Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه مازندران دارای بیش از ۵۲ رشته در مقطع کارشناسی در دوره‌های روزانه و شبانه، بیش از ۱۰۵ رشته گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و بیش از ۷۲ رشته گرایش در مقطع دکتراست.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ داوطلبان کنکوری که اکنون در فکر انتخاب شهر و رشته برای تحصیل در مقطعی جدیدتر از زندگی خود هستند، نباید و نمی‌توانند خود را از تحصیل در شهر‌های دیگر محروم کنند؛ اما حتما برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی زندگی در شهری جدید، باید دقت بیشتری در انتخاب داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دانش آموزان دیروز و دانشجویان فردا برای کاهش این آسیب‌ها، نیازمند شناختی ولو اجمالی از دانشگاه‌های شهر‌های مختلف کشورمان هستند.  

خبرگزاری دانشجو در سلسله گزارش‌های کدام شهر، کدام دانشگاه بدنبال معرفی دانشگاه‌های مهم و برجسته کشورمان است.      معرفی دانشگاه مازندران
دانشگاه مازندران بزرگترین مرکز آموزش عالی استان مازندران به شمار می‌رود و دارای سابقه‌ای بالغ بر ۴۷ سال است. در سال ۱۳۵۸ و با تصویب شورای عالی انقلاب از ادغام این مراکز، دانشگاه مازندران به صورت رسمی تاسیس و در طی سال‌های اخیر رشد قابل توجهی در هر دو عرصه کمی و کیفی داشته است.   دانشگاه مازندران با حدود ۱۴۰۰۰ دانشجو، ۴۰۰ عضو هیات علمی، ۵۰۰ کارمند  ۸۸ دانشیار، ۲۰۰ استادیار و ۲۴ مربی و تعدادی از مدرسین حق التدریس بر عهده دارند.
      دانشگاه مازندران سالانه بیش از ۳۰۰۰ هزار دانشجو می‌پذیرد. ۷۶۲۹ نفر در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند که ۵۱۸۳ نفر آن‌ها خانم و ۲۴۴۶ نفر آنان آقا هستند.   تعداد رشته‌های موجود در دانشگاه مازندران بیش از ۵۲ رشته در مقطع کارشناسی در دوره‌های روزانه و شبانه، بیش از ۱۰۵ رشته گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و بیش از ۷۲ رشته گرایش در مقطع دکتراست.  
دانشگاه مازندران ۲۳۴۱ نفر ظرفیت در خوابگاه‌های دولتی دارد دانشگاه مازندران ۲۳۴۱ نفر ظرفیت در خوابگاه‌های دولتی دارد از این تعداد هزار و ۳۵۲ نفر در خوابگاه حضرت زینب (س) و ۷۲۷ دانشجو هم خوابگاه امام حسین (ع) و ۳۵۲ دانشجو هم در خوابگاه شهید نواب صفوی سکونت دارند.

خوابگاه حضرت زینب (س) مختص خواهران است و دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در آن سکونت دارند، خوابگاه امام حسین (ع) هم مختص دانشجویان برادر کارشناسی ارشد است و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برادر نیز در خوابگاه شهید نواب سکونت دارند.

حدود ۲۱ خوابگاه خودگردان با ظرفیت‌های تقریبا ۲۰ تا ۳۰۰ نفر داریم و مجموع ظرفیت خوابگاه‌های خودگردان ۱۰۰۰ نفر است.


سرای دانشجویی شهید نواب صفوی با قدمت بیش از ۵۰ سال، با عناوینی مختلف مورد بهره برداری قرار گرفته است. این مجتمع با داشتن حدود ۱۰۰۰ متر نوار ساحلی دریای خزر، یکی از بکرترین سواحل استان محسوب می‌شود که ساختمان‌های این مجتمع به دلایلی همچون قدمت بالا و شرایط آب و هوایی محیط، در طول این سال‌ها دچار فرسودگی و استهلاک شده، به نحوی که در سالیان اخیر، دانشجویان هم راغب به سکونت در این محیط نبودند.     ۱۵۳۴۴۴ جلد کتاب در کتابخانه دانشگاه مازندران
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد  دانشگاه مازندران  در سال ۱۳۶۱ با مجموعه‌ای بیش از  ۳۰۰۰ عنوان کتاب فاسی و لاتین در فضایی  به وسعت  ۳۰۰ مترمربع و با تعداد ۵ نفر کارمند آغاز بکار نکرد.

در حال  حاضر با  حدود  ۱۵۳۴۴۴ جلد کتاب فارسی، عربی، لاتین و روسی و با حضور ۱۹  کارشناس ارشد، کارشناس، فوق دیپلم در فضایی به مساحت حدود ۸۵۰۰ متر مربع، یکی از بزرگترین کتابخانه‌های ایران و بزرگترین کتابخانه دراستان مازندران می‌باشد، که در سطح دانشگاه و استان خدمات مفید و گسترده‌ای می‌کند.  
این کتابخانه در حال حاضر با ۷۹۹۰۸ عنوان کتاب و ۱۵۳۴۴۴ نسخه که حدود ۶۰ درصد آن فارسی و ۴۰ درصد دیگر لاتین هستند به زبان‌های مختلف فارسی، انگلیسی، عربی، آلمانی و فرانسه همراه با ۴۰۰۰ عنوان پایان نامه‌های دوره کارشناسی ارشدو دکترا به ارایه خدمات مشغول است. روش طبقه بندی این کتابخانه «موضوعی» است که با استفاده از روش «کنگره» اداره می‌شود.

۳۷۰ عنوان نشریه ادواری در این کتابخانه موجود است. مجموعه جزوات و انتشارات دولتی با حدود ۴۳۰۰ عنوان در زمینه‌های مختلف از غنی‌ترین منابع کتابخانه‌ها در سطح استان و کشور میباشد. شماره‌های قدیمی مجلات به صورت تجلید و صحافی در بخش خود نگهداری میشوند و در دسترس محققان و پژوهشگران قرار می‌گیرد.  
همچنین مجموعه منابع مرجع شامل دائره المعارف ها، واژه نامه ها، گزارش‌ها اعم از کتاب، مواد دیداری و شنیداری حدود ۴۰۰ عنوان را در بر می گیرد. بخش امانت و مراجعات کتابخانه روزانه حداقل ۷۵۰ عنوان کتاب به صورت امانت به متقاضیان ارایه می کند.   این کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه جزء «طرح غدیر» و امانت بین کتابخانه‌ها در سطح کشور میباشد. همچنین ارتباط با شبکه‌های اطلاع رسانی در سطح داخل و خارج از کشور، تکمیل نرم افزار‌ها و تهیه و نصب ترمینال‌های مناسب برای دانشجویان و محققان در این مرکز امکان پذیر می‌باشد.     آزمایشگاه دانشگاه مازندران
در استان مازندران ۷۱ مرکز آموزشی و پژوهشی شامل ۸ دانشگاه دولتی، ۲ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی، ۵ پژوهشکده و مرکز تحقیقات، ۳ شعبه از دانشگاه‌های دیگر کشور، ۲۲ دانشگاه و موسسه غیر انتفاعی، ۱۴ واحد دانشگاه آزاد اسلامی و ۱۷ واحد دانشگاه پیام نور فعال می‌باشند.

استان مازندران دارای ۶۰ درصد دانشجویان در بین استان‌های شمالی کشور است و از طرفی تعداد زیادی مراکز و شهرک‌های صنعتی در استان وجود دارد که نیازمند دریافت خدمات در زمینه‌های مختلفی همچون اندازه گیری درصد ترکیبات، مستلزم وجود دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته کالیبره شده با دقت، صحت و قابلیت اعتماد بالا در کنار کارشناسان مجرب و آموزش دیده و مجموعه نظارتی همچون اساتید برجسته دانشگاه می‌باشد.

آزمایشگاه دانشگاه مازندران  به صورت چهار ضلع و در دو طبقه ساخته می‌شود که در فاز اول، یک ضلع آن در حال ساخت است و و دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۸۵ درصد درصد می‌باشد.   این آزمایشگاه صرفا برای انجام آنالیز بر روی نمونه‌ها و خدمات دهی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و محققان طراحی شده است و دارای بخش دریافت نمونه ها، پاسخ دهی، آزمایشگاه نمونه سازی، آزمایشگاه‌های تخصصی تجهیزات و حوزه ریاست می‌باشد.

 تجهیزاتی که برای مجهز کردن آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران مد نظر قرار دارد، در حوزه‌های زیر طبقه بندی می‌شود و در طی فاز بندی‌های مختلف اجرایی خواهد شد که شامل: تصویر برداری و میکروسکوپی، جداسازی و کروماتوگرافی، طیف سنجی، بیوشیمی، محیط زیست، مهندسی شیمی، تربیت بدنی، مهندسی مکانیک و عمران می‌باشد.  
فضای آموزشی دانشگاه مازندران
فضای آموزشی دانشگاه مازندران در سالهای قبل برای هر دانشجو ۲/۸ متر است. سرانه فضا‌های ورزشی ۶/۰ است. سرانه کتابخانه مرکزی، برای دانشگاه مازندران ۱/۱ متر بود و در بخش خوابگاه ۶/۲ متر است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه مازندران تحصیلات تکمیلی کتابخانه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۲۹۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقیمی: مأموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در گردهمایی معاونان اداری و مالی دانشکده‌ها و واحد‌های دانشگاهی دانشگاه تهران که در محل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به قرارگیری در آستانه برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد فعالیت دانشگاه تهران، گفت: ما می‌دانیم که واقعیت‌های سنت دانشگاهی در تمدن ایران که دنیا به آن اعتراف دارد، محدود به چند دهه سابقه دانشگاهی نیست بلکه برای شکل‌گیری دانشگاه در قالب مدرن، مجموعه ساختمان‌هایی در ۹۰ سال گذشته برای دانشگاه تهران شکل گرفت و دارالفنون به آن منتقل شد. نهاد‌های بین‌المللی سابقه بیش از ۱۷ قرن نهاد دانشگاه در ایران را ثبت کرده‌اند و یونسکو در سال ۲۰۱۷ دانشگاه جندی‌شاپور را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا معرفی کرد که اکنون این قدمت به ۱۷۵۷ سال رسیده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته با حضور در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به توضیح مبانی انضمام قدمت نهاد‌های علم ایران به سابقه دانشگاه تهران پرداخته و در پی آن شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماموریت برگزاری بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران و تدوین نظامی برای سنت دانشگاهی را به دانشگاه تهران واگذار کرده است، افزود: با مطالعه سنت دانشگاهی در ایران زمین، به نوعی سابقه جندی شاپور، نظامیه‌ها، ربع رشیدی، دارالحکمه‌ها و دارالفنون به دانشگاه تهران پیوند می‌خورد. اسناد پشتیبان قوی برای انضمام این سوابق ارزشمند به یکدیگر داریم و در حال باززنده‌سازی این سیر تکامل هستیم و باور داریم دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران میراث‌دار این قدمت و پیشینه است.

مقیمی با اشاره به ارائه پیشنهاد دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تدوین نظام‌نامه‌ای برای دانشگاه تمدن‌ساز، گفت: در مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳، ماموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران بر تلاش علمی برای ضمیمه شدن تجربه پرافتخار نهاد‌های علم در ایران به قدمت دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران تاکید کرد و اظهار داشت: مبنای قانونی قوی و اسناد پشتیبان علمی برای انضمام قدمت دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران فراهم شده است. در نظر گرفتن چند دهه قدمت برای دانشگاه تهران، با واقعیت تمدنی ما سازگار نیست بلکه دانشگاه تهران ریشه در تاریخ تمدن ما دارد؛ تاریخی که قدمت دانشگاه جندی شاپور به عنوان مبدأ آموزش عالی جهان را برابر ۱۷۵۷ سال تایید می‌کند و یونسکو نیز این قدمت را تصویب کرده است. دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در سپهر علم و فرهنگ کشور می‌درخشد و میراث‌دار این قدمت ۱۷۵۷ ساله است.

 مقیمی در ادامه سخنانش به نقد کم‌کاری‌ها در تبیین و تبلیغ تاریخ تمدن ایران زمین و خدمات متقابل اسلام و ایران پرداخت و تصریح کرد: جریان‌های تقابلی با ارزش‌های تمدنی ما، هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را نشانه گرفته‌اند. تلاش‌های سازماندهی‌شده برای رنگ باختن هویت ایرانی و فراموش شدن افتخارات تمدنی و ترویج حس شیفته غرب شدن، در حالی صورت می‌گیرد که رویکرد تقابلی آنها به دنبال این است که هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را زیر سوال ببرد.

وی افزود: در اسرائیل با برگزاری جشن پوریم معتقد هستند که به نوعی موفق شده‌اند تمدن ایرانی را به زمین بزنند و عده معدودی از مدعیان ملی گرایی که تقابل با فرهنگ اسلامی را در پیش گرفته اند، بدلیل جهالت یا دین ستیزی، بدون اینکه از فلسفه شکل‌گیری رژیم صهیونیستی و ارزش‌های فرهنگی آن آگاه باشند، از اقدامات آن حمایت می‌کنند؛ بنابراین باید همگان را به تمدن و هویت ایرانی توجه بدهیم و بیشتر آگاهی‌بخشی کنیم. به شدت به کار کردن بر روی تمدن و هویت ایرانی نیاز داریم.

این مسئول ادامه داد: این درحالی است که بعضی افراد نادان دوست‌نما نیز از سوی دیگر می‌گویند وقتی از اسلام صحبت می‌کنیم، تمدن ایرانی را باید کنار بگذاریم. این حرف نابجایی است و به نوعی همکاری و همراهی با همان افرادی است که تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند. این افراد که به ظاهر خود را متدین و مدافع نظام و رهبری نشان می‌دهند اتفاقا برعکس دیدگاه رهبری اقدام می‌کنند و به نظام ضربه می‌زنند. معتقدیم خروجی این دیدگاه افراطی که می‌خواهد تمدن ایرانی را مورد هجمه قرار دهد متناسب با همان رویکردی عمل می‌کند که غربی‌ها تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند.

 مقیمی با اشاره به اینکه ویل دورانت کانون تمدن‌سازی در ایران را دانشگاه جندی شاپور دانسته است، افزود: دانشگاه یکی از ارکان سه گانه تمدن است و یکی از مبنا‌هایی که بخواهیم قدرت یک تمدن و نظام‌مندی یک حکومت را ارزیابی کنیم، وجود دانشگاه‌ها است. در بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی در ایران که ۸ خرداد ماه همزمان با نود سالگی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، به دنبال تبیین نقش تمدن‌سازی دانشگاه تمدن‌ساز در دستیابی به تمدن نوین اسلامی ایرانی هستیم که در این راستا بیش از ۱۳۰۰ ایده و پیشنهاد از سوی دانشگاهیان و مردم در سامانه نظام پیشنهاد‌های دانشگاه ثبت شده است و طی یک هفته آینده ۹۰ ایده به عنوان ایده برتر معرفی و در طول سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

 مقیمی با اعلام اینکه معاونان اداری و مالی و معاونان اجرایی دانشکده‌ها و واحد‌های دانشگاهی دانشگاه تهران به عنوان رابط و حلقه اتصال واحد‌های دانشگاهی با ستاد بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همکاری خواهند داشت، گفت: انتظار می‌رود در هر دانشکده حداقل یک رویداد مهم و متفاوت همزمان با برگزاری این بزرگداشت در طول سال ۱۴۰۳ اجرا شود.

رئیس دانشگاه تهران افزود: روز هشتم خرداد ماه از هر دانشکده دانشگاه تهران، تعدادی فارغ‌التحصیل یا دانشجویانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند به صورت نمادین در آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران حضور پیدا کرده و لباس فارغ‌التحصیلی به تن می‌کنند که از این افراد با حضور هیات رئیسه دانشکده‌ها تجلیل می‌شود. همچنین عکس یادگاری در سردر دانشگاه با حضور این منتخبین دانشکده‌ها خواهیم داشت.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران از اجرای نماد ویژه و فاخر برای بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سال فعالیت دانشگاه تهران در چهارراه واقع در پردیس مرکزی دانشگاه تهران خبر داد و افزود: سکه نقره ویژه این بزرگداشت از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است و قرار است در یکی از چک‌پول‌ها نیز نماد سردر دانشگاه تهران درج شود.

رئیس دانشگاه تهران همچنین از برگزاری اجلاس سراسری روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از دوم تا چهارم خرداد ماه در دانشگاه تهران خبر داد و اظهار داشت: این اجلاس در سالن اجلاس جدید دانشگاه تهران که به مناسبت یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه گذاری سنت دانشگاهی در جهان با ظرفیت ۲۳۰ نفر احداث شده است، برگزار خواهد شد و اجلاس روسای دانشگاه‌ها اولین برنامه‌ای است که در این سالن باشکوه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل نور
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد
  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است
  • مقیمی: مأموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • مصاف سوارکاران مازندران در سواحل بابلسر
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود