکز انتقال خون کشور تأمین خون سالم و کافی است تا این ماده حیاتی‌ دچار کمبودی‌ نشود،

رئیس انتقال خون کشور با اشاره به اینکه سازمان انتقال خون برنامه‌های ویژه‌ای برای انتقال سلامت خون دارد، افزود: امروزه در حدود 2 میلیون و 100 هزار نفر اهدا کنند‌گان خون در کشور هستند که به ازای هر 1000 نفر جمعیت 27 نفر خون خود را اهدا می‌کنند.

پور فتح الله‌ با اشاره به اینکه بر طبق آمار سازمان بهداشت جهانی میزان اهدای خون در دنیا و در کشورهایی با شاخص رشد بالا در حدود 33 واحد به ازای‌ هر 1000 نفر است، عنوان کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در کشورهایی با شاخص متوسط به ازای‌ هر 1000 نفر 13 واحد خون خود را اهدا می‌کنند که این نشان دهنده آن است که ایران 2 برابر کشورهای هم سطح اهدا کننده‌ خون دارد.

وی تأکید کرد: سازمان انتقال خون اقدامات خوبی در زمینه ارتقای کیفیت خون و فرآورده‌های آن انجام داده است و این کار در راستای افزایش سلامت خون اهدا کنندگان‌ است.

حذف هپاتیت تا سال 2030

پور فتح‌الله ادامه داد: سازمان انتقال خون برنامه ویژه‌ای برای حذف هپاتیت B و C تا سال 2030 را در کشور آغاز کرده است و من امیدوارم با انجام برنامه‌های از پیش تعیین‌ شده‌ راه انتقال هپاتیت B و C از طریق خون و فرآورده‌های خونی به صفر برسد‌.

رئیس سازمان انتقال خون کشور اضافه کرد: سازمان انتقال خون کشور در راستای کاهش انتقال هپاتیت B و C از طریق خون سرمایه‌گذاری‌های خوبی را بر روی اهدا کنندگان‌ مستمر انجام می‌دهد و در انتخاب‌ اهدا کننده‌ همه مسائل را رصد می‌کند.

وی ادامه داد: سازمان انتقال خون موارد مثبت هپاتیت B و C را ارزیابی‌ می‌کند تا در آینده در انتخاب اهدا کننده خون دچار نقص یا مشکلی نشوند.

وی اضافه کرد: در سال‌های گذشته به ازای‌ هر 100 هزار نفر 31 مورد مبتلا به هپاتیت‌ C داشتیم که خوشبختانه این آمار امروزه به 26 مورد و در خصوص هپلاتیت‌ B به ازا‌ی هر 100 هزار نفر‌ 116 مورد‌ مبتلا به هپاتیت‌ B بوده‌ که این آمار امروزه‌ به 53 مورد‌ کاهش پیدا کرده است.

آزمایش و غربالگری اهداکنندگان بار اول خون در 13 استان

رئیس سازمان انتقال خون کشور با اشاره به اینکه سازمان انتقال خون برنامه واکسیناسیون‌ ویژه اهدا کنندگان مستمر خون برای پیشگیری از هپاتیت B در نظر دارد، اظهار کرد: متولدین 73 به بعد واکسن هپاتیت B را دریافت کرده‌اند و بیشتر تمرکز سازمان انتقال خون بر روی جوانان اهدا کننده خون است.

وی اضافه کرد: یکی از برنامه‌های سازمان انتقال خون در راستای پیشگیری از هپاتیت B این است که ظرف‌ 5 ماه آینده به صورت سراسری واکسن هپاتیت‌ B در 3 نوبت‌ انجام شود‌ و در این زمینه سازمان انتقال خون برنامه آزمایش و غربالگری‌ اهدا کنندگان‌ بار اول را در 13 استان کشور اجرایی می‌کند.

بار اولی بودن 25 درصد از اهدا کنندگان خون

پور فتح‌الله با اشاره به اینکه 25 درصد از اهدا کنندگان‌ خون بار اولی هستند، ادامه داد: افرادی که برای بار اول اقدام به اهدای خون می‌کنند نمونه‌شان فقط برای تست غربالگری و آزمایش‌ به کار گرفته می‌شود که در صورت منفی بودن هر نوع بیماری‌ بعد از 4 ماه به جمع اهدا کنندگان خون می‌پیوندند‌.

رئیس سازمان انتقال خون اظهار کرد: افرادی که به طور مستمر اقدام به اهدای خون می‌کنند از سلامت خونی بالاتری‌‌ در خصوص بیماری هپاتیت B برخوردار هستند.

ایجاد یک مرکز انتقال خون در یکی از صحن‌های حرم رضوی‌

وی در خصوص ایجاد یک مرکز انتقال خون در یکی از صحن‌های حرم رضوی‌ گفت: در صحن طبرسی‌ با مساعدت آستان قدس رضوی فضایی برای مرکز انتقال خون در نظر گرفته شده است تا مراجعه کنندگان‌ و زوار‌ امام رضا (ع) علاوه بر زیارت اقدام به کار خداپسندانه‌ اهدای خون کنند و این کار ماندگاری افراد را در حرم افزایش می‌دهد.

مرکز انتقال خون ویژه بانوان در آینده‌ای نزدیک راه‌اندازی می شود

پور فتح الله‌ یادآور شد: با کمک خیّرین‌ در مشهد یک مرکز انتقال خون ویژه بانوان در آینده‌ای نزدیک راه‌اندازی می‌شود تا ما شاهد افزایش مشارکت زنان در کار اهدای خون باشیم.

قراردادهای جدید برای پیشگیری از مشکلات در زمان تحریم

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، در واکنش به تاثیر تحریم ها بر تامین داروهای مشتق از پلاسما، گفت: برای دور ماندن از مشکلات احتمالی، آلترناتیوهایی ایجاد کرده ایم، به طوریکه علاوه بر کشور آلمان که تامین کننده داروهای مشتق از پلاسما برای ایران است، با اتریش پالایش قراردادی ایجاد کرده ایم و بزودی، هلند نیز وارد این برنامه می شو.

وی اضافه کرد: شرکت هایی که با ما همکاری دارند، وابستگی چندانی به تجارت با آمریکا ندارند که بخواهد آثار تحریم ها، اثرگذار باشد، به جزء یکی از شرکت هایی که با ما همکاری داشت و بخش عمده ای از سهام آن متعلق به یک شرکت آمریکایی بود، مشکلی خاصی در این زمینه نداریم.

پورفتح الله به تامین کیسه های خون از طریق شرکت های داخلی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، کیسه های خون مورد نیاز به طور کامل توسط دو کارخانه داخلی که استانداردهای لازم را کسب کرده اند، تامین می شود و از این بابت، مشکلی نداریم.

مراجعه‌ سالیانه یک میلیون و 400 هزار نفر به مراکز انتقال خون

پور فتح‌ الله‌ با اشاره به اینکه بر اساس آمار به طور متوسط سالیانه یک میلیون و 400 هزار مراجعه‌ کننده به مراکز انتقال خون داشته که از این تعداد یک میلیون‌ و 200 هزار نفر موفق به اهدای خون در سطح کشور می‌شوند، افزود: خوشبختانه 7 برابر مصرف روزانه خون و فرآورده‌های خونی در کشور ذخیره داریم‌، ادامه داد: اما برخی از روزها از نظر ذخایر خونی کشور دچار مشکلاتی‌ می‌شود.

وی ادامه داد: در 3 ماهه اول سال 97 کشور دچار افت اهدا کننده خون و به خصوص در مناطقی‌ مثل خوزستان به دلیل تغییرات آب و هوایی و گرمی هوا بوده است.

پور فتح الله‌ با اشاره به اینکه سازمان انتقال خون برنامه ریزی‌ ویژه‌ای در جهت کاهش تعداد مراجعه کنندگان‌ به مراکز انتقال خون کرده است، ادامه داد: کار اهدای خون از زمان جنگ‌ آغاز شده است و در آن زمان بود که مشارکت مردم در امر خدا پسندانه‌ اهدای خون افزایش چشم‌گیری داشته به طوری که در برخی از سال‌ها تعداد مراجعات‌ به میزان 7 برابر رشد داشته است.

وی اضافه کرد: نسل اهدا کننده‌ خون در دوران دفاع مقدس‌ از چرخه اهدا به دلیل افزایش سن خارج می‌شود و این مسئله سازمان انتقال خون را دچار‌ مشکلاتی می‌کند.

سالمندان بیشترین مصرف کننده خون و فرآورده های خونی در دنیا

رئیس سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در همه کشورهای دنیا با افزایش سالمندی مصرف خون و فرآورده‌های خونی افزایش پیدا می‌کند، عنوان کرد: با افزایش سالمندی‌ تعداد عمل‌های جراحی به دلیل بیماری‌ در افراد مسن‌ افزایش پیدا می‌کند و همین مسئله باعث‌ زیاد شدن مصرف خون و فرآورده‌های خونی می‌شود.

پور فتح‌الله‌ ادامه داد: امروزه در حدود 70 درصد خون کشور در افراد بالای 60 سال مصرف می‌شود که علت اصلی آن ابتلای این افراد به بیماری‌های مختلف است.

وی افزود: با توجه به مدیریت خون و فرآورده های خونی در کشور، از ایران به عنوان یک کشور مدل نام برده می شود، به طوری که سال گذشته توانستیم ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما را برای تبدیل به داروهای مشتق از پلاسما  تامین کنیم که این کار موجب ارزان سازی این قبیل داروها می شود.

 ۶۰ درصد داروهای مشتق پلاسمای از پلاسمای ایرانی است

پورفتح الله با بیان اینکه  تامین ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما توسط ۸ مرکز دارای مجوز انجام می شود، عنوان کرد: با توجه به تهیه ۴۰۰ هزار لیتر پلاسما در کشور، نزدیک به ۶۰ درصد داروهای مشتق از پلاسما، از طریق پلاسمای ایرانی تامین می شود و این نکته بسیار مهمی است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، پالایش قراردادی کشورمان را به عنوان یک مدل موفق در دنیا مطرح دانست و افزود: در زمینه پلاکت وضعیت مناسب تری داریم. به طوری که در زمینه پلاکت تک واحدی در استان تهران روزانه ۴۰ واحد از این طریق تامین می شود که معادل ۲۴۰ واحد پلاکت معمولی است.

وی با اشاره به اینکه سازمان انتقال خون تلاش ویژه‌ای برای جذب جوانان و مشارکت در امر اهدای خون دارد، افزود: سازمان انتقال خون از طریق سازمان‌های مردم نهاد اقدامات خوبی در قالب کمپین‌های اهدای خون در دانشگاه‌های سراسر کشور کرده است زیرا معتقد است که کار فرهنگ‌سازی اهدای خون باید از درون مراکز آموزش عالی و در بین جوانان دانشجو انجام شود.

برگزاری جشنواره فیلم و عکس با هدف جذب بیشتر اهدا کننده خون

رئیس سازمان انتقال خون ادامه داد جشنواره بین‌ المللی عکس و فیلم 100 ثانیه‌ای با هدف جذب و تربیت جوانان در سازمان انتقال خون از سال گذشته طراحی شده است و امسال این جشنواره با هدف تولید محتواهای‌ انگیزشی‌ در بین جوانان برای مشارکت در امر اهدای خون برگزار شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۲۸۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال میزبان مسابقات مچ اندازی قهرمانی آسیا از کیش به ازبکستان

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، در متن اطلاعیه فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام آمده است:   فدراسیون بدنسازی ایران بر اساس تصمیم مجمع کنفدراسیون مچ اندازی آسیا در سال 2023، می بایست از تاریخ 31 فروردین تا 8 اردیبهشت در جزیره کیش از بیست و دومین دوره مسابقات مچ اندازی قهرمانی آسیا در تمامی رده های سنی میزبانی می کرد. با اینکه تمامی امکانات برای برگزاری این رویداد فراهم شده بود و حتی فدراسیون ایران برای سهولت رفت و آمد تیم های خارجی از دوبی به کیش و از کیش به دوبی پروازی را به صورت چارتر اختصاص داده بود، اما در تاریخ 30 فروردین ماه کنفدراسیون آسیا در نامه ای به فدراسیون ایران از تعویق این میزبانی به دلیل سیل بی سابقه در امارات و لغو شدن پروازهای کشورهای مختلف از جمله قزاقستان به دوبی خبر داد.   در این نامه صراحتا ذکر شده که کنفدراسیون آسیا نیز از این اتفاق ناراحت بوده و میزبانی ایران را به زمان مساعدتری موکول کرده است.   پس از این اتفاق و در حالی که فدراسیون ایران به دلیل آماده کردن شرایط میزبانی متحمل هزینه های بسیاری شده بود، بار دیگر در مذاکرات شفاهی و مکاتبات رسمی، فدراسیون ایران اعلام کرد آماده برگزاری این رویداد در تاریخ جدید است.   متاسفانه کنفدراسیون آسیا در یک اقدام غیرحرفه ای امروز میزبان جدیدی را برای مسابقات معرفی کرده و از ازبکستان به عنوان میزبان مسابقات آسیایی نام برده است.   گفتنی است؛ فدراسیون بدنسازی ایران ضمن اعتراض به تصمیم کنفدراسیون آسیا، در نخستین نشست کمیته فنی مچ اندازی در خصوص چگونگی اعزام تیم ملی به مسابقات آسیایی ازبکستان تصمیم گیری خواهد کرد. ­

دیگر خبرها

  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • انتقال میزبان مسابقات مچ اندازی قهرمانی آسیا از کیش به ازبکستان
  • انتقال میزبانی مچ‌اندازی آسیا از کیش به تاشکند!
  • تمهیدات ویژه برای استفاده از پنل‌های خورشیدی در خلیل آباد
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی