Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده همدانی گفت: کتاب "رقص خاکریز" که در مراسم بزرگداشت "عملیات رمضان" توسط "سردار قاسم سلیمانی "رونمایی شد یک اثر تحلیلی تاریخی درباره "عملیات رمضان" است نه کتاب خاطرات. ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۱ استانها همدان نظرات

محسن صیفی‌کار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با اشاره به جزییات کتاب "رقص خاک ریز" اظهار داشت: کتاب "رقص خاک ریز"، نگاهی تحلیلی و تاریخی به "عملیات رمضان" و" نقش رزمندگان همدانی" در این عملیات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: کتاب "رقص خاک ریز" که به‌اشتباه برخی آن را کتاب خاطرات معرفی کرده‌اند در اصل به ماهیت، چرایی، نحوه حضور یگان‌ها و دیگر ابعاد رزم نظامی در عملیات رمضان می‌پردازد.

این نویسنده همدانی عنوان کرد: برای نگارش این کتاب از منابع مختلفی استفاده‌شده است و به صورت ویژه در دو فصل به "بررسی نقش رزمندگان استان همدان" که آن زمان در قالب سه گردان به لشگر 41 ثارالله کرمان به فرماندهی" سردار سلیمانی"، مأمور شده بودند، پرداخته‌شده است.

وی با اشاره به اینکه دو فصل "3 گردان ما" و "گردان خندق" به بیان نقش رزمندگان همدانی در عملیات رمضان اختصاص دارد، گفت: در فصل "گردان خندق" با توجه به اینکه فرماندهی این گردان در عملیات رمضان را "سردار جعفر مظاهری" بر عهده داشتند ضمن بررسی این عملیات، خاطرات ایشان از آن مقطع زمانی نیز بیان‌شده است.

صیفی‌کار ابراز کرد: در عملیات رمضان که 22 تیرماه سال 61 انجام شد سه گردان از نیروهای استان همدان به ترتیب وارد عملیات می‌شوند که در بین آن‌ها گردان آخر به نام گردان "خندق" مهم‌ترین وظیفه را بر عهده داشته است چراکه فرماندهان و جانشینان هر دو گردان قبلی یعنی "شهیدان حاجی بابایی" فرمانده" گردان نصر" و شهید "محمد دلاوری" فرمانده" گردان فتح " به شهادت رسیده بودند.

وی اظهار داشت: در این عملیات از سه گردان اعزام‌شده تنها گردان "خندق" باقی می‌ماند که به همراه دیگر نیروهای باقی‌مانده از دو گردان قبلی وارد عملیات شده و ماجراهای سنگر شهادت و خاک ریز ابرویی را تجربه می‌کند؛ گردانی که 4 تا 5 روز با چنگ و دندان به معنای واقعی کلمه دفاع می‌کنند.

نویسنده کتاب رقص خاک ریز بابیان اینکه دلیل انتخاب نام "رقص خاک ریز" برای این کتاب نیز به دلیل ماجراهایی است که برای گردان "خندق" رخ می‌دهد عنوان کرد: سردار جعفر مظاهری در درباره آن‌ها روزها گفتند "خدا می‌داند این خاک ریز در آسمان می‌رقصید و گویی زمین و زمان باهم می‌لرزیدند. کسی جرئت نمی‌کرد لحظه‌ای سرش را بالای خاک ریز بیاورد....".

وی با تأکید بر اینکه رزمندگان همدانی در عملیات "رمضان" حماسی جنگیدند ابراز کرد: در عملیات "رمضان" "گردان خندق" در یک نبرد عاشورایی موفق می‌شود یک خاک ریز 120 متری را نگه دارد، خاک ریزی که اگر سقوط می‌کرد تمام دست آوردهای عملیات در" قرارگاه قدس" نیز از بین می‌رفت.

صیفی‌کار بابیان اینکه نگارش این کتاب یک اقدام کاملاً آتش به اختیارانه بود، افزود:  وقتی قرار شد یادواره "شهدای عملیات رمضان" برگزار شود مقرر شد برای زنده ماندن نام این عملیات کتابی درباره آن نوشته شود به همین منظور نیز ما نگارش و تدوین این کتاب را از فصل بهار آغاز کردیم.

وی گفت: این کتاب در 8 فصل  و در دو محور "تحلیل سیاسی" و "تحلیل نظامی" تدوین‌شده است و دربردارنده اتفاقات رخ‌داده در عملیات رمضان، عملکرد رزمندگان همدانی در این عملیات، ماجرای بمباران نماز جمعه روز قدس مردم روزه‌دار همدان، ضمایم، عکس‌ها، اخبار درج‌شده در جراید، اسناد عملیات و غیره است.

این نویسنده توانای همدانی با اشاره به اینکه  این اثر یک خط تاریخی را نیز دنبال می‌کند و علاوه بر ماجرای بمباران نماز جمعه روز قدس همدان به ماجرای بمباران دو یا سه‌نقطه دیگر از همدان در همان روز نیز می‌پردازد اظهار داشت:  در بمباران هوایی همدان در آن روز 115 نفر  و در عملیات رمضان نیز 156 نفر به شهادت رسیدند که بسیاری از آن‌ها مفقودالاثر هستند.

وی درباره عدم انتشار عکس از عملیات رمضان در این کتاب مطرح کرد: متأسفانه ما از این عملیات نتوانستیم عکسی به دست آوریم چراکه شهید "حمید یوسفی نیک‌خو" که مسئول عکاسی و فیلم‌برداری از این عملیات بودند در همین عملیات به شهادت رسیده و به‌تبع عکس‌ها و فیلم‌های گرفته‌شده نیز همراه ایشان از بین رفته است.

صیفی‌کار گفت: چاپ دوم کتاب "رقص خاک ریز" به زودی روانه بازار شده و چاپ سوم اثر نیز با ویراست جدید و تصاویر و نقشه‌های بیشتر در ماه‌های آینده منتشر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کتاب "رقص خاک ریز" توسط بنیاد فرهنگی هنری "شهید همدانی" و توسط" نشر چنار" به چای رسیده است، اعلام کرد: در نگارش و تدوین این کتاب از مطالب کتاب" رمضان در کوشک"( بخش‌هایی که مربوط به عملیات رمضان است) نوشته ابوالفتح مؤمن نیز با حفظ امانت نقل‌قول شده است.

به گزارش تسنیم، کتاب" رقص خاک ریز" روز پنجشنبه 4 مردادماه امسال همزمان با مراسم بزرگداشت "عملیات رمضان" با حضور فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی "سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی" و دیگر فرماندهان نظامی استان همدان، پیشکسوتان جهاد و شهادت و مسئولان استان همدان رونمایی شد.

انتهای پیام/م

R41405/P1486/S6,75/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۳۱۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: کشف شواهدی از آثار تاریخی در عمق ۱.۵ متری زمین، روند اجرای عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر را به طور موقت متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن خیابان باباطاهر در مرکز شهر و تاریخی‌ترین بافت همدان و پیش‌بینی کشف آثار تاریخی در این مکان، کارشناسان میراث‌فرهنگی از ابتدای اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی بر روند اجرای کار نظارت داشتند.

وی افزود: به دنبال اجرای این طرح، روز گذشته و هنگام خاکبرداری شواهدی از آثار تاریخی در این محدوده نمایان شد که به صورت موقت تا اعلام نظر دقیق کارشناسان ادامه اجرای کار متوقف شده است و هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت در صورت نیاز نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان ادامه داد: تلاش داریم در کنار حفظ آثار تاریخی مانع فعالیت‌های عمرانی شهر نشویم و به همین دلیل تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کار کارشناسی و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان یک ظرفیت گردشگری در کنار فعالیت‌های عمرانی و شهرسازی شهرداری برای شهر همدان استفاده کنیم.

وی گفت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، یگان حفاظت میراث فرهنگی ناظر پروژه است تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

کد خبر 751136

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • کشف یک دیواره تاریخی از یک بنا در همدان
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • لحظه اصابت راکت‌ها به پایگاه کرم ابوسالم/ واکنش تصویری قسام
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • شواهدی از آثار تاریخی در خیابان باباطاهر همدان مشاهده شد
  • عملیات ترکیبی رزمندگان فلسطینی در نبرد ۱۵ ساعته با اشغالگران
  • یک مکالمه بیسیمی با عراقی‌ها درباره صدام
  • عملیات ضدصهیونیستی القسام در خارج از فلسطین