Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره شرایط استفاده از ارزهای غیرمعمول به جز دلار در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، پیش‌فاکتورهایی که شرکت‌های واردکننده دارو و تجهیزات پزشکی به سازمان غذا و دارو ارائه می‌کنند، باید بر اساس ارز کشور مبداء باشد و تخصیص ارز هم بر اساس ارز کشور مبداء خواهد بود، نه با دلار.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : دکتر کیانوش جهانپور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره شرایط استفاده از ارزهایی به جز دلار در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: طبق اعلام سازمان غذا و دارو پیش‌فاکتورهایی که شرکت‌های واردکننده دارو و تجهیزات پزشکی به سازمان غذا و دارو ارائه می‌کنند، باید بر اساس ارز کشور مبداء باشد و تخصیص ارز هم بر اساس ارز کشور مبداء خواهد بود.
وی افزود: بنابراین اگر شرکتی از ترکیه دارو وارد کند، نمی‌تواند هیچ فاکتور دلاری به سازمان غذا و دارو ارائه دهد، بلکه باید بر اساس لیر ترکیه پیش‌فاکتورش را ارائه دهد. به همین ترتیب اگر دارو یا تجهیزاتی را از کشورهایی چون  سوییس، هند و ... وارد کشور کند، باید پیش فاکتور را با فرانک سوییس، روپیه هند و... به سازمان غذا و دارو ارائه کند.
جهانپور ادامه داد: بنابراین اصلا مورد قبول نیست که شرکت‌های دارویی یا تجهیزاتی واردکننده، دارو یا تجهیزات پزشکی را از کشوری وارد کنند، پیش‌فاکتورهایش را بر اساس دلار ارائه دهند و قرار باشد در اینجا تبدیل ارز انجام شود. بنابراین از آنجایی که بر اساس ارز مبداء اعتبارات را تخصیص می‌دهیم، پیش‌فاکتور هم با همان ارز کشور مبداء ارائه می‌شود تا دچار تغییر و تحول و مشکلات محاسباتی نشویم.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در گذشته بحثی از سوی بانک مرکزی مطرح شد مبنی بر اینکه در مبادلات، دلار به میان نیاید و محاسبات و ارائه گزارش‌ها بر اساس یورو باشد، گفت: البته این بحث ارتباطی با سازمان غذا و دارو نداشت، اما در حال حاضر اعلام کردیم که هر شرکت واردکننده‌ای که می‌خواهد دارو یا تجهیزات پزشکی را وارد کند، پروفورم‌ها یا پیش فاکتورهایی که ارائه می‌کند باید بر اساس ارز کشور مبداء باشد و تخصیص ارز هم بر همان اساس انجام می‌شود. در حال حاضر به جز ارز یورو که مشکلاتی در تخصیص آن وجود دارد، ‌در تخصیص سایر ارزها  مشکلی نداریم.
جهانپور در ادامه درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر ورود داروی چینی به کشور، گفت: به هیچ عنوان واردات دارو را به عنوان محصول نهایی دارو از چین نداریم و حتی به یک قلم داروی چینی هم مجوز واردات از چین داده نشده است.
وی تاکید کرد: البته در تمام دنیا شرکت‌های تولیدکننده دارو، ماده اولیه و ماده موثره دارو را از دو کشور چین و هند تهیه می‌کنند؛  به‌طوری که بزرگ‌ترین و معتبرترین برندهای داروسازی دنیا اکنون بسیاری از مواد اولیه و موثره مورد نیازشان را از هند و چین وارد می‌کنند. به عنوان مثال بعد از اطلاع از اینکه ماده اولیه داروی والسارتان عارضه دارد، شاهد بودیم که ۲۲ شرکت اروپایی، پنج شرکت آمریکایی و شرکت‌های مختلف در کشورهای مختلف دارو را ریکال کردند. زیرا مبداء همه این داروها یک شرکت چینی بود. بنابراین چین در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی محسوب می‌شود و تمام دنیا ماده اولیه مورد نیازشان را از این کشور تامین می‌کنند.

کد خبر: ۵۳۷۳۷۵ تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۱

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دارو تجهیزات پزشکی ارز دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۴۵۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه بر خط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک برای پیگیری موافقتنامه‌های دوجانبه بین ایران و اوگاندا
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی