Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران از هرم بزرگ جیزه برای طراحی و ساخت نوعی نانوذرات با خواص منحصر به فرد استفاده کردند، این نانوذرات در پیل خورشیدی و حسگر‌ها قابل استفاده هستند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یک گروه تحقیقات بین‌المللی پس از بررسی هرم بزرگ جیزه در مص، دریافتند که این هرم می‌تواند امواج الکترومغناطیسی را به امواج رادیویی تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها پیش‌بینی کردند که این هرم تحت شرایطی، انرژی امواج الکترومغناطیسی را در یکی از اتاق‌های خالی درون خود متمرکز می‌کند.

محققان تصمیم گرفتند تا از این نتایج برای طراحی نانوذراتی که خواص مشابه این هرم دارند، استفاده کنند. چنین نانوذراتی می‌تواند برای ساخت حسگر یا پیل‌های خورشیدی کارا استفاده شود.

محققان روی روش‌های آنالیز و مدل‌سازی هرم کار کردند تا نشان دهند که این هرم بزرگ چگونه امواج الکترومغناطیس را دستکاری می‌کند. آن‌ها مدلی ارائه کردند که در آن چند قطب در ساختار هرم منجر به تمرکز امواج الکترومغناطیس می‌شود. آن‌ها به بررسی برهمکنش میان اجسام و امواج الکترومغناطیس پرداختند و تلاش کردند تا آنچه که در هرم اتفاق می‌افتد را روی این برهمکنش‌ها شبیه‌سازی کنند و در نهایت موفق شدند که پراش امواج را در کل این سیستم توضیح دهند.

در قدم بعد این گروه به بررسی برهمکنش نور با نانوذرات دی‌الکتریک پرداختند و نشان دادند که تغییر پارامتر‌های مختلف ساختاری می‌تواند روی این برهمکنش تأثیرگذار باشد. در واقع محققان نشان دادند که این نانوذرات چگونه می‌توانند برای دستکاری و کنترل نور استفاده شوند.

در حال حاضر محققان قصد دارند از این نتایج برای تولید ادوات نانومقیاس استفاده کنند. با انتخاب موادی که خواص الکترومغناطیس مناسب دارند؛ آن‌ها می‌توانند نانوذرات هرمی شکل ایجاد کنند و از آن‌ها در حوزه‌هایی نظیر پیل خورشیدی استفاده کنند.

هر چند هاله‌ای از افسانه این هرم بزرگ را فراگرفته است، اما پژوهشگران سعی دارند تا از این هرم و ویژگی‌های آن برای ساخت نانوذرات جدید استفاده کنند.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای با عنوان Electromagnetic properties of the Great Pyramid: First multipole resonances and energy concentration در نشریه Journal of Applied Physics منتشر شده‌است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حسگر نانو پیل خورشیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۴۸۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری محمدعلی خزایی، رییس هیأت مدیره شرکت ماشین سازان البرز پیمان در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها عنوان کرد: شرکت ماشین‌سازان البرز پیمان در دو حوزه فعالیت می‌کند. یکی از محصولات ما ربات هفت درجه آزادی است که موفق به اخذ نشان دانش‌بنیان برای آن شده‌ایم. این ربات نمونه خارجی مشابهی ندارد و برای نخستین بار در سطح ایران و دنیا توسط ما ارتقا یافته است.

وی گفت: ربات مذکور در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. خوشبختانه تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ با همت نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

وی گفت: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

کد خبر 6090820

دیگر خبرها

  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»