Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود ماه‌ها اختلال در بازار عرضه گوشی‌های تلفن همراه و احتکار گسترده در این بخش، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر از ارسال راهکارهای اجرایی برخورد با احتکارکنندگان در قالب نامه‌ای به دادستانی داد. ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات باشگاه خبرنگاران پویا؛ نوسانات نرخ ارز در ماه‌های اخیر بازار کالاهای وارداتی را با تغییر و تحولاتی مواجه کرده که بعضا به ضرر مصرف‌کنندگان تمام یا مانع از دسترسی آنها به کالاها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار تلفن همراه نیز از این قضیه مستثنا نیست و هم‌زمان با بروز نوسانات نرخ ارز، به شدت نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و بعدها هم که ارز 4200 تومانی به برخی واردکنندگان این حوزه اختصاص یافت تا به این شیوه به تنظیم بازار بپردازند، شاهد بودیم که تخلفاتی نظیر عدم عرضه در بازار، احتکار، فروش کالاهای خریداری شده با ارز 4200 تومانی به نرخ ارز آزاد و... به وقوع پیوست.

با وجود تلاش مسئولان اجرایی کشور برای شفاف‌سازی و انتشار لیست اسامی واردکنندگان گوشی با ارز 4200 تومانی اما شاهد بودیم که شدت تأثیرپذیری این حوزه از نرخ ارز به اندازه‌ای است که واردکنندگان و فعالان این بازار به راحتی تن به قوانین نمی‌دهند و برخورد با آنها نیز کار ساده‌ای نیز زیرا در غیر این صورت تاکنون وضعیت بازار باید به تعادلی نسبی می‌رسید.

همچنان نیز با گذشت ماه‌ها اختلال در وضعیت عرضه محصولات این بازار، شاهد کمبود محصول در بازار هستیم که مشکوک به نظر می‌رسد و اغلب مردم معتقدند که فعالان این بخش روی به سمت احتکار آورده‌اند تا در آینده کالاهای خود را با قیمت بالاتر به فروش رسانند.

چندی پیش هم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به کالاهای وارد شده در این حوزه با نرخ دلار 4200 تومانی گفته بود که حدود 50 درصد از کالاها وارد چرخه عرضه نشده و به عبارتی احتکار شده است؛ این آمار جدای از کالاهای توقیف شده است.

آذری جهرمی در جمع خبرنگاران که فایل صوتی آن در زیر موجود است، به پیشنهادات برخی کارشناسان برای مقابله با این وضعیت اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند که باید مدت زمانی را برای این بخش در نظر گرفت و اعلام کرد اگر تا تاریخ مشخصی عرضه نشوند، امکان رجیستری آنها وجود نخواهد داشت.

وی افزود: این پیشنهادات بررسی شد اما به این نتیجه رسیدیم که دور زدن این ایده بسیار ساده است و کسی که گوشی‌ها را احتکار کرده، می‌تواند با قرار دادن سیم‌کارت در آنها، روند فعالسازی و رجیستری را طی کند.

وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: بنابراین پیشنهاداتی از این دست عملیاتی نبود؛ نخستین راهکار نظام مقابله با احتکار این است که تکلیف بازار و نحوه تأمین ارز مشخص شود و بازار ارز تثبیت پیدا کند.

وی یادآور شد: در این شرایط است که احتکارکنندگانی که دنبال سودجویی هستند، با منطقی شدن شرایط اقدام به عرضه محصولات‌شان می‌کنند.

البته آذری جهرمی این را هم گفت که در راستای مقابله با احتکارکنندگان، دستگاه‌های مربوطه در حال رسیدگی موضوع هستند.

به گزارش تسنیم، حال با گذشت مدت زمانی کوتاه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر از ارسال راهکارهای اجرایی برای برخورد با احتکارکنندگان در قالب نامه‌ای به دادستانی تهران در روز گذشته دادند.

امید می‌رود با این راهکارها که جزییاتی از مفاد مطرح در آن مطرح نشده، بازار عرضه گوشی‌های تلفن همراه سامان یابد و از وضعیت پرالتهاب کنونی خارج شود هر چند که به گفته وزیر ارتباطات بخش بزرگی از وضعیت این بازار مربوط به تأثیرپذیری آن از بازار ارزهای خارجی است.

انتهای پیام/

R1012190/P1012122/S7,77,78,86/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۵۱۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگارها انجام شده اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگارها نمی‌رود.

بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگارهای الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: سیگارهای الکترونیک جزو کالاهای قاچاق محسوب می‌شوند و تمام آنها از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگارهای الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح و مقرر شد ستاد برنامه‌ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان‌های ذی‌ربط انجام دهد.

ولی‌زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگارهای الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت به ایسنا گفت: سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

وی درباره برخی تقاضاها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگارهای الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگارهای الکترونیک انجام شده اما تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگارها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگارهای الکترونیک نمی‌رود، چرا که مضرات این سیگارها شناخته شده است.

ولی‌زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت به سمی و سرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیک گزارش داده، همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است.

وی با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگارهای الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کرده و در ارتباط با مصرف این کالاها باید تجدیدنظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.

ولی‌زاده با بیان اینکه سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق هستند، گفت: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگارهای الکترونیک را گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • طرح پیشنهادی تعیین وضعیت اراضی پادگان جی به کمیسیون ماده پنج ارسال شد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند