Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@22:49:42 GMT

اتصال چهار روستای قم به سرشاخه‌های دز

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۴۶۴۰۰

اتصال چهار روستای قم به سرشاخه‌های دز

وحید بذر افشان با اعلام خبر فوق، اظهار داشت: عملیات اجرایی و برنامه های عمرانی برای اتصال روستاهای تیره، ویریچ، خاوه و فردو از بخش کهک به شبکه آبرسانی سرشاخه های دز آغاز شده است.

کهک یکی از بخش ‌های قم با 2 دهستان فردو و کهک و 18 روستاست که در جنوب این شهر قرار دارد و فاصله مرکز این بخش تا قم 30 کیلومتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، اعتبار عملیات اجرایی این طرح را 100 میلیارد ریال ذکر کرد.

وی با بیان این که درصدد اتصال تعداد بیشتری از روستاها به شبکه آبرسانی هستیم گفت: از سال گذشته تا کنون پنج روستا ازجمله میم، ابرجس، دستگرد، لنگرود وقبادبزن بخش کهک به سرشاخه های دز متصل شده است.

مراحل اولیه بررسی انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم و برخی شهرهای مرکزی ایران از سال 1360 آغاز شد و دور نخست این مطالعات تا سال 1364 پایان یافت. پس از این مرحله در سال‌های 1367 و 1378 باردیگر مطالعاتی در خصوص چگونگی اجرای پروژه صورت گرفت.

اجرای رسمی طرح انتقال آب الیگودرز از شرق استان لرستان به برخی شهرهای مرکزی ایران و قم به طور رسمی از سال 1382 آغاز شد که اجرای آن موجب انتقال سالانه 181 میلیون متر مکعب آب از رودخانه‌های الیگودرز به سد کوچری گلپایگان و تصفیه خانه آن شد.

بذر افشان ادامه داد: همچنین عملیات ایجاد و اصلاح شبکه های آبرسانی روستاهای استان قم، ایستگاه پمپاژ آب، مخازن ذخیره آب و انشعاب های جدید مشترکان در حال اجراست.

وی بیان داشت: همچنین از ابتدای سال تاکنون حدود 10 هزار متر شبکه آبرسانی جدید در روستاهای قم ایجاد شده است.

وی با بیان این که 33 هزار مشترک آب در روستاهای استان قم وجود دارد، گفت: قم یکی ازکم آب ترین استان های کشور است که با محدودیت های منابع آبی نیازمند استفاده درست و بهینه روستایان و همه قشرهای جامعه از آب هستیم.

وی خاطرنشان کرد: استفاده نادرست از منابع آب های سطحی، زیرزمینی و وقوع خشکسالی ها باعث بروز مشکلاتی شده است که در همه کشور و به تبع آن در استان قم شاهد کم آبی هستیم.

بذر افشان همچنین با بیان این که آبرسانی سیار به 36 روستای استان قم صورت می گیرد گفت: 21 روستا زیرپوشش این شرکت و حدود 15 روستا غیرپوشش (زیر 20 خانوار) است که به صورت میانگین هفته ای 70 سرویس آبرسانی سیار به این تعداد روستاها انجام می شود.

وی گفت: هم اکنون بخش عمده ای از روستاهای بخش های پنجگانه استان قم از آب پایدار سرشاخه های دز برخوردار هستند که امیدواریم با اتمام طرح های عمرانی تمام روستاها از آب بهداشتی بهره مند شوند.

قم با مساحت حدود 11 هزار کیلومتر مربع در حاشیه کویر، در فاصله 140 کیلومتری جنوب شهر تهران قرار دارد؛ این استان دارای پنج بخش مرکزی، کهک، خلجستان، سلفچگان و جعفرآباد و پنج شهر قم، قنوات ، کهک، دستجرد و جعفریه ، 10 دهستان و 363 آبادی است.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، استان قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.

 

 

46

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت استان قم استان های کشور جامعه خشکسالی قم رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۴۶۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ روستای گلوگاه با مجتمع شهدای هزارجریب آبرسانی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد برارزاده پیش ازظهر دوشنبه در حاشیه بازدید از اجرای پروژه با اشاره به اجرای پروژه آبرسانی در مجتمع شهدای هزار جریب شهرستان گلوگاه، گفت: با اتمام این طرح، دو هزار و ۵۰۰ نفر از روستاییان از نعمت آب شرب کافی و پایدار بهره مند می‌شوند.

وی اظهار کرد: اجرای ۸۶۰۰ متر خط انتقال در اقطار ۲۰۰،۱۶۰ و ۹۰ میلی متری، احداث سه باب مخزن ذخیره در مجموع به ظرفیت ۳۰۰ متر مکعب و تجهیز و راه اندازی سه باب ایستگاه پمپاژ از جمله عملیات پیش بینی شده در قرارداد جاری این پروژه است.

وی از پیشرفت ۶۰ درصدی قرارداد این طرح خبر داد و افزود: تا کنون یک حلقه چاه با آبدهی ۲۵ لیتر در ثانیه حفر، پنج هزار متر لوله گذاری خط انتقال وهزار و ۱۰۰ متر لوله گذاری شبکه توزیع روستای دهی انجام و عملیات احداث مخزن ذخیره ۱۰۰ متر مکعبی آغاز شد.

مدیرعامل آبفا مازندران مبلغ اولیه قرارداد اجرای این طرح را ۱۸۳ میلیارد ریال و اعتبار هزینه شده تا کنون را ۱۵۲ میلیارد ریال دانست و گفت: درمجموع برای این مجتمع ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی می‌شود.

برارزاده جمعیت برخوردار این طرح را ۲۵۰۰ نفر دانست و خاطرنشان کرد: ۱۰ روستا تحت پوشش این مجتمع قرار دارد.

کد خبر 6098059

دیگر خبرها

  • آب شرب ۲۱۰ روستای آذربایجان شرقی تامین می شود
  • اصلاح شبکه فرسوده آبرسانی روستای برآباد خواف وارد فاز عملیاتی شد
  • حریم و روستاهای شرق تهران برای گذران اوقات فراغت محل مناسبی هستند |‌ همدردی با آبشار اشک ریز
  • نهضت آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور پیگیری می‌شود
  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
  • آبرسانی به ۹۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد
  • ۱۰ روستای گلوگاه با مجتمع شهدای هزارجریب آبرسانی می شود
  • آغاز طرح آبرسانی به روستای کم رضوان بندرلنگه
  • آب شرب پایدار ۲ هزار ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد
  • آب شرب پایدار ۲ هزار نفر ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد