Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدرس دانشگاه و دکترای تخصصی گیاهان دارویی گفت: جهاد دانشگاهی زمینه و بستر خوبی را برای رشد و بالندگی در حوزه گیاهان دارویی فراهم کرده که اقدامات علمی و تحقیقاتی خوبی در این حوزه در حال انجام است.

مسعود نیارق در گفت‌وگو با ایسنا، با توجه به علاقمندی زیادی که به حوزه گیاهان دارویی و تامین سلامت افراد جامعه از این مسیر داشتیم به طور سیستماتیک در سال‌های اخیر در حوزه گیاهان دارویی تحقیقات گسترده‌ای را انجام دادیم که هدف اصلی از تشکیل مجموعه گیاهان دارویی آسپیناس ارائه خدمات به مردم در حوزه ارتقای سلامتی آنهاست که به شکل علمی و به روز فعالیت‌هایمان را در این بخش ادامه می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به دیرینگی توجه به گیاهان دارویی و سوابق استفاده از آن اشاره و خاطرنشان کرد: گاه این سوابق و تجربیات سینه به سینه به نسل‌ها منتقل شده و اقوام مختلف به صورت شفاهی و حتی مکتوب توسط اشخاص مختلف آن را به نسل‌های بعدی منتقل کردند تا اینکه امروز ما شاهد گستردگی علوم در این حوزه هستیم.


مدرس دانشگاه و دکترای تخصصی گیاهان دارویی به طرح مباحث مختلف گاه غیرمستند در این حوزه اشاره کرد و گفت: ما در این مجموعه سعی می‌کنیم با ارائه مشاوره‌های رایگان مردم را به استفاده درست و اصولی از گیاهان دارویی دعوت کنیم به طوری که به شکل تفکیک شده بین گیاهان دارویی و داروهای گیاهی سعی بر این است تا در کنار بهره‌گیری از این گیاهان نسبت به حفظ بقا و توسعه آنها نیز یک همت راستین داشته باشیم.


نیارق با انتقاد از افرادی که بدون آگاهی از خواص گیاهان دارویی اقدام به تجویز گیاهان کرده و در این زمینه اطلاعات ناقص خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهند، افزود: ارائه این اطلاعات نادرست و غلط گاه به نابودی گونه‌های گیاهان دارویی منجر شده که نمونه‌ آن را در جمع‌‌آوری بابونه، پونه و سایر گونه‌های نادر در مناطق مختلف استان شاهد هستیم.


وی با قدردانی از همت جهاد دانشگاهی در راه‌اندازی یک مجموعه علمی و تخصصی در این حوزه بیان کرد: ما در مرکز تخصصی خدمات گیاهان دارویی سعی می‌کنیم تا در کنار شناسایی این گیاهان و تلاش برای حفظ گونه‌های نادر نسبت به طبقه‌بندی آنها با اسم محلی و کارهای علمی و تحقیقاتی به شکل مرجع اقدام کنیم تا به هم ریختگی در این حوزه آثار و تبعات سوئی نداشته باشد.


مدرس دانشگاه و دکترای تخصصی گیاهان دارویی به الگوی کشت گیاهان دارویی و توجه به مولفه‌هایی همچون اقلیم، ارتفاع، دما و شرایط آب و هوایی اشاره و تصریح کرد: قرار نیست در همه مناطق این استان یک نوع گیاه کشت و عمل‌آوری شود، چرا که ما در ارتفاعات سرد سبلان نمی‌توانیم زعفران بکاریم، در حالی که این کشت در نمین پاسخگو خواهد بود.


نیارق ادامه داد: در این زمینه باید بر اساس سامانه جی آی اس مناطق مستعد را شناسایی کنیم تا در کنار کشت این محصولات به فرآوری آن نیز در بخش‌های مختلف برای ارائه محصول به بازار توجه کنیم که اصل مهم در این حوزه کشت ارگانیک گیاهان دارویی است که ضرورت دارد بدون سم، کود و سایر افزودنی‌ها این کشت به شکل مناسب و ارگانیک انجام شود.


وی با انتقاد از فروش فله‌ای با حجم بسیار بالای گیاهان دارویی اظهار کرد: نباید خرید و فروش این محصولات به شکل انبوه و فله‌ای باشد بلکه همچون بسیاری از کشورهای دنیا باید صنایع فرآوری و بسته‌بندی مناسبی را تدارک ببینیم تا این عرضه به شکل صحیح و درست با در نظر گرفتن تمام جوانب امر انجام شود.


مدرس دانشگاه و دکترای تخصصی گیاهان دارویی به وجود 500 گونه گیاه دارویی قابل عرضه در عطاری‌ها به شکل سنتی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه سال 2050 سال اقتصاد گیاهان دارویی است و ما در تجارت جهانی سهم بسیار کمی را داریم ضرورت دارد با بهره‌گیری از تجربیات سایر کشورها هم در بخش کشت و هم فرآوری و بسته‌بندی این محصولات دقت کنیم تا مشکلی به وجود نیامده و بتوانیم با ارزش افزوده بسیار بالا محصولات خودمان را عرضه کنیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام گياهان دارويي منطقه اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۳۰۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان

ایسنا/همدان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان از رشد سه برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در این استان و قابلیت سرمایه‌گذاری بالای آن خبر داد.

احمد شانیان در دیدار با مدیران شرکت‌های وزارت دفاع در همدان، اظهار کرد: تویسرکان قطب تولید دارو در غرب کشور است و با توجه به ظرفیت استان در تولید گیاهان دارویی می‌توان برای توسعه این محصولات، پروژه‌ای را در عرصه دارو راه‌اندازی کرد.

وی با اشاره به مزایا و ظرفیت‌های استان در عرصه شرکت‌های دانش‌بنیان، تولید دارو و لاستیک، بیان کرد: با حمایت دولت و با تدابیر استاندار شاهد تحول و توسعه در بخش تولید و تجارت استان هستیم. اکنون صنعت استان همدان ۲۲ درصد رشد داشته است.

مدیرکل صمت استان همدان با اشاره به وضعیت ذخایر لیتیوم کشف‌شده در این منطقه، گفت: دو گواهی کشف در همدان صادر شده و صدور پروانه بهره‌برداری از آنها در حال پیگیری است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره‌ کل صمت استان، نیروگاه‌های خورشیدی و توسعه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، گیاهان دارویی و استخراج ماده مؤثره و تبدیل ظرفیت‌های شاخص معدنی و صنعتی استان به ثروت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های زیرمجموعه وزارت دفاع در استان همدان از دیگر مواردی بود که در این‌ نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی