Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-06@00:46:18 GMT

انعکاس ارزش‌های دهه ۶۰ در شخصیت آیت‌الله مشکینی

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۵۲۹۵۸

به گزارش سرویس بسیج پیشکسوتان خبرگزاری بسیج، آیت‌الله حاج میرزا علی مشکینی از جمله شخصیت‌هایی است که در طول دوران حیات خود و در جایگاه یکی از مسئولان جمهوری اسلامی، اسوه و الگویی اخلاقی محسوب می‌شد.

رفتار و منش او به ویژه در جایگاه ریاست مجلس خبرگان رهبری، نمودی از ارزش‌های دهه ۶۰ بود. مردم‌داری، ایمان، اهتمام به خدمت، ساده زیستی، زهد و تقوا، تواضع و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. مولفه‌هایی است که در رفتار و کردار آیت‌الله علی مشکینی نمود علنی یافته بود.

همزمان با سالروز درگذشت این فقیه ربانی در ۸ مردادماه ۱۳۸۶، نوشتار پیش‌رو، مروری خواهد داشت بر خصوصیات اخلاقی آیت‌الله مشکینی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان یکی از مسئولین رده بالای نظام جمهوری اسلامی، در جایگاه ریاست مجلس خبرگان رهبری قرار داشت.

ساده زیستی و زی‌طلبگی

آیت‌الله مشکینی، در قلمروی اخلاق نقش اثرگذاری در میان شاگردان خود داشت و همواره چون زاهدی وارسته، زی طلبگی خود را حفظ می‌کرد.

آیت‌الله مهدوی کنی درباره ساده زیستی آیت‌الله مشکینی می‌گوید: «ایشان در زمستان که در قم تدریس می‌کردند با همان عبای نازک می‌آمدند. گاهی ما از دوستانی که به ایشان نزدیک‌تر بودند سوال می‌کردیم که آیا ایشان عبا ندارند؟ آنها پاسخ می‌دادند: نه این که نداشته باشند، گاهی برای ایشان عبا می‌آورند و ایشان به طلبه دیگری که عبا ندارد می‌دهند و همان عبای تابستانی را در زمستان می‌پوشند.»

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی، ضمن روایت خاطره‌ای، به گوشه‌ای دیگر از روحیات ساده‌زیستی آیت‌الله مشکینی اشاره می‌کند و می‌گوید: «زمانی که ایشان مهمان ما بودند، وقتی برایشان رختخواب پهن می‌کردیم ایشان می‌گفتند: اینها را جمع کن. می‌گفتم: چرا؟ گفتند: با این تشک نرمی که زیر من پهن می‌کنید خواب من سنگین می‌شود و شب آن توفیقی را که باید داشته باشم که زود بیدار شوم ندارم. من عادت ندارم و روی زمین می‌خوابم...»

به شهادت اطرافیان، آیت‌الله مشکینی تا آخرین روزهای عمر خود ساده‌زیستی را رعایت می‌کرد. غذاهایی که می‌خورد بسیار ساده بود و به اذعان نزدیکان، غذاهایی می‌خورد که شاید کمتر کسی حاضر به تناول آنها می‌شد. اغلب اوقات غذای او نان و ماست یا هویج بود.

حاج رشید نوری، یکی از دوستان آیت‌الله مشکینی با اشاره به سبک زندگی ساده وی می‌گوید: «سادگی اولین خصوصیت در رفتار و اعمال ایشان بود. غذایش خیلی کم و ساده بود. تنها چیزی که از غذایش دیدم نصف بشقاب فرنی و خرما بود و زندگی طلبگی ایشان، چه آن زمان که طلبه ساده بود و چه آن زمان که رئیس مجلس خبرگان بود فرقی نکرد...»

آیت‌الله مشکینی در کل عمر خود، شاید هیچگاه لباس درجه یک نپوشید و لباسش درجه دو و سه یا دست دوم بود. وی همواره این نوع سبک زندگی را به دیگران هم توصیه و سفارش می‌کرد. به گفته حجت‌الاسلام شیخ ابوذر بیدار: «ایشان همیشه طلبه‌ها ا به ساده پوشیدن، کم خوردن و قناعت کردن دعوت می‌کرد و این سلوک او درس آموزنده‌ای برای ما طلبه‌های جوان بود.»

بی‌توجهی به مال دنیا

حجت‌الاسلام محسن قرائتی درباره عدم توجه آیت‌الله مشکینی به مال دنیا می‌گوید: «آیت‌الله مشکینی می‌گفت: وقتی ما طلبه بودیم به هم‌اتاقی‌هایمان می‌گفتیم که هرکس هرچقدر پول دارد زیر فرش بگذارد و نپرسیم که پول برای چه کسی است و چقدر است. هر که هرچقدر نیاز دارد از زیر فرش بردارد.»

او ادامه می‌دهد: «ما هم خواستیم این کار را تقلید کنیم و چند ماه هم این کار را کردیم. به هم اتاقی‌هایمان گفتیم هر کس که پول دارد زیر فرش بگذارد و هر کس هم نیاز دارد از زیر فرش بردارد. اما فرق ما با آیت‌الله مشکینی این بود که او مدت طولانی این کار را کرد ولی ما دو سه ماه بیشتر دوام نیاوردیم.»

آیت‌الله محمدی ری‌شهری نیز در این رابطه می‌گوید: «انسان وقتی با ایشان بود احساس می‌کرد که اصلا به مسائل مادی علاقه ندارند و معنویت سراسر وجود ایشان را فرا گرفته بود. یک بار صحبتی بین من و ایشان بود که فرمودند من حاضرم همه آنچه را که دارم با یک ریال با تو معامله کنم. حتی می‌گفتند: اگر کسی از چیزی که دارم (حالا ایشان چیز زیادی هم نداشت) بدزدد من راضی هستم. ولی این مطلب را با کسی مطرح نمی‌کنم چون اگر بگویم که راضی هستم هر چه کتاب هم دارم می برند.»

توجه به عبادت و تهجد

آیت‌الله مشکینی توجه خاصی به عبادت داشت و همواره در این راستا اهتمام می‌ورزید. او همواره نوافل، حتی نافله نماز ظهر و عصر را که معمولا کمتر خوانده می‌شود هم به جا می‌آورد.

حاج رشید نوری می‌گوید: «در ایام ماه رمضان که آیت‌الله مشکینی در خانه ما می‌ماند، هر شب که بیدار می‌شدم او را بیدار و ایستاده به نماز می‌دیدم.»

حجت‌الاسلام فلاح‌زاده درباره خلوص آیت‌الله مشکینی در هنگام اقامه نماز می‌گوید: «ایشان کسالت داشتند. روزی قرار بود به اتفاق برادرم به ملاقاتشان برویم. وقتی رفتیم ایشان در سجده تعقیب نماز بودند. به ساعت نگاه کردم و دیدم ایشان ۲۰ دقیقه در حال سجده بودند. این که قبل از آن هم چقدر در سجده بودند فقط خدا می‌داند.»

تواضع و فروتنی

یکی از خصوصیات دیگر آیت‌الله مشکینی فروتنی بود. وی که چه به لحاظ شغلی و چه به لحاظ علمی جایگاه رفیعی داشت و همواره کلاس درس او از جمله کلاس‌های شلوغ و پر جمعیت بود اما این موضوع باعث ایجاد غرور در وی نمی‌شد. همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از پیام تسلیت به مناسبت رحلت آیت‌الله مشکینی فرمودند: «جایگاه رفیع او در نظام جمهوری اسلامی و ریاست مجلس خبرگان رهبری از آغاز تشکیل این مجلس که نشانه حرمت و مکانت او در چشم نخبگان و علمای بزرگ و اساتید مبرّز روحانی کشور است، هرگز نتوانست در تواضع و فروتنی او یا در زندگی زاهدانه و دامن پاک او کمترین خدشه‌ای وارد آورد...»

آیت‌الله مکارم شیرازی هم با اشاره به این خصوصیت آیت‌الله مشکینی می‌گوید: «ایشان فوق‌العاده آدم متواضعی بود. در میان ما معمول است که هر دیدی، بازدیدی دارد و اخلاقا و ادبا باید چنین باشد. بارها شد که ایشان به دیدن من آمد... اگر به مشهد می‌رفتم و ایشان با خبر می‌شد به دیدار من می‌آمد. با اینکه سن ایشان از من بیشتر بود و مردی محترم و از چهره‌های بارز انقلاب و روحانیت بود...»

به نقل از حجت‌الاسلام قرائتی: «طلبه‌ای بود که آیت‌الله مشکینی به او نامه می‌نوشت. ایشان در آخر نامه می‌نوشت: «قربان شما! علی مشکینی» من نگاه کردم و دیدم که این طلبه ۲۰ سالش است و آقای مشکینی که ۴۰ سال پیش هم "آیت‌الله" بود به یک جوان ۲۰ ساله این جور می‌نویسد. این دلیل تواضع ایشان بود.»

دکتر علیرضا سعادت، پزشک معالج آیت‌الله مشکینی نیز درباره تواضع این عالم وارسته می‌گوید: «وقتی که وارد خانه ایشان می‌شدیم ایشان حتی جلوی پای ما می‌ایستاد. دست می‌دادند و روبوسی می‌کردیم و متواضعانه ما را در آغوش می‌گرفتند...»

زهد و تقوا

آیت‌الله مشکینی، نمود واقعی زهد و تقوا بود. او زاهدانه زندگی می‌کرد و این مولفه در رفتار و منش وی کاملا هویدا بود. چنان که آیت‌الله رضا استادی می‌گوید: «آیت‌الله مشکینی واقعا زاهد بودند؛ به دو معنی: هم از نظر داشتن زندگی ساده و بسیط و این که زی طلبگی حفظ شود و یکی دیگر که مهم‌تر است، این که کسی بتواند نسبت به مقامات اجتماعی زهد داشته باشد. چون ممکن است کسی در خانه زاهد باشد ولی نسبت به مقامات و مناصب نتواند آن طور خودداری کند. ایشان به معنی واقعی کلمه در هر دو جنبه زاهد بود... من که شاگرد ایشان بودم با ایشان که استادم بودند هر دو عضو جامعه مدرسین حوزه بودیم و این نشان دهنده زهد ایشان است و این که برای خودش مقامی قائل نبود.»

آیت‌الله نوری همدانی، در روز تشییع پیکر آیت‌الله مشکینی درباره خصوصیات اخلاقی وی گفت: «ایشان از جهت زهد و تقوا و اخلاق یک فرد جامع به شمار می‌رفت و می‌توان از آیت‌الله مشکینی به عنوان نمونه‌ای از تدین، تعهد، سیاست و اخلاق در جهان اسلام نام برد.»

اهتمام به خدمت به مردم

خدمت به مردم، در هر زمان و شرایطی برای آیت‌الله مشکینی اولویت داشت. این مهم در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در رفتار آیت‌الله مشکینی نمود داشت. حجت‌الاسلام فاکر به نقل از یکی از دوستانش در این رابطه خاطره‌ای روایت می‌کند. وی می‌گوید: «یکی از دوستان ما نقل می‌کرد که در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی یا چند روزی که به پیروزی انقلاب مانده بود، جوان‌های متدین در تهران دسته‌های مختلفی در مساجد تشکیل داده بودند. آنها شب‌ها در بعضی جاها به خاطر احتمال خطراتی که از ناحیه بعضی از باقی مانده‌های وابستگان رژیم پهلوی یا بعضی دزدها بود، کنترل امنیت محله‌های تهران را برعهده داشتند. آیت‌الله مشکینی که در نزدیکی یکی از این مساجد بودند، از این مسئله آگاه بودند. یک روز فرمودند: حالا که وظیفه این است که امنیت شهر توسط نیروهای مردمی حفظ شود من هم که کاری ندارم، شب‌ها همراه این جوان‌ها لباس می‌پوشم و در حفظ امنیت شهر شرکت می‌کنم. ایشان لباس پوشیده و به همراه این جوان‌ها که به منزله فرزندان ایشان محسوب می‌شدند به امنیت شهر کمک می‌کردند.»

عبدالرحیم جلایی درباره توجه آیت‌الله مشکینی به مردم و تلاش برای خدمت به آنها می‌گوید: «در تمام شهرها و روستاهایی که ایشان می‌رفتند هنوز می‌توان ساختمان‌ها و باقیات الصالحات ایشان را مشاهده کرد. حتی بعضی وقت‌ها که خودشان نمی‌توانستند بیایند، از طریق نامه، کاستی‌ها و مشکلات مردم و روستاها را برایمان می‌نوشتند و از ما می‌خواستند با کمک افراد متمکن شهر به آنها رسیدگی کنیم... در اوقاتی هم که خودشان حضور داشتند با ما همراه می‌شدند و به صورت مداوم به کار ساختمانی و بقیه کارهای جانبی آن سرکشی می‌کردند.»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین انصاریان در آیین بزرگداشت و سوگواری رحلت فقیه مجاهد که روز ۱۳ مرداد ۱۳۸۶ در حسینیه امام خمینی برگزار شد، به ویژگی‌های حسنه اخلاقی آیت‌الله مشکینی اشاره کرد و با تشریح اهمیت و نقش عوامل پنج‌گانه‌ علم، عمل، تقوا، خدمت به مردم و قناعت در شکل‌گیری شخصیت انسان گفت: «آیت‌الله مشکینی عالمی بزرگوار بود که در تمام عمر با این پنج عامل زیست. آیت‌الله مشکینی موفق شد علم و عمل و تقوا و قناعت را در وجود و زوایای زندگی خود جاری سازد و در تمام عمر به بندگان خدا صادقانه خدمت کند.»

منبع: پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۵۲۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تندی غذا را چگونه بگیریم ؟ | رفع تندی غذا با چند راه ساده ؛ از رفع تندی غذا با نوشابه تا سیب زمینی و لبنیات

به گزارش همشهری آنلاین، تندی مزه نیست و یک احساس درد است؛ تند بودن فلفل‌ به دلیل وجود کپسایسین (Capsaicin) است که با گیرنده‌های حسی حرارت درون دهان و پوست ارتباط برقرار می‌کند. از آنجا که مزه‌ای به نام تندی وجود ندارد، وقتی کپسایسین با مخاط دهان آغشته می‌شود مغز به طور اشتباه در آن قسمت احساس داغی می‌کند که این داغی بسته به نوع فلفل، و درصد کپسایسین موجود در آن فرق می‌کند. بر همین اساس در این مطلب روش‌های « رفع تندی غذا » و اینکه «چگونه تندی غذا را برطرف کنیم» را بررسی می‌کنیم.

از بین بردن تندی غذا با ۵ ترفند ساده

تندی غذا را چگونه بگیریم؟

برای کم کردن سوزش ناشی از کپسایسین دو راه وجود دارد، یا باید آن را جذب کرد یا باید رقیقش کرد. در مورد غذاها روش‌های زیادی برای کم کردن غلظت وجود دارد.

اگر هنگام پختن غذا، به طور ناخواسته فلفل و تندی غذا زیاد شد، چگونه تندی غذا را کم کنیم؟ آیا روش کم کردن تندی غذا را می‌دانید؟ هر ماده غذایی که مانند اسفنج عمل کند، می‌تواند کپسایسین را جذب کرده و تاثیر آن را کم کند. غذاهای سرشار از روغن و چربی می‌توانند کپسایسین را حل کنند، طوری که دیگر نتواند به گیرنده های عصبی متصل شود. چند روش اصولی و مطمئن برای کاستن تندی غذا وجود دارد:

۱. اضافه کردن لبنیاتی مانند شیر، خامه ترش یا ماست

اضافه کردن لبنیات به غذا می‌تواند تندی غذا را بگیرد. اگر سس شما تند شد می‌توانید مقداری شیر به آن اضافه کنید تا تندی آن کم شود و خامه ترش یا ماست را همراه غذا استفاده کنید یا با غذا مخلوط کنید.

کپسایسین به راحتی در لبنیات حل می‌شود؛ در واقع چربی موجود در لبنیات، کپسایسین را به مولکول کپسیوم تبدیل کرده و باعث دور شدن از گیرنده‌های درد روی زبان می‌شود. از آنجا که چربی موجود در لبنیات، کاهنده تندی غذاست بنابراین باید از لبنیات پرچرب برای این منظور استفاده کرد. غذاهای مکزیکی و هندی و تایلندی اغلب خیلی تند هستند و شما می‌توانید در هنگام سرو این غذا ها از خامه ترش و ماست رایتا استفاده کنید.

۲. استفاده از جایگزین‌های لبنیات

اضافه کردن جایگزین های لبنیات به غذا می‌تواند تندی غذا را بگیرد. افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند و نمی توانند از لبنیات استفاده کنند، می‌توانند از شیر نارگیل، شیر سویا، شیر بادام، شیر سویا و شیر برنج استفاده کنند. همه این مواد دارای چربی‌های گیاهی موثر در کاهش تندی غذا هستند.

۳. کره بادام زمینی می‌تواند تندی غذا را بگیرد

اضافه کردن کره بادام زمینی به غذا می تواند تندی غذا را بگیرد. چربی موجود در کره بادام زمینی اجازه نمی‌دهد کپسایسین به گیرنده‌های عصبی روی زبان متصل شود؛ از این رو باعث کاهش تندی غذا می‌شود.

۴. افزودن مواد اسیدی مانند آبلیمو و سرکه به غذا

اضافه کردن مواد اسیدی به غذا می‌تواند تندی غذا را بگیرد. کپسایسین دارای خاصیت بازی است و اسید می‌تواند آن را خنثی کند، بنابرین اضافه کردن مقداری آبلیمو یا سرکه به غذای در حال پخت می‌تواند تندی غذا را به طرز قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. اما مواظب باشید مشکل جدید ایجاد نکنید! به اندازه غذا را ترش کنید! (اگر غذای شما ترش شد نگران نباشید! زیرا برای گرفتن ترشی غذا نیز راه چاره وجود دارد)

برای رفع تندی غذا با آبلیمو یا سرکه، پس از افزودن این مواد به غذا اجازه دهید تا غذای شما چند قل بزند تا آبلیمو به طور یکنواخت در همه مواد نفوذ کند و اثر تندی را از بین ببرد. راه دیگر آن است که غذا را به کلی از روی شعله بردارید مقداری لیمو تازه در آن بفشارید و اجازه دهید مدتی بگذرد.

۵. استفاده از گوجه فرنگی

اضافه کردن گوجه فرنگی یا آب آن به غذا باعث کاهش تندی غذا می‌شود. از آنجا که گوجه فرنگی دارای خاصیت اسیدی است، می‌تواند از تندی غذا بکاهد.

۶. رفع تندی غذا با سیب زمینی

افزودن سیب زمینی یا مواد نشاسته ای به غذا نیز می‌تواند تندی غذا را بگیرد. برنج ساده، نان، سیب زمینی و چیپس بهترین مواد نشاسته‌ای هستند که می‌توانند تندی را به خود جذب و فلفل را در همه جای غذا پخش کنند و به این شکل باعث کاهش احساس تندی غذا شوند. چنین مواد غذایی که دارای نشاسته هستند مانند اسفنج عمل می‌کنند و کپسایسین اضافی را به خود جذب می‌کنند. این مواد از سوختن دهان شما هنگام مصرف غذای تند جلوگیری نمی‌کنند اما از حس داغ شدگی به مرور زمان جلوگیری می‌کنند.

شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده بودید که چرا غذاهای هندی همراه نان، غذاهای مکزیکی همراه تورتیلا و غذاهای تایلندی همراه با برنج سرو می‌شوند! در واقع علت این موضوع کاهش حس تندی هنگام میل این غذاهای تند است.

۷. افزودن آب قند

اضافه کردن آب و قند به غذا، می تواند در کاهش تندی غذا موثر باشد. آب و قند باعث رقیق شدن کپسایسین و کاهش تاثیر آن می‌شوند. شیره، شکر و عسل نیز در کاهش تندی غذا بسیار موثر هستند؛ در طبخ اکثر غذاهای آسیایی این روش بسیار پرکاربرد است. همچنین اگر شیرین بودن غذا را دوست ندارید، کم کم به آن شیرین کننده اضافه کنید تا طعم لذیذ غذا از بین نرود.

اگر ادویه غذا زیاد شد چی کار کنیم؟

۸. سایر روش‌ها

اضافه کردن مواد اولیه؛ بله! وقتی میزان مواد اولیه را زیاد کنید یعنی حجم فلفل غذا را کم کرده‌اید و این ساده‌ترین روش برای کاهش تندی غذا است.

کنار غذا گزینه های دیگری بچینید! غذای تند شده تان را می‌توانید با انواع سالادهایی که دارای طبع سرد هستند سرو کنید؛ به عنوان مثال: سرو ماست خیار، ماست و سیر، ماست موسیر و انواع سالاد فصل از بهترین راه‌ها جهت از بین بردن تندی غذا است. همچنین استفاده از مواد نشاسته‌ای مثل پوره سیب زمینی و برنج نیز بسیار کمک کننده است.

خارج کردن هر چه سریعتر فلفل ها! مسلما علت اصلی تندی غذا وجود تکه‌های فلفل داخل آن می‌باشد و به هر چه بیشتر به همراه غذا پخته شود طعم تندتری به غذا می‌دهد. بنابراین بهتر است قبل از پخت کامل غذا تکه‌های فلفل را غذا خارج کنید.

ترفندهای رفع تندی برخی غذاها ۱. رفع تندی آش رشته

اضافه کردن کمی آبلیمو یا سرکه و کشک می‌تواند کمک کننده باشد.

۲. رفع تندی سوپ

برای رفع تندی سوپ مخصوصا سوپ‌هایی که بر پایه خامه و شیر هستند، می‌توانید از کمی شیر یا خامه استفاده کنید.

۳. رفع تندی قلیه ماهی، قورمه سبزی و خورش کرفس

اگر بیش از اندازه به غذایتان فلفل زده‌اید و خیلی تند شده است، چند دقیقه قبل از آنکه غذا را از روی حرارت بردارید آب یک عدد لیموترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. تندی غذا از بین خواهد رفت.

۴. رفع تندی غذا با نوشابه

به غذاهایی مانند خورش مرغ و قیمه می‌توانید یک قاشق نوشابه اضافه کنید، اما تاثیر نوشابه برای کم کردن شوری غذا خیلی بیشتر از کاهش تندی است.

۵. رفع تندی آبگوشت

برای رفع تندی آبگوشت می‌توانید به ۴ روش عمل کنید:

اگر تندی آبگوشت غیرقابل تحمل نیست، می‌توانید در کنار آن از لبنیاتی مثل ماست و دوغ و مواد نشاسته‌ای مثل برنج و نان استفاده کنید. رقیق کردن آبگوشت نیز یکی از روش‌های ساده و آسان برای کاهش تندی آن است. برای رقیق کردن آبگوشت می‌توانید مقداری آبجوش به آن اضافه کنید و یا در قابلمه‌ای جداگانه مقدار کمی آبگوشت بدون فلفل و مواد تند بار بگذارید و در آخر طبخ، آن را به آبگوشت قبلی اضافه کنید.
اضافه کردن حبوبات و گوشت آبگوشت نیز می‌تواند تا حدودی تندی آن را کاهش بدهد.

افزودن مقداری آبلیمو یا سرکه به آبگوشت در حال پخت نیز می‌تواند تندی آن را بگیرد. اگر در حین پختن آبگوشت متوجه شدید که آبگوشت شما بیش از حد تند شده است، می‌توانید یک عدد لیمو ترش تازه در آبگوشتی که بر روی حرارت است، بیندازید و خوب هم بزنید تا تندی آن از بین برود.

سیب زمینی، مواد نشاسته‌ای و آب گوجه فرنگی یا خود آن نیز به کاهش تندی غذا کمک می‌کند. اگر سیب زمینی بیشتری در دسترس دارید، می‌توانید علاوه بر سیب زمینی خود آبگوشت، چند تکه‌ی دیگر سیب زمینی پوست گرفته و داخل آبگوشت بیندازید. پس از چند دقیقه، آن‌ها را خارج کنید. سیب زمینی همانند اسفنج عمل می‌کند و تندی غذا را به خود جذب می‌کند.

خواص فلفل

انواع فلفل مانند فلفل دلمه ای، فلفل سیاه، فلفل سبز و قرمز دارای خواص زیادی هستند و استفاده از آنها می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها موثر باشد:

فلفل دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و از سلول‌ ها در مقابل رادیکال آزاد محافظت می ‌کند.
خاصیت ضد باکتریایی دارد و با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی در معده، سیستم هاضمه را تقویت می کند.
تندی فلفل، سیستم قلبی عروقی را تحریک می کند و تسکین دهنده درد مفاصل و آرتروز است.
این ماده غذایی سرشار از ویتامین ث و کاروتن‌ است.

مضرات فلفل

فلفل در کنار تمام خواصی که دارد، دارای مضراتی نیز برای بدن است:

تماس فلفل با پوست باعث درد، قرمزی و تورم می شود.
خوردن فلفل و غذاهای تند، می‌تواند به بافت‌های دهان و معده آسیب برساند و باعث تشدید زخم معده و در برخی افراد ریفلاکس اسید معده ‌شود.
تماس فلفل یا بخار ناشی از غذای تند می‌تواند منجر به سوزش، قرمزی و ورم چشم شود.
مصرف مداوم غذاهای تند می‌تواند به غدد چشایی آسیب برساند و باعث شود فرد طعم غذاها را تشخیص ندهد. بنابراین فرد دیگر متوجه شدت تندی غذا نمی‌شود و تندی غذا آزارش نمی‌دهد.

سخن آخر

شستن محلی (مانند دست ها) که فلفل تند به آن مالیده شده با آب، باعث می شود که محدوده تماس با فلفل بیشتر شود. برای از بین بردن تندی فلفل باید به محل مورد نظر، روغن گیاهی یا کره، مالید و یا با مایع ظرفشویی، یا محلول سفیدکننده رقیق شستشو داد.

منبع: ستاره

کد خبر 849319 برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن آشپزی توصیه‌ها و آداب خبر مهم تغذیه

دیگر خبرها

  • حقوق یک کارگر ساده در ایران خودرو چند؟!
  • (ویدئو) نحوه درست کردن ۵ دقیقه‌ای شیرینی نارگیلی؛ خوشمزه و ساده
  • روشی ساده برای به دام انداختن مار کبری (فیلم)
  • پیشنهاد عجیب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • طرز تهیه کتلت و سیب زمینی تنوری؛ یک غذای خوشمزه و ساده (فیلم)
  • تندی غذا را چگونه بگیریم ؟ | رفع تندی غذا با چند راه ساده ؛ از رفع تندی غذا با نوشابه تا سیب زمینی و لبنیات
  • حقوق یک کارگر ساده در ایران خودرو اعلام شد / رقم را ببینید
  • شهروند خبرنگار انعکاس صدای مردم
  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی + طرز تهیه
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است