Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سازمان مرکزی تعاون روستایی، حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به این که سال گذشته با هدف حمایت از زعفران کاران استان‌های خراسان رضوی و جنوبی، سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به نمایندگی از وزارت جهاد کشاورزی اجرای سیاست حمایتی خرید توافقی زعفران را در دستور کار قرار داد، اظهار کرد: در قالب این طرح، مقدار قابل توجهی انواع زعفران رشته ای بریده شامل نگین و شبه نگین (یا سرگل)، رشته ای درجه یک شامل پوشال مرغوب و پوشال معمولی بر اساس استانداردهای برگرفته از استاندارد ملی ۱-۲۵۹ از کشاورزان خریداری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:با توجه به حاکمیت مطلق ایران در تولید زعفران (نزدیک به ۸۵ درصد تولید زعفران جهان)،نقش ارزآوری محصول زعفران و آثار آن بر کلیه فعالان ملی و بین المللی زعفران و همچنین جهت گیری صادراتی وزارت جهاد کشاورزی در طرح خرید توافقی زعفران، سازمان تعاون روستایی نسبت به عرضه صادرات محور محصول خریداری شده از طریق بازار بورس کالای ایران اقدام کرده است.

شیرزاد درباره اهداف عرضه زعفران در بورس کالا بیان کرد: این طرح دارای اهداف ملی و بین المللی است که در دو چشم انداز کوتاه و بلند مدت طراحی شده است؛به عنوان مثال اهدافی همچون بازیابی جایگاه زعفران ایران در بازارهای جهانی، اعتلای برند زعفران ایران، مرجعیت قیمت زعفران در ایران برای بازارهای بین المللی به جای تبعیت از قیمت دیگران، تناسب جایگاه تجاری با جایگاه تولید و صادرات زعفران ایران در دنیا، کاهش آثار رقابت مخرب تجار در بازارهای هدف صادراتی و ایجاد یک بازار بین المللی و معتبر زعفران در کشور با جایگاه و برد جهانی از اهداف و رویکردهای جدید سازمان مرکزی تعاون روستایی است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در زمینه چگونگی روند عرضه زعفران بر روی تابلوی بورس توسط سازمان تعاونی روستایی در آینده،پیش بینی کرد:برنامه عرضه زعفران قاعدتاً توأم با کشش بازار و در عین حال با هدف حفظ و ارتقای منافع کشاورزان ایرانی و حفظ منافع مصرف کنندگان نهایی خواهد بود. به نظر می رسد در صورت تحقق اهداف این برنامه، ما در سال های آینده شاهد خواهیم بود که یگانه مرجع تعیین قیمت زعفران در جهان، کشور جمهوری اسلامی ایران و بورس بین المللی آن خواهد بود و در عین حال شاهد یک شفافیت کم نظیر در قیمت و کیفیت زعفران کشور عزیزمان در دنیا خواهیم بود که شهرت و اعتمادسازی حاصل از آن برای ما بزرگترین سرمایه خواهد بود.

وی ادامه داد:چشم انداز ما همین شهرت و اعتماد بازار جهانی نسبت به برند زعفران ایران و قیمت و کیفیت اعلامی در بورس بین المللی آن است و انشاالله به گونه ای عمل خواهیم کرد که از این پس، صادرات زعفران فقط با گواهی بورس امکان پذیر باشد.

شیرزاد درباره این که محصول خریداری شده با چه قیمتی عرضه می شود؟افزود:در وهله نخست، محصول بر اساس بهای تمام شده با حاشیه سود پایین عرضه می شود تا اعتماد تجار و بازارهای جهانی جلب شود. به این ترتیب، قیمت عرضه هر گرم زعفران پوشال معمولی ۴۸هزار و ۵۶۶ ریال، پوشال مرغوب ۵۳،۹۵۴ ریال، رشته ای بریده ممتاز (شبه نگین) ۵۷ هزارو ۱۸۷ ریال و رشته ای بریده ممتاز (نگین) ۶۰هزار و ۴۱۹ ریال می باشد که قیمت مناسبی برای بازارهای صادراتی تلقی می شود.

وی افزود:حجم عرضه ها به گونه ای تنظیم می شود که تعادل نسبی در بازار حاکم باشد و با شیوه عرضه مناسب، نوسانات بازار این محصول با ارزش کنترل می شود تا خریداران خارجی بتوانند روی قیمت های ایران برنامه ریزی کرده و به فعالیت اقتصادی با ایران بپردازند.

به گفته شیرزاد در آینده با ایجاد و تجهیز بستر مناسب جهت حفظ و نگهداری، موجبات تعادل (قیمت و بازار) این محصول را فراهم می کنیم تا ضمن حمایت از تولیدکنندگان در خرید به موقع هنگام پیک برداشت، منافع مصرف کنندگان را نیز مد نظر قرار داده و از طریق صادرات آن در جهت تقویت تراز تجاری قدم موثری برداریم.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خصوص نحوه خرید زعفران توسط تجار داخلی و بین المللی،تصریح کرد:در بازار ایجاد شده نگاه بر فعالیت تجار داخلی است و همه فعالان و علاقه مندان صنعت زعفران می توانند نسبت به خرید زعفران از تابلوی بورس به دو صورت نقدی و اعتباری اقدام کنند؛ بویژه افرادی که سابقه فعالیت در بازارهای داخلی و صادراتی زعفران را دارند.

وی ادامه داد:واقعیت این است که ظرفیت تجار صادرکننده زعفران،برای کشور یک سرمایه بوده و ترجیح می دهیم این عزیزان کماکان در بازار حضور داشته باشند و از ظرفیت های تجاری آنان جهت ارتقای سهم ایران در بازارهای جهانی زعفران استفاده شایسته به عمل آید. ضمنا" قیمت گذاری و تسویه در این معاملات به صورت ریالی خواهد بود.

شیرزاد اضافه کرد:در هر صورت اولویت با استفاده از ظرفیت صادرکنندگان داخلی است لیکن در صورتی که صادرکنندگان داخلی از ظرفیت ایجاد شده استفاده بهینه نکنند، بدیهی است که فروش و تسویه ارزی در رینگ صادراتی نیز انجام خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره برنامه نهایی و بلند مدت این سازمان و وزارت جهاد کشاورزی برای محصول زعفران در دو قالب خرید توافقی و عرضه صادراتی،اظهار کرد:علاوه بر حضور در این دو عرصه که به ویژه برای حفظ و افزایش منافع کشاورزان و همچنین مصرف کنندگان تدوین شده، یکی از اقداماتی که لازمه تشکیل و راه اندازی بورس بین المللی زعفران در ایران است، تشکیل بازار آتی زعفران در بورس کالا بوده که  با همکاری شرکت بورس انجام شده و به گونه ای غیر منتظره مورد توجه و اقبال فعالان صنعت زعفران قرار گرفته است.

شیرزاد افزود: در این بازار تمام خریداران اعم از خارجی و داخلی می توانند با یکدیگر معامله کنند و به آن اطمینان داشته باشند؛ به عنوان مثال یک کشاورز زمان برداشت و میزان تولید محصول زعفران خود را پیش بینی می کند و زعفران خود را از زمان کاشت برای تحویل در یک موعد خاص در بازار آتی بفروش می رساند و بخشی از وجه آن را به مثابه پیش پرداخت از همین آلان دریافت می کند تا نیاز سرمایه در گردش خود را مرتفع نماید. خریدار نیز زعفران مورد نیاز آتی خود را با کیفیت اعلام شده و با قیمت مشخص از آلان خریداری می کند و اطمینان خاطر دارد که در موعد مذکور زعفران مورد نیاز خود را تحویل خواهد گرفت و این قیمت مبنای برنامه ریزی تولید کننده و مصرف کننده خواهد شد.

به گفته وی این اقدام به هدف مهم تشکیل بورس بین المللی زعفران کمک شایانی می نماید و به تحقق چشم انداز مرجعیت قیمت زعفران ایران در عرصه بین المللی کمک فراوان می کند.

شیرزاد ادامه داد:به نظر می رسد با شکل گیری بازار صادراتی زعفران و جلب توجه تجار بین المللی به بازار جدید که در بزرگترین کشور تولیدکننده زعفران جهان ایجاد می‌شود، قیمت بازار آتی زعفران جذابیت و مرجعیت مناسبی در بازارهای جهانی پیدا خواهد کرد و سایت ها و مجلات و ژورنال های معتبر محصولات کشاورزی نسبت به انتشار و پیگیری آن اقدام خواهند نمود؛ در این راستا مذاکراتی با فائو نیز در دست برنامه است که اخبار آن متعاقبا اعلام خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در پایان تصریح کرد:از آنجا که فعلا به اشتباه قیمت زعفران در داخل کشور متاثر از قیمت های بیرونی است و گردانندگان خارجی با رصد قیمت ارزهای کشور خود در داخل ایران قیمت خرید زعفران را به گونه ای تنظیم می کنند که اثرات افزایش قیمت ارز نصیب آنان گردد،بر این اساس ما با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و بورس برآنیم که مرجعیت قیمت زعفران در ایران برای بازارهای بین المللی به جای تبعیت از قیمت خارجی ها حادث شود و قیمت تعیین شده برای زعفران معرف ارزش ذاتی والا و جایگاه تجاری آن باشد و تعیین قیمت در سال های آتی بدون دخالت دولت و یا با کمترین حمایت، توسط تجار و کشاورزان  ایرانی انجام شود.

انتهای پیام/

راه‌اندازی بازار آتی زعفران در بورس کالا مزایای متعددی  در بردارد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۴۹۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران

فرارو- بازار فروش اعضا و اجاره رحم بار دیگر داغ شده است، اما اینبار ابعادی بزرگتری دارد. ماجرا از این قرار است که فرد از فرط نداری ناچار به فروش رحم خود می‌شود -که حالا قیمت آن که تا همین چند سال قبل ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان بود- با افزایش چشمگیری آنطور که برخی رسانه‌ها اذعان دارند به ۴۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان رسیده است.

به گزارش فرارو، در این میان، گاهی هم این پول نیامده به دست همسر فرد می‌رسد که ناتوان از گذران زندگی این مبلغ را صرف درمان یکی از زخم‌های خانواده می‌کند. البته ناگفته نماند که این بازار پرسود فقط در ایران رونق نگرفته و اندازه بازار جهانی آن هم قابل تامل است.

از تعریف علمی تا قیمت رحم اجاره‌ای

این روز‌ها بار دیگر اعداد و ارقام بازار رحم اجاره‌ای دهان به دهان می‌چرخد؛ حتی پرتکرارتر از گذشته. بنابراین، ابتدا بیاییم تعریفی علمی از عبارت «رحم اجاره‌ای» داشته باشیم. رحم اجاره‌ای روشی برای تولیدمثل است که طی فرآیند آن جنین حاصل از تخمک و اسپرم یک زوج به دلیلی که ناتوانی خوانده می‌شود، در رحم شخص سوم کاشته شده، تا زمانی که نوبت زایمان فرابرسد. پس از زایمان هم نوزاد به زوج سپرده می‌شود و فردی که میزبان جنین بود، در ازای این کار خود مبلغی را دریافت می‌کند.

اما اگر از این تعاریف علمی بگذریم و به دنبال پاسخ برای این پرسش باشیم که چرا بازار رحم اجاره‌ای داغ شده است؟ باید گفت آنگونه که از شمایل کلی اقتصاد ایران معلوم است، دلیل میزبان جنین برای انجام چنین کاری چیزی جزء ناتوانی مالی نیست. اگر میزبان جنین دارای همسر باشد، معمولا این پول به دست او می‌رسد تا یا سرپناهی برای خانواده فراهم کند یا کار و کاسبی راه بیاندازد.

حالا سوال این است که مبلغ رحم اجاره‌ای چقدر است که برخی را به این کار وا می‌دارد؟ در پاسخ باید گفت مبلغ این کار که در سال ۹۹ حدود ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان بود و در سال گذشته به حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان رسید، حالا رسانه تجارت نیوز مدعی شده به ۴۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان رسیده است. دستمزدی برای ۹ ماه که با حداقل دستمزد حدود هفت میلیون تومانی تعیین شده توسط شورای عالی کار برای سال جاری، برای خیلی‌ها وسوسه‌برانگیز است؛ آن هم در شرایطی که حمایت‌های دولتی یا اموری از قبیل گرفتن وام یا مبلغشان ناچیز است یا نیاز به ماندن در صف برای زمانی طولانی دارد. در این بین، از پولی که به دست واسطه‌ها هم می‌رسد نباید غافل ماند. پارسال تعدادی از رسانه‌ها این مبلغ را پنج تا ۱۰ میلیون تومان عنوان کرده بودند.

چرا زوج‌های جوان رحم اجاره می‌کنند؟

سوی دیگر ماجرا زوج‌هایی ایستاده‌اند که یا قادر به بچه‌دار شدن نیستند یا شاید به دلیل اینکه زن خانواده راضی به برهم خوردن تناسب اندام خود نیست، به سمت اجاره رحم می‌روند. با جست‌وجویی ساده می‌توان دریافت که اگر زوجی رحم زن جوانی را اجاره کنند؛ به اضافه سایر هزینه‌های جانبی از آزمایش و سونوگرافی گرفته تا دستمزد واسطه چیزی حدود ۵۰۰ میلیون تومان باید هزینه کنند. البته ناگفته نماند که این مبلغ منهای هزینه اسپرم یا تخمک است.

همچنین، باید به این نکته هم اشاره داشت که برخی از زوج‌های جوان علت مراجعه به دلالان را معطل نشدن در صف دیگری در کنار هزاران صف در بازار‌های ایران می‌دانند.

قوانین بازار رحم چگونه است؟

اما قوانین بازار اجاره رحم چگونه است؟ آن‌هایی که این تجربه را از سر گذرانده‌اند، می‌گویند قوانین آن شبیه بازار فروش اعضای بدن است. سن و وضعیت سلامتی از اهمیت بالایی برخوردار است و تعیین کننده قیمت. داشتن یک یا دو فرزند سالم امتحانی است که اگر میزبان جنین از آن سربلند بیرون آید، در مرحله بعد نوبت به آزمایش‌ها می‌رسد. بعد هم یک قرارداد محضری بسته می‌شود، بخشی از پول دریافت شده و با پایان گرفتن آزمایش‌ها، جنین وارد رحم اجاره‌ای می‌شود و باقی ماجرا.

اندازه بازار جهانی رحم اجاره‌ای چقدر است؟

هرچند بازار رحم اجاره‌ای در ایران به دلایلی که در بالا ذکر آن رفت، داغ شده است، اما این موضوع تنها مختص کشور ما نیست. یک مقاله نشان می‌دهد که اندازه بازار جهانی رحم اجاره‌ای در سال ۲۰۲۱ برابر با ۱۶۸.۴۵ میلیون دلار بود و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۷ به ۲۵۹.۱۸ میلیون دلار برسد.

اما در این بین کدام مناطق پیشتاز بازار رحم اجاره‌ای هستند؟

در آمریکای شمالی (ایالات متحده، کانادا و مکزیک)، اروپا (آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، روسیه و ترکیه)، آسیا و اقیانوسیه (چین، ژاپن، کره، هند، استرالیا، اندونزی، تایلند، فیلیپین، مالزی و ویتنام)، آمریکای جنوبی (برزیل، آرژانتین، کلمبیا) و در خاورمیانه و آفریقا (عربستان سعودی، امارات، مصر، نیجریه و آفریقای جنوبی) نیز واکنش‌ها بالا گرفته است.

واکنش‌های کاربران

از این حرف‌ها که بگذریم، موضوع رحم اجاره‌ای همواره از جمله موضوعاتی بوده که تا خبر از قیمت جدیدی از آن رسانه‌ای می‌شود، موج گسترده‌ای از واکنش‌ها را هم به دنبال خود می‌کشد. اگر سری به شبکه اجتماعی توییتر بزنیم؛ تعدادی از این واکنش‌ها جلب توجه می‌کنند:

کاربری به زبان طنز نوشته است: «رحم اجاره‌ای ۴۰۰ تا ۹۰۰! خوبه‌ها بهتر از بی‌پولیه.»

دیگری گفته: «مال همینه مایه‌دار‌ها تمایلی به بچه‌دار شدن ندارن و دنبال رحم اجاره‌ای هستند.».

اما شخص دیگری این موضوع را از زاویه مشکلاتی که برای یک زن به همراه دارد، دیده و نوشته است: «چون از عوارض و مشکلات اجتماعی و حقوقی رحم اجاره‌ای بی‌خبرید و تنها پولش رو می‌بینید ضعف جسمانی زن بودن رو هم در نظر داشته باشید.»

دیگری هم می‌گوید: «ولی خانم‌هایی که رحم اجاره‌ای قبول می‌کنند وقتی بچه به دنیا می‌آید چطور ازش جدا می‌شن خیلی سخته فکر کنم.»

واکنش‌ها به موضوع رحم اجاره‌ای تا حدی بوده که پای آن به حوزه سینما هم باز شده. «هماتوم» یک فیلم کوتاه در این باره است که علی رفتاری، سازنده آن حین گفتگو با روزنامه شرق اطلاعات جالبی را در این زمینه ارائه می‌کند. او به این موضوع مهم اشاره می‌کند که، چون دوندگی فرزندخواندگی بالاست، عده‌ای در نهایت به رحم اجاره‌ای روی می‌آورند.

این کارگردان به کسب درآمد پزشکان و نقش واسطه‌گری آن‌ها نیز اشاره می‌کند. رفتاری در این باره گفته است: «در واقع بین یک زن و شوهر که مشکل باروری دارند با زنی که مشکل مالی دارد به نوعی واسطه‌گری اتفاق می‌افتد و مسلما به راهی برای کسب درآمد پزشکان تبدیل شده‌است.»

عده‌ای بر این باورند که با توجه به برآورد‌ها از وضعیت اقتصاد ایران و سقوط خانوار‌های بیشتری به سمت فقر، پیش‌بینی می‌شود بازار رحم اجاره‌ای تا پایان سال داغ‌تر و قیمت‌ها با سرعت بیشتری رشد کنند و بنابراین لازم است نظارت بیشتری برای جلوگیری از سوءاستفاده دلالان از این بازار اعمال شود.

دیگر خبرها

  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • هشدار حماس در مورد تعیین هر نهادی بجز سازمان ملل برای نظارت بر آنروا
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد